Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (237. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.659.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hardday

    quote:

    Orjinalden alıntı: orhanpaşa

    babalar oxray abinin dediği gibi bod perdeyi aradım'' izmir den arıyorum telefonunuzu internetten buldum dedim kalabalığız polo albea punto ve başka model araçlara perde alacaz dedim amcam 125 ten aşağı olmaz dedi'' bastırdım biraz ama yemedi ne dersiniz almak isteyen varmı ona göre sipariş verelim perde yi oxray baba gördü onayladı fazla söze gerek yok ZEİFFER aman diyim tilkilere dikkat et fırsat verme taklaya getirirler adamı baba bu arada senin camlar colormatikti galiba renkli cam taktırınca ruhsata işletmek gerekiyomu ne dersin hepinize hayırlı akşamlar buralardayım takipteyim..........



    Ben ayın 7 si gibi Aydında olmayı düşünüyorum bir mani olmaz ise.Orda hemen taktırmayı düşünüyorum.İsteyen olursa alabilirim.Takıldıktan sonra resim
    leri çekip gönderede bilirim.Hemde herkes fikir sahibi olur.

    Hardday...
    Haberim olsun
    Para durumu hallolursa berber alırız.



    herkse iyi geceler.




  • 1.4 Fire 77 HP

    Yeni motorun hacmi 1368 cm3 olup, tek hatta sıralı 4 silindirden oluşmaktadır; çapları 72 milimetre, stroku ise 84 milimetredir.

    Söz konusu motor, kategorisinde Fiat Linea’yi zirveye taşıyan üstün performans ve düşük sarfiyat konularına özel ilgi gösterilmek sureti ile geliştirilmiştir. Bu durum, emme ve dağıtım sisteminin akışkanlar dinamiğinin özenle geliştirilmesi sonucunda tüm faaliyet alanı çapında optimize edilen hacimsel verimliliğin sayesinde meydana gelmiştir. Sonuç olarak, 6000 devir/dakikada 57 kW’lik (77 beygir) güç ve 3000 devir/dakikada 115 Nm’lik tork elde edilebilmektedir.

    Bu motora sahip Fiat Linea’nin azami sürati 165 km/h olup, 0’dan 100 km/saate 14,6 saniyede ulaşabilmektedir. Sarfiyat oranları ise segmentin en iyileri arasındadır: şehir içinde 8,2 litre/100 km, şehir dışında 5,1 litre/100 km, karma kullanımlarda ise 6,3 litre/100 km.

    Düşük sarfiyata sahip üstün bir motor. Bu performansın elde edilmesinde “drive by wire” olarak tabir edilen ve kelebek supabının elektronik olarak kontrol edilmesini öngören bir sistem ile beyin tarafından kontrol edilen faz değiştiricisi ile beraber çalışan yüksek türbülanslı yanma odasının kullanılması etkili olmuştur. Bu yenilikçi sistem sayesinde yanmış gazların yaklaşık %25’i yeniden yanma odasına sevk edilmekte, sabit hızlı yolculuklarda yakıt sarfiyatı ile egzost gazı salınımını hissedilir ölçüde azaltmaktadır. Motorda bulunan diğer özellikler de yakıt sarfiyatının düşük tutulmasında etkili olmaktadır. Örnek olarak; distribütörün parçaları daha hafif hale getirilmiş, supapların yayaları sürtünmeyi azaltmak amacı ile düşük yükte tasarlanmışlarıdır.

    Yeni 1.4 FIRE, 77 beygir motorun özellikleri arasında,yakıt sarfiyatının düşürülmesinde etkili olan 11:1’e yükseltilen sıkıştırma oranı ile düşük devirlerde yükseltilen tork değerleri yer almaktadır. Yeni nesil motor kontrol sistem kalibrasyonu da sarfiyatını, sürüş, performans ve emisyon ihtiyaçları çerçevesinde düşürmeye katkı sağlamıştır. Bu bağlamda, 1.4 Fire 77 beygirlik motor Euro 4 normlarını kolaylıkla sağlamaktadır. Yeni bir teknoloji sayesinde egzost toplayıcısının ucuna bağlı ve motor boşluğunda yer alan katalitik konvörtör, daha kısa sürede daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilmekte, motorun ısınması safhasında dahi emisyon değerlerini azaltmaktadır.

    Çevreye olan etkilerin asgariye indirilmesi adına motorda, yakıtın depoda devridaimini engelleyen, dolayısı ile buhar oluşumunu ortadan kaldıran “returnless” tipi yeni yakıt besleme sistemi yer almaktadır.

    Performanslı, düşük tüketimli, temiz: 1.4 FIRE 77 beygirlik motorun bu üstün özelliklerinin yanında mükemmel bir ses konforu bulunmaktadır; yeni esnek sistemin kullanılması ile motor titreşimlerinin araca iletimi asgariye indirilmiştir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: InFeRnO09

    Kasım ayı çıkışlı albea fire dinamik ac sahibiyim. Arabayı alırken çok araştırma yaptım en son renault clio ve albea arasında kalmıştım, iyi ki de albea almışım. Foruma 2 veya 3 kez mesaj yazdım ama tüm mesajları başından sonuna kadar okudum.
    Aracım kasım 2008 çıkışlı, 2009 fire dinamik ac, henüz 4200km lerde. Yukarıda bazı arkadaşların mesajlarında bahsi geçen yakıt tüketim değerlerini yakalamaktan çok uzaktayım:-) Şehir dışında 6-6,5, şehir içinde yaklaşık 8-9 lt arası yakıyor. Bana, araç ilk bakıma kadar biraz fazla yakar demişlerdi acaba sebep bu mudur?
    Bir de konuya bodoslama dalmak gibi olacak ama unceki mesajlarda bahsi geçen speed volume bizim teyplerde yok sanırım. En azından ben bulamadım.Menüye girdiğimde böyle bir seçenek çıkmıyor.Acaba menünün ifade tarzı mı farklı.İnternet üzerinden bir tane transmitter aldım yaklaşık 1 aydır onu kullanıyorum, arkadaşlarının dediği gibi iyi bir randıman vermiyor. Arka fondan hafif bir cızırtı geliyor, ses kalitesi asla cd ninki gibi deil...
    Bunlara ek olarak klima da da istediğim randımanı alamadım. 4. kademede çalıştırdığımda çok gürültü çıkıyor ve klimanın soğutma gücü azalıyor gibi, 2. kademe de henüz sıcaklıklar tam olarak başlamamasına rağmen içerisini ancak belirli bir seviyede serin tutabiliyor..



    Herkese günaydın..Yukarıda bahsettiğim konularla ilgili olarak beni aydınlatacak birileri var mı acaba?




  • İnFeRnO Günaydın size & tüm arkadaşlara.
    Motor açılıp, rahatlayana kadar bu tüketim değerleri normal. İlk mesajınızdan hemen sonra hazemeteo kendi sıfır aracına ait tüketim değerlerini vermiş. Paralel gidiyorsunuz.
    Speed Volume olayını yeni model player cihazlarda henüz çözemedik. Ben şahsen sıfır araç bulamadım kurcalayacak daha. En kısa zamanda denkliyeceğiz bunu. Az sabır.
    Fm Transmitter kullanmadım, fikir yürütebilirim sadece. Mutlaka CD kalitesinde olmayacaktır, fakat dinlenmeyecek kadar da kötü olmamalı bence. Acaba cihazın kalitesi fark edermi?
    Klimayı seyahat sırasında 2de tutmak daha makul sonuçlar veriyor benim için. Kısa mesafeli yolculuklarda çok birşey beklelemek lazım. Yol biraz uzayıncada adamın eli-ayağı donuyor ama. En azından benim makinada böyle. Şahsen ben klimadan çok memnunum.
  • Dostum benim arabada seninkiyle aynı durumda 38000km benzinli bende diyordum bu araba çok yakıyor diye 20 tl ile 75 km yapıyordum şehiriçinde şimdi 60 km düştü bu arabanın bakımından degil benzine zam gelmesinden dolayı varili 49 dolaardan 66 dolara çıktı bizim insafsız benzincilerde fırsatı kaçırmadı.
    Buarada bir arkadaş yakıtı sormuş
    şehiriçi 220-250krş Şehirdışı 170-190 krş.
    HERKESE KAZASIZ GÜNLER

    quote:

    Orjinalden alıntı: bahakanki

    ha birşey daha belirteyim.bakıma girecektim ustam yoktu.başka ellere de bırakamam aracımı,zaten km de dolmadı daha 1500 km var.ama buna ragmen aracın bu aralar fazla yaktığını tespit ettim.sürüşten kaynaklanmıyor eminim.çünkü ben aracımı her zaman 5.vites 90 -100 aralığında kullanmaya özen gösteririm.demek ki bakım aracın az yakması için çok önemli imiş.özellikle de buji.galiba depodan motora giden yakıtı yakma oranı düştü.zaten en iyi buji depodan gelen yakıtın %20 sini yakamıyormuş.bende bu oran daha da arttı sanırım




  • GÜNAYDIN. ALBEALARIN KLİMALARI GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL DİĞER ARAÇLARINKİNE GÖRE BENCE DAHA PERFORMANSLI BEN BU YAZ 35 DERECE SICAKLIKTA ÇALIŞTIRDIM GAYET GÜZEL SOĞUTTU. 4. KADEMEDE GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞTIĞI DOĞRU ANCAK SADACE İLK ETAPTA HIZLI SOĞUTMA İÇİN KULLANMAK DAHA MANTIKLI SONRASINDA ZATEN 4. KADEME SAĞLIKLIDA DEĞİL. 2. KADEMEDE DE H,Ç SES YOK VE ISIYI SABİT TUTMAYA YETİYOR..
  • arkadaşlar aracın deposunu fulleyip de yakıt sarfiyatını deneme sansım hiç olmadı.bunun için uzun yola gitmk gerek.bu ansım da olmadı.ama yakında (iki hafta sonra ) bakıma girecem.bakımdan sonra fullemeyi düşünüyorum.o zaman yakıt değerlerini paylaşırım


    2004 1.2 8v çelik gri lpg yok.gerekte yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aywa

    Merhaba arkadaşlar bende Albea 1.2 8v almıştım 1 ay önce 2006 model 65.000 kmde.Araç kullanımı rahat yumuşak ve zevkli fakat .Yakıt sorunum var, şöyleki :ibre kırmızıya dayandı sonuna yaklaşmıştı bitti bitecek yani bende pompacı arkadaş a fulleyelim dedim 135 lira benzin aldım, , depo full oldu ve 95 km yol yaptıktan sonra depoyu birdaha fullledim,dedim kaç para yakacak 95-100 km de (4.7litre) benzin aldım 16 lira para verdim. Yani 95km yi 16 liraya gittim. Depo yine full oldu tabi ve 2 günde 260 km yol yaptım ibre yarıya gelmiş bu ne saçma iştir yahu. Şimdi ben 135 lira benzin ile 520 km mi gidecm batarım vallahi çok pahalı. 95 km yi 15 liraya gidince sevinmiştim oysa. 95 km de 15 lira mantığı ile gitsem. 135 lirada ortalama 800 km yol gitmiş olurum ki olması gereken de bu beni birileri aydınlatsın kafam çok karıştı. Not: (Gittiğim yolların hepsi uzun yol sayılıacak türde (Gölbaşı - Esenboğa) 95 km lik yolda da toplasan 7-8 trafik lambası vardır. Ve trafik yoktu akıcıydı yollar.



    Arkadaşım bana kalırsa , aracında bir problem var yada aşırı yüklemiş olabilirsin. Lastikleri kontrol et mutlaka bir terslik var eğer hesap doğruysa. Full depo 530 km gidiyor ozaman senin aracın. Birde trafik te gittiğini düşünelim 450 km ye iner ki buda çok kötü senin için...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahakanki

    arkadaşlar aracın deposunu fulleyip de yakıt sarfiyatını deneme sansım hiç olmadı.bunun için uzun yola gitmk gerek.bu ansım da olmadı.ama yakında (iki hafta sonra ) bakıma girecem.bakımdan sonra fullemeyi düşünüyorum.o zaman yakıt değerlerini paylaşırım


    2004 1.2 8v çelik gri lpg yok.gerekte yok.


    Bence Var. Benim aracım
    2004 1.2 8v SL AB AC LPGli
    http://www.autoshow.com.tr/yuzbin_km/albea/00753/
    Yakıt Tüketimi Benzinle ortalama 7.2 olarak ölçülmüş.
    7.2x3.17=22.82
    Lpg %10 fazla yakar yuvarlak hesap 8 diyelim
    8x 1.52 =12.2
    her 100 km de 10 TL kardasınız demektir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hazemeteo

    1.4 Fire 77 HP

    Yeni motorun hacmi 1368 cm3 olup, tek hatta sıralı 4 silindirden oluşmaktadır; çapları 72 milimetre, stroku ise 84 milimetredir.

    Söz konusu motor, kategorisinde Fiat Linea’yi zirveye taşıyan üstün performans ve düşük sarfiyat konularına özel ilgi gösterilmek sureti ile geliştirilmiştir. Bu durum, emme ve dağıtım sisteminin akışkanlar dinamiğinin özenle geliştirilmesi sonucunda tüm faaliyet alanı çapında optimize edilen hacimsel verimliliğin sayesinde meydana gelmiştir. Sonuç olarak, 6000 devir/dakikada 57 kW’lik (77 beygir) güç ve 3000 devir/dakikada 115 Nm’lik tork elde edilebilmektedir.

    Bu motora sahip Fiat Linea’nin azami sürati 165 km/h olup, 0’dan 100 km/saate 14,6 saniyede ulaşabilmektedir. Sarfiyat oranları ise segmentin en iyileri arasındadır: şehir içinde 8,2 litre/100 km, şehir dışında 5,1 litre/100 km, karma kullanımlarda ise 6,3 litre/100 km.

    Düşük sarfiyata sahip üstün bir motor. Bu performansın elde edilmesinde “drive by wire” olarak tabir edilen ve kelebek supabının elektronik olarak kontrol edilmesini öngören bir sistem ile beyin tarafından kontrol edilen faz değiştiricisi ile beraber çalışan yüksek türbülanslı yanma odasının kullanılması etkili olmuştur. Bu yenilikçi sistem sayesinde yanmış gazların yaklaşık %25’i yeniden yanma odasına sevk edilmekte, sabit hızlı yolculuklarda yakıt sarfiyatı ile egzost gazı salınımını hissedilir ölçüde azaltmaktadır. Motorda bulunan diğer özellikler de yakıt sarfiyatının düşük tutulmasında etkili olmaktadır. Örnek olarak; distribütörün parçaları daha hafif hale getirilmiş, supapların yayaları sürtünmeyi azaltmak amacı ile düşük yükte tasarlanmışlarıdır.

    Yeni 1.4 FIRE, 77 beygir motorun özellikleri arasında,yakıt sarfiyatının düşürülmesinde etkili olan 11:1’e yükseltilen sıkıştırma oranı ile düşük devirlerde yükseltilen tork değerleri yer almaktadır. Yeni nesil motor kontrol sistem kalibrasyonu da sarfiyatını, sürüş, performans ve emisyon ihtiyaçları çerçevesinde düşürmeye katkı sağlamıştır. Bu bağlamda, 1.4 Fire 77 beygirlik motor Euro 4 normlarını kolaylıkla sağlamaktadır. Yeni bir teknoloji sayesinde egzost toplayıcısının ucuna bağlı ve motor boşluğunda yer alan katalitik konvörtör, daha kısa sürede daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilmekte, motorun ısınması safhasında dahi emisyon değerlerini azaltmaktadır.

    Çevreye olan etkilerin asgariye indirilmesi adına motorda, yakıtın depoda devridaimini engelleyen, dolayısı ile buhar oluşumunu ortadan kaldıran “returnless” tipi yeni yakıt besleme sistemi yer almaktadır.

    Performanslı, düşük tüketimli, temiz: 1.4 FIRE 77 beygirlik motorun bu üstün özelliklerinin yanında mükemmel bir ses konforu bulunmaktadır; yeni esnek sistemin kullanılması ile motor titreşimlerinin araca iletimi asgariye indirilmiştir.

    Bilgi için teşekkür ederim...




  • Aman abi...
    Benzin mi Lpg mi tartışmasına dönmeyelim yeniden.
    Bu sıcakta şimdi... Açın klimanızı kaptırın gidin. Ne yakarsanız yakın, el-alemden az yakıyoruz işte.
  • Arkadaşlar Albe 1.2 8v sahibiyim sabah yola çıtım 10.30 civarlarında , arabayı çalıştırır çalıştırmaz Km yi sıfırladım. 1 km gittim ve en yakın benzin istasyonu olan Opet den 97 oktan ile depoyu fulledim (3.23 lira 1 litresi), ve yola çıktım göl başından - pursaklara gittim geldim tam 98 km yazdı yol bilgisayarı. Ve aynı Benzinciden 97 oktan ile birkez daha fulledim 6.5 litre benzin aldı depo. 21 lira para verdim. Sizce normal mi arkadaşlar bana biraz fazla geldi. Gittiğim yolda yolun yarısı uzun yol yarısı normal trafik şartları sayılır. Bu durumda Benzin Litre 6.5 X 3.23 Benzin fiyatı / Yapmış olduğum yol 97 km İşlemin sonucunda 0.21 kuruş çıkıyoar. Bu ara 1 kilometrede 0.21 kuruş tan az yakmalı arkadaşlar öyle değilmi ???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: falco_love

    Arkadaşlar Albe 1.2 8v sahibiyim sabah yola çıtım 10.30 civarlarında , arabayı çalıştırır çalıştırmaz Km yi sıfırladım. 1 km gittim ve en yakın benzin istasyonu olan Opet den 97 oktan ile depoyu fulledim (3.23 lira 1 litresi), ve yola çıktım göl başından - pursaklara gittim geldim tam 98 km yazdı yol bilgisayarı. Ve aynı Benzinciden 97 oktan ile birkez daha fulledim 6.5 litre benzin aldı depo. 21 lira para verdim. Sizce normal mi arkadaşlar bana biraz fazla geldi. Gittiğim yolda yolun yarısı uzun yol yarısı normal trafik şartları sayılır. Bu durumda Benzin Litre 6.5 X 3.23 Benzin fiyatı / Yapmış olduğum yol 97 km İşlemin sonucunda 0.21 kuruş çıkıyoar. Bu ara 1 kilometrede 0.21 kuruş tan az yakmalı arkadaşlar öyle değilmi ???


    evet hesap doğru , gayet normal bence
  • oxray baba iyide biz ne olucaz bizim başımız kelmi gerçi kelde zaten nasıl olcak hep beraber toplaşsak ta yapsak bu işi bi el verseniz iyi olmazmı benim burdada alacak arkadaşlar var kalabalık yapsak bu işi ama taksit işini nasıl yapacaz bilmiyorum bi fikir bi yardım ha ne dersiniz........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeiffer

    İnFeRnO Günaydın size & tüm arkadaşlara.
    Motor açılıp, rahatlayana kadar bu tüketim değerleri normal. İlk mesajınızdan hemen sonra hazemeteo kendi sıfır aracına ait tüketim değerlerini vermiş. Paralel gidiyorsunuz.
    Speed Volume olayını yeni model player cihazlarda henüz çözemedik. Ben şahsen sıfır araç bulamadım kurcalayacak daha. En kısa zamanda denkliyeceğiz bunu. Az sabır.
    Fm Transmitter kullanmadım, fikir yürütebilirim sadece. Mutlaka CD kalitesinde olmayacaktır, fakat dinlenmeyecek kadar da kötü olmamalı bence. Acaba cihazın kalitesi fark edermi?
    Klimayı seyahat sırasında 2de tutmak daha makul sonuçlar veriyor benim için. Kısa mesafeli yolculuklarda çok birşey beklelemek lazım. Yol biraz uzayıncada adamın eli-ayağı donuyor ama. En azından benim makinada böyle. Şahsen ben klimadan çok memnunum.





    şunu söylemek lazım ki 1.4 fire motor sakin kullanımlarda çok tasarruflu bir araba....zaten bu bilimsel olarak kanıtlanmış zaten...yukarıda fire motor hakkında verdiğim bilgileri dikkatlice okuyun.....şehir içinde ortalama 7.0 lt değeri yakalayan arkadaşlar bence çok başarılıdır....sonuçta bu araç benzin yakacak hiç yakmamasını beklemyin....dur kalk yapıyorsunuz sonuçta...uzun yolda ise benim şahsi kanım 5 li değerleri yakalayan arkadaşlar yine başarılıdır...aracı sakin 2000-3000 devir aralığında kullanırsanız yakıt durumu iyi....şehir içinde 8-9 lt yakanlar bence agresif kuullanıyordur....ben şehir içinde resmen parçaladım arabayı otobanda 140-160, normal uzun yolda 120-130 gittim yakıt ortalama 6.4 söyledi bilgisayar....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: InFeRnO09


    quote:

    Orjinalden alıntı: InFeRnO09

    Kasım ayı çıkışlı albea fire dinamik ac sahibiyim. Arabayı alırken çok araştırma yaptım en son renault clio ve albea arasında kalmıştım, iyi ki de albea almışım. Foruma 2 veya 3 kez mesaj yazdım ama tüm mesajları başından sonuna kadar okudum.
    Aracım kasım 2008 çıkışlı, 2009 fire dinamik ac, henüz 4200km lerde. Yukarıda bazı arkadaşların mesajlarında bahsi geçen yakıt tüketim değerlerini yakalamaktan çok uzaktayım:-) Şehir dışında 6-6,5, şehir içinde yaklaşık 8-9 lt arası yakıyor. Bana, araç ilk bakıma kadar biraz fazla yakar demişlerdi acaba sebep bu mudur?
    Bir de konuya bodoslama dalmak gibi olacak ama unceki mesajlarda bahsi geçen speed volume bizim teyplerde yok sanırım. En azından ben bulamadım.Menüye girdiğimde böyle bir seçenek çıkmıyor.Acaba menünün ifade tarzı mı farklı.İnternet üzerinden bir tane transmitter aldım yaklaşık 1 aydır onu kullanıyorum, arkadaşlarının dediği gibi iyi bir randıman vermiyor. Arka fondan hafif bir cızırtı geliyor, ses kalitesi asla cd ninki gibi deil...
    Bunlara ek olarak klima da da istediğim randımanı alamadım. 4. kademede çalıştırdığımda çok gürültü çıkıyor ve klimanın soğutma gücü azalıyor gibi, 2. kademe de henüz sıcaklıklar tam olarak başlamamasına rağmen içerisini ancak belirli bir seviyede serin tutabiliyor..



    Herkese günaydın..Yukarıda bahsettiğim konularla ilgili olarak beni aydınlatacak birileri var mı acaba?



    sanırım cd çalarda speed volume özelliği yok.....2009 larda yok eskilerde var...ya da ben çalıştıramadım....daha doğrusu bu özellik playerda görünüyor ama çalışmıyor ya da bir ayara işi var...yapan olursa buraya yazsın.....fm transmitter iş görür ama tat vermez ben daha önce denemiştim...klima performansını temmuz ağustosta göreceğiz...herhalde bunu en iyi test edecek kişi ben gibi güney illerde yaşayanlardır...şimdilik sorun yok....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: orhanpaşa

    oxray baba iyide biz ne olucaz bizim başımız kelmi gerçi kelde zaten nasıl olcak hep beraber toplaşsak ta yapsak bu işi bi el verseniz iyi olmazmı benim burdada alacak arkadaşlar var kalabalık yapsak bu işi ama taksit işini nasıl yapacaz bilmiyorum bi fikir bi yardım ha ne dersiniz........


    Haklıısın orhanpaşa

    ortak karar verelim.
    önce alıp alınmayacağı hususunda karar verelim.
    Ben imzama listeyi oluşturuyorum. Karar veren arkadaşlar beyanda bulunsun. Peşin yada taksit bir şekilde çözüm buluruz. Ama ben diyorum ki tekrar gideyim kavga döğüş 5-10 adet 100 YTL peşin almaya çalışalım. Sizler bir havale yaparsınız bende o firmadan kargoyu çağırır. Listeye göre ödemeli dağıtım yaptırım.
    Başka önerisi olan varsa paylaşalım. Ben imzayı açıyorum...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mabbay


    quote:

    Orjinalden alıntı: hazemeteo

    1.4 Fire 77 HP

    Yeni motorun hacmi 1368 cm3 olup, tek hatta sıralı 4 silindirden oluşmaktadır; çapları 72 milimetre, stroku ise 84 milimetredir.

    Söz konusu motor, kategorisinde Fiat Linea�yi zirveye taşıyan üstün performans ve düşük sarfiyat konularına özel ilgi gösterilmek sureti ile geliştirilmiştir. Bu durum, emme ve dağıtım sisteminin akışkanlar dinamiğinin özenle geliştirilmesi sonucunda tüm faaliyet alanı çapında optimize edilen hacimsel verimliliğin sayesinde meydana gelmiştir. Sonuç olarak, 6000 devir/dakikada 57 kW�lik (77 beygir) güç ve 3000 devir/dakikada 115 Nm�lik tork elde edilebilmektedir.

    Bu motora sahip Fiat Linea�nin azami sürati 165 km/h olup, 0�dan 100 km/saate 14,6 saniyede ulaşabilmektedir. Sarfiyat oranları ise segmentin en iyileri arasındadır: şehir içinde 8,2 litre/100 km, şehir dışında 5,1 litre/100 km, karma kullanımlarda ise 6,3 litre/100 km.

    Düşük sarfiyata sahip üstün bir motor. Bu performansın elde edilmesinde �drive by wire� olarak tabir edilen ve kelebek supabının elektronik olarak kontrol edilmesini öngören bir sistem ile beyin tarafından kontrol edilen faz değiştiricisi ile beraber çalışan yüksek türbülanslı yanma odasının kullanılması etkili olmuştur. Bu yenilikçi sistem sayesinde yanmış gazların yaklaşık %25�i yeniden yanma odasına sevk edilmekte, sabit hızlı yolculuklarda yakıt sarfiyatı ile egzost gazı salınımını hissedilir ölçüde azaltmaktadır. Motorda bulunan diğer özellikler de yakıt sarfiyatının düşük tutulmasında etkili olmaktadır. Örnek olarak; distribütörün parçaları daha hafif hale getirilmiş, supapların yayaları sürtünmeyi azaltmak amacı ile düşük yükte tasarlanmışlarıdır.

    Yeni 1.4 FIRE, 77 beygir motorun özellikleri arasında,yakıt sarfiyatının düşürülmesinde etkili olan 11:1�e yükseltilen sıkıştırma oranı ile düşük devirlerde yükseltilen tork değerleri yer almaktadır. Yeni nesil motor kontrol sistem kalibrasyonu da sarfiyatını, sürüş, performans ve emisyon ihtiyaçları çerçevesinde düşürmeye katkı sağlamıştır. Bu bağlamda, 1.4 Fire 77 beygirlik motor Euro 4 normlarını kolaylıkla sağlamaktadır. Yeni bir teknoloji sayesinde egzost toplayıcısının ucuna bağlı ve motor boşluğunda yer alan katalitik konvörtör, daha kısa sürede daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilmekte, motorun ısınması safhasında dahi emisyon değerlerini azaltmaktadır.

    Çevreye olan etkilerin asgariye indirilmesi adına motorda, yakıtın depoda devridaimini engelleyen, dolayısı ile buhar oluşumunu ortadan kaldıran �returnless� tipi yeni yakıt besleme sistemi yer almaktadır.

    Performanslı, düşük tüketimli, temiz: 1.4 FIRE 77 beygirlik motorun bu üstün özelliklerinin yanında mükemmel bir ses konforu bulunmaktadır; yeni esnek sistemin kullanılması ile motor titreşimlerinin araca iletimi asgariye indirilmiştir.

    Bilgi için teşekkür ederim...



    mabbay verdiğim bilgileri sendn başka okuyan yok sanırım.....




  • arkadaşlar sitenize yeni üye oldum çok güzel olmuş 99 model 70 s merkezi kilit hidrolik direksiyon 103 000 de motoru çok iyi bir kapısını küçük bir çürükten dolayı boyattım 6000 e aldım fiyatı iyimidir? birde aracım 280-300 krş yakıyo lpg taktıracağım hangi markayı önerirsiniz. lpg haliyle simit olacak kaza esnasında tehlikesi çok mudur?
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi aracı yeni aldım. Araç 84.000 km de . Araç Mar pozisyonunda iken yağ ve akü kırmızı , motor kontrol sisteminin işrateti ise sarı olarak yanıyor. Motoru çalıştırınca hiçbir ışık kalmıyor. Yağ da ve aküde bir problemmi var acaba ? Birde araçta göstergelerin altında bulunan hata bildirme simgilerinin bulunduğu yerde ABS de yer alıyor. Ben araçta ABS yok diye biliyordum. Aracın yağına suyuna hiç birşeyine bakmadım. Servise nezaman götürmem gerek arkadaşlar. Ve hangi bakımlarının yapılması gerekir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falco_love -- 2 Haziran 2009; 15:32:22 >
  • 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.