Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.987
Cevap
211
Favori
476.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • C-AyaR kullanıcısına yanıt
    Geçen seneden beri Cosa'yı uzun süreli evde tek başına bırakmamıştım. Bu sene yurt dışında olduğum için 9 gün boyunca Cosa'yı donma korumasında yalnız bırakma fırsatım oldu.

    Yola çıktığım günden itibaren her gün incelemelerde bulundum. 21 C bıraktığım ev, 9 gün sonunda 13 C'ye kadar stabil bir şekilde düşüş gösterdi. Bu süreç içinde, ne bir elektrik kesintisi, ne bir İnternet bağlantı kopması, ne de eşleşme hatası gerçekleşti.

    Raporları incelediğimde, bağlantı kalitesi her gün için " Çok iyi" şeklinde görünmekteydi. Uçaktan iner inmez açtığım kombi ben eve gidene kadar 18 C'ye kadar çıkmıştı. Yaklaşık yarım gün içinde kombi çalışma süreleri tamamen oturdu.

    Bu süreçte her hangi kesinti v.s. beklerdim ama olmaması da işin garibi :)
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız, cosa haftalık programda çalışırken internet giderse cosa sıcaklık ölçümü yapmaya ve saate göre geçilmesi gereken mod varsa geçiş yapıyor, o modun gerektirdiği değere göre de kombiyi açıp kapatıyor.
    Ayrıca internet yok iken cosanın elektriği aç kapa yapıldığında da cihaz ev moduna göre çalışmaya başlıyor.
    İave olarak insanları olumsuz yönde etkilemek ya da yönlendirmek gibi art niyetim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iskarta İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yazınızı cevaplamama ragmen ısrarla direttiğiniz için böyle bir hitap kullandım kusura bakmayın. Bu konuda ben yada diğer arkadaşlar çok ciddi tstler yaptık. dediğiniz gibi olsa kombiyi kapatmasa ciddi sorunlar olur.

    Şuan emin olamadığım durum yani kontrolunu yapamadığım durum şu;

    Cosa aktif çalışırken internet koptu yada modem arızalandı, çalışmaya devam ediyor oldu ki elektrik gitti ve geldi. Cosa açılınca interneti görmedi ve ev modu ile açtı ve kırmızıya geçti fakat ev modunda çalışmaya devam ediyor. Bu durumda ki ev modu yada diğer modlar acaba bizim son internet varken ki set edilen değerler mi? yoksa fabrika değeri mi? bundan emin olamadım. Bu durumda uzun süreli test etmek lazım. Modemden mac adresine filtre koyup cosanın internetini kesip sonra fişten çek tak yapıp bu senaryoyu gerçekleştirmek lazım. sonrasında dijital derece ile modlar denenip uzun vadede kontrol etmek lazım. Buna da kafa yormadım uğraşamam
    Bu arada kutudan çıkınca fabrika mod değerleri Ev:22.0 Uyku:20.0 Dışarı:18.0 Kullanıcı modu:20.0 olarak geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: iskarta

    cosa bağlantı gidince en son ki pozisyonda devam ediyo, yani kontak on ise on, off ise off şeklinde.



    Cosa yada başka bir oda termostatları 5 dereceye düşünce donma korumasını çalıştırır. Balkonda olan kombilerde sıkıntı olur bu durum. Kombiler genelde son yıllarda üretilenler içindeki sensorler ile su sıcaklığını 0'a düşürmezler. İllaki termostat yakılıykenki hali düşünmüştür üretici iyi araştırmalı bu durumu üreticiden bilgi almalı.

    Gökhan balkonu bırak, OT takılı iken ev içindeki kombilerin bile don korumasının devreye gireceği meçhul.
    Yani OT bağlanmış ama OT kapatılmışsa, OT nin don koruması devrede olmaz. Bu durumda kombi kendi don korumasını devreye alabilir mi? Meçhul.
    Bazı kılavuzlarda don korumasının devreye girme şartlarından biri kombi elektriğinin kesilmemesi diğeri de kombi bloke olmaması diye ifade var. Burdaki bloke ifadesi OT tarafından termostat uçları açık devre edilmiş olmamalı anlamındaysa vay ki vay. Balkondaki kombileri hiç düşünemiyorum bu durumda.




  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    İşte hocam bu durum askıda. oda ısısı 5.0C iken balkon kimbilir kaçtır. Biz istanbulda donma ile ilgili bişey yaşamıyoruz kombi kapalı yerde olduğu için o nedenle pek bir çabam olmadı. Kombiler ne olursa olsun içindeki sensör 5C gördüğünde çalışmalı bir süre. ister OT takılı olsun ister olmasın. Umarım her üretici bunu düşünmüştür.
    Bu noktada OT'nin yapabileceği bişey varmı sence hocam Yada kullanıcı bilinçliyse oda ısısının en son ne kadara düşeceğini öngörür. Mesela dışarısı 0 iken evinin yalıtımına konumuna göre oda kaça kadar düşüyor gibi. İlla ki hepimiz birkaç gün kombilerimizi kapatıp birryerlere gitmişizdir. Döndüğümde 15in altını görmedim.

    Üreticiler açık bir şekilde açıklamalı klavuzlarda hocam




  • İphone güncellemesi geldi nihayet...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    OT nin balkondaki kombiye yapacağı hiç bir şey yok maalesef.
    Ancak OT kombi ünitesine de sensör konularak çözülebilir. Nasılsa kombi ünitesinde de yazılım var. 5 TL ye bakar. İşte ancak bu şekilde kombiler balkonda patlamaktan kurtulabilir.
    Bu yazdıklarım OT kombiyi donma korumasında bloke ediyorsa geçerli. Yoksa gerek yok.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Evim yalitimsiz cok soguklarda bile 5 derecenin altina dusmez sanirim.kombi balkonda bursada gecen hafta- eksi alti dereceyi gorduk.ben cosayi donma korumasina alsaydim ve evde olmasaydim ne olurdu. Kombim donardi.cosa olmadan once 5 derece su sicakligina dusunce eca confeo plus kombi calisiyordu, Bu durumu cosa forumunda ben dile getirdim cosa destege hem mail attim hemde telefonda anlattim.cosa destek elemani da bana hak verdi Ve bunu özellikle not aliyorum dedi.eca yetkili servisinede bu durumu sormak istiyorum.Bazi daireler ara kat oluyor hem alttan hemde ustten isitiliyor ama kombi balkonda boyle durumda termostadin kombiyi korumasi mumkun degil.Yani sistemde aciklar var umarim bunlar biz dile getirdikce cozume kavusur.sizin dediginiz gibi 5 tllik sensore bakiyorsa yapilmali bu isler.Hatta yapan firma digerlerine gore fark atar kanaatindeyim.iyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 5 Ocak 2016; 0:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuna emin olalım oda termostatı bağlıyken kombinin donma korumasına geçmediğinden eminmisin? Oda termostat öncesinde kombi devreye giriyor donmuyordu diyorsun. Peki termostat taktıktan sonra denedinmi bunu? Balkonda olan kombinde sanırım dijital ekran vardır illa onu hiç 5in altında gördün mü?
    Güzel bir konuya değindin bu durum tüm OT ler için geçerli. Ancak Hasan hocanın dediği gibi kombi ünitesine de sensör konmalı gakat ya kabloluysa OT. Düşün adam kablolu pahalı marka bir cihaz kullanıyor ve senin dediğin durumda kombisi donuyor mu acaba?

    ECA yı arasan da bu soruna cevap verecek kapasitedeki insanlarla muhatab olabilirmisin acaba, ya da o insanlara ulaşmak için kaç yeri aramak gerekli bir dene hocam.

    Diyelim ki kombiler OT takılıyken fonma korumasını devreye sokamıyor, Cosa şunu yazılımsal olarak dış sıcaklık verilerine göre belirli aralıklarla atıyorum 0.1 lik oda ısınacak şekilde açsa kombiyi buda olabilir. Bunda da dış sıcaklık verileri her konumda doğru göstermeyebiliyor. En yakın konuma göre ama en azından donma yaptırmaz.

    Edit: ilave olarak kombinin bulunduğu dolaba ve borulara yalıtım yaptırmanı öneririm. Hem tasarruf edersin hemde donma olayı bir nebze daha az ihtimal olur düşüncesindeym



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 5 Ocak 2016; 0:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sevgili gökhan denemedim.denemek lazım ev çok ısı kaçırıyor saatte 1 derece sen düşün evde çocuk var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    sevgili gökhan denemedim.denemek lazım ev çok ısı kaçırıyor saatte 1 derece sen düşün evde çocuk var.

    Benimki 45 dk'da 1 derece kaybediyor hava dışarıda 0-2 derece arasındayken..

    Ev yalıtımlı.. Alt, üst ve yan'ın hepsi boş. Pimapenler pek iyi değil. Evde bu sene ilk kez oturuluyor..

    Zamanla bu değerler düşmezse 400-500 TL arası faturalar beni bekliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost_58 -- 5 Ocak 2016; 13:35:13 >
  • dost_58 kullanıcısına yanıt
    İleriki senelerde düşer hocam meraklanmayın. Benim ev yalıtımsız ara kat o kadar düşmüyor ama 10 senelik bina. Şimdi baktım cosa cortlamadıysa 21.8 gösteriyor 22.2 ayarlı normal zamanda. Sabahtan beri kapalı kombi.
  • Yeni Versiyon Cosa İstasyon

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey


    Eski Versiyon Cosa İstasyon
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey


    Cosa Kombi Ünitesi
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herkel -- 5 Ocak 2016; 15:48:34 >




  • donanımsal değişiklik yok dediler ama değişiklik olduğu pcb de kabak gibi belli...teknolojik firmalara uyuz oluyorum bu yüzden hepsi yalancı eski müşteriler hesabını sormasın diye yapıyorlar kısaca...bilişim sektöründe çalışan biri olarak oldukça şahidim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ocak 2016; 16:37:43 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bence yanılıyorsunuz. Değişen sadece sensör ve led

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcb nin şekli şemali değişmiş yonler farklı bir direnç kondastör bile yerinden oynasa farklı modeli konsa donanımsal değişiklik oldu anlamına gelir sensörü geçiyorum bile...bir drencin bile değişimi stabilite açısından onemi büyük..zaten pcb sürümünü bile güncellemişler 5.5 den 5.8 e çıkmış....ıc1 kısmı neyse ordaki parça tamemen güncellenmiş..ramlerde güncellenmiş bacaklar tamemen farkılı ama model net okunmuyor ondan emin değilim..(winboad kısmı).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ocak 2016; 17:27:45 >
  • İki kez desteğe yazdığım raporlara dış sıcaklığın eklenmesi özelliğini geliştirmeyi tamamlamışlar.
    Şu an için ben web üzerinden dış sıcaklığı da görebiliyorum raporlarda.
  • Arkadaşlar kontrol.cosa da hava durumu bölümü eklendi ayrıca grafikte dış hava sıcaklığı göstergesi de geldi cosa ekibi durmuyooor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sayfayı ilgililerin takip ettiğini düşünüyorum (etmeliler de bence) Forumda bir kaç kez yazılmıştı dış sıcaklık konusu. Web arayüzdeki rapor grafiğine dış sıcaklığı eklemişler. Güzel gelişme.

    Bir önerim de şöyle; En azından web arayüzle raporlara girildiğinde son 1 hafta, son 1 ay gibi seçenekeler var ama bir an önce onlar da grafikle gösterilmeli. Elde bu kadar veri varken daha görsel birşeyler sunmalarını bekliyorum açıkçası. Cosa her geçen gün daha da güzel olacak.
  • Cosa bana yeni yıl hediyesi göndermiş. Üstelik kasım
    Ayında iade etmiş olmama rağmen. Cok ince bir düşünce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.