Şimdi Ara

Covid-19'dan korunma yontemleri + AMBOSS.de ogrenme karti yayinladi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
3.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voodoo child

    bol su icmek bagisiklik sistemini guclendirdiginie dair pubmed linkini paylasir misin? normal suyunuzu iceceksiniz bu kadar basit... daha fazla iceyim daha fazla bagisiklik kazanirim mantigi ile gidin her gun 19 litre su icin... ahkam kesmedim ama kesilecekse genetik mezunu oldugum icin eminim sizden daha cok kesecek konumdayim! sizin ahkam kesecek pozisyonunuz neredne geliyor?

    diger noktalara gelince, ayni mantikla erken yakalanirsaniz daha erken bagisiklik kazanabilirsiniz... tabi corona surekli mutasyona ugrayan bir virus sonra yakalanirsaniz farkli bir turune de yakalanabilirsiniz.. yani erken ya da gec yakalanmanin bir avantaji yok.. hastane olanaklarian ulasmak daha kolay olacagi icin en erken yakalanmak en iyi bile olabilir.

    destek ekstra vitamina takviyeye ihtiyaciniz yok eger saglikli meyve sebze protein tuketen biriyseniz... bunlari almanizin ekstra bir yarari yok.

    internette paylasilan bilgilerin cogu yanlis.. surekli tuzlu su icin diye sacma bilgiler bile paylasiliyor...
    “bol su icmenin coronaya iyi geldigi hangi bilimsel makalede yazıyor?”
    Söylediğiniz bu söz nerede yazıyor ki, soru soruyorsunuz?
    Yazıda her türlü virüse karşı alınacak önlemleri sıralamış, vücut direncinin çok önemli olduğunu vurgulamış. Yani genel yazmış. O önlemlerden biri de bol su içmek olduğu belirtilmiş.
    Yani dememiş bol su içmek tek başına virüse iyi gelir.

    “ bol su icmek bagisiklik sistemini guclendirdiginie dair pubmed linkini paylasir misin?” demişsin, sonra da “ daha fazla iceyim daha fazla bagisiklik kazanirim mantigi ile gidin her gun 19 litre su icin...” demişsin. Konuyu çarpıtmaktan öte saçmalamışsın kim 19 litreden bahsediyor.
    Herkes bilir ki bol su içmekten kasıt günlük 2-2,5 litre arasındadır. Toplumumuzda ve benim cevremde çoğu insan bir litre civarında ya içiyor ya içmiyor. Ve ben tanıdığım her insana bol su içmesini öneriyorum.

    “ bol su icmek bagisiklik sistemini guclendirdiginie dair pubmed linkini paylasir misin?” demişsin ben de sana, bol su içmenin bağışıklık sistemine bir faydası olmadığına dair argüman koyar mısın? diyorum, öyle pubmed falan olmasına gerek yok.

    Ha ben kendimden bir link vereyim. Kendi hayatımdan.
    20 li yaşlarda 6 ay arayla arka arka böbrek ağrılarından hastanede birer hafta kaldım. Taş ve kum vardı böbreklerimde. Çok sıkıntı çektim müthiş ağrılar. Tedaviden sonra önerilere uyarak bol su içmeye başladım. Ortalama 2 litre. Bugün orta yaş bir insan olarak o günden itibaren hiç bir zaman böbrek şikayeti yaşamadım. Her sene verdiğim idrar tahlillerimde sonuc berrak olarak çıktı.
    Bununla birlikte su içmenin vücut direncimi arttırdığını keşfettim. Bol su içtim, bol yürüdüm, orta yaşlarımda doktorumun önerisiyle vitamin aldım.
    Eee ne mi oldu. Son iki sendir ne nezle nede bir grip rahatsızlığı yaşamadım. Son gittiğim doktor 1,5 sene önceydi.

    “ahkam kesmedim ama kesilecekse genetik mezunu oldugum icin eminim sizden daha cok kesecek konumdayim! sizin ahkam kesecek pozisyonunuz neredne geliyor?”
    Genetik mezunu iseniz vay halimize. Ben ahkam kesmedim, Yazıda yazıların doğruluğunu yaşayarak öğrendim zaten. Yazıya katılıyorum. Son zamanlarda virüs ile ilgili uzmanların önerilerinde, yukardaki maddelerin hepsi aşağı yukarı var. İnsan vücudunu boşver bütün canlıların suya ne oranda ihtiyacı olduğunu bilmiyorsan ne diyeyim. Genetik mezunu arkadaşım.

    Sen hemen virüse yakalan, ben en son yakalanmak isterim. Neden mi? Genellikle o zamana kadar aşısı bulunur da ondan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 20 Mart 2020; 21:5:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaynak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guncelleme: Erol Mutercimlerin serisine baslamis oldugu Korona sonrasi dunya duzeni Bolum 2 videosu ilk mesaja eklenmistir.
  • Guncelleme: Korona sonrasi dunya duzeni Bolum 3 videosu ilk mesaja eklenmistir.
  • Onemli guncelleme!

    Alman firmasi AMBOSS COVID-19 ile ilgili ogrenme kartini toplumla paylasti:
    https://www.amboss.com/us/knowledge/COVID-19_%28coronavirus_disease_2019%29
    https://www.amboss.com/de/covid19



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 22 Mart 2020; 17:53:44 >
  • Geçenlerde bir arkadaşım bu konuda yazmıştı. Faydalı olacağı kanaatindeyim. Okumak isterseniz ulaşabilirsiniz buradan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://tr.euronews.com/2020/03/22/covid-19-hastaligin-seyri-ve-olum-oranindaki-farkliliklarin-sebebi-ne makalesi ana mesaja eklenmistir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 22 Mart 2020; 23:39:11 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 23 Mart 2020; 10:29:2 >
  • Suyun ne kadar önemli olduğu ile ilgili binlerce makaleden bir örnek,

    Az su içmek corona virüse yakalanmayı kolaylaştırıyor
    Hastalıklardan korunmada suyun 'vücudun savunma kalkanı' olduğunu ve bağışıklık sisteminin çalışmasında çok önemli bir işlevi bulunduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, "Su, solunum yollarının nemlendirilmesinde çok etkili. Az su tüketildiğinde hem alerjik reaksiyonların gelişimi hem enfeksiyon etkeninin solunum yolu mukozalarına yapışması kolaylaşıyor. Yeterince su tüketmezsek, diğer solunum yolları enfeksiyonlarında olduğu gibi yeni koronavirüse (Covid-19) yakalanmak kolaylaşabilir" dedi.
    Vücudun 3'te 2'sini oluşturan su, sağlık için büyük önem taşıyor. Hastalıklardan korunmada 'vücudun savunma kalkanı' olarak adlandırılan bağışıklık sisteminin çalışmasında çok önemli bir işlevi olan suyun faydaları konusunda bilgiler veren Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, 'Su, solunum yollarının nemlendirilmesinde çok etkili' dedi. 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bilgilendirmelerde bulunan Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, vücudun kendi bileşeni olan suyun faydalarını anlattı.

    GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN BOL SU İÇİN!

    Virüslerin kuru yüzeylere daha kolay yapıştığını ifade eden Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, yeni koronavirüse (Covid-19) karşı suyun önemine şu sözlerle dikkat çekti:

    "Su solunum yollarının nemlendirilmesinde çok etkili. Az su tüketildiğinde hem alerjik reaksiyonların gelişimi hem de enfeksiyon etkeninin solunum yolu mukozalarına yapışması kolaylaşıyor. Yeterince su tüketmezsek diğer solunum yolları enfeksiyonlarında olduğu gibi yeni Koronavirüs Covid-19'a da yakalanmak kolaylaşabilir. Bu nedenle bir yetişkinin güçlü bir bağışlık sistemi için günde en az 2.5 litre su tüketmesi gerekir."

    Suyun dolaşım için de oldukça önemli olduğunu işaret eden Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, "Dolaşım olmadığı zaman bağışıklık hücreleri de yeterince fonksiyonunu yerine getiremeyecektir. Su bağışıklık için gereklidir, çünkü dolaşım için gereklidir" diye konuştu.

    İLERİ YAŞTAKİLER İÇİN SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ!

    Uzm. Dr. Yıldırım, "Yeteri kadar su tüketimi olmadığında baş ağrısı, ağız kokusu, kabızlık, şişkinlik ve gaz, kemik erimesi, ciltte kuruluk ve kırışıklık, börek taşı oluşur ve ayrıca vücutta toksinlerin birikimi ile idrar çıkışının azalması sebebiyle vücuttaki sıvı dengesi bozulabilir. İleri yaştaki kişiler su içmeyi ihmal ettiğinde 'hipernatremi' dediğimiz bir tablo oluşur ve bu durum bilinci bile bozabilir" şeklinde konuştu.

    TATLI-TUZLU YİYENLER DAHA ÇOK SU İÇMELİ

    Tuzlu, tatlı, yağlı veya fast-food tarzı gıdaların yoğun tüketildiği günlerde sindirimi kolaylaştırmak için su tüketiminin artırılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, günlük su tüketim miktarının nasıl belirlenebileceği konusunda şu önerilerde bulundu:

    "Günlük su tüketimi kişinin vücut ölçülerine göre belirlenir. Kişinin günlük su ihtiyacı vücuttaki yağ dokusu miktarı, cinsiyet, vücutta enfeksiyon varlığı olup olmaması, emzirme veya hamilelik durumlarına göre düzenlenmesi gerekir. Hamileler ve emziren anneler günde mutlaka 3.5-4 litre su tüketmelidir. Ortalama olarak günde 2- 2.5 litre yani 8-10 bardak su tüketilmelidir."

    SUYUN 7 FAYDASI

    Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, suyun sağlık açısından en önemli faydalarını 7 maddede şöyle sıraladı:

    "Kan dolaşımını hızlandırır. İdrar akışını hızlandırır. Ciltteki kolajen ve hyaluronik asit üretimini hızlandırır, cildi gençleştirir ve nemlendirir. Sindirimi kolaylaştırır, hidroliz suyla yapılan bir işlemdir ve gıdaların sindiriminde en önemli maddelerden birisidir. Beyin omurilik sıvısının dolaşımını hızlandırır, bu sayede baş ağrılarını önler. Sindirimi hızlandırıp kabızlığı önler. Kemik üretim hızını artırdığı için kemik erimesine karşı koruyucu etkiye sahiptir."
    http://www.bursadabugun.com/haber/az-su-icmek-corona-viruse-yakalanmayi-kolaylastiriyor-1267767.html




  • Oksijenden sonra en önemli hayat kaynağımız olan su, vücudumuz için büyük önem taşıyor. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Arzu Akgül, suyun tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsünden, kansere kadar birçok hastalığa karşı etkili bir görev üstlendiğini anlatırken, önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.

    Vücudumuzdaki tüm metabolik olayların devamında, besleyici maddelerin gerekli yerlere ulaştırılmasında ve her gün oluşan atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasında su, temel bir aracı. Kişinin yağ dokusu miktarına göre su miktarının vücut ağırlığının yüzde 55 ile yüzde 77’i arasında olmasını gerektiğini belirten Nefroloji Uzmanı Dr. Arzu Akgül, sözlerine şöyle devam ediyor:

    İnsanın vücut ağırlığı değişmedikçe sıvının miktarı da değişmez. Bu oran yeni doğmuş bebeklerde yüzde 78’e kadar çıkıyor. Böbreklerimizin işlevlerini yerine getirebilmeleri için yeterli su tüketmek çok önemli. Su idrar, ter ve dışkı aracılığıyla toksinlerin uzaklaştırılmalarını sağlıyor, vücut sıcaklığını ve kanın yoğunluğunu kontrol ediyor. Yeterince sıvı almazsak toksinler kanda birikiyor. Bunun sonucunda da böbrek taşları ya da çok daha önemli böbrek yetmezliği gelişebiliyor.

    Corona virüsünden korunmada etkili olabilecek önlemlerden birinin de bağışıklık sistemini güçlü tutmak olduğunu söyleyen Nefroloji Uzmanı Dr. Arzu Akgül, “Güçlü bağışıklık için ise dengeli ve yeterli beslenmek gerekiyor. Bol su tüketimi de vücuttaki toksinlerden arınmak ve metabolizmayı canlandırmak için önemli. Günlük yeterli miktarda su içmek toksinlerin vücuttan atılmasına, bakterilerin ve virüslerin etkisiz hale gelmesine yardımcı olur” diyor.

    Doğru bilinen yanlışlar hakkında da bilgi veren Akgül, “Kişisel temizliğimizin ana kaynağıdır su ama bu arada bazı yanlışları da düzeltmekte fayda var. Sirkeli su, aşırı sıcak sular ile boğaza gargara yapmak ağız mukozamızın yapısını bozarak faydadan çok zarar verebilir. Tuzlu su ve/veya ılık su ile gargaranın elbette faydası olur. Sık aralıklarla su içmek vücudumuzun susuz kalmamasını önler, bağışıklığımızın artmasına destek olur ama söylentilerin aksine virüsleri mideye göndermez.

    Su alımındaki en basit yaklaşım, yazın en az 2-2,5 litre, kışın en az 1,5 litre sıvı tüketmek. Susama hissi yanında, idrar rengi de su dengemiz hakkında bilgi veriyor. İdrar miktarı azalıp, rengi koyulaştıkça su içmek gerekiyor. Suyu her zaman görünür bir yerde bulundurmalı, susama hissi beklenmeden su tüketmeli, uyanınca 1 bardak, her idrar sonrası 1 bardak su içmeli, egzersiz yaparken, sıcakta çalışırken, uzun-hareketsiz yolculuklarda su tüketimi arttırılmalıdır" dedi.

    https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/corona-virusunden-korunmak-icin-su-icin/5/?_szc_galeri=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba bu illet için bir öneride buluna bilirim bagısıklıgı müthiş şekilde güçlendiren sarms şiddet ile tafsiye ederim sebebi ise cok düsük bir bagısıklıkgı olan biriyim ve sürekli hapsırıp pıksıran biriyim ve doktora gittim doktor bana bagısıklık problemim oldugunu ve 40 yasıdnan sonra dahada düstügünü soyledi bende arastırdım canada,da bir ürün buldum white-dragon-labs.com bu ürünü 3 hafta düzenli kullandım ve bagısıklık sistemim inanılmaz gelişti bu ürün direkt olarak kas ve iskelet sistemine baglanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün türkiyedede varmış buldum👍👏👏

    Covid-19'dan korunma yontemleri + AMBOSS.de ogrenme karti yayinladi!
    Covid-19'dan korunma yontemleri + AMBOSS.de ogrenme karti yayinladi!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mehmet Öze isnat edilen bu yazının orjinal kaynağı nedir link?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.