Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Projesi. Fikirlere Açığım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Lunatic. MRR kullanıcısına yanıt
    bence böyle çok hoş olur
  • Bence 1000D alınacaksa Levo gibi 4 radyatör 2 pompalı yapmalısın sistemi, iki radyatör için birçok kasa var phanteks evolve x olabilir.
    Ayrıca ekstrem bir sistem kurup 1000D için rezervuar yerine su panosu kullanabilirsin. https://tr.aliexpress.com/item/32905340225.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.45b75743SjH2zs&algo_pvid=6fa576df-ba7e-4cd3-a3cf-aa1a1e8a335b&algo_expid=6fa576df-ba7e-4cd3-a3cf-aa1a1e8a335b-3&btsid=429a3b05-5b8e-453f-8994-d885cc72e39e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_53




  • Mefrak kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam Projeye Start verildi. Corsair 1000D ve 5 Adet 3 lü set Corsair LL120 Rgb White fan alındı. Corsair 1000D olmasının sebebi 2.500 TL ye alınmış olması. Bu fiyatlara bu kadar büyük kasa malesef yok.

    Diğer tüm ürünler Ali Express alındı. Rezervuar özellikle T-Virus istediğimden panel alınmadı ama panelde sipariş edeyim. ilerisi için ne olur ne olmaz

    Hortum gelmiş fakat diğer ürünler gelmedi yoldalar.

    Alınan ürünler ;

    Bykski Su Vanası Anahtar Kiti

    Bykski Erkek-Erkek Konnektör 4 Ad.

    Bykski OD16 mm El Sıkıştırma Contası 2 Ad.

    Bykski Akrilik filtre çift spiral

    Bykski OD16 mm PETG boru kesici bükücü

    Bykski 90 Derece bağlantı aparatı

    Hanjliang T-Virus su debimetre Kırmızı

    Bykski B-PMS5-NX-KJ 1100L/H pompa

    Bykski Cpu-XPR-B-PA-V2 cpu blok Rgb (12v-4pin)

    Barrow 480mmx30mm Radyatör 2 Ad.

    Bykski B-FSIDNA-AGC-CT 50mmx260mm Yeşil Spiral T-Virus Rezervuar Rgb (12v-4Pin)

    OD16 mm 50cm PETG Hard Tube Boru 8 Ad.




  • Lunatic. MRR kullanıcısına yanıt
    2500TL'ye nereden aldın bir de kasanın üzerine çift radyatör takma aparatı almayı düşünmüyor musun bu kasayı almışken 4. radyatörü de takmak lazım :)
  • Mefrak kullanıcısına yanıt
    qp bilişimde yıl başından önce indirim gelmişti. KDV dahil 2600 TL idi. Toplam sepet tutarı 5.000 TL yi geçince extra indirimle o fiyata geldi. Şuanda 2.719 TL aynı kasa. Üst parçaya şuan para harcamayı düşünmüyorum. Anakart ve ekran kartına 3 radyatör yeterde artar bile
  • Lunatic. MRR kullanıcısına yanıt
    2 tane de yeter de maksat abartmak :) Thermaltake level 20 xt kasa da baya radyatör alıyor ama satan yer yok, hala kararsızım nasıl bir şey yapsam.
  • Mefrak kullanıcısına yanıt
    ben kasayı yıllarca kullanmak için aldım. Şuan Haf 932 var ama radyatör yeri yok. Yukarıya taktım ama oda 240 lık. O sebeple uzun yıllar kullanacağım bişi almak istedim. Bunu da kullanırım artık
  • Lunatic. MRR kullanıcısına yanıt
    Bence de çok mantıklı seneye 4000 TL olur zaten o kasa, ülkenin bu gidişat :) Üst braket alabileceğimiz yer biliyor musun?
  • Mefrak kullanıcısına yanıt
    hayır ama tahminimce yurt dışından alabiliriz bir tek.
  • toplarken çok dikkatli olmanı öneririm.

    keşke flow'u da barrow alsaymışsın.
    fazlası ile eğlenceli ve görsel olarak bir şölendir. umarım tüm dizilim gönlünce olur, kolay gelsin.

    aşama aşama paylaşım yapman iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iczeleven

    toplarken çok dikkatli olmanı öneririm.

    keşke flow'u da barrow alsaymışsın.
    fazlası ile eğlenceli ve görsel olarak bir şölendir. umarım tüm dizilim gönlünce olur, kolay gelsin.

    aşama aşama paylaşım yapman iyi olur.
    O sebeple ilk mesajı sürekli güncelliyorum. Gelecek nesillere bir örnek olsun. Fakat ürünler gelmediği için henüz tam bir paylaşım yapamadım. Kutu açılış resmi atmayacağım boşu boşuna. direk montaj kısmı Allah izin verdikçe.
  • Lunatic. MRR kullanıcısına yanıt
    Fikirlere açık olduğunuz için öneride bulunmak istedim.İlk olarak petg yanlış seçim olmuş.Çünkü petg etilen glikol içeren sıvılarla tepkimeye giriyor,rengi sararıyor,şekli şemali bozuluyor.Çoğu sıvı bunu içeriyor.Etilen glikol içeren sıvı kullanmayın.Akrilik daha doğru seçim olurdu.İkinci olarak AliExpress' deki satıcıların bir kısmı kullanılmış üründe gönderebiliyor.İki defs başıma geldi.Artık orayı kullanmıyorum.Hatta birisi sizin linkini verdiğiniz satıcıydı.Gelen ürünleri iyice inceleyin.Çizik varmı,boya atması varmı vs.Varsa dispute açın.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanss -- 26 Ocak 2020; 18:24:56 >
  • serkanss kullanıcısına yanıt
    ilginize ve bilgilendirmenize çok teşekkür ederim. Daha ayrıntılı bakacağım.
  • Ürünler gelmeye başladı. Eksik 2 ürün kaldı. Su debimetre (DNA), Cpu blok. Radyatörlerün yapraklarında darbe yemişlikler vardı. Hepsi de alt taraftaydı. Fakat radyatörler orjinal etiketle açılmamıştı. Nasıl olmuşlar anlamadım. T-Virüs Rezervuarda ise alt tarafta kırık vardı. düzeltilemeyecek bir şey değil. Resimler ilk mesaja eklendi.
  • Radyatörlerde kaçak yoksa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mefrak

    Radyatörlerde kaçak yoksa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
    yok yok sadece yapraklarda darbeye bağlı ezilme bükülme var onları da tornavida ile düzeltirim. kolay görünüyor. rezervuar içindeki de görünmüyor ve düzeltebilirim basit görünüyor.
  • Projenin son hâli nasıl gözüküyor? Fotoğraf atabilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Projede herşey geldi fakat ekran kartına normalde water coolingli versiyon olan gtx 1080 ti ile bağlamayı planlıyordum. Bu ekran kartını da 2. elden almayı planlıyordum. Fakat water cooling versiyon olanlara fan bulamadım. Bu sebeple yeni gtx 1080ti için gpu blok siparişi verdim. Gelir gelmez başlayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lunatic. MRR -- 19 Mart 2020; 13:29:18 >
  • İlk Post güncellenmiştir. Çalışmalar başladı. Fikirlerinize açığım. Devamı kargoların gelmesine müteakip tahmini perşembe günü devam :)

    Sıvı olarak saf su aldım şuan için benzin istasyonundan. Kasa montaj ve ilk görseller sonrası renkli sıvı veya rgb led olayına gireceğim. İlk ışıklandırma ve görseli görmeyi beklemek istedim.
  • Ve proje bitti. Fikri ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tabiki eksiklikleri var. Örneğim pompadaki ve diğer bazı bileşenlerdeki RGB molexleri Corsair hubla uyumsuz çıktı aktifleştiremedim ve Adreslenebilir Rgb şerit led ler alınarak daha da aktif bir görünüm elde edeceğim. Ayrıca tavana aldığım 3 fan 120mm likti ve tavan sadece 140mmliklere izin veriyormuş. Oraya bir saç kalıpla dönüştürücü yaptıracağım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.