Şimdi Ara

CORSHAIR FORCE 3 SSD ÇOK DÜŞÜK HIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar IBM T40 notebook a 2nd hdd caddy ile birlikte Corshair Force 3 SSD 60 gb takdım. Notebook normalde ide girişli fakat dvd rom u çıkartıp hdd cady ile birlikte sata kullanmaya çalıştım. SSD den windowsu başlattığımda yaptığım test:
     CORSHAIR FORCE 3 SSD ÇOK DÜŞÜK HIZ

    Görüldüğü üzere okuma hızı 1 mb'a kadar düşüyor. Bu sebeple kasılmalar oluyor.

    Fakat normal hdd den windowsu başlattığımda yaptığım test sonucu


     CORSHAIR FORCE 3 SSD ÇOK DÜŞÜK HIZ


    Burada da en fazla 76 mb lara çıkıyor. O benim için pek önemli değil. Nedenini öğrenmek istediğim şey ssd den windowsu başlattığımda neden okuma hızı 1 mb a kadar düşüyor da normal hdd den başlatıp da yaptığım testlerde okuma hızı o seviyelere düşmüyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruell2 -- 24 Mart 2012; 12:46:14 >







  • IDE girişe araya dönüştürücü takıp Sata3 Hdd bağlamışsınız, her türlü uyumsuzluk sorunu olabilir. Laptop un Hdd takılan yeri Sata ise daha iyi performans alırsınız. Burst rate değeri düşük olduğu için orda en yüksek hız 78 mb/sn civarında olması normaldir.
  • Senin makina normal çalışıyormu yoksa başka problemleride varmı?
    Sanki külüstür arabaya Ferrari motoru takılmış gibi bir durum var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    IDE girişe araya dönüştürücü takıp Sata3 Hdd bağlamışsınız, her türlü uyumsuzluk sorunu olabilir. Laptop un Hdd takılan yeri Sata ise daha iyi performans alırsınız. Burst rate değeri düşük olduğu için orda en yüksek hız 78 mb/sn civarında olması normaldir.

    Yukarıda 2nd hdd caddy ile ssd taktığımı belirttim ide dönüştürücü kullanmadım. Laptop normalde ide girişli. İstersen yukarıda söylediklerimi tekrar bi gözden geçir belli ki hiç okumadan cevap vermişsin
  • up up up
  • Dostum SSD'den tam verim almak icin oncelikle anakart destekliyorsa biostan AHCI modu aktif edip o sekilde bastan windows kurman gerekli.

    Ayrica HDTune yapilan testler genelde mekanik disklerde dogruyu yansitir. SSD disk testi icin Atto veya As SSD programlarini kullanmalisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoST_PaTRoL® -- 24 Mart 2012; 20:04:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

    Dostum SSD'den tam verim almak icin oncelikle anakart destekliyorsa biostan AHCI modu aktif edip o sekilde bastan windows kurman gerekli.

    Ayrica HDTune yapilan testler genelde mekanik disklerde dogruyu yansitir. SSD disk testi icin Atto veya As SSD programlarini kullanmalisin.

    Anakart AHCI modu desteklemiyor malesef.

    Zaten windows açılışında belli oluyor harddisk ışığı yaklaşık 10 saniye sürekli yanıyor o sırada hiç bir işlem yapılmıyor, düzeliyor bi 10-15 sn daha geçince gene aynı şekilde ışık sürekli yanıyor ve masaüstü tepki vermiyor. Bi nevi döngüye giriyor. Fakat bilgisayarı diğer disklerden başlatıyorum mesela SSD e sorunsuz bi şekilde dosya okuma ve yazma yapabiliyorum. Sorun windows u ssd den başlattığımda oluşuyor. Acaba windows kurulumunda bir sorun olmuş olabilir mi? Başka birşey gelmiyor aklıma..




  • Yanlis anlamadiysam HDD Caddy ile SSD diski optik surucuyu cikartip onun haznesine taktin. Istersen bir de tersini dene yani SSD diski normal hdd'nin haznesine tak normal HDD'yi de Caddy ile optik surucunun haznesine tak.

    Bunu neden soyluyorum Cunku Caddy kullansan dahi yukaridaki arkadasin dedigi gibi yapay olarak satadan baglamis oluyorsun senin notebookda sata portu ve dogal olarak sata denetleyicisi yok. Ayrica Optik surucu ve normal HDD nin bagli oldugu portlarin denetleyicileri farkli olabilir performansi da farklilik gosterebilir.
  • Unuttugum bi nokta var SSD disk sata senin normal HDD portun ise IDE dolayisiyla takamayacaksin onun icin de bi donusturucu lazim olacak. Baya karisik is ugrasman lazim cok.

    isin ozu ne yaparsan yap hep yapay olarak IDE'yi SATA'ya donusturmek zorunda kalacaksin bu sekilde SSD'den tam performans alman mumkun gorunmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

    Unuttugum bi nokta var SSD disk sata senin normal HDD portun ise IDE dolayisiyla takamayacaksin onun icin de bi donusturucu lazim olacak. Baya karisik is ugrasman lazim cok.

    isin ozu ne yaparsan yap hep yapay olarak IDE'yi SATA'ya donusturmek zorunda kalacaksin bu sekilde SSD'den tam performans alman mumkun gorunmuyor

    Aynen öyle haklısın ama tam performans vermese de olur zaten su anki ide girişli hdd 25-30 arasında okuma yapıyor anlaşılacağı üzere ssd in şu anki hızı bana yeter de artar bile (zaten geçici bir süreliğine kullanacağım).

    Şimdi bilgisayarda 2 işleim sistemi yüklü. Biri normal hdd de diğeri ise ssd de. Windows u ssd üzerinden başlatınca kasılmalar tıkanmalar oluyor.Yukarıda da dediğim gibi 1 mb lara düşüyor. Fakat normal hdd den windows u başlattığımda ssd e dosya kopyalıyorum mesela sorunsuz kopyalanıyor takılma tıkanma vs. hiç olmuyor. Burasını kestiremedim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.