Şimdi Ara

Dacia, mecbur kalana dek elektrikli araç markasına dönüşmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dacia, mecbur kalana dek elektrikli araç markasına dönüşmeyecek



    Otomotiv dünyasında elektriklenme furyası aldı başını gidiyor. Özellikle Avrupa pazarında pek çok üretici "tamamen elektrikli olma" ve "karbon nötr olma" planlarını açıklıyor. Öte yandan Dacia da yeni logo, yeni marka kimliği gibi dönüşümlere girdi fakat görünen o ki bu dönüşüme elektrik dahil değil.



    Renault Grubu içerisinde ekonomik marka rolünü üstlenen Dacia, elinden geldiği kadar böyle olmaya devam edecek. Zira markanın satış ve pazarlamadan sorumlu ismi Xavier Martinet, Autoexpress'e yaptığı açıklamada Dacia'nın gerçekten mecbur kaldığı zaman tam elektriklenmeye yöneleceğini belirtmiş. Hatta Martinet, açıklamasına hibrit ve şarj edilebilir hibrit sistemleri de dahil etmiş.



    Dacia'nın bu tutumunun sebebinin maliyet olduğu açık. Zira Xavier Martinet de "Sorun teknik değil. Clio ve Captur'daki hibrit teknolojisini hemen yarın Jogger ve Sandero'ya ekleyebiliriz. Burada asıl mesele ekonomi kısmı. Müşteriler benzinli versiyon veya birkaç yüz euro daha pahalı olan LPG'li versiyonu almak varken hibrit için 3-4 bin euro ekstra ödemeye hazır mı?



    Ayrıca Bkz.Volkswagen'in Passat boyutlarındaki elektrikli sedanı ilk kez görüntülendi



    Bizim müşterilerimizin bunu istediğini sanmıyorum. Sadece doğru fiyata onların ihtiyaçlarını karşılayacak ve istedikleri yere götürecek bir araç istiyorlar" ifadeleriyle tam da bunu anlatıyor. Ayrıca açıklamadaki şu cümle de dikkat çekici: "Yaklaşan Euro 7 ve gelişmiş sürücü asistan sistemleri (ADAS) regülasyonları araçların maliyetini yukarı çekiyor. Fakat insanların maaşları aynı oranda artmıyor."



    Görünen o ki Dacia, regülasyonlar ve yasaklar onları tamamen köşeye sıkıştırmadan elektriklenme üzerine yoğunlaşmayacak. Öte yandan Avrupa'da onaylanmayı bekleyen teklif, 2030'lu yıllarda içten yanmalı motorlu araç satmayı imkansız hale getiriyor. Zaten şimdiye dek "tamamen elektrikli marka haline gelme" açıklamasında bulunan üreticilerin bu hedefleri de genelde aynı döneme denk geliyor.



    Açıklamalara rağmen Dacia'nın bu konuda atılımı da yok değil. Örneğin marka yaklaşık 1 yıl önce Dacia Spring isimli elektrikli otomobilini duyurmuştu.









  • Türkiyede artık araç sahibi olmak neredeyse hayal oldu bundan sonra babalar biner biz de kedinin ciğere baktığı gibi anca bakarız.

    Yetkililerin buna bir el atmaları gerekir diyeceğim ama neredeee...

    Sadece otomobil sektörü mü? Hayir her şey almış başını gidiyor.

    Umarım bir kaç yıl önceki turkiyesine geri döneriz.
  • ucuz bir elektrikli otomobil markasına çevirseydi daha iyi olurdu bence.

  • bir yasa çıkar, benzinli arabalara extra vergi gelir sonra onu geçtim zaman geçer sonrasında kimse beklemez dacia'nın elektirikli araba üretmesini... marka silinir gider. zaten böyle kritik zamanlarda yapılan hatalar zora sokuyor firmaları...

  • mecbur kalmadıkca araçta üretmemeli.

  • Şu dandik markaya bile muhtaç olmak...

    Yaşatmıyorsun Türkiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bize Dacia da pahalı, 250k olmuş fiyatları, yüksek gelirli 10k maaş alan adamın yemeden içmeden bu "ucuz" kalitesiz arabaları alabilmek için 2 seneden fazla çalışması lazım. Elektrikliyi boşverin at arabasına geçelim bu ekonomiyle biz.

  • Koy 1.5 dciyi devam, zaten şu an Vw, mercedes, audi ve bmw gibi premiumlar hariç, pejo, honda vs gibi ekonomik araç üreticileri arasında en çok satanlardan biride dacia.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adamlar 2000 - 3000 euro ya (1 aylık Avrupa maaşına) araç üretiyor, ne gerek var elektrikisine

  • Türkiyede artık araç sahibi olmak neredeyse hayal oldu bundan sonra babalar biner biz de kedinin ciğere baktığı gibi anca bakarız.

    Yetkililerin buna bir el atmaları gerekir diyeceğim ama neredeee...

    Sadece otomobil sektörü mü? Hayir her şey almış başını gidiyor.

    Umarım bir kaç yıl önceki turkiyesine geri döneriz.

  • İnşallah bir gün fiat ve dacia ucuz araba satmayı bırakırda bunları beğenmiyen arkadaşlar yürüyerek yada 200 bidenki 10 yaşındaki araçları alsınlar.

  • Bencede girmesin torostan farksız plastik kalitesi ile geride

  • tubejh T kullanıcısına yanıt
    Plastik kalitesinin torostan geride olduğu, son aracinin tasariminin volvodan çalıntı olduğu aşikar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektriklenme ne kardeş? Bu nasıl Türkçe?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia gibi olur sonu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar elektrikli araçlara doğru kaymaya başladı. Öyle ya da böyle üretmek zorunda kalacaksın.

  • Zaten üretiyor, Dacia Spring var. Sadece fosil üretimini durdurarak tamamen elektrikli markası olmak istemiyor. Türkiye gibi fakir ülkeleri fosil araçlarla sömürmek istiyorlar anlaşılan.

  • Neyse Togg gelince Dacia'yı tokatlar artık (!)

  • almıyorum ula (sanki istesem alacam)

  • Doğru hareket bence, zaten renault yatırım arge yapıyor, günü geldiğinde çok kısa sürede elektrikli araç üretebilirler. Elektrik için halen erken, şarj istasyonu, menzil ve maliyet istenen noktada değil. Elektrikli alanların %20 i benzine dönüyormuş, %50 şarj sorunları çözülmezse gelecek aracım elektrikli olmayacak diyor

  • Türkiye'de hiçbir zaman elektrikli ve hibrit araçlar tutulmayacak. Malum ülke ekonomisi ve şartlarından dolayı. Böyle olunca Dacia'nın duruma böyle bakması gayet doğal herşeyden önce Türkiye'de altyapı ve şarj yerlerinin oluşturulması gerekiyor

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.