Şimdi Ara

4/B Yetim Aylığı Devir Dilekçesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben babamın vefatından ötürü 25 yaşıma kadar yetim aylığı alıyordum. 2 yıldır bu aylığı alamıyorum fakat aldığım para anneme geçmedi. Hâlâ bana ödenen zamandaki parayı alıyor. Bir yakınım benim aldığım paranında anneme geçebilmesi için SGK'ya bir dilekçe yazmam gerektiğini söyledi. Kaydımızın olduğu il Edirne fakat bu dilekçeyi kurumun hangi birimine postalayacağımı bilmiyorum. Bu konuda hem hakkımın, hemde almadığım süre zarfındaki birikmişimin anneme geçmesi durumu mevcut mudur ? Teşekkürler




  • Annenizin yasal hakkı %50 oranındadır. Eğer sigortalı çalışıyor veya emekli ise bu orandan maaş almaya devam eder.


    Eğer başka bir geliri yok ve maaşı tek başına alıyor ise o zaman %25 artış ile %75 oranında aylık alır.


    Sizin hakkınız sizin, annenizin hakkı annenizindir. Yani sizin payınız annenize geçmez. Eğer başka bir geliri yok ise artış olmak zorunda, ya siz yanılıyorsunuz ya da program memuru uyarmamış bazen oluyor maalesef böyle şeyler. Dilekçe ile müracaat edildiğinde kontrol edilip düzeltiliyor.


    Dilekçe işi ise basit, Başlık olarak bulunduğunuz yerin Sosyal Güvenlik Merkezi diyerek "Çocuğum maaştan çıktı, maaşımın artmasını ve ödenmemiş tüm hak edişlerimin tarafıma ödenmesini istiyorum. Bilgilerinize arz ederim." şeklinde bir dilekçe yazıp altına annenin adı soyadı imzası, telefon numarası ve adresi ile birlikte bulunduğunuz yerin sosyal güvenlik merkezine gidip teslim etmek. Evrak kayıt numarasını isteyin, memur başından savmak isterse müdürün ile görüşeceğim deyin. Sizden aldığı dilekçeyi sistem üzerinden ilgili Sgm ye göndermek zorunda.


    İlla posta ile göndereyim diyorsanız da Edirne Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü diye gönderin onlar ilgili servise aktarırlar dilekçenizi.


    Eğer hak ediş var ise ilgili servise dilekçe ulaşınca işlemi yapıp ödemeyi gönderirler, siz yanılıyorsanız da bilgi yazısı yazarlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.