Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.987
Cevap
211
Favori
476.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Forumdan çok sık faydalanan ama şimdiye dek pek katkı sağlamayan biriyim. Açıkçası donanıma üye olduğumu bile unutmuşum :) Evi değiştirdik yeni ve bu evdeki kombi en düşük ayarda bile gereğinden fazla sarfiyata neden olacağından çözüm arayışına geçtim ve araştırmalarım beni buraya getirdi. Olayın özeti bu yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cempatik C kullanıcısına yanıt
    Selam. Açıkçası bu konuya çok vakıf değilim. Kombi konusundaki bilgilerimin önemli kısmını bir iki gündür burda yazılanları okuyarak edindim desem yeridir :) Şu anda kullandığım kombi eca preteus plus modeli. Bildiğim bu... :) yani uyumluluk vs konulara henüz girmedim. Sadece marka ve memnuniyet konusuna fokuslandım diyebilirim. Ve bu konuda okuduklarım da karar vermemi kolaylaştırdı açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    Cihaz bulut tabanli olunca sikinti oluyor ben bunu anladim.kullanicida bulut tabanini iptal edip normal termostad gibi kullanabilmeli gerekirse boyle bir secenek olmali.

    aslında bunu çinliler yapmış otde 3 cü secenek olarak getaway adlı başka bir parçası var ana ekrandan bu parçasını açmadığın sürece cihaz normal bir termostat gibi çalışıyor tamamen seçmeli yani hoş bişey..insan online altyapıya mahkum etmek cidden sıkıntılı ozellikle türkiyede..5+ deprem olsa saatlerce altyapı çöküyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Ocak 2016; 15:02:01 >
  • cosa sı çevrim dışı olan var mı...web arayüzüne baktığımda dün akşamdan beri çevrimdışı gözüküyor. halbuki dün gece ve bu sabah kombi çalışıyordu. böyle bir durumla karşılaşan var mı bugün? belki sorun genel değil, bende internet bağlantısından da olabilir. eve gidince göreceğiz...
  • macmaneman M kullanıcısına yanıt
    Sorun yok hocam, sizin internetten olması muhtemel.
  • Daha önce fark etmedim mi yoksa konfor ayarlarında çalışma seçeneği en az 0,1 oluyordu artık 0 a ayarlanabiliyor.
    önceleri kombi durduktan sonrada petekler sıcak olduğundan oda +0,7 ye kadar ısınıp tekrar -0,1 e düşüyordu buda rahatsız ediyordu
    bügün desteğe mail atayım durmayı 0 da ayarlaya bilelim diyecekken baktım ki çalışma 0 ayarlanıyor akşam farkı göreceğim artık :)
    Doğru orantılı bir değişim olursa odadaki ısı salınımı 0,8 dereceden 0,4 de düşer :)
  • pcb görünce hemen incelemek istedim görüldüğü gibi istasyon iki katmandan oluşuyor bu ar9331 (https://www.openhacks.com/uploadsproductos/ar9331_datasheet.pdf) in bulunduğu blok hazır ithal edilmiş sanırım burası bildiğin pc altta 512 mb ram (http://www.datasheets360.com/pdf/-9129545492412512554) üstede winbond flash hafıza bu arada işlemci 400 mhz. ithal olduğunu düşündüren sebep ana karta ayrı tutturulması bord rengindeki farklılık ve vida delikği için düşünmülmüş yerlerin birinde bakır olarak bırakılıp birinde lehimlenmesi farklı yerlerin üretimi gibi gösteriyor. ama önemli olan board değil buradaki yazılım zaten :)
    kozanın ana kartında nrf c yazan şeyde rf iletişim için , uç tarafta ayrı kalan ic1 sensör diğerleri led , buton , micro usb ve güc katları
    bu üstteki kartı araştıracağım ama güzel birşeye benziyor üzerinde wifi olan ses kartı olan pc resmen güzel şeyler yapılır :)




  • atabr kullanıcısına yanıt
    Konfor ayarlarinda uzun zamandan beri sifir seçeneği var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atabr kullanıcısına yanıt
    Peki bu cihaza yazılımı usb portundan mı atıyorlar. Telefonda usb portundan olmadığını söylediler ama ben uygun bir yer göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konfor ayarları 0 şeklinde web üzerinden ayarlanıyor ondan fark etmemişim ios da aynı ayarı yapamıyorum 0 ken girip kaydet dediğimde HATA lütfen tüm alanları doldurunuz diyor androidi bilmem ama ios da bu ayar hala 0 olmuyor neyse sonuçta çok oynanan bir ayar değil webde 0 yaptım bir dahaayarlarsam yine web üzerinden yaparım.
  • kartı ele alıp ayrıntılı bir şekilde incelemeden sadece varsayım yapabilirim.
    usb den atılmıyor olabilir kart daha ana karta takılmadan başka cihazda yazılım atılıp anakartla ilişkilendiriliyor olabilir kullanılan usb portu sadece enerji için olabilir?
  • atabr kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamadıysam cihaz ssh bağlantısına yanıt veriyor. Usb'den olmasa bile bir çok cihaz gibi network üzerinden yönetmek, yazılım atmak vs mümkün olabilir.
  • C-AyaR kullanıcısına yanıt
    Evet bende putty ile bağlanayım dedim login ekranına attı buda %90 linux tabanlı bir işletim sistemi olduğunu gösteriyor belki bahsettiğim kart linux kurulu geliyordur belkide network üzerinden boot oluyordur ve ilk kurulum bu şekilde yapılıyordur
  • Hocam yakında siz program falanda atarsınız bizim istekleri de dikkate alırsınız değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sahibindende bir ilan gördü 2.nesil (nem ölçerli) satılık ilan var 250den uygun veriyor. İlgilenen varsa faydalanabilir.

    Bu ara duruldu burası güncelleme de yok :) Alışmıştık peş peşe değişikliğe. Şuan durum nasıl sorun yaşayan var mı? Ben günlerdir 22.0a set etmiştim uygulamayı bile açmaya fırsatım yoktu. Geriye dönük raporlara baktım çalışmasında bir aksama görmedim. Varmı sorun yenilik vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    bende sıkıntı devam. bugün yeni cihaz kargolamışlar. bakalım artık.
  • bugün cosa ekranında böyle ilginç bir işaret gördüm bu ne anlama geliyor bilen var mı? bu işaret olduğu için kombi yanmıyordu
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detective -- 14 Ocak 2016; 8:22:48 >
  • detective kullanıcısına yanıt
    kombi ünitesi ile istasyon arasında iletişim hatası var.
    kombi ünitesi elektrik bağlantısını kontrol edin
    kombi ünitesi ile istasyon arasındaki mesafe fazla olabilir onu kontrol edin
    ikiside olmazsa tekrar eşleştirme yapın
  • Yeni cosa aldım istasyon wifi ayarı yapılamadı. Yazılım sorunu varmış. Değişim teklif ettiler. Sadece istasyonu değiştiriyorlar. Ancak bu ürün kusurlu ürün olmuyor mu? Sadece istasyonu değiştireyim mi? Yoksa hepsini mi iade edelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyumru E kullanıcısına yanıt
    sadece istasyonda sorun vardirda ondan.gerekirse ötekinide değiştirirler.cosa müşteri hizmetleri ilgili bu konuda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.