Şimdi Ara

Creative EP630 vs Sennheiser CX200 amatör inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda bu iki kulaklık ile ilgili düzinelerce karşılaştırma var. Ben de kendimce, benim gibi kararsız kalan arkadaşları biraz yardımım dokunsun diye yazmak istedim. Üstadlar kadar teknik ayrıntı veremesem de umarım bu mesajım bir kaç kişiyi doğru yönlendirmeye yarar.

    Daha önce EP630 kullanıyordum fakat hor kullanımımdan dolayı bozuldu. Yeni aldığım Samsung Galaxy S 2 için kulaklık almayı düşünüyordum. Bu iki kulaklık için yapılan karşılaştırmaların tamamını okudum, iki kulaklık ile ilgili ayrı ayrı saatlerce mesaj okudum ve CX200 almaya karar verdim. Gittim vatandan 75 TL'ye aldım. Herhangi bir sorun yaşarsam diye kulaklığı aldığım reyona gittim ve ordaki görevlinin önünde paketine en az zarar verecek şekilde açtım. Büyük bir heves ve heyecanla taktım kulağıma... Fakat tam bir hayal kırıklığı yaşadım. 222 kbps, 185kbps ve 128 kbps gibi değişik kalitede şarkılar denedim. Sesi çok temiz ve netti fakat sesin yüksekliği son derece düşüktü. Baslar da aynı şekilde çok düşüktü ve benim için kabul edilemezdi. "Street" olarak geçmesine rağmen ve müziği son ses açmama rağmen karşımdaki görevlinin konuşmasını duyuyordum. Kulaklık belki tam yerleşmemiştir diye sonuna kadar da ittim fakat değişen bir şey olmadı. Samsungun kendi kulaklığı çok daha yüksek ses ve tatmin edici bas veriyordu ve sizi temin ederim ses kaliteleri arasında da pek bir fark yoktu. Yani ikisini aynı fiyata verseler ve seçim yap deseler gözüm kapalı Samsung'u tercih ederdim. Belki telefonla uyumsuzdur, telefondan kaynaklıdır diye görevlinin N95 telefonundan ben ve iki çalışan daha iki kulaklığı karşılaştırdık ve herkes Samsung'un daha iyi olduğunu söyledi. Müşteri hizmetleri ile uzun süren bir konuşma ve küçük bir atışmadan sonra paketinde zarar olmadığı için ve ürünün kablolarını bile henüz çözmediğim için değişim hakkı verdiler. Ben de gözüm kapalı eski dostum EP630 a gittim. Düşündüğüm fiyat aralığında çok fazla seçenek yoktu zaten. Aldım, taktım ve "İşte kulaklık budur" dedim. Sonra haklı bir gururla çalışanlara gittim ve Ep630'dan dinlettim. Afalladılar çok daha ucuz olan Creative'in Sennheiser'dan daha güzel bir ses vermesi karşısında. Düz mantığa göre böyle bir şeyin olmaması gerekirdi:))

    Ayrıntılara gelecek olursak ben sadece Trance dinliyorum. Telefonumda başka tarza bir müzik yoktu. Çalışanın telefonundan ise ismini hatırlayamadığım slow bir parça çalmıştık. Her iki telefondan çalan şarkılarda CX200'ü hiç bir yönü ile beğenmedim. Sesinin yetersizliği dışında kulakta emanet gibi duruyor. Hiç hoşlanmadım kulakta duruş biçiminden. EP630 ise 100 TL'ye kadar bu tarz için bence biçilmiş kaftan. Bass'lar bence müthiş. Diğer seslerde ise oldukça yüksek sese rağmen hiç bir bozulma yok(kalitesi düşük mp3'ler dışında). Ayrıca Kulağın dışında kalan kısmı çok ince. Ben kulaklığı taktığımı fiziksel olarak neredeyse hissetmiyorum. Tabi bu kulak yapısı ile ilgili bir durum da olabilir. Ses yalıtımı ise bence mükemmel. Kafanızın dibine gelip bağırırlarsa ancak azıcık duyabilirsiniz. Daha önce bir kaç kez ezilme tehlikesi atlattım bu kulaklıkla. Artık biraz daha dikkatliyim, özellikle arabanın ne zaman nerden çıkacağı belli olmayan ara sokaklarda, aman siz de dikkat edin:))

    Yıllardır Trance dinleyen biri olarak ve çevremdekilerin yorumu ile "kulağı çok iyi" olan biri olarak, bundan önceki okuduğum mesajlarda karşılaştığım, özetle " trance dinliyorum, bu kulaklıklardan hangisini tercih etmeliyim?" sorusuna cevabım kesin ve net olarak EP630'dur.

    Tabii ki bu benim 100 TL altı kulaklıklar için amatör fikrimdir. " Haaa elemana bak Ep630 u dünyanın en iyi kulaklığı yaptı, yere göğe sığdıramadı" gibi görüşlerin oluşmasını peşin olarak engellemek açısından böyle bir şey söylüyorum. Sağlam bir Monster Turbine alana kadar Ep630'dan vazgeçmeyeceğim.

    Aradaki fiyat farkı ile de çok sağlam, emniyetli bir 5'li piriz aldım başka bir şey bulamadım:)







  • tabiki sennheiser creative yanına yaklaşamaz ses berrak değil creativede bende var orjinal hiç memnun değilim.
  • Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ben de cuma günü hem kullanıcılardan gelen güzel yorumlar hem de ucuz kulaklık almak istediğimden EP630 almakta karar kıldım. HB'de şu sıralar 37 TL'ye satıyorlar bu kulaklığı. Büyük ihtimalle pazartesi günü elime geçecek, şu anda kargoda. Umarım ben de sizin gibi memnun kalırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onbeskarakterli

    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ben de cuma günü hem kullanıcılardan gelen güzel yorumlar hem de ucuz kulaklık almak istediğimden EP630 almakta karar kıldım. HB'de şu sıralar 37 TL'ye satıyorlar bu kulaklığı. Büyük ihtimalle pazartesi günü elime geçecek, şu anda kargoda. Umarım ben de sizin gibi memnun kalırım.

    sen yanlış anlamışsın creative ep630 kullanan biri olarak halada önümde duruyor beyenmiyorum sennheiser daha kaliteli sesi olduğu kesin...
  • Konuyu başlatan arkadaşa yazmıştım, siz yanlış anlamışsınız. Ayrıca belirtmek istedim. Sennheiser'ın gerçekten kaliteli ve güzel ses veren modelleri mevcut. Fakat konuyu başlatan arkadaş CX 200 ile kıyaslama yapmış. Tabi bu kıyaslamayı yaparken Sennheiser'ın fiyat aralığı olarak daha yukarda olduğunu da hesaba katmak lazım.
  • Peki konuyu açan arkadaş sandım sizi pardon ama

    fiyat olarakda ep630 bence ses olarak o fiyata bile değmez ses berraklığı 0 sadece bass var oda fazla abartılı ses berraklıgı olmadıktan sonra bir işe yaramıyor ses mekanik gibi geliyor doğallıktan uzak sony kulaklığım ondan daha kalite berrak ses veriyor mp3un verdiği
  • cx200'ün basları yok denecek kadar az diyen nadir kişilerdensiniz. Kulaklığı doğru takmamış olabilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-testers

    cx200'ün basları yok denecek kadar az diyen nadir kişilerdensiniz. Kulaklığı doğru takmamış olabilirsiniz..


    Arkadaşlar ben kulaklığı kendim bir kaç defa bir kaç şarkıda denedim. Takış şeklini defalarca değiştirdim. Söylediğim gibi kulaklığı çalışanlara da denettirdim, ki denettirdiğimde Ep630'le bile değil Samsung kulaklık ile kıyaslatıyordum. Bu bir tek benim yorumum değil yani. Belki Burn-in denilen muhabbetten kaynaklanıyordur. Fakat Craetive'i de burn in olmadan taktım. Arada bariz fark vardı benim için ve dinlettiğim çalışanlar da hayret ettiler. Belki rock müzik dinleyen arkadaşlar bass'nı altında enstrümanların sesini daha net bir şekilde almak için Cx200'ü tercih ederler. Zaten Rock parçalar genel olarak daha yüksek sesli, daha dolu oluyor. Cx200 yeterli ve güzel olabilir onlar için. Fakat trance müzikte düşük sesli enstrümantel ve vokal kısımlar çok fazla var. Sokakta takacak kişiler bu müzikleri CX200 ile dinlediklerinde bu sesler düşük kalır. Benim anlatmaya çalıştığım şey, Trance ya da nispeten benzer şekilde yapılan elektronik (techno, pop) müzikleri dinlemek için alacak arkadaşlar olursa benim onlara şiddetle tavsiyem EP630'dur. Rock dinleyecek arkadaşlara forum genelinde Cx200 tavsiye edilmiş. Rock müzikle dinlemediğim için yanlış yönlendirme olmaması açısından yorum yapmayacam.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.