Şimdi Ara

DELL 1520 DE ÇINLAMA SORUNU VE GÖRÜŞLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
9.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birde arkadaşlar buna benzer bios ta performans arttırıcı ayarlar bilenler olursa yazsın lütfen... biosta gezinmeye bile korkuyo insan...
  • valla arkadaslar gercekten su rmclock ıse yarıo. her ne kadar ara ara o ses gene yukselsede artık eskısı gıbı sureklı bı ses duymuosunuz. kesınlıkle tavsıye ederım. bulana allah razı olsun beynım rahatladı.
  • O kadar dedik deneyin diye
  • sizce gidip degistirmeye ugrasmali mi
  • bana sorarsan hiç gerek yok hocam.. bende bu ses olunca gittim hemen teknosa ya adamlar anlamadı tabi aldım toshiba ya baktım acer a baktım hepsinde var aynı ses ama dell deki daha fazla. suan programla da hallolduguna göre ugrasma derim ama sen bilirsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BasicAs

    bana sorarsan hiç gerek yok hocam.. bende bu ses olunca gittim hemen teknosa ya adamlar anlamadı tabi aldım toshiba ya baktım acer a baktım hepsinde var aynı ses ama dell deki daha fazla. suan programla da hallolduguna göre ugrasma derim ama sen bilirsin..



    yav iyide kulakligi takincada gene geliyo. e tabi eskisi gibi degil..

    hocam bu program ne yapiyor,yani "popdown mode" nedir?
  • arkadaslar toshiba foruma bakan varmi onlarda ÇINlayanlar var..

    acaba t7300 lerde mi bi sorun var

    bi de su harddisc olayini deneyecem DEJAA arkadasimizin dedigi gibi
  • sadece t7300de degıl t7100de de var malesef. ama ses artık ara sıra cıkıo sora kayboluo.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: john86

    sadece t7300de degıl t7100de de var malesef. ama ses artık ara sıra cıkıo sora kayboluo.



    ilerde bi bios update ile halledebilirlermi sizce..

    bi arkdasta 6400 almiş onda da var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Öncelikle RMClock'un son versiyonunu indir. Buradan indirebilirsin eğer indirmediysen.http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_230_bin_upd1.rar sonra sıkıştırılmış dosyayı aç ve programı çalıştır. Kurmana felan gerek yok. Daha sonra sol taraftaki sekmelerde Advanced CPU Settings satırı var ona tıkla, ona tıkladıktan sonra üst tarafta Platform#1 sekmesi var ona tıkla. Ona tıklayınca karşına şu pencere çıkacak.

     DELL 1520 DE ÇINLAMA SORUNU VE GÖRÜŞLER


    Buradaki ayarların benim ayarlarım gibi olsun. Seninde göreceğin gibi burada Enable Popdown mode ve Enable Popup mode satırları var onlardaki tick işaretini kaldırıp Apply'e basman yeterli.

    Bunun etkili olup olmadığı anlamak için kulağını dayayıp yapabilirsin ya da tekrar aktif hale getir bu satırları Apply de, ses yine yükselmeye başlayacaktır.



    işte bu olay ÇÖZÜLMÜŞTÜRRRR




  • Tamam noktası konmuş bir başlığı hortlatıyorum ama vista acemiliği işte mazur görün
    Arkadaşlar bazı programları vista tam güvenli bulmadığı için sanırım iconunun önüne security amblemini koyuyo ve her açtığımızda izin ver linkini tıklamamızı istiyor bunu engellemk için yani vistanın programa güvenip iconu tıkladığımızda hemen açması için nasıl ayarlar yapmamız gerekli ???

    Neden buraya yazdım bu soruyu çünkü aynı sorunu rmclockta da yaşıyorum... yav birde klavyenin k tuşu gıcırdıyo napiim yağlasammı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaa -- 3 Ekim 2007; 10:47:01 >
  • nasil bir ses bu arkadaslar biriniz kaydedebilir mi
  • elinize sağlık iyi bulmuşsunuz programı bende sorun yok ama yinede her şeyde kullanabileceğim bir program teşekkürler.
  • Arkadaşlar bu ses sorunu herkeste varmı? Yani mesela 20 kişide bu laptoptan varsa kaçında bu sorun var.Ve bu sorun insanı ne kadar rahatsız ediyor.Anladığım kadarıyla işlemci kullanımı azaldığı zaman bu ses başlıyormuş.yani mesela film fln izlerken kulaklık takıp izlesekte bu yinede bu ses duyuluyormu
  • Evet duyuluyor maalesef. Her ne kadar bazı arkadaşlar aksini iddia etsede benim gördüğüm %50 olasılıkla bu sese rastlanıyor. Bunun için 1520 kullanıcıları başlığındaki bu sorunu yaşayan ve yaşamayanları sayarak neticeyi görebilirsin. Programla ses sorununu halletmezsen, kulaklık taktığında yine geliyor.

    @ Dualist



    Ben videonun linkini vermekten bıktım ama bazı arkadaşlar sormaktan bıkmadı, biraz youtube'u araştırın kardeşim yahu. Neyse şaka şaka.




  • peki program ile bu soruna kesin bir çözüm bulunabiliyormu?
  • bende bu modelden alıcaktım ama sanırım böyle bir problemden sonra düşünmeye başladım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Quentin86

    bende bu modelden alıcaktım ama sanırım böyle bir problemden sonra düşünmeye başladım...


    Hiç düşünme al bu ses tüm markalarda var ve ufak bir programla yok oluyor.... ama diğer markalarda sağlam bir kasa içine göçmeyen bir klavye bulamazsın emin ol.... Dell derim başkada bişi demem arkadaş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaa -- 5 Ekim 2007; 11:21:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaa

    quote:

    Orjinalden alıntı: Quentin86

    bende bu modelden alıcaktım ama sanırım böyle bir problemden sonra düşünmeye başladım...


    Hiç düşünme al bu ses tüm markalarda var ve ufak bir programla yok oluyor.... ama diğer markalarda sağlam bir kasa içine göçmeyen bir klavye bulamazsın emin ol.... Dell derim başkada bişi demem arkadaş...


    doğru haklısın dell çok kaliteli hiç düşünmeden alıcaktım ama videodaki ses gibi bir ses yok bizim diğer laptoplarda.. Bir acer bir de hp laptop var ama böyle bir sesten eser yok. Çok belirgin bir şekilde duyuluyor...

    ayrıca programla çözüm kesin mi? onu tam anlayamadım ve bu programla bir hız azalması oluyor mu? örneğin oyunlarda o programdan yaptığımız disable etmeyi oyunda açıyormuyuz tekrar? çünkü aldığım zaman o sesi duymak istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 5 Ekim 2007; 12:27:05 >




  • Arkadaşlar sorununuzun tam olarak nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama benim de monster marka laptopum var..

    Onda da ilk aldığımda çınlama sesi geliyordu işlemcinin oralardan.

    "Camera"yı aygıt yöneticisinden iptal edince ses tamamen yok oluyor birdaha asla çıkmıyor.. Bu yüzden camerayı iptal edip deneyebilirmisiniz bi aygıt yöneticisinden cameraya gelip devre dışı bırak diyin yeter..

    Bunu biz monster forumunda sürücü cd sinden çıkan bir programla çözdük gerçi ben halen camerayı devre dışı bırakıyorum program falan yüklemiyorum..
    Bi deneyebilirseniz ve sonucu buraya yazabilirseniz diğer arkadaşlara da yardımı dokunabilir.. Belki aynı sorun diyildir bilmiyorum ama işe yarayabilir diye düşündüm..



    Bir de rm clock gerçekten süper bir program. İsterseniz bu programla işlemcinize giden voltajı düşürebilir ve laptopun hem daha az ısınmasını hem daha sessiz kalmasını hem de daha uzun süre pilde kullanabilmeyi sağlayabilirsiniz.

    Ben voltajı 0.2 volt olarak nerdeyse her çarpanda sorunsuz bir şekilde düşürdüm ve ne bir kilitlenme ne de performans düşüklüğü olmadan sessiz ve düşük sıcaklıkta oyun oynayabiliyorum.. Eskiden full modda 70 dereceye çıkıyordu şimdi ise 53-54 derece..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.