Şimdi Ara

Css ve htmle 'ğ' ve 'ş' harf sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Web tasarım işinde yeniyim .Bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var ğ ve ş harfleri site ön izlemede çok garip görünüyor diğer forumlarda araştırdığıma göre

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">


    Bu kodu yazmam halinde sorunun çözüleceği ifade edilmişti ama sorun halen devam etmekte.Ekran görünütüsü aşağıdaki gibidir.Yardımlarınıza ihtiyacım var , şimdiden teşekkür ederim.

    Css ve htmle "ğ" ve "ş" harf sorunuCss ve htmle "ğ" ve "ş" harf sorunu







  • hoşgeldiniz yazısında kullanılan font, ğ ve ş içermediği için default font seçiyor. Oradaki font ise tahminen font-awesome.min.css içinden seçiliyor. Orada kullanılan font hangisi ise, css içinden o fonta ait font-family değerini ğ ve ş destekleyen fontla değiştirmen veya font-awesome.min.css 'ı kaldırıp türkçe destekleyen başka css dosyası kullanman gerekebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkür ederim.Web tasarım işinde başlangıç düzeyindeyim desem kendimi daha iyi açıklarım.Biliyorsunuz free template ler bulunmakta bir sürü.Beğendiğin bir web template indirip üzerinde uğraşıyordum lakin bu sorunla karşılaştım.Belirttiğiniz css dosyasının içine girdim fakat bir sürü farklı dosya bulunmakta . Css dosyalarım burada bulunmakta .Bu işi çözmem için yardımcı olurmusunuz sizce nerede hata yapıyorum .
    https://drive.google.com/open?id=0B6X9bssGyF-5b2tjWlF4dWhjMFk

    Css ve htmle "ğ" ve "ş" harf sorunu

    Css ve htmle "ğ" ve "ş" harf sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasim444 -- 15 Temmuz 2017; 14:42:51 >




  • merhabalar
    kullandığınız font tipi Türkçe desteklemiyor.ilk olarak yapmanız gereken istediğiniz tarzda Türkçe bir font bulup indirin.Bedava örnekleri çok var.sonrada bunun içindeki dosyaları tutum internet sayfanızın fonts isimli klasörüne atın ve orada ki fontun ismini yeni fontunuza verin.
  • İlk mesajda gönderdiğiniz resimde 4.satırdaki uzun meta kodunu siliniz. Html 5 de onun yerine 5.satırdaki kısa meta kodu kullanılıyor.

    Sorun türkçe desteklemeyen bir font kullanılmasıdır. Google font içerisinden beğendiğiniz bir fontu seçip kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google fonts'ta beğendiğim fotu indeximde head kısımları içerisinde verdiği kodu ekliyorum fakat sorunum halen aynı , ayrıntılı olarak yardımcı olabilirmisiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasim444 -- 15 Temmuz 2017; 16:15:8 >
  • Google fontu ekledikten sonra css dosyanızda sayfanızın yazı fontunu eklediğiniz font olarak göstermelisiniz. Yani font-family: "yeni font"; gibi belirtmelisiniz. Zaten google fontta bunu belirtiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'da begendiğin kodu sadece index.html içindeki <head> içine eklemekle olmaz, aynı zamanda tarayıcının bulunduğu bilgisayarda o fontun yüklü olması gerekli diye biliyorum, yani az rastlanan/her bilgisayarda yüklü olmayan font seçtiysen eksik gösterir. Ha bu gibi durumlarda yani güzel fonttan vazgeçmeden doğru açmak için ben çok kasmadan metni png haline getirip png olarak yüklüyorum, 5-10kb png ile olay halloluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Font family olarak eklenirse evet o türe ait bir font bilgisayardan seçilip gösteriliyor ama fontun kendisine ait link eklenirse o font çekilip kullanılıyor hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoktur kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgi ve kullanışlı özellik. CSS 3 ile o özellik gelmiş olmalı, cunku CSS 3 altında anlatılıyor:https://www.w3schools.com/css/css3_fonts.asp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google font, kullanıcıların bilgisayarlarında yüklü olmayan ama tasarımcıların kullanmak istedikleri fontları sunmak için var zaten. Fontu ekleyen kod sayesinde kullanıcıda olmayan font internetten yükleniyor ve kullanıcı tarafında düzgünce görüntüleniyor. İşlem iki aşamalı oluyor. Önce fontu yükleyen kodu ekliyoruz. Sonra o fontu kullanan font-family özelliğini kullanıyoruz. Hatta adobe nin de benzer bir hizmeti var diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyrgul -- 16 Temmuz 2017; 10:1:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yardım ve önerileriniz için sorunum çözümü
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Raleway:100,100i,200,200i,300,300i,400,400i,500,500i,600,600i,700,700i,800,800i,900,900i&amp;subset=latin-ext" rel="stylesheet">
    bu kod ile sağladım.İyiki varsınız donanımhaber ailesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.