Şimdi Ara

Crytek Grafik Mühendisi: PS5, Xbox Series X'ten Daha İyi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
4.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bersgurs

    Adam daha güçlü dememiş ki geliştiriciler için daha iyi demiş. Konsolda başarılı düzgün çalışan bir oyunu olmayan firmanında bunu söylemesi garip.


    Yorumları okuyup geçecektim de hocam, bu adamlar 2013 senesinde 1000 dolardan satılan Titan X'i baz alarak geliştirdikleri Crysis 3'ü 2005 senesinde çıkan, 2013'te en ucuz versiyonu 200 dolardan satılan makinede neredeyse aynı kalitede uyarlayabilmiş adamlar. PS3 versiyonu gotham gibidir, ona göre aldanmayın.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okusluk037

    Trflops nedir bilip bilmeden konuşmayın geliştiriciyi ilgilendirir oyuncular arasındaki farkı anlayamazlar kaliteyle görüntüyle alakası yoktur hemen güç üzerinden yorum yapmayın ps4 1.84 trflops xbox one x 6 trflops ama görüntü aynı özel oyunlarda daha iyi


    Varan iki. daha ilk sayfada iki tane alıntı yapmak durumunda kaldım. Diğer sayfaları okumayacağım :/

    Hocam, göz doktoruna gidin.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bir kez daha insanımızın IQ'su yerlerde, bir kez daha Türkçe'de okuduğunu anlamada eksi net. Başlığa aldanıp, içeriği okumadan yorum yazmak nasıl bir gaflettir? Adam PS5 daha güçlü demiyor. Adam, PS5'e söz geçirmesi daha kolay diyor.

    Bu cihazların bir dili var gençler. Bilgisayar diline kim daha yakınsa onun konsolu daha optimize çalışır çoğu zaman. Bu geçen nesilde de böyleydi. PC İngilizce konuşuyor farz edin. Xbox Series X İspanyolca, PS5 de Almanca. Almanca ile İngilizce kardeş dil. İspanyolca kuzen. İngilizce'den Alamancaya çeviri İspanyolcaya oranla çok daha basit. Dolayısıyla Geliştiriciler daha az uğraşacak optimizasyon konusunda.

    Geçen nesil PS3 X360'tan bariz şekilde daha güçlüydü ancak PS3 Çince, X360 Fransızca konuştuğundan X360 neredeyse tüm multi platform oyunlarda çok daha iyi performans sergiledi.

    Gelecek nesil iki konsol da dil konusunda şimdiye kadarki en iyi yerlerde olacak. PS5, dil konusunda Xbox'a göre bir gıdım daha iyi bu kadar. Burada savaş vermenin manası yok.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • O değilde birkaç keredir çeşitli firmalardan çeşitli geliştiriciler aynı şeyi söylüyor. Bakalım zaman geçtikçe bu açıklamalar artacak mı.

    Bunlar doğru ya da yanlış olabilir ancak dikkatimi şu çekiyor eğer bu konsollar çıktıktan sonra gelecek olan testlerde çözünürlüklerde falan bir fark olmazsa, veya optimizasyon ayağına ps5 az farkla bile fazladan verimlilik sunarsa ortaya çıkabilecek tabloyu hayal edebiliyor musunuz?

    Hani bir geliştiricinin kurduğu cümle bile bu derece olay oluyor madem bir de dedikleri doğru çıkarsa yaşanacak dramayı siz düşünün. Yapımcılar birer birer bombayı bırakıyor beyler, bakalım kimin suratına patlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustInCase -- 7 Nisan 2020; 9:33:14 >




  • Tflops tek başına, performansı ifade edemez. Performansa etki edecek daha onlarca faktör var.

    Aksini iddia etmek, "2 GHz işlemci, 3GHz işlemciden kötüdür", veya "4 GB ekran kartı 2GB'lıktan daha iyidir" demek gibidir.
  • Yorumları okudum, gördüm ki kimsenin bildiği hiçbir şey yok. Rakamlara takılıp yorum yapıyorlar. TFLOP'un işleyişini bilmeden yüksek rakamın avantaj olduğunu düşünüyorlar. Yazılım ve donanım düşündüğünüz gibi çalışmıyor. Biraz otomotive benziyor, yapılan işe göre sunulan rakamların değerleri farklı sonuçlar çıkarıyor. Örneğin bir Formula 1 aracının v6 1000 beygirlik motoru bulunurken bir Bugatti'nin v12 1200 beygir motoru mevcut. Bugattinin max hızı 400km iken Formula 1 araçlarının saatteki maz hızı 340km. Şimdi virajlı bir yarış pistini yazılım olarak düşünün ve bu donanımları o pistte yarıştırın. Rakamlara göre Bugatti kazanır değil mi?? Öyle değil işte.
  • la adam daha güçlü dememiş ne bu tantana?sadece kodlamak xbox'a göre daha kolay demiş.Ha bu demek değil ki xbox'a oyun yapmak çok zor.Sadece biri daha kolay yapmaya olanak sağlıyor hepsi bu.Bunun avantaj sağlayıp sağlamayacağını konsollar çıkınca görürüz.
  • PSyitek geçerim ya
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Ramin ikiye bölünmüş hızlı kısmı 10 gb. Bu tamamen oyun için ayrılmış bölüm. Bence bu yeterlidir çünkü xboxin altinda 15 tane oyun stüdyosu var, heralde bu adamlara sormuşlardir yeter mi diye. Bu studyolar genelde ya kendi oyun motorlarini ya da unreal engine 4 kullaniyor.

    Bence bu noktada yine cry engine cuvallayacak gibi. Tabi günün sonunda hepsi paşa paşa oyunlarını xsx için optimize edecekler.

    Biz oyuncuları etkileyecek bir durum olmaz. 512 mb ramli x360’da, 4 gb ramli nintendo switch’de ne oyunlar çalışıyor. 10 gb yetsin bir zahmet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNewAtilla -- 7 Nisan 2020; 11:18:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Benimde konsol tercihim PS5 olur yine. Xbox'ı deneyimlemek için alıp kullanırım bir süre ancak devam etmem çünkü multiplatformlar için PC kullanıyorum her zaman. PS4'ü exc oyunların sayısı kadar açtım onun haricinde yatıyor sürekli. PS5'i de en fazla exc oyunlarının sayısı kadar kullanırım, eğer çıkışı ile birlikte sağlam bir Exc gelmezse 1 - 2 yıl sonra piyasanın gazı geçince alırım. RTX 3 serisi gelince bir Nvidia ekran kartı güncellemesine gideceğim sadece.

    Alıntıları Göster
    Hocam en doğrusu .
    Ben bu nesile pro ile girmiştim çünkü ana exc oyunları 3. Yılından sonra çıkmıştı ama benim düşüncem Sony şu an donanımla hyoe arkasına alan Microsoft un havasını almak için exc takvimi öne çekmiş olabilir . Yani cihazın ilk yılında bile en az bir iki exc görebiliriz bu yönden donaninda geriye dusmesi eğer dediğim akılla hareket ederlerse iyi bir şey..


    Sana birde farklı bir soru sorucam hocam iznin olursa .
    Teknik konulara hakim oldugun için.
    Diyelim ben re3 remake de directorum ve sende baş grafik tasarimcisisin. Sana zombi yüz modellemesi görevi verildi. Atıyorum 100 farklı zombi yüz ve kıyafet modlemesi ne kadar zamanını alır ? RE 3 remake yi oynadinsa bilirsin re2 de ki modelleri hiç eklemeden aynen alıp kullanmışlar ya bir tane bile farklı modelleme yok. İnan bu saç sakal vs ekler yok arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cihazlar çıksın anlarız o zaman hangisi güçlü.
  • atari o kadar kötü oyun yapmiş ki oyunları satabilmek için forumlardan şirketlerden yorumcu satın almış kötü oyunlarını forumlarda kötüleyen insanlara karşı siz ne bilirsiniz harika oyun gibi yorumlar yaptırmış satın aldığı iki tekno dergiside iyi yorumlar yapıp oyun puanı 9 olarak belirlemiş ve oyun da batmış o firmalarda batmış ! yani sony de burda atari yolunda gidiyor veriyor bazılarına PARA güzel yorumlar yap diyor sonynin özel firmaları dışında 3 parti firmaları sony özel oyunlarıyla aynı seviyede grafiği iyi yapamıyor ee nerede en iyi kodlama konsolu demek ki doğru değil xbox x ile pro daki RDR 2 oyunundaki grafikleri farkları çözünürlük farkları belli olmuyor muydu ! ve ps ve xbox mimarisi pc mimarisi değilmiydi ikisi ben mi yanlış biliyorum iki farklı mimari yok aynı mimari var ! ve xbox 4k 60 fps verebilirse pc kullanıyorum diyen kitle de xboxı alacaktır zaten aldığı 15 firma ve eski firmaları katarsak xbox tarafında çok ex oyun geleceği belli ama kalitesi bir gow bir spiderman bir lstofus ile aynı olur mu konsol çıktıktan sonraki süreçlerde görecez. ya geçen ps4 çıkışında da aynı muhabbet vardı firmların satın alınan elemanları böyle açıklamalar yapıyordu ! :D :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clavicus Vile

    Playstation Japon değil artık. Sony tüm SIE yönetimini California'ya taşıdı. Japonların konsol üzerinde etkisi yok neredeyse.
    Bu tarz köken belirlemede doğduğu yere bakılır, firma Sony olduğundan Kaliforniyalı demek abes kaçar. Sony, Sony'dir bu yüzden de Japon olarak kabul etmekte bir saçmalık yoktur. Not: Alakam pek yok ikisiyle de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Source

    Cihazlar çıksın anlarız o zaman hangisi güçlü. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/ok.gif" align="middle" border="0" alt="">


    Xbox 360 ile Cell islemci gibi olacak bu dönemde :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ağam eğlenir bizimle ??????

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Millet şu Sony yüzünden az kaldı grafik mühendisi olacak. Yahu eskiden çıkacak derlerdi biraz konuşurduk çıkardı alırdık ona göre karar verirdik hangisi iyi hangisi kötü. Şimdi çıkmadan yok şu tflop olacak yok şu darboğaz yapıyor yok şu komponentin başı ağrıyor yok bilmemenin yazılımı daha güzel yok o fps şu çözünürlük. Ey gidi PS2 meydanı kimlere bıraktın.
  • Göz yaşları sel olmuş konuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saimertug

    Konsoldan pek anlamam ama teraflop olayı yanıltıcı. AMD senelerdir tf değeri, nvidia modellerine göre daha yüksek kartlar çıkartıyor. Ama pratikte nvidia tepede. Ne dediğimi anlamak isteyen rx vega 64 ile gtx 1080 karşılaştırmalarına bakabilir. Vega 64 12 tf, gtx 1080 9tf.
    İkiside AMD gpu kullanıyor farkındaysanız. Verdiğiniz Amd-Nvidia örneğinin en ufak alakası yok bu konuyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi diyelim yeni bir marka ps sen ve xboxdan kat kat üstün özelikler çıkaran konsol yaptı gidip bu konsolu mu alırsınız yoksa markalaşmış konsolu mu

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.