Şimdi Ara

CX500 BOSE IN EAR?DİĞER TAVSİYELERİNİZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    ekkir ilanımı incele istersen bir araştır bakalım fiyatına göre nasıl bir kulaklıkmış


    http://forum.donanimhaber.com/m_35334574/mpage_1/key_//tm.htm#35334574

    Hocam öyle bir ikilemde kaldım ki ilanın ilaç gibi geldi.Fakat markayı bu modelini ilk defa duyuyorum.Mesajlarda CX500 ile aynı kefeye bile konulmamış

    Şu karar aşamasını atlatırsam(umarım ki uzun sürmez ve cihazın satılmaz)bir dinlemek isterim sesini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekkir -- 1 Kasım 2009; 23:59:25 >




  • Al sana bir karşılaştırma daha nu-force'un değerlendirmelerine dikkat et bir sürü kulaklık içinden fiyatına göre nasılda puanlar almış

    http://www.head-fi.org/forums/f103/review-multiple-iem-shootout-v-2-a-394365/
  • Evet yorumlar olumlu.Zaten istemeyerekte olsa IE7 ye veda ediyorum.Ve IE7 nin ses renginde ona yakın fiyatı ise daha makul yeni öneriler bekliyorum.
    helsloot 2. planda ise senin kulaklık var.
  • Yazılanlara göre kendi kullandığım head direct re0 en iyi tercih.Denge,ayrıntı başarımı,transparanlık açısından sanırım size en uygun olacak kulaklık re0 bütçenize göre.Şuradan sipariş verebilirsiniz;1 haftada ems ile elinize ulaşır sorunsuzca.

    http://www.head-direct.com/product_detail.php?p=38

    Verdiğim linkteki inceleme de gayet açıklayıcı zaten karakteri konusunda,ie7ye benzer bir ses karakteri var...

    http://www.head-fi.org/forums/f103/review-head-direct-re0-new-contender-best-iem-383355/




  • NU-FORCE NE7M
    Head Direct RE0
    Sanırım bu ikili şuan kıyası yapılacak ve aradığım özelliklere uyan kulaklıklar.
    Utuman ve Helsloot öyle diyorlar
    Ne yazık ki ikisinide deneme fırsatım olmadı.Bilenler aralarında kıyas yaparlarsa çok sevinirim
  • Head-Direct RE0, fiyatının üzerinde bir kulaklıktır ki daha önceden çok daha yüksek fiyatlarla satılıyordu. "Summer Sale" indirimi adı altında o fiyata indirdi Head-direct fiyatı ve şu anda da o fiyata satılmakta hala. Burası okuduğum yorumlara dayalı bilgilerdir; ses karakteri olarakta daha çok ses doğallığı, ayrıntı ve sahnesi ile ön plana çıkan bir modeldir. Ses karakteri olarak analitik değil ama çok sıcak karakterlide değil, orta yol daha çok dengeli bir kulaklık. Ben okuduğum bilgiler doğrultusunda yazdım eğer yanlış bir bilgi verdiysem @utuman kullanmış bir kişi olarak düzeltirsin.

    NE-7M ise daha sıcak karakterli piyasa da çoğu modele göre iyi (sizin kullandığınız cx500'e göre de daha iyidir) ama fiyatı oranında iyi bir kulaklıktır.

    Eğer ikisi arasında bir tercih yapacaksanız bana göre RE0 daha iyi bir tercihtir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 2 Kasım 2009; 0:50:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    Head-Direct RE0, fiyatının üzerinde bir kulaklıktır ki daha önceden çok daha yüksek fiyatlarla satılıyordu. "Summer Sale" indirimi adı altında o fiyata indirdi Head-direct fiyatı ve şu anda da o fiyata satılmakta hala. Burası okuduğum yorumlara dayalı bilgilerdir; ses karakteri olarakta daha çok ses doğallığı, ayrıntı ve sahnesi ile ön plana çıkan bir modeldir. Ses karakteri olarak analitik değil ama çok sıcak karakterlide değil, orta yol daha çok dengeli bir kulaklık. Ben okuduğum bilgiler doğrultusunda yazdım eğer yanlış bir bilgi verdiysem @utuman kullanmış bir kişi olarak düzeltirsin.

    NE-7M ise daha sıcak karakterli piyasa da çoğu modele göre iyi (sizin kullandığınız cx500'e göre de daha iyidir) ama fiyatı oranında iyi bir kulaklıktır.

    Eğer ikisi arasında bir tercih yapacaksanız bana göre RE0 daha iyi bir tercihtir.

    Bu ve buna benzer açıklamalar daha aydınlatıcı oluyor.
    Teşekkür ederim.




  • Şunu da ekleyeyim. Head-fi ortalamasını alırsak;

    RE0'ın bulunduğu ses karakterinde; Ety er6i<super.fi3<Audio-technica ATH-CK7<RE0<Phonak pfe olarak bir sıralama çıkar.

    NE7M'de ise daha çok yolun ucu kullandığım ve bildiğim modellerden söyleyeyim CKS70<Turbine<IE8'e doğru gider ki; ses karakteri bana biraz bu konuda ayrılıyor gibi geliyor.

    Yukarıda verdiğim bilgiler benim araştırdığım ve takip ettiğim kulaklıklar arasında yaptığım bir sıralama . Tabii ki bir çok kulaklık daha bu sıralamaya sokulabilir. Kullanan kişiler daha iyi yorum yapacaktır.

    Umarım aldığım kulaklıklarla mutlu mesut olursun öenmli olan bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 2 Kasım 2009; 1:05:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    Şunu da ekleyeyim. Head-fi ortalamasını alırsak;

    RE0'ın bulunduğu ses karakterinde; Ety er6i<super.fi3<Audio-technica ATH-CK7<RE0<Phonak pfe olarak bir sıralama çıkar.

    NE7M'de ise daha çok yolun ucu kullandığım ve bildiğim modellerden söyleyeyim CKS70<Turbine<IE8'e doğru gider ki; ses karakteri bana biraz bu konuda ayrılıyor gibi geliyor.

    Kullanan kişiler daha iyi yorum yapacaktır. Umarım aldığım kulaklıklarla mutlu mesut olursun öenmli olan bu.

    Tüm bu benzerlikler göz önüne alındığında RE0 ı tercih etmemi öneriyorsunuz öyle mi?
  • Benim kişisel tavsiyem bu yönde olur. Tabii ki bir çok arkadaş daha farklı alternatfler sunacaktır, onların fikirlerinide almak faydalı olur. Sonuçta siz karar vereceksiniz ama NE7M'de cx500'den çok daha iyi bir kulaklıktır. Hangi modeli alırsanız alın sonuçta daha iyi bir kulaklık almış olacaksınız. Burada önemli olan nokta ses karakteri olarak istediğiniz ya da size uygun olan bir kulaklık tercihi yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetrooper00

    Benim kişisel tavsiyem bu yönde olur. Tabii ki bir çok arkadaş daha farklı alternatfler sunacaktır, onların fikirlerinide almak faydalı olur. Sonuçta siz karar vereceksiniz ama NE7M'de cx500'den çok daha iyi bir kulaklıktır. Hangi modeli alırsanız alın sonuçta daha iyi bir kulaklık almış olacaksınız. Burada önemli olan nokta ses karakteri olarak istediğiniz ya da size uygun olan bir kulaklık tercihi yapın.

    Ses olarak aradığım kriterler;

    Kesinlikle temiz berrak ses
    Enstrumanların seslerini ayrı ayrı duyabilmek
    Yüksek seslerde bozulma olmaması

    Bu ölçütler doğrultusunda farklı öneriler gelmez ise RE0 yada NE7M de karar kılacağım gibi gözüküyor.
  • birde shure marka kulaklıklara bakın
  • Model belirtebilir misiniz?
  • se210 ve daha üst modeli se420
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihani

    se210 ve daha üst modeli se420

    Şöyle bir inceledim.se210 modeli 420 ye göre daha makul duruyor.420 ise bir hayli pahalı.

    (Fiyatları yurtdışı sitelerinden baktım)
  • RE0 da olabilir. Dinlemedim ama yeterli ayrımı ve ayrıntıyı verebileceğine inanıyorum.

    Shure'lar da iyidir ama bence teknolojileri eskidi artık. 210 da zaten ahım şahım bir kulaklık değil o fiyata... 310 fena değildir, ona bakabilirsiniz. Ama RE0 gerçekten şu an fiyatından fazlasını hakeden kulaklıklardan..
  • Arkadaslar head-direct oneriyosunuz da tamam hos guzel bu kulaklik 64 ohm. Topic sahibi arkadas kulakici aldigina gore bunu disarda kullanicak tahminime gore. Yaninda muhakkak bi amfiye ihtiyaci olucak. Cunku benimde 32 ohm luk kulakligim var cowon s9 ve trekstor kullanmama ragmen tam performans alamiyorum ama besledigim zaman gozlerim yerinden fiskircak gibi oluyo. Bunuda goz onunde bulundurmak lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Hundred -- 2 Kasım 2009; 12:12:59 >
  • 64 ohm'luk bir model ama rahatlıkla taşınabilir cihazlar ile kullanılabilirlik özelliği var. Ki amfi tepkisi içinde oldukça iyi yorumlar var. 60 ohm gibi bir değer sürülebilmek için çok yüksek değerler değil. Tabii ki bu kulaklığın tasarımı ve özellikleri ile ilgili bir durum. Benim 40 ohm'luk ATh-AD900'üm amfi isterken, 60 ohmluk Yuin G2 çok rahatlıkla sürülebiliyor. Yani bu konuda ohm değerleri tabii ki bir göstergedir ama belirli bir ölçüye kadar direkt sürülebilmek için esas kriter değildir. 250 ohm'luk bir kulaklığı elbette süremezsiniz tam performans ile. Zaten kulak içi iem ya da yarı iem kulaklıklar yalıtımında sayesinde ziyadesi ile ses yüksekliği konusunda sorun teşkil etmediği için, amfinin ses kalitesi yönünden katkı sağlaması esas kriter bana göre.

    Sizin kulaklığınız nedir bu arada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 2 Kasım 2009; 13:04:07 >
  • Re0'ın besleme sorunu hiçbir şekilde yok,ama muadili örneklerinden aynı güçte yüzde 10 kadar daha az ses veriyor.Empedansı 64 ohm olmasının yanında 100 db ses çıkışı var,pratikte daha problemli olması gerekir almadan önce düşündüren bir konuydu ama bir sorun yaşamadım.

    Ben re0ı amfisiz kullanıyorum gayet memnunum.Fiio e3 de var ekstra farkettirmiyor ses kalitesini zaten e5 ile arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum e3ün.Kaliteli bir amfi alabilirsem eğer nasıl bir tepki verecek meraklardayım,tam alacakken laptopun ekranı çatladı içime oturdu ama her işte bir hayır varSansa clip ile yüzde 65-70 ses seviyesinde kullanıyorum ortalama biflangelerle,gayet iyi.

    Thetrooper00 dediklerinde haklı aynen onun dediği bir kulaklık,yarı analitik olduğundan daha yaygın müzik tarzlarıyla kullanılabilir,ilginç bir bass karakteri var biraz earbud tarzı genelde cılız ahenki bozmayan,mid ve tiz detayı süper ama üst frekanslar genel ses karakterinde daha yaygın,midler az da olsa kısık kısmen,bazen dikkat çekiyor.Beni en çok içine çeken özelliği de ses rengi.Kulaklığı ilk takınca farkedilen özelliği soğuk bir ses vermesi ve transparanlığı.Bilgisayarın onboard ses kartıyla doyuruculuğu daha iyi.




  • Ha ok super o zaman bu besleme sorunu yoksa. Hatta bende bi deniyim diyorum ama suan miles davis tribute jazz headphones'a gidicek param sanirim yada gr8. Aldikten sonra kisa zaman da alirim bakalim Re0'i

    Ekkir sen arkadaslarin onerileri dinle Re0 seni uzmucek gibi duruyo. Bende ilerleyen zamanlarda arsive eklicem bakalim. Bu arada arkadasa kimse monster turbine onermemis ben oneriyim Kolay gelsin, umarim guzel bi kulakliga kavusursun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.