Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
476.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiyagnostikMan

    Dün aradım geri döneceklerini söylediler



    Kombi ters çalışıyor, uygulama ile ev kodu yapınca klima ve kombi duruyur.. Kapalı konuma getirince ise iki cihazda çalışıyor, ayrıca oda termostatının dokunmatiği de çalışmamaya başladı... Ürünü kullanamıyorum geri dönüşü mü bekleyeceğim şimdi bu soğukta?













    Dokunmatik çalışmıyor..



    https://photos.app.goo.gl/WfhVVuXSKPkv4aoa8
    Merak etmeyin Cosa bu durumlarin farkında. Benim kombide ters çalışıyordu, ters calisan roleli alici unite ile değiştiriyorlar.



    Yanliz sizin v4 mu v3mu?

    V4 se eger alicida 3 giris yokmuydu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagle58

    Iphone kullanıyorum. Anlaşılan yeni programda bu özellik yok, öyle mi?

    Önceki sayfadaki linkten Hanımın android telefonuna kurdum artık. Yalnız güncellemeyi nerden kapatıyoruz? Play Store dan tüm güncellemeleri kapatıyor. Sadece bu uygulamanın güncellenmesini nasıl engelleriz?
    Yine play store a girip uygulamalarım ve oyunlarıma giriyorsunuz. Cosa'yı bulup sağ üstteki üç noktadan otomatik güncellemyi aç tikini kaldırıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranla ilgili olarak kesinllikle uzaktan müdahale edilebildigine kanaat getirdim. Daha 10 gün kadar önce cosa 4 ün düğmeye bastığınızda ekran açık kalma süresi 8 sn civarındaydı. Şu anda ise 4 sn. civarına düşürdüler. Acaba ben dakikada bir ekranı açtığım icin mi böyle oldu derken diğer arkadaşın videyu da izleyince herkeste aynı olduğunu anladım.



    Yani isteseler muhtemelen ekranın göstermesiyle ilgili programsal bir düzenleme de yapabilirler. Aşağıda 10 gün öncenin ve bugüne ait iki video var.





    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://youtu.be/qNZG2zCXPX0





    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://photos.app.goo.gl/WfhVVuXSKPkv4aoa8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi css2005 -- 23 Ekim 2018; 23:56:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Bende Cosa 2_3_4 cihazları mevcut.. Şuan aktif kullandığım Cosa 4 ve sorunlar bu cihazda.. En stabil Cosa 3 cihazı.. Eğer Cosa 4.. Cosa 3 stabilliğine ulaşırsa çok mutlu eden bir cihaz olacaktır diye düşünüyorum.

    Role için ise şunu ifade edeyim.. Cihazı ilk satışta aldım ve o (300tl) zamandan beri kullanıyorum ve bu sorun bazen oluşuyor ters role olsa sürekli bu sorunu yaşardım diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiyagnostikMan -- 24 Ekim 2018; 0:48:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız telefon Android ise cosa 3.6.7 apk sürümünü indirip.. Raporlama özellikliğini de kullanabilirsiniz.. Linkleri çok önceden paylaşmıştım tekrar paylaşayım.. isteyenler Cosa uygulamasını kaldırıp. indirdiği apk yi kurup cosa 3 zamanında olan raporlama özelliğine ulaşabilir.



    Bu linkte tüm sürümler mevcut.. Buradan Cosa 3.6.7( Raporlama özelliği olan en son sürüm) sürümünü seçip indirebilirsiniz.

    https://m.apkpure.com/cosa-smart-thermostat/com.nuvia.cosa

    Uğraşmak istemiyorum derseniz tek tıklama ile direk 3.6.7 inecektir bu link ile

    https://m.apkpure.com/cosa-smart-thermostat/com.nuvia.cosa/download/306072-APK?from=versions%2Fversion



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiyagnostikMan -- 24 Ekim 2018; 0:59:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Ben tuşa bastigimda ekranın hiç 8 sn açık kaldığını hatirlamiyorum.bence daha öncede 4 sn.di

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk video benim videom. İzlerseniz video süresinden bile 8sn civarı olduğunu görebilirsiniz.

    Su anda 3-4 sayfa önce yaptığım elektronik devre ile dakikada bir otomatik düğmeye basıyor. Ve sıcaklık bilgisini görebiliyorum. Devreyi ilk yaptığımda kronometre ile ölçmüştüm, 7.45 sn idi.

    Simdi 4 sn civarları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cosa V4 kullanıyorum. Böyle bir durum söz konusu. Modemden 11. kanala aldım, termostat ünitesi ile kombi ünitesin yeniden eşleştirdim fakat halen devam ediyor. Şöyle bir gariplik var; termostat ünitesinin üstündeki tuşa bastığım zaman yeniden bağlantıyı sağlıyor ama 1-2 saat sonra bu duruma geçiyor. Bu sorun genelde hep ev dışında mobil ile bağlıyken gerçekleşiyor. Ayrıca 1.2.1 güncellemesi geldikten sonra oluştu, önceki yazılımda herhangi bir problem yoktu. Nasıl bir çözüm sağlayabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overband -- 24 Ekim 2018; 10:5:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar telefon uygulamasından artık raporlama bölümünde ki grafiklere bakamıyor muyuz ? Ben mi bulamadım internet sayfasından eskisi gibi raporlamada grafik çıkıyor ama uygulamada sadece toplam şu kadar çalıştı falan yazıyor grafik gitti mi ya uygulamadan

    Edit? : Valla gitmiş yokmuş sağolasın burada eski sürümün linkini paylaşan arkadaştan indiriyorum şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmtdrsn84 -- 24 Ekim 2018; 9:58:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS güncellemesi yapılmış pek bir fark göremedim. Sorun yaşayanlar bir baksın.

    Ekranlı Cosa v4 şuan ki güncel sürümü 1.2.1
    Android mobil yazılım güncel sürümü 4.0.10
    iOS mobil yazılım güncel sürümü 4.0.9


    Mobil uygulamalarda genelde Android'lerde son yazılım çok çabuk yükleniyor fakat iOS platformunda Apple onayı gerektiği için bir zaman sonra güncelleniyor.

    Rapor grafiği şimdilik eski yazılımda mevcut. Mobil uygulamanız güncellendiyse eski yazılıma dönemezsiniz. Sadece Android'lere eski yazılım yüklenebiliyor. 3.6.7 sürümü arkadaşın verdiği link üzerinden yükleyebilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135522791

    Rapor için eski yazılımla uğraşmayın derim. Cosa eskiye dönmeyeceğine göre şimdiden yeni yazılımla aşina olun. Grafik raporu için şuan kontrol.cosa.com.tr adresi aktif. Bu adresle mobil uygulama ile alakalı bir uyuşmazlık olsa gerek ki önceki maillerinde yakında kontrol.cosa adresinin kapanacağını ve sadece mobil uygulamayla erişim sağlanacağı yazılmıştı.



    uygulama marketinde ki tanıtım resminde rapor var ve yakında aktif olur merak etmeyin. Asıl soru şu aktif olsa bile ekranı yan çevirdiğimizde grafik büyüyecek tam ekran olacak mı? yada yakınlaştırıp hassas bir şekilde incelememize izin verilecek mi? Eskiden bu sıkıntıları yaşıyordum ve bilgisayardan hep inceliyordum.




  • evet şikayetvarda n11 de yorumlarda soylendiği gibi alıcı çekim gücü oldukça vasat v3 ün büyük evlerde ,arka balkonda kombi, ona yapışık odalarda kendi odamda sorun yokta koymak istediğim en uç salon ve oturma odasında göçtü resmen balkonda çeken nokta aramaktan yoruldum bulduğum çektiği noktadada 10-15 sn gecikmeli aç kapa komutu gonderiyor hiç sağlıklı değil bugün iade edicem eve gelince raporu atarım..bir kelebek kadar ömürümüz kısa oldu cosayla modem net olarak bir problem yaşamadık hatta 40 dk filan modemi kapadım açtığımda bağlandı....ama ünite alıcı çekim mesafesi resmen vasat...

    alıcın harcadığı watt : 1,4 watt
    ünite : 0,3 watt
    yani tükettiği hiç birşey , üniteyi niye pilli dizayn etmemiş cosa büyük bir kayıp kocakış 2 aa pille kapatırmış yani...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ekim 2018; 17:15:51 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Alıcı o kadar tüketiyor mu ya? Asıl iş istasyon ünitesinde çok ilginç.

    Her ikisi ortalama ayda 1.24kw enerji harcar. Yaklaşık aylık 0,70tl
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    elimde prof watt metre var alıcı 1.3 1.4 watt arası istasyon 0.3 oynamıyor bile, alıcı istasyon arası çekmeyince satıcının hakkına girmemek için bir günde teslim etmek zorunda kaldım malesef yoksa ıncığını çıkarırdım onun ...zaten takıntılıyım o konuda her aldığım elektronik aleti ölçerim hatta uydu alıcılar standbye halleriyle bile çoğu 6-10 watt arası çekiyor hep israf dikkatli olun...o yüzden gece çoklu prizden hepsinin anahtarını kapatırım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ekim 2018; 15:39:30 >
  • iosta bir farklılık yok güncellemede rapor yine eklenmemiş birde çoklu mesela 2 klimaya bağlı olan cosa da farklı bşr uygulamaya mesela whatsup a geçip yenden cosayı açınca klimalı odalara geçiş yapınca yeniden kurun diye ibare çıkıyor görmüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


  • neyse raporumuda koyuyımda keşke çekseydide kullansaydık bu kış...kısmet olmadı...artık hasan hoca cihaza biraz estetik dokunuşlar katar dolarda düşerse seneye onu alırız...
  • Ben hala IOS kullanıcılarının mobil uygulama yerine web sitesini kullanmasını tavsiye ediyorum. Uygulama her nedendir bilmiyorum bugün dışarda modundan evde moduna geçiş yapmış. Ancak kombim dışarıdan başka bir sisteme daha bağlı olduğundan devreye girdiği anda uyardı beni. Ben de uygulamayı silip web sitesine geçiş yaptım. Web sitesi kesinlikle 4x4’lük çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün ilk defa aynı saatlerde benim de modem ve internet açık olmasına rağmen bağlantı kopmuş. Enerjiyi kesmeden düzelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Baglanti bu aralar benimde kopuyor.pil ile calismaya gectik ondanmi diye dusunmedim degil.uygulamayi acik birakip izledim baglanti kopuyor tekrar baglaniyor en sonunda baglanamadi.enerjiyikestim yine olmadi tekrar tekrar kurulum yapmak zorunda kaldim.modemide 3 metre daha yaklastirdim.gozleme devam ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Sabah benimse kopmuştu saat 8 buçukta kalktığımda fişten cekip tekrar taktim duzeldi ama termostat isini yapıyordu saat 8 de kombinin çalışıp kapandığını tik sesini duydum 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.