Şimdi Ara

Dark Evo P60 Dark Evo E40 ve X5 inceleme - Tavsiye.Dark marka ürün alacaklar bir kez daha düşün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Dark marka herhangi bir ürün almanızı tavsiye etmem . Bir yeri arızalandığında Akortek diye bir firmaya gönderiyorsunuz genelde arızalı ürün için ret cevabı alıyorsunuz , SERVİSİ SIFIR.

    şikayetlerden bir kaçı


    Dark tablet aldım. Arıza verdi gönderdi. Bana cevap 35 TL bankaya yatırın ona göre bakacağız.....

    - Beni aradılar düşürmeye kaynaklı problem var ekranın
    değişmesi gerektiğini 399 lira para vermem gerektiğini söylediler.

    - 4 defa servise yolladım ve sorunlar aynen devam ediyor.Telefonunuz değişime uygun değildir '' diye mesaj geliyor.

    - Bugün firmadan aranarak telefonun düşürülüp darbe aldığını ana kartın yandığını 300 küsur lira karşılığında tamir edileceğini söylediler. Bu kocaman bir yalan çünkü aynı yalanı daha önce Dark tabletimi servise gönderdiğimde de söyleyerek benden para istemişlerdi

    -Dark tablet aldım. Arıza verdi gönderdi. Bana cevap 35 TL bankaya yatırın ona göre bakacağız

    - Tablet açılıyor, sonra geri kapanıyor. Bu işlemi
    birçok kez tekrarlıyorum. Oyuna giriyorum ya kapanıyor. Ya da kilitleniyor, hiçbir
    işlem yapılmıyor. Aldığıma alacağıma pişman oldum.

    - Dark firmasından EVO x5 cep telefonu aldım, almaz olsaydım, arızalandı, parçasını dışarı satmıyorlar, servise parça fiyatı soruyorsunuz, cihazı yollamadan parça fiyatı söylemeyiz diyorlar, tamam yollayalım deyince de önce 50 TL verin, cihazı sonra yollayın diyorlar.

    • Telefon kendiliğinden açılıp kapanıyordu, en son artık Dark yazısında kalıyor açılmıyor.
    Zaten şikayetim sorunum buydu, garanti kapsamı içindeki telefonu "açmıyor" diye geri göndermek nedir,
    bu nasıl bir servis anlayışıdır, ürünü gönderirken parasını ödetiyorlar geri gönderirken alıcı ödemeli gönderirler

    - 04.05.2015 tarihinde teknik servise gönderdiğim Dark EVO pad r8022 16 GB 8" tabletim Dark EVO pad c9020 ürünüyle değiştirilmiş fakat benim ürünüm gönderilen tabletten daha üst model. Tabletimin dahili hafızası 16 GB RAM 1 GB ddr 3'ken bana gönderilen ürün 8 GB dahili hafıza 512 MB RAM'dir.

    - Müşteri hizmetlerine attığım maile istinaden dalga geçer gibi "arıza talebi ile göndermiş olduğunuz tabletin muadili olarak gönderilen tablet uygun görülmüştür. Donanım ve yazılım olarak eksiği olmamasına karşılık kullanım konusunda da önceki ürününüze karşı kullanışlıdır. " şeklinde cevap verildi. Özellikleri yarı yarıya olan bir tablet nasıl muadil olabilir?

    - Dark tabletimin garantisi bitmeden olmaz dediler o kadar. Dark firması çok kötü, ilgi yok garantili ürün diye bir şey yok. Malı sat gerisini boş ver. Yargısız infaz ediyorlar.

    - Dark tablet aldım almaz olaydım açma kapama tuşu 1 ay içinde bozuldu. Servise gönderdim 45 lira istediler garanti kapsamında değil kargo ücreti (14 lira + servis) tabletten daha pahalıya geliyor.

    - 2013 yılının Nisan ayında R 9730 tablet aldım, almaz olaydım. Teknik servise hiç göndermedim şimdi birkaç sorundan ve bataryadan dolayı gönderdim. Önce garantisi dolmuş dediler 60 TL istediler, itiraz ettim garantisi dolmadı diye şimdi de batarya garanti dışı diye yapmıyorlar 60 TL istiyorlar.

    - Belli bir vakit sonra tekrar gönderdim, bunda ise tabletin kapağı açılmış garanti dışı dediler, gönderdiğimde sağlamdı, 300 TL masraf ana kart değişecekmiş ilk gönderdiğimde neden yapılmadı? O zamanda şikayetim vardı. Teknobiyotik ve Dark firması sattığı ürünün arkasında durmuyor.

    - 2 ay önce almış olduğum 7300 model tabletimin 2 oldu servise gönderiyorum, bir türlü şarj sorununu halledemediler. 1 gönderdim şarj soketini yaptılar, tabletin sesi çıkmayarak geri geldi. Tablet geleli 1 ay olmadan tekrardan şarj sorunu devam etti.

    - 4 ay önce almış olduğum telefonumun ekranı arızanlandı servise gönderdiğimde 350 TL masrafı var dediler telefonun yenisi 500 TL. Hiç böyle mağdur edilmemiştim, şikayetçiyim!

    - 13 Kasım 2014' de GittiGidiyor sitesinden Dark EVO e40 Telpa garantili telefon aldık. Sim kartı çıkaramadık. Sim kartı çıkaramayınca biraz zorlama olmuş ve kırılmış galiba anakart değişecek dediler teknik servis 220 lira bir rakam istiyorlar biz zaten telefonu 320 liraya aldık bu nasıl bir iştir bir anlam veremedik.

    ...... gibi vs....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spettron -- 8 Temmuz 2015; 22:48:33 >







  • Güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık. Umarım alacak olanlar almadan önce okur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.