Şimdi Ara

COVID19 ve Dünya Turizm Haberleri (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
4
Favori
8.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • #Wuhan 'da karantina bitti

    #coronavirus merkezi olan Wuhan'da saatlerin 00.00'ı geçmesiyle 76 gündür süren karantina bitti.

    Şehirden çıkışlara izin verilmeye başlandı...
  • #COVID19

    Afrika'daki vaka sayıları 10 bini geçti
    Fransa'da açık alanlarda spor yapmak yasaklandı
    Johns Hopkins Üniversitesi: Tüberküloz (verem) aşısının zorunlu olduğu ülkelerde ölüm oranı 6 kat daha düşük
    İngiltere Başbakanı Johnson'ın durumunun stabil olduğu açıklandı
  • Malavi Cumhuriyeti, koronavirüs salgını nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

    ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham: "Bana kalsa tüm dünya ülkeleri koronavirüs'ün faturasını çıkartıp Çin'e göndermeli."

    ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham: "Bu Çin Halk Cumhuriyeti'nden çıkan 3.küresel salgın

    Danimarka'da bugün 297 yeni tanıyla beraber toplamda 4,978 kişiye Covid-19 tanısı konuldu. Bugün yaşamını yitiren 16 kişiyle birlikte toplamda 203 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 1,491

    Pakistan'da bugün 238 yeni tanıyla beraber toplamda 4,004 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bugün yaşamını yitiren 2 kişiyle birlikte toplamda 5 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 429'dur.

    Rusya'da son 24 saatte 1,154 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 11 kişi de hayatını kaybetti. Ülke genelinde vaka sayısı 7,497'ye ölü sayısı ise 58'e yükseldi.

    Hırvatistan'da bugün 60 yeni tanıyla beraber toplamda 1,282 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bugün yaşamını yitiren 2 kişiyle birlikte toplamda 18 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 167.




  • Azerbaycan'da bugün 76 yeni tanıyla beraber toplamda 717 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bugün yaşamını yitiren 1 kişiyle birlikte toplamda 8 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 44.

    Suudi Arabistan haftalar içerisinde 200.000 Koronavirüs vakası'na Ulaşmayı Bekliyor: Suudi Arabistan Sağlık Bakanı. (AFP)

    Eskişehir’de Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz (44), yapılan 'Kovid-19' testinin pozitif çıkması üzerine hastanede tedaviye alındı. Erdinç Yılmaz’ın bu süreçte temasta bulunduğu kişilere de test yapılacak (
    @dhainternet
    )

    Afganistan'da bugün 56 yeni tanıyla beraber toplamda 423 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bugün yaşamını yitiren 3 kişiyle birlikte toplamda 14 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 18.

    İsrail'de bugün 102 yeni tanıyla beraber toplamda 9,006 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bugün yaşamını yitiren 3 kişiyle birlikte toplamda 60 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 683.

    ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1357 kişi artarak 11,011'e vaka sayısı ise 350,000'den, 369,179'a yükseldi.

    Norveç Sağlık Bakanı Bent Höie, ülkedeki yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınını kontrol altına aldıklarını açıkladı. Bakan Höie, “Sert tedbirleri almasaydık, Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşananları yaşayacaktık.” ifadelerini kullandı. (AA)




  • Kahramanmaraş'ta yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçeler arası geçişler sınırlandırıldı. (İl Valiliği)

    Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, dün aldığı kararla ilçelere olan toplu ulaşımı 15 gün süreyle durdurulduğunu açıkladı.

    Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü Ekibinden Dr. Deborah Birx (ABD Geneli): "Önümüzdeki 10 gün kötü geçecek. Dikkatli olun. Ailelerin kalabalık şekilde markete gitmesi yanlış. 2 haftada bir tek gitmeye çalışın."

    Dışisleri Bakanı
    @MevlutCavusoglu
    Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği çalışanlarından Ahmet Eğri'nin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Merhuma allahtan rahmet, ailesine sevenlerine ve Dışişleri Bakanlığı mensuplarına taziye dileklerimizi sunarız. (
    @TC_Disisleri
    )

    ABD/New York eyaleti'nde son 24 saatte 8,147 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 731 kişi de hayatını kaybetti. Eyalet genelinde vaka sayısı 138,836'ya, ölü sayısı ise 5,489'a yükseldi

    ABD'nin Louisiana eyaletinde 24 saat önce erken doğum (prematüre) ile dünyaya gelen bir bebek koronavirüs salgını
    nedeniyle hayatını kaybetti. Bu dünya genelinde gerçekleşen en genç ölüm.




  • İngiltere'de Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 786 kişi artarak 6,159'a, vaka sayısı ise 51,608'den, 55,242'ye yükseldi

    ABD Başkanı Donald Trump: "Dünya Sağlık Örgütü'nü biz finanse ediyoruz ama Dünya Sağlık Örgütü, Çin'i dinliyor. Bununla ilgileneceğiz. İyi ki onların tavsiyesine uyup, sınırlarımızı Çinle açık tutmadım."

    ABD Başkanı Donald Trump: "Dünya Sağlık Örgütü resmen patladı."

    Slovenya'da bugün 38 yeni tanıyla beraber toplamda 1,059 kişiye Covid-19 tanısı konuldu. Bugün yaşamını yitiren 6 kişiyle birlikte toplamda 36 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 102.

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar ile Eczacılar ve Eczane çalışanları Eczacılar Odası'ndan alacakları kimlikle ile il genelinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecekler.

    İtalya'da yeni tip koronavirus nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son saatte son 24 saatte 604 kişi artarak 17,127'ye vaka sayısı ise 132,547'den 135,586'ya yükseldi.

    Çin yönetimi Hubei eyaleti ve Vuhan kentine yönelik seyahat kısitlamalarını kaldırdi. (Xinhua News)

    FIFA, sezon sonu bitecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar geçerli sayılacağını açıkladı.

    Çin'in Hubei eyaleti ve Vuhan kentine yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından tren istasyonlarında yoğunluk yaşandığı bildirildi. (AFP)

    Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin: “Çok şükür, son iki günde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden COVİD-19 tedavisi başarıyla tamamlanmış 89 hasta şifa ile taburcu edildi. Emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

    ABD Ordusu'nda koronavirüs'e yakalananların sayısı 1,521'e yükseldi. Askeri Personellerden yaklaşık 56'sı hastanelerde tedavi görüyor. (Pentagon)




  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Virüs ile ilgili bilgiler süreç içerisinde değişime uğradı. Vücutların direncine göre hastaların tepkileri yaş fark etmeksizin değişebiliyor. Yaş bir güvence değil, gençleri de kaybediyoruz."

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Dün ülkemizi dışarıya karşı izole etmeye çalışıyorduk, izolasyon kuralına şimdi şehir şehir uymamız zorunludur."

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Test kapasitemizi arttırdık önümüzdeki hafta 30 binin üzerine çıkacağız."

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Evde izole edilmesi gerek hastaları dijital yöntemle takip edeceğiz."

    Türkiye, 3,892 yeni vaka ve 76 yeni ölüm bildirerek toplamda 34,109 vaka ve 725 ölümü doğruladı.

    Son 24 saat içinde 20,023 test yapıldı ve 3,892 yeni tanı kondu. 76 yeni ölüm yaşandı. 256 kişi iyileşti.

    -Test: 222,868
    -Vaka: 34,109
    -Ölüm: 725
    -Yoğun Bakım: 1,474
    -Entübe: 967
    -İyileşen: 1,582

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Vefatların 60'la 85 yaş arasında yoğunlaştığını ve erkeklerin oranının kadınlara göre fazla olduğunu söyleyebiliriz."

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla."

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Şu an bütün Türkiye'de yoğun bakımlardaki doluluk oranımız yüzde 62-63'ü geçmedi."

    Sağlık Bakanı Koca: "Dünya sağlık alt yapısı olan hatta Avrupa ülkelerinden nüfusa göre en az iki kat solunum cihazı olan ülkeyiz. Bizim dünyada örneği olmadığı şekilde şehir hastanelerin bütün odaları yoğun bakıma dönüştürülebilir hastaneler olduğunu söylemek istiyorum."

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Fedakarlıktan özveriden kaçmayan 1 milyon yüzbin kişilik nitelikli bir sağlık ordusuna sahibiz."

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Eczanelerde parayla maske satışı yasaklandı. Söz konusu değil."




  • Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80,000'i aştı.

    Fransa'da Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1,427 kişi artarak 10,328'e yükseldi.

    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 300 bin haneye daha 1000'er liralık destek verileceğini açıkladı.

    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni desteğin halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazdaki 1000 liralık destekten faydalanmamış hanelere verileceğini açıkladı.

    Fransa'da son 24 saat içinde, her saat ortalama 59 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

    Dünya genelinde yeni tip koronavirüs'e (Kovid-19) yakalananların sayısı 1,400,000'i aştı.

    Fransa'da koronavirüs vakalarının sayısı son 24 saatte 11,059 artış ile 98,016'dan, 109,069'a yükseldi.

    Son Dakika: İsrail Sağlık Bakanı'nın koronavirüs testinin pozitif olduğu açıklandı. Bakan'ın yasaklanan grup ibadetlerine katılması sebebiyle enfekte olduğu değerlendirilirken, Başbakan Netanyahu dahil üst düzey devlet yetkililerinin karantinaya alındığı kaydedildi - The Mirror

    Formula 1 yönetimi ve organizatorlerin kararı ile Kanada GP'si de ertelendi. Sezon açılışı için gözler Fransa GP'sine çevrildi ama, Fransa yarışı da büyük ihtimalle iptal edilecek. (
    @autosport
    )

    Burdur'un Çeltikçi ilçesinde 3 yaşındaki bir çocuk, yüksek ateş şikayeti sonrası yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Bucak Devlet Hastanesi’nde karantinaya alındı. Çocuğun ailesinin oturduğu evde de karantina tedbirleri uygulanmaya başladı. (DHA)




  • ABD Başkanı Donald Trump: "Pandemiyi yendikten sonra ekonomimiz uzay mekiği gibi olacak."

    Çorum'un Kargı ilçesi valilik kararı ile karantinaya alındı. İlçeye giriş çıkışlar durdurulurken, vatandaşların zorunlu olmadıkça konutlarından çıkmamaları istendi.

    ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü'ne yönelik aidat ödemelerini askıya aldığına açıkladı.

    ABD Başkanı Donald Trump: "$ hiç olmadığı kadar güçlü. Herkes paramıza yatırım yapmak istiyor."

    ABD Başkanı Donald Trump: "Salgını aylar önce bilmelilerdi, muhtemelen de biliyorlardı. Bunu dikkatle araştıracağız. Dünya Sağlık Örgütü'ne harcanan parayı durdurma kararı aldık."

    ABD Başkanı Donald Trump: "Dünya Sağlık Örgütü, şu anda Çin'in sözcülüğünü yapıyor."

    İngiltere'de Başbakanlık Koltuğuna vekalet eden Dışişleri Bakanı Dominic Raab: "Başbakan Boris Johnson’ın durumu stabil...Oksijen desteği alıyor. İyileşeceğine eminim."

    Dünya Sağlık Örgütü: "Kuzey Kore testleri ve karantinayı sürdürüyor, henüz Kovid-19 vakası tespit edilmedi."

    ABD Başkanı Donald Trump: "Dünya Sağlık Örgütü'ne mali desteği askıya alma prosedürünü araştıracaklarını söyledi."




  • ABD Başkanı Donald Trump: ''(Koronavirüsüne karşı etkili olabileceği iddia edilen hidroksiklorokin ilacı hakkında) Ben bir deneyin derim ama doktor onayı alın, ben doktor değilim.''

    ABD Başkanı Donald Trump: ''koronavirüsü salgınında artış eğrisinin en tepesine geliyor olabiliriz. Bu hafta çok zor bir hafta olacak. Bence salgın hızla sona erecek.''

    Amerika Birleşik Devletleri, son 24 saatte 28,608 yeni vaka ve 1,919 yeni ölüm bildirerek toplamda 395,612 vaka ve 12,790 ölümü doğruladı. Bu, salgının başladığı günden beri bildirilen en yüksek vaka ve ölüm sayısı oldu.

    Test tubeToplam test: 2,071,019

    Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, koronavirüs ile mücadele kapsamında 1 milyar dolar bağışladı.

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Sancaktepe Mahallesi 4356'cı sokakta bulunan 8 katlı bir apartman koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Binanın giriş kapısı da mühürlendi.

    Çin, 62 yeni vaka (59 denizaşırı, 3 yerel) ve 2 yeni ölüm bildirdi.

    -132 yeni asemptomatik vaka bildirildi.

    ABD, Meksika-ABD sınırında yakalanan yaklaşık 400 göçmen çocuğu yeni koronavirüs kuralları gereği sınır dışı etti.

    Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararıyla Ulus ilçe merkezi, beldeleri ve köyleri ile il merkezi arasındaki her türlü karayolu ulaşımı saat 21.00 itibarıyla ikinci bir karara kadar sınırlandırıldı.




  • Mısır, koronavirüs nedeniyle Ramazan ayında yapılacak halka açık toplantıları ve toplu iftar yemeklerini yasakladı.

    Dünya genelindeki ölümlerin sayısı 82,000'i aştı.

    Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB ülkelerinin İtalya'nın yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede destek talebine verdiği yanıtın başlangıçta "yetersiz" kaldığını bildirdi.

    Amerika Birleşik Devletleri'ndeki vaka sayısı 400,000'i aştı.

    New York eyaleti, 3,521 yeni koronavirüs vakası daha bildirerek eyalet toplamını 142,384'e yükseltti.

    Güney Kore, 53 yeni koronavirüs vakası, 8 yeni ölüm ve 82 yeni iyileşen vaka bildirdi.

    -Toplam vaka: 10,384
    -Ölüm: 200
    -İyileşen: 6,776
  • Irak'tan gelen 511 Türk vatandaşı, koronavirüs tedbirleri kapsamında gözetim altında tutulmak üzere Afyonkarahisar'daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi

    Amerikalı besteci John Prine, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

    Fransa-Nice Pasteur Hastanesi'nde çalışan Profesör Émile Ferrari, kalp yan etkileri nedeniyle hidroksiklorokin tedavi çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

    "Covid-19'u öldürdüğü doğrudur, ancak hastalığı ayakta geçiren hastalarda tehlikeli hale gelmektedir. Tek başına kullanıldığında kardiyak risk düşük olabilir ancak klorokin-azitromisin kombinasyonu virüsten daha tehlikelidir."

    2009 yılında H1N1 salgını sırasında 12.469 Amerikalı 1 yıl içinde öldü. 5 haftadan kısa bir sürede, koronavirüs ABD'de yaklaşık 13.000 kişiyi öldürdü.

    Polonya'daki yetkililer, ülkenin daha önce salgından etkilenmemiş bir bölgesi olan Wieckowice köyünde Afrika Domuz Ateşi vakası bildirdi.

    Biyoteknoloji şirketi Inovio Pharmaceuticals, teste başlamak için yasal izin aldı. Bill ve Melinda Gates Vakfı ve diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar Inovio'nun aşı projesine fon sağladı. Testlerin bu hafta başlaması bekleniyor





  • #COVID19

    📌ABD: 1800’den fazla kişi öldü. ABD’de salgında bir günde yaşanan en fazla ölüm oldu
    📌İngiltere: Başbakan Johnson, ikinci gecesini de yoğun bakımda geçirdi: Durumu stabil, solunum cihazına bağlı değil
    📌Fransa: Ölümler 10 bini geçti
    📌Almanya: Vakalar 100 bini geçti
  • Trump, DSÖ'yü eleştirdi

    📌 ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü Çin yanlısı olmakla suçladı.
    📌DSÖ'nün dünyayı yanlış yönlendirdiğini ileri sürdü.
    📌 Trump, DSÖ'ye ABD fonlarını kesmekle de tehdit etti...
  • Dünya Sağlık Örgütü: "Türkiye’deki test/vaka ortalamasındaki ani artıştan dolayı endişeliyiz."

    Dünya Sağlık Örgütü/Yetkili: "Türkiye'de geçen hafta dramatik bir artış yaşandı ve vakaların çoğu İstanbul'un Esenler, Sultangazi ve Bayrampaşa ilçelerinde."
  • İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 757 kişi artarak 14,555'e, vaka sayısı ise 140,510'dan, 146,690'a yükseldi.

    Belçika, 1,209 yeni vaka ve 205 yeni ölüm bildirerek toplamda 23,403 vaka ve 2,240 ölümü doğruladı. Toplam 4,681 kişi iyileşti.

    Çin'in Heilongjiang eyaletine bağlı Suifenhe şehri koronavirüs vakalarının artması nedeniyle karantinaya alındı.

    Etiyopya, Kovid-19 salgını nedeniyle olağanüstü hal ilan etti.
  • Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yamanel: "Tedbirlere uyarsak 2-3 hafta içerisinde kırılma noktasını göreceğiz. Kurallara uyup da bu 2-3 haftada bu piki kırabilecek miyiz çok önemli."

    "Eğer biz kurallara uyarsak 2-3 haftada o kritik eşiğe gelir, kırılmayı sağlayabilirsek, yani o yükselmeden sonraki o platoya dönme eşiğini yakalayabilirsek o zaman biz ülkece başarmış olacağız. Ve böylece de 2-3 ay içerisinde de virüsü kontrol altına alma ihtimalimiz olacak.

    İran, 4,697 yeni koronavirüs vakası ve 131 yeni ölüm bildirerek toplamda 67,286 vaka ve 4,003 ölümü doğruladı.

    Koronavirüsü 'Çinli' diye niteleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın izinden giden ABD'li Cumhuriyetçi Senatörlerden Martha McSally, 'Çin'in gerçekleri örtbas etmesindeki rolünden ötürü Dünya Sağlık Örgütü Başkanı'nı istifaya davet etti."

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında mezarlıkları cenaze sahipleri haricinde ziyarete kapattı.

    İstanbul Valisi Yerlikaya: "Dünyada maske savaşları yaşanırken, Türkiye sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha gösteriyor"

    İstanbul Valisi Yerlikaya: "Dün itibarıyla İstanbul genelinde 65 yaş üstünde olan 1 milyon 150 bin vatandaşımıza paketlerimizi ulaştırmaya başladık."

    Korona virüs yasağına rağmen bir depoda müşterilerini tıraş eden berbere, polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.
    -Müşterilerini kaçak tıraş eden berber, polisin "Yasak olduğunu bilmiyor musunuz?" şeklinde yönelttiği soruya ise "Bilmiyordum" yanıtını verdi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin genelge yayımlandı.

    İtalya, koronavirüs nedeniyle göçmen gemilere limanları kapattı.

    İngiltere’de İşçi Partili Belediye Başkanı Sheila Oakes, Başbakan Boris Johnson’ın koronavirüse yakalanmayı hak ettiğini söyledi.




  • Ölenlerin 3’te 1’i huzurevindeki yaşlılar

    Fransa’da #COVID19 salgınında ölenlerin sayısı 10,328 oldu
    Ölenlerin 3,237’si huzurevlerindeki yaşlılar oldu
    7 binden fazla yaşlının da hastanelerde tedavileri sürüyor
    Fransa’da toplam vakalar ise 78,167 oldu
  • #Wuhan

    76 gün sonra Wuhan'dan çıkış başladı
    QR Kodu yeşil olanlar çıkıyor

    -Kırmızı: Doğrulanmış vaka. İyileşen Sarı oluyor ve 14 gün karantina
    -Sarı: Şüpheliler ve Kırmızı ile temas
    -Yeşil: Virüs yok ya da 2. 14 günü atlatıp iyileşen
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.