Şimdi Ara

/Çözüldü/Anlam veremediğim GSS Borcu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öğrencilikten sonraki borçlar yasa ile silindi. Lakin bugün baktığımda 2016 7.ayından 10.ayına kadar 4 adet borç var ve bu borç daha yeni sistemde gözükmeye başladı. O 4 ay bir mağazada yarı zamanlı çalışmıştım ve kendi sigortamdan yararlanabiliyordum. 2017 7.ayında başlayan ve hala devam eden bir sigortam daha var(yarı zamanlı) ama bu aylara bir borç eklenmemiş. Sgk yı aradığımda 21 in altında çalışıldığı için tamamlayıcı diyor ama borç gss ye neden düşüyor. Bana bulunduğunuz sgk ya gidip dilekçe vermemi istedi ama bu da kesin değilmiş. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
    Ekleme: Eğer yarı zamanlı çalışıyorsanız sigortanız 30günden değilde çalıştığınız gün sayısınca yatıyot ve sgk da eksik günlerin parasını ödemek zorundasın yoksa sağlıktan yararlanamazsın birde sana faiz kitlerim diyor.Lakin eğer 25 yaş altı öğrenci iseniz ve sigortasından yararlandığınız birisi var ise 2016/9 . Ayda resmi gazetede yayınlanan torba yasadan dolayı gss borcu yansıtılmıyor.Bu yüzden sadece son ay gss borcum silindi geridekileri ödemek zorundayım ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 12 Şubat 2018; 3:24:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba, O tarihlerde öğrenci olduğunuza dair ve ya çalıştığınıza dair belge götürdüğünüz de silineceğini umuyorum.
  • Bu bilgiyi 170 (sgk)den alıp sgk ya gittim. 2016 7,8,9 ve 10. aylarının silinmesini istedim. Bu yasanın 2016 10. Ayında çıktığını ve sadece 10.ayını sileceğini söyledi.Bende uykulu uykulu 2014 yılında mezunken öğrenci bile değilken eksik gün prim borcunun silindiğini unuttum.Tekrardan gitmem gerekiyor. Ama bir sorun çıkartırlar yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 12 Şubat 2018; 3:25:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.