Şimdi Ara

DDR4 RAM Her anakarta takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.
    diyelim ki elimde 2666mhz DRR4 RAM destekleyen anakart var. Bu anakarta ram takılacak. marka farketmez,ram de 2400 mhz olsun.
    sorun şu; Anakartların RAM QVL TABLOSU var. bu tabloda takılacak ramin kodu yoksa çalışmaz mı? (RAM üzerinde bir kod var)

    Yoksa ram mhz hızı anakartı ve işlemcinin desteklediğini geçmesin,tak çalışır mantığımı var DRR4 RAMlerde

    Teşekkürler



  • ddr4 platformunda istediğiniz anakarta, belleğin de ddr4 olması şartı ile takabilirsiniz. bir çok üretici uyumluluk listesinde neredeyse çoğu belleği marka/model farketmeksizin göstermiyor bile.
  • Ram uyumluluk listeleri ram'in direkt çalışmasından çok hangi ayarlarda çalışacağını gösterir genellikle. Yani 3000mhz bir ram alıp taktığınızda çok büyük bir ihtimalle sorunsuzca açılacaktır sistem ama standart hızda çalışacaktır. Daha yüksek saat hızları, dual channel veya 4 slotta ram çalıştırma gibi durumlar için ram uyumluluk listeleri önem kazanıyor.
  • Çok teşekkürler bilgi için. aklıma gelmişken bazı iyi olan (server rami mesela) ramlerde ECC özelliği var. bu özelliği olan ramler her anakartta çalışmıyor. bu özelliği dikkate almak lazım. Saygılarımla
  • öncelikle ecc bellekler normal kullanım için değildir, workstation ürünlerinde kullanılabilir modellerdir. elinizde bulunan anakart ecc destekli bir workstation modeli ise, sizin de ecc destekli bir server belleği almanız gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.