Şimdi Ara

Corsair H80i/H100i Firmware Update (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
4.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim gibi hemen atlamayın konuya tavsiyem. denedim firmware olayını yüzde 89da baya bi süre kaldı sonra dizin diznde bulunamadı gibi saçma bir hata verdi 600'de çalışan fanlar şimdi min800'de çalışıyor yani düzegün olanı geliştirmiyor aksine bozuyor bu firmware bilginize. win8.1 x64 yüklü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    arkadaşlar benim gibi hemen atlamayın konuya tavsiyem. denedim firmware olayını yüzde 89da baya bi süre kaldı sonra dizin diznde bulunamadı gibi saçma bir hata verdi 600'de çalışan fanlar şimdi min800'de çalışıyor yani düzegün olanı geliştirmiyor aksine bozuyor bu firmware bilginize. win8.1 x64 yüklü

    hocam forumda win 8.1 ile ilgili çok sorun olduğu yazıyor yeni update çıktı corsair link vs forumda link sekmesine gidin güncellemeleri deneyin ayrıca eski fw dönme imkanınızda var
  • corsair link programında renk değiştirmek için bir yer bulamadım,
    Update firmware dediğimde not connected diyor,
    Tüm bağlantılarınıda yaptığımı düşünüyorum ama
    nerde hata yapıyorum acaba?
  • Selamlar,

    H80i/H100i LED adı altında sol kısımda bir sekme olması lazım aşağıda göründüğü gibi.

     Corsair H80i/H100i Firmware Update
  • Bende yok bu maalesef :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edizfbc

    Bende yok bu maalesef :(

    corsair link kitini bağladınmı eğer bağladıysan tüm corsair yazılımını sil en son sürümü yükle tekrar dene eğer olmuyorsa benim bşaıma gelen başınıza gelmiştir cihazın anakartı diyelim arıza yapmış olabilir örnek benimkinde kıvılcım çıkmıştı garanti ile halledebilmiştik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edizfbc

    corsair link programında renk değiştirmek için bir yer bulamadım,
    Update firmware dediğimde not connected diyor,
    Tüm bağlantılarınıda yaptığımı düşünüyorum ama
    nerde hata yapıyorum acaba?

    Bende güncel versiyona yukselttiğim de %100 den sonra yanıt vermeyi kesti hatası veriyor ama infodan bakınca versiyon guncellenmiş gorunuyor.Forumlarda usb takmadan yada aygıt yoneticisinden devre dısı bırakrak yukseltin diyor ben ugrasmadım ama deneyebilirsiniz.
    Birden fazla fan pompa gosterge rekoru bende sanırım bir ara 5e kadar cıkarmıstım hepsinden :) options tan reset to default derseniz duzeliyor,yani bende düzelmişti.(profil altında)
    Garantiden değişim ile yeni gelen h80i ya ledleri eskisine gore cok parlak yada eski garantiye giden ürün 1 sene sonra ledlerin parlaklıgı gitmişti gozum alısmıs olabilir.
    i7 2600k 4,5ghz 1,325v ile bosta 40C yuk altında 70C civarı eskiden değerlerim biraz daha yuksekti ama bunda montajında etkisi var diye dusunuyorum.(yeni pul temin ettim ve boslugun hepsini alarak sıktım bu sefer)
    Malzeme kalitesi vasat alıcak arkadaslar varsa uzak dursun.

    Yukarıda amd kullanan arkadasın sensorlerde sorundan ziyade baska bir program daha kullanıyormus gibi geldi banai, Ki işlemcide bosta oldugu için hızını bayagı bir dusurmus ama o degerler gene imkansız.Anakartın herhangi bir programı sensorleri mesgul ediyor olabilir.




  • arkadaşlar işlemciye takılan soğutucuda bulunan sata kablosunu nereye takıyoruz? Anakartın üzerindeki sata girişlerine mi yoksa PSU sata kablosuna mı?

    NOT: Bilgisayar yanımda değil o yüzden tam emin değilim sistemim dün geldi PSU 'da sanki sata çıkışı vardı ondan soruyorum?
  • GLOCK-19 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    PSU'unuza takmanız gerekiyor.
  • Bu gün aldım ve montajını yaptım. Son sürümü indirdim

    RC_v3.1.5570

    Fakat ben de Link2 değil, Link olarak görünüyor;

     Corsair H80i/H100i Firmware Update


    2.si klasör içerisinde bootloder diye bir dosya göremiyorum!??!

    C:\Program Files (x86)\Corsair\Corsair Link

     Corsair H80i/H100i Firmware Update


    Firmwareimages klasöründe CLink_H100i_v1.0.7.s19 şeklinde bir dosya var. Ama çalıştırılabilir bir şey değil gördüğüm kadarı ile?!? Ne yapacağız.

    5820k boşta 38C (biraz yüksek geldi) Gerçi yük altında 70C'yi geçmedi (video render yaptım 4500Mhz)

    Ben fanları kasa bağlantılarına yaptım, kendi üzerindeki bağlantıları kullanmadım. Öyle mi yapmak gerek?

    LED seçenekleri görüyorum ama hiç bir değişiklik yapmıyor. H100i Led diye bir seçenek yok sol tarafta!? Sadece beyaz yanıyor.

    Ben bir halt anlamadım bu yazılımdan.

    Şu kablolarında ne işe yaradığını anlamadım, buna fan filan da takılmaz!*

     Corsair H80i/H100i Firmware Update



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 4 Haziran 2015; 19:45:51 >




  • Sanırım çözdüm. Önce kablolardan başlayayım; kabloların fan uçlarında plastik koruma varmış ve çıkıyor. Ben bunu başta farkedemedim ve nasıl takılıyor diye epey düşündüm.

    LED kontrolüne gelince. Ayarladım, örneğin şu an sarı.

    Öncelikle CorsairLink_Installer_RC_v2.5.5145 versiyonunu kurdum. Güç kaynağını aldığımda indirmiştim. Açtım ancak bir şey değişmedi. Bunun üzerine aşağıdaki videoyu buldum



    Şu an led kontrolü yapabiliyorum. Henüz yazılımı tam anlamadım. Fan kontrolü, pompa vs. var ama çözmem lazım. Ancak Bios ve HWMonitor Pro boşta 33-35 arası gösteriyor (işlemci OC - 4500Mhz - 1500'e düşüyor boşta) . Fanlarını kendi fan kontrolcüsüne taktım ve şu an kontrol edemedim henüz. Ancak yüklendiğinde fanlar hızlı dönmeye cidden gürültü yapmaya başlıyor.

    Yaklaşık 12 dakikadır CPU'ya yükleniyorum ve sadece 1 çekirdek 65C görmüş, diğerleri 60 dolaylarında.

    Rela Temp ve Afterburner 1-2C farkla (kendi aralarında) daha düşük gösteriyor. Örneğin boşta 28C gibi. Fakat ben biosu esas alırsam, HWMonitor Pro doğru olanı gösteriyor sanırım. Yani daha yüksek.

     Corsair H80i/H100i Firmware Update



    Bunun dışında pompa sesi vs. deniyor. Ben bununla ilgili bir ses duymuyorum ya da farketmiyorum. Nasıl bir ses duymam gerekiyor? Acaba bir sorun olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 4 Haziran 2015; 22:06:31 >




  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Link yazılımdaki fan ibrelerine tıklarsanız sağ kısımda "Mode" seçeneği görünür. Buradan hızların nasıl olması gerektiğini değiştirebilirsiniz.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Bana kontrol etmiyor gibi geliyor. Resimde görüldüğü üzere H100i pump'da fan seçiyorum ve quiet diyorum hep aynı dönüyor. Başka bir yerden mi seçeceğiz?

     Corsair H80i/H100i Firmware Update


    Şu videodakilerin hiç birini görmüyorum ben...



    Bu corsair yazılım işlerinde neden bu kadar kötü.. Sizin kastettiğiniz muhtemelen H100i FAN 1 ve H100i FAN2 seçenekleri olmalı, ancak bunlar ben de çıkmıyor.


    Soğutma ünitesindeki 3 pin kabloyu anakarttaki CPU pine bağladım. Yalnız anakarttan bir ayar yapmam gerekiyor mu? PWM / DC modlarından hangisini seçmek lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Haziran 2015; 2:21:25 >




  • Arkadaslar corsair link programindan ledi degistiremiyorsaniz usb portuna takilan kablonuz bozuktur muhtemelen. Bendede h80i var sifir posetinden cikarip anakarta taktigimda 1 kere calistirabildim. Sonra calistiramadim taki usb kablosunu degistirene kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Çözümü şu başlıkta anlattım;

    http://forum.donanimhaber.com/m_106538361/tm.htm
  • selam konuya cevap yazamadım k.b pek foruma uğramadığım için sanırım çözmüşsünüz sevindim,şu an 880i modelim var modlamayı düşünüyorum içindeki sıvı azalmış olabilir çalkalayınca baya ses geliyor ilk aldığımda ses yoktu neyse nerdeyse 3 yıl götürdü beni yeni çözümlere bakıcaz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.