Şimdi Ara

COVID19 ve Dünya Turizm Haberleri (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
4
Favori
8.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Los Angeles County, 425 yeni vaka ve 25 yeni ölüm bildirerek toplamda 7,955 vaka ve 223 ölümü doğruladı.

    Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkelerden 1 Milyar $ Dolar'lık fon talep edecek.

    Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ofisi, CNN'in Beyaz Saray'daki günlük basın toplantılarının tamamını yayınlamaması üzerine Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü ekibinin CNN'e çıkmasına izin vermedi.

    İngiltere’de aşı çalışmalarının merkezinde bulunan Oxford Üni. ekibi, koronavirüs aşısının 6 ay içinde hazır olabileceğini duyurdu. 18 ve 55 yaşları arasındaki 500'den fazla kişinin testler için gönüllü olduğunu ve Eylül sonuna kadar çalışmaların tamamlanabileceğini açıkladı.

    Çin, köpekleri evcil hayvan olarak yeniden sınıflandırmak için kılavuz ilkeler hazırlıyor.

    Husi Sözcüsü: "Ateşkesin, dünyanın koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduğu bu kritik anda "Suudi liderliğindeki koalisyonun imajını güçlendirmek için" siyasi ve medya manevrası olduğunu değerlendiriyoruz."

    İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Roma, yeni tip koronavirüs salgınına karşı mücadeleye destek olmak için forma satışından elde edeceği geliri koronavirüsle mücadele fonuna bağışlayacak. Özel olarak üretilen 500 adet formanın satışa çıkarılacağı duyuruldu.

    İngiltere merkezli yardım kuruluşu Oxfam, koronavirüs salgını sona erdiğinde yaşanacak ekonomik krizle dünya genelinde 500 milyon kişinin yoksullaşacağını söyledi.

    Birleşik Arap Emirlikleri, 331 yeni koronavirüs vakası ve 2 yeni ölüm bildirerek toplamda 2,990 vaka ve 14 ölümü doğruladı.

    Belçika'nın kuzeyinde yer alan Flaman bölgesinin su arıtmasından sorumlu şirket tarafından hazırlanan raporda bölgedeki atık sulardan alınan örneklerde, koronavirüse ait ribonükleik asit izlerine rastlanıldığı açıklandı.




  • UBER, koronavirüsle mücadeleye destek için 10 milyon üzerinde maske dağıtımı yapacak.

    New York Polis Departmanı'nda hasta olan polislerin sayısı 7,155'e yükseldi.

    Çin'in köpeklerle ilgili taslağı:
    -Köpekler, dünya çapında hayvancılık ve kümes hayvanları olarak kabul edilmez.
    -Çin, onları kümes hayvanları olarak yönetmeyecek.
    -Köpekler kafese giremeyecek.
    -Köpekler pazarlarda yiyecek olarak satılamayacak.

    DSÖ Gazze Ofisi Müdürü Abdunnasır Subh: "DSÖ, Filistin'deki sağlık sektörünü desteklemek için Ürdün'den koronavirüs teşhisinde kullanılan bin kişilik test malzemesi satın aldı."

    Ankara'da Kovid-19 tanısıyla tedavi altına alınan bir diş hekimi hayatını kaybetti. Ankara Tabip Odası, başkentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk hayatını kaybeden sağlık çalışanının diş hekimi Seyfi Gür olduğunu açıkladı.

    İtalya Başbakanı Giuseppe Conte:

    "AB koronavirüs krizi karşısında ortak hareket etmezse varoluşsal bir sorunla karşı karşıya kalacak."

    İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, Alman Die Welt gazetesinin, ''İtalyan mafyasının, İtalya'nın Avrupa Birliği'nden istediği paraları beklediği'' şeklindeki yorumunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

    Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Hakan Yurdakul, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'nin maske ve solunum cihazı gibi tıbbi ürünleri üretmeye başladığını, bu süreçte yerli üretim kabiliyetinin öneminin anlaşıldığını vurguladı.

    İtalya’da 2 yaşında olan ve kök hücre nakli gereken çocuk için uygun donör Türkiye'de bulundu. Türkiye çocuk için hava sahasını İtalya Sağlık Ekibi'ne açtı.
    Dr.Nicoletta Sacchi: "Bu zor dönemde Türkiye'nin yardımını asla unutmayacağız."

    Donald Trump, ABD'de 2 milyondan fazla test yapıldığını söyledi.




  • ABD Başkanı Donald Trump: "Koronavirüs ile mücadele kapsamında geliştirilen 19 ilacı test ettik, 6 tanesi de deneysel araştırmada.

    ABD Başkanı Donald Trump: “Dünyadaki en iyi sağlık sistemi ve çalışanları bizde. Dünya nasıl yaptığımızı izliyor.”

    ABD Başkanı Donald Trump: ''Çok iyi şeyler olacak. Pfizer virüsün çoğalmasını engelleyecek olan yeni bir tedavi buldu; deneysel testler yakında başlayacak.

    Dövüş etkinliği UFC-249, koronavirüs nedeniyle iptal edildi.

    Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus:
    "Yeni tip koronavirüsün ölüm oranının gripten 10 kat daha fazla olduğu tahmin edilmektedir."

    Dünya genelindeki vakaların sayısı 1,600,000'i aştı.

    Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı üzerine Bosna-Hersek'e Kovid-19 yardımı gönderme emri verdi.

    Husiler: "Suudi Arabistan, ülkesindeki koronavirüs bulaşmış kişileri Yemen'e gönderiyor."

    Çin, 38'i deniz aşırı olmak üzere 42 yeni vaka ve 1 yeni ölüm bildirdi.

    Ekvador Devlet Başkanı Lenín Moreno, koronavirüs kurbanlarının neden sokaklarda bırakıldığını araştırmak için çağrıda bulundu.

    İtalya Sağlık Enstitüsü'ne göre, İtalya'da 13.522 sağlık çalışanına koronavirüs bulaştı. En az 100 doktor hayatını kaybetti.

    Meksika, 53 yeni ölüm ve 656 yeni koronavirüs vakası bildirerek toplamda 3,441 vaka ve 194 ölümü doğruladı.

    ABD-CDC, N95 maskeleri yeniden kullanabilmek ve sterilize etmek için kullanacağı yeni teknolojiyi onayladı.




  • Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bitmesi için 70 kurban kestiler.

    Adaklı köyü muhtarı Hamza Han: "Bu hayır inşallah bu salgının bitmesine sebep olur. Bu güzel davranışa destek veren tüm köyümün sakinlerine de çok teşekkür ederim."


    ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Amerikalıların 'bir daha asla tokalaşmaması gerektiğini' ve bunun, ülkedeki grip vakalarını da azaltabileceğini söyledi.

    ABD, Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemlerin yürürlüğe girmesinden bu yana 6 binden fazla göçmeni Meksika sınırından geri çevirdi.

    ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 26 yaşındaki bir adam, annesini tuvalet kağıdını sakladığı gerekçesiyle darp etti ve sonrasında polis tarafından tutuklandı.

    Güney Kore, 27 yeni koronavirüs vakası, 4 yeni ölüm ve 144 yeni iyileşen vaka bildirerek toplamda 10,450 vaka, 208 ölüm ve 7,117 iyileşen vakayı doğruladı

    G.Kore, vatandaşlarını evde takip etmek için önceden bir uygulama geliştirmişti.Eğer bildirim yapmazsanız ve gün kaçırırsanız, hasta hissederseniz özel olarak aranıyorsunuz. Sağlık ofisi izolasyon kiti gönderiyor. Saatler içinde maske ve çeşitli tıbbi malzemeler gönderiliyor.

    G.Kore'nin izolasyon kitinde neler var?

    Biyolojik atık torbası, el dezenfektanı, erzaklar, yaklaşık 80 dolarlık market fişi (eve teslim) ve ücretsiz koronavirüs testi. Her gün 24 saat boyunca kontrol ediliyorsunuz. Aksi bir durumda sağlık çalışanları sizi evinizden gelip alıyor.

    Çinli uzmanlar, iki aydan uzun bir karantinadan sonra, Wuhan sakinlerinin koronavirüs için "sürü bağışıklığı" geliştirmiş olabileceğini varsayıyorlar.

    New York Üniversitesi Mikrobiyoloji ve Patoloji Profesörü Philip Tierno: “Enfeksiyondan sonra koronavirüs minimal semptomlarla uykuda kalabilir ve sonra akciğerlere doğru yol alırsa yeniden bir enfeksiyon geçirme riskiniz ortaya çıkar."

    KCDC (G.Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) Genel Direktörü Jeong Eun-kyeong: “Kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Tedavi sırasında bir hastanın önce negatif, diğer gün pozitif çıktığı birçok vaka olabiliyor.”

    Burundi vatandaşları, 'Tanrı'nın zaten onları koruduğunu' gerekçe göstererek salgını umursamıyor ve normal hayatına devam ediyor.




  • Hindistan'da yaşayanlar, koronavirüs karantinasından sonra oluşan hava kirliliğindeki düşüşün ardından on yıllardan sonra Himalayaları ilk kez gördüklerini söyledi.

    Uzaya gönderilen kozmonot Ivanishin: "Koronavirüs salgını nedeniyle şu an en güvenli yer uzay ve kendimizi iyi hissediyoruz."

    Dünya genelinde en yüksek ölüm oranına sahip ülkeler arasında Türkiye 40.sırada bulunuyor. (%2.15)

    -En yüksek ölüm oranına sahip ülke ise %14.11 ile Cezayir. (1,666 vaka-235 ölüm)

    Yemen ilk koronavirüs vakasını bildirdi.

    İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu: "Sağlık Bakanlığı üç büyük dağıtım kanalımıza sevkiyatı tamamlamak üzere. İstanbul Ecza Kooperatif, Selçuk Ecza ve Alliance Healthcare’a sevkiyat tamamlanır tamamlanmaz 2.5 milyon maske dağıtılacak."

    Bu üç depoya sevkiyat tamamlandıktan sonra 20-65 yaş arası vatandaşların telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek.

    Bugünden itibaren eczanelerden vatandaşa ücretsiz maske dağıtımı başlayacak. 10 gün için kişi başı beş maske verilecek. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler.

    Ankara’daki dağıtım kanallarına da bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından maskelerin ulaştırılacağını ve ardından da vatandaşa eczaneden dağıtıma başlanacağı söylendi. Sonra da diğer şehirlerde dağıtım yapılacak. - Sözcü

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 12 katlı apratmanın girişindeki zil ve asansör tuşlarına bir madde sürerken güvenlik kamerasına yansıyan Kezban M. (37) gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Kezban M.'nin binaya bulaştırdığı kimyasalın domuz yağı olduğu ortaya çıktı." (İHA)

    Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy, koronavirüs önlemleri kapsamında karantina altına alındı. Köye giriş çıkışlar durdurulurken konutlardan çıkışlar ise sınırlandırıldı.

    İstanbul Eczacılar Odası: "Il genelinde 20 eczanenin çalışanlarında koronavirüs tespit edildi."




  • Çok Gezenti Programının sunucusu Burak Akkul: "Entübe denilen uyutulma yöntemiyle kurtuldum. Bu şekilde hastalığı yenen ilk insanlardan biriyim Türkiye'de. 21 gün uyutuldum. 21 gün sonra uyandığımda o aradaki sanrı ile gerçek dünyaya geçiş zor, hâlâ becerebilmiş değilim."


    Koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulan ve 21 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından iyileştiğini duyuran sunucu Burak Akkul hastalıktan uyutulma yöntemiyle kurtulduğunu ve şu an Türkiye'de bu şekilde iyileşen ilk kişi olduğunu açıkladı.

    Belçika'da son 24 saatte 1,684 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 496 kişi de hayatını kaybetti. Ülke genelinde vaka sayısı 26,667'ye, ölü sayısı ise 3,019'a yükseldi.

    Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'dan 32, Afrika'dan 27, Asya'dan 25 ve Amerika'dan 9 olmak üzere toplam 93 ülke Türkiye'den yardım talebinde bulundu. Bu ülkelerin 32'sinin taleplerine karşılık verildi. (AA)

    Rusya'da son 24 saatte 1,786 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 18 kişi de hayatını kaybetti. Ülke genelinde vaka sayısı 11,917'ye, ölü sayısı ise 94'e yükseldi.

    Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İpsala Gümrük Kapısı ve İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonlarda yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarılmak istenen yaklaşık 1 milyon 200 bin lira değerinde tıbbi koruyucu malzeme ele geçirildi.

    İspanya'da son 24 saatte 3,800 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 605 kişi de yaşamını yitirdi. Ülke genelinde vaka sayısı 157,022'ye, ölü sayısı ise 15,843'e yükseldi.

    İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 122 kişi artarak 4,232'ye, vaka sayısı ise 66,220'den, 68,192'ye yükseldi.

    Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Eymir Mahallesi koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Valilik kararı ile karantinaya alındı. Mahalleye giriş çıkışlar durdurulurken konutlardan çıkışlar ise sınırlandırıldı.

    Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran M,K., koronavirüs testi pozitif çıkınca, tedaviye alındı. M,K. bugün hastaneden kaçtı. Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki evinde olduğu öğrenilen hasta evinde özel kıyafetli ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı. (DHA)

    Çin'in Çongçing Belediyesinden Ermenistan'a gönderilen yardım malzemelerindeki mesaj:

    "Dostluğumuz Ararat Dağı'ndan (Ağrı Dağı) daha yüksek ve Yangtze Nehri'nden daha uzun olsun."

    Fransa donanmasına ait Charles de Gaulle, uçak gemisinde 50 askerde koronavirüs vakası tespit edildi.




  • İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki Kent Meydanı, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında yaya trafiğine kapatıldı. (İHA)

    İsveç'in Södertalje kentinde, boş yatak olmasına rağmen yoğun bakıma alınmayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası 81 yaşındaki Hanna Altınsu hayatını kaybetti. (SVT)

    Türkiye Barolar Birliği duyurdu: "Avukat ve stajyer avukatlara online eğitim programı başlatıldı."
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.