Şimdi Ara

COVİD SONUÇLARINA ASLA İNANMAYIN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
35.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
443 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aya

    ben de yayıncı kuruluşta up/link olarak görev yapıyorum. stadın sadece bahçesinde çalışıyorum, ne futbolcu görüyorum, ne stadın içini. tuvalet için bile çoğu zaman stada girdiğim olmuyor. ama her hafta test yaptırıyorum, önümüdeki hafta sonu için çarşamba bir kez daha test vereceğim, sonra önümüzdeki hafta içine de yayılmış maçlar, cumartesi görefvli olduğum maçtan dönüp, çarşamba günkü maç için yine teste gireceğim. her bir test 4 gün geçerli. sonucu çıkmayan ya da 4 günü tamamlayıp testten sonraki 5. gününde çalışacak kimse stadın kapısından giremiyor. listelerde tek tek, isim isim kontroller yapılıyor. daha ge.en hafta kayseri maçında, teste girmiş ama sonucu henüz çıkmamış kameraman arkadaş stada giremedi...


    ama siz daha iyi bilirsiniz tabii, oturduğunuz kıç kadar odada, klavye başından dünyayı okuyorsunuz...
    Okuduğunuzu anlama probleminiz var herhalde. Test sayıları sabit.
    Diyorum ki rakamların futbol maçlarından sonra bariz olarak artması lazım. Yine benzer istatistikler.

    Kaldı ki sen basın yayınsın.

    Bunu a takımı yardımcıları masörü sağlıkçısı sadece bir takıma kaç tane test yapılıyordur. Ee sayılar yine benzer. O sebepten hikaye yani.

    Odam geniştir bu arada o konuda da için ferah olsun.




  • arkadaşlar test sonuçları için aslında ortada bir kandırmaca yok mevcut sonuçlar "testi pozitif çıkan test yaptıranların sonucudur".
    yani bu süreci evinde geçiren akrabasına bulaştıran veya iş arkadaşlarından kapıp atlatanlar veya testi negatif olanlar şuanki rakamlara dahil değildir.

    Bu bakışla bakarsak mevcut rakamlar daha anlamlı olur diye düşünüyorum.
    Gerçek covid rakamlarının "testi negatif çıkan fakat semptomları olup iyileşenler ve takip edilemeyenlerle birlikte" 500 bin civarı olduğunu tahmin ediyorum.

    Saygılar.
  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    Lütfen bireylerin menfaatlerini mevzu bahis etmiyelim
  • Test pozitif ciksa ne olacak ki. Durumu kritik olanları yogun bakima aliyorlar. Digerleri evde kendi tedavisini kendisi yapacak. Bunye meselesi kimisi atlatir kimisi atlatamaz.
    Zaten test sayimiz 50bin ustunu kaldiramaz. O kadar hemsire, doktor, hastane kapistesi, yogun bakim kapasitesi belli. Sistem coker. Morglar dolar tasar.
    Avrupa nasil yapti dersen ayni bu sekil yapti. Olabildigince yuksek test sayisi. Gunde 100bin 250bin test sayisi ile sokaga cikma yasaklari ile 2 3 ay cok ciddi sıkıntılar cektiler. Ama testleri buyuk cogunluga yaptiklarindan artik vaka sayilari cok azaldi.
    Nufusa oranla test sayilari cok onemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim de akrabamız ateş belirtisiyle hastaneye gidiyor ilaç verip aynı bu şekilde eve gidin diyorlar. Karısı sinirleniyor kocam kötü halde ilaç verip göndermeyin test yapın diye yükseliyor doktorlara. Test yapıyolar pozitif. Karısı da pozitif. Adam hastanede karısı evde şuan. Çocuklarında da çıktı. Orda yükselmese eve yolluyolar. Çok garip aga şaka mı bu oyun mu oynuyoruz anlam veremiyorum... Aman dikkat edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şampiyon Sperm -- 29 Haziran 2020; 13:22:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neyse 2.dalgada ilk gidenler burada "Covid yalan yeaaaa" "Düzmece yeaaa" diyenler olacak. Oksijen israfları zaten önlem de almıyorlar bu kafada dolanırken. İlk onlar temizlenecek miss.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dephyr

    korona teşhisi için pcr testi yapıyormusunuz?
    200-300 lerde çıkan sonuc korona vakasına işaret ediyor ve ateşi de hiç düşmüyor doğru mu?

    Alıntıları Göster
    Yanlış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak, ortak düşüncelerimiz olabiliyormuş. Burada bahsettiklerin bana göre de eksiklik. Devlet, kanununu koyacak ve uymayana devlet olduğunu hatırlatacak. Televizyona ipsiz sapsız tiplerin çıkmasına, bunların magandalığı özendirmesine müsaade etmeyecek. Halk bilinçsiz olsa da tedbirleri alacak, uygulamaya çalışacak. Burada da adam ayırmayacak. Zorunlu haller dışında, çalışanlar dışında keyif için milletin bir araya gelmesini engellemeye çalışacak.

    Bu konuda neden tartışmıyoruz. Çünkü ikimiz de ortak sorunlar görebiliyoruz.

    Ancak ben toplumun kalite seviyesinin çok düşük olduğunu düşünüyorum. Gelişen birçok toplumda devlet-toplum eş güdümü olmuştur. Biri sakat kalınca olmuyor bana göre. Bu noktada sorunluyuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldboy83tr

    Bu mesaj silindi.
    Her nöbet sonrası, eve geldiğimde ailemi görmeden önce bütün üstümü çıkartıp, duşumu alıp sonra oğluma sarılabiliyorum.
    Ben geldiğimde kapıya koşan oğlum, artık ona kapıda sarılmadığım için, beni görünce uzaktan izliyor sadece.
    Hepimiz bu memleketin insanıyız. Hepiniz yada herhangi birinizin kötülüğünü emin olun istemiyoruz; bunu söylememe bile gerek olmaması lazım.
    Bizler sonuçta sağlık bakanlığının emirindeki insanlarız, nihayetinde bunu unutmamak gerekir.
    Nöbet tuttuğum görev arkadaşımda pcr sonucu pozitif geldi, kendime bile yaptıramadım test. Ne desem anlaşılmayacak ama sadece şunu anlayın artık, hepimiz aynı gemideyiz.
    Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efespilsendr

    Her nöbet sonrası, eve geldiğimde ailemi görmeden önce bütün üstümü çıkartıp, duşumu alıp sonra oğluma sarılabiliyorum.
    Ben geldiğimde kapıya koşan oğlum, artık ona kapıda sarılmadığım için, beni görünce uzaktan izliyor sadece.
    Hepimiz bu memleketin insanıyız. Hepiniz yada herhangi birinizin kötülüğünü emin olun istemiyoruz; bunu söylememe bile gerek olmaması lazım.
    Bizler sonuçta sağlık bakanlığının emirindeki insanlarız, nihayetinde bunu unutmamak gerekir.
    Nöbet tuttuğum görev arkadaşımda pcr sonucu pozitif geldi, kendime bile yaptıramadım test. Ne desem anlaşılmayacak ama sadece şunu anlayın artık, hepimiz aynı gemideyiz.
    Saygılarımla

    Alıntıları Göster
    Insanlara bu durumu anlatmak zor hocam.Zannediyorlar ki karar tamamen doktora ait, doktor test yapmıyor.Doktorun da sadece bir devlet memuru olduğunu ve sağlık bakanlığı tarafından onaylanan klavuzlara göre çalışması gerektiğini fark etseler belki suçlamaları gereken yeri bulabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benzer şey benim başımdan geçti. Kız arkadaşım ailesinden covid kapmış, onlar da bir akrabalarından. Evde herkes covidmiş meğersem ama kimse farkında değil.

    Kız arkadaşım bana geldi 2-3 gün beraber kaldık derken eve geri döndü, ertesi gün bende baş ağrısı vs. başladı. Ertesi gün de ateş olunca doktora gittim test yapıldı. Ertesi gün aradılar, pozitifsin dediler. 14 gün evdesin, ilaçlarını getiricez, her gün arayacağız vs. vs.

    Ben dedim ki kız arkadaşımla görüştüm sadece (ki gerçekten öyle, ilk vaka çıktığı günden beri evden çalışıyoruz, markete bile gitmiyorum eve söylüyorum) muhtemelen o da pozitiftir, ailesinin yanında şimdi onlar da pozitiftir dedim. Belirti var mı şu an onda dedi, yok dedim. O zaman test yapamayız dedi.

    Kız arkadaşımın ailesi benim pozitif çıkmamdan dolayı tanıdık vasıtasıyla yalan söyleyerek test yaptırdılar hastanede, hepsi pozitif çıktı. Babası mesela kronik rahatsızlıkları var ama hiç belirti bile yoktu adamda. Tanıdık vasıtasıyla gidip, yalan söyleyerek ( yalan dediğim işte ateşim çıkmıştı evde, halsizim vs. diyerek) test yaptırmasalar hiç dahil olmayacaklardı sayılara.

    Bu arada 14 gün geçtikten sonra tekrar test de yapmıyorlar, 5 gün ilaç 10 gün gözlem yapıyosun; 10 gün boyunca belirtin yoksa iyileşmiş sayılıyormuşsun, öyle dediler. Ayrıca her gün arayacağız diyen doktor ve psikolog (ya da psikiyatr bilmiyorum) ilk günden sonra bir daha hiç aramadılar.




  • Bos bos konusmayin ozaman hastaneler full agzina kadar dolardi ben hastanelerde oyle bi doluluk gormuyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vc1903 kullanıcısına yanıt
    aman ne hoş, bir ara çok edişelenmiştim, büyük resmi kıç kadar odadan görmek zorunda diye. sevindim senin adına. ama oda ne kadar büyük olursa olsun, pencelerleri açık tut, havalansın. oksijen önemli...
  • kardeşim ne covid'i? Bu ülkedeki hiç bir şeye inanmıyorum ben.
  • Geçmiş olsun... Bizlerin de sonu hayır olsun.. Dün akşamki haberlere göre virüslülerin %60'ı gençlerden oluşuyor, ölümlerin çoğu ise ortalama 70'li yaşlarda seyrediyor.. Yine bakınca genelde insanlar maske takıyor ama demek ki yeterli olmuyor çünkü vaka sayıları birkaç gündür aynı seyrediyor.. Havalar soğumadan inşallah şu 2 ayda gerekli önlemler daha sıkılaştırılır..
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    evet
  • AltunBey A kullanıcısına yanıt
    Yazık kafana. Bir de oku falan demiş. Daha damlacık yoluyla bulaştığını bilmiyorsun. Millete oku falan demiş bir de. Koronalı biri önünde bi hapşırsın da göreyim ben seni. O yüzden boşuna maske maske diye bağırıyorlar. Bilginiz yok bari bilmişlik taslamayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    pcr testleri alınan örnekte koronavirüs rna sına ait belli parçaları tespit etmeye çalışıyor. öncelikle bulunan virüsün sars virüsü ailesine mensup olup olmadığı daha sonrada covid19 virüsünün özel bir parçası aranarak, covid19 virüsü olma ihtimali doğrulanmaya çalışılıyor. ben genetikçi değilim. fakat bu iki yönlü doğrulama bile benim için tespit edilen virüsün wuhanda çıkıp bir salgın başlatmış olduğu iddia edilen covid19 virüsünün takendisi olması için yeterli değil.
    aradığımız spesifik bir virüs yok, sadece belirlenen gen bölgelerinin numunelerle eşleşmesini bekliyoruz. peki binlerce genden oluşan bir rna için neden sadece 2 bölge ? 3 olsun, 4 olsun. neden 2? zaten bu sayıyıyı artırdıkça pozitif olasılığı da düşecektir. yani virüsün varyasyonları var. fakat biz bunların hepsinin de çok tehlikeli olduğunu zannediyoruz şuanda ki TAMAMEN YANLIŞ OLAN DA BU.

    sars ailesinden virüsler zaten toplum içinde var , covid19 a özgü olduğu iddia edilen diğer gen bölgesinin ise gerçekten de covid19 a özgü olduğunun kanıtı var mı ? sırf veritabanlarında bulunmuyor diye böyle bir iddiada bulunulamaz. kısacası test kitleri teşhis amaçlı kullanılamazhttps://www.youtube.com/watch?v=OYZoYPkk__k



    "SARS-CoV-2 PCR testi: spesifik değildir, tıbbi olarak işe yaramaz, ancak kaygı üreticidir.
    Kovid-19 olayındaki büyük önemi nedeniyle, SARS-CoV-2 PCR testine özel dikkat gösterilmelidir. Bu test virüsü ölçmek ve yeni bir yayılma hakkında konuşabilmek için mevcut olan tek araçtır.

    Bu konudaki değerlendirmem Şubat sonundan beri değişmedi. Alman bilim adamları tarafından tasarlanan SARS-CoV-2 virüsleri PCR testi olmasaydı, bir korona "salgınını" hatta "pandemisini" fark etmeyecektik.


    WHO tavsiye ettikten sonra ("tıbbi teşhis amaçlı değil), test tüm ülkede SARS virüsünün parçalarını bulmak için kullanıldı. Çin'deki bir kurum, Alman devlet radyosundaki (Deutschlandfunk) bir röportajında adını anmak istemediği viroloğa (Prof. Drosten) bu test ile Wuhan SARS virüsünde aradıkları SARS parçasını bulduğunu iddia etti.


    Resmi olarak ve tıbbi amaçlarla onaylanmamış ve şimdi dünya çapında "vaka" aramak için kullanılan bu test hakkındaki değerlendirmem aşağıdaki gibidir:


    Nasıl oluyor da bir test, yarasalar, köpekler, kaplanlar, aslanlar, evcil kediler ve insanların yıllardır değişen ve dünyada yayılan birçok farklı SARS virüsü için pozitif çıkar ve onun sadece dört aylık SARS-CoV-2 virüsünün tespiti için spesifik olduğu iddia edilebilir?


    Görünüşe göre çok fazla pozitif sonuç üreten hassas bir test. Bu nedenle bu arada doğal olarak yeniden şekillenen birçok Sars benzeri patojeni tespit edebilir. Wuhan‘daki virüslerin de buna dahil olacağı şüphesizdir.


    Bununla birlikte, test görünüşte sürekli değişen, konağı hızlı bir şekilde değiştirebilen ve virologların veri tabanında bulunmayan önceki SARS varyantlarını da ölçer. Ancak, bunlar olağanüstü derecede tehlikeli olarak düşünülmemektedir. "

    https://www.coronagercegi.com/post/wodarg




    ayrıca virüslerin insanların burnunda onlara zarar vermeden bulunabildiğini de eklerim, çinin neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum, bütün dünyada neden böyle bir "korku pandemisi " başlatılmak istenir onu da bilmiyorum. ama ortada kesinlikle bu kadar ciddi bir tablo oluşturan bir virüs olmadığını söyleyebilirim, ayrıca 5 aydır insanların psikolojilerinde ve algılarında ciddi değişiklikler olduğunu da söyleyebilirim. insanlar sadece korku ve panik içindeler, akıl ve mantık devredışı şuanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 29 Haziran 2020; 15:26:40 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.