Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
149.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baya iyi
  • yetkili servis değildir sanırım ?
  • Şüphelenilecek kadar iyi. O paraya sadece yağ satılıyor dışarda. Su koysa anca olur
  • hehe küçük şehir avantajı dün serviste gördüm 15000 bakımı 1.2 corsa için 255 tl, gaziantep teymur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: katzumoto

    hehe küçük şehir avantajı dün serviste gördüm 15000 bakımı 1.2 corsa için 255 tl, gaziantep teymur


    Trabzon Gaziantep'ten küçük bir şehir.. Size 255 TL fiyat verdiler , ben 5 ay önce 320 TL'ye yaptırdım ama
  • @Bekapa yağın markasını sormayı unuttum bak, ama nasıl olsa başında beklicem, markasız yağ koydurmam :)

    @sapultra yok yetkili servis değil, özel servis...yetkili servislere alerjim var benim :)

    kısmetse yarın bi uğrayayım diyorum, gerçi 1500km var daha bakıma, p.tesi de yurtdışına çıkıcam ne zaman gelirim belli değil.ben işimi sağlama alayımda :)
  • arkadslar 5000 kontrolune bugun gercek dolmabahceye gıttım..arabanın bir iki problemını anlattım sagolsun ılgılendıler..öncelıkle korno sert ve bazen basmıyor dedım bir iki corsada hemen hemen aynı sorun vardı demek kı aırbag bazılarına tam oturmuyor ve korno boyle kabul edıcez ama sorun cıkarırsa yıne gıdıcem...sol ön lastık 3 ayda 2 bar hava kacırmıstı onuda baktırdım problem yok dedıler (ben ınanmıyorum) ve en ılgıncı arabaya yarım lıtre yag ekledıler..0-40w eklemısler kutusunun kalanıda bende..mobıl 0-40w kullanmıslar 26 lıra verdım sadece yaga..pısada 20 lıra cıvarındadır emınım yağ..neyse yag dısında bır problem yok aracta ancak 5500 km dekı aracın 4 ayda yarım lıtre azaltması biraz canımı sıktı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reko

    arkadslar 5000 kontrolune bugun gercek dolmabahceye gıttım..arabanın bir iki problemını anlattım sagolsun ılgılendıler..öncelıkle korno sert ve bazen basmıyor dedım bir iki corsada hemen hemen aynı sorun vardı demek kı aırbag bazılarına tam oturmuyor ve korno boyle kabul edıcez ama sorun cıkarırsa yıne gıdıcem...sol ön lastık 3 ayda 2 bar hava kacırmıstı onuda baktırdım problem yok dedıler (ben ınanmıyorum) ve en ılgıncı arabaya yarım lıtre yag ekledıler..0-40w eklemısler kutusunun kalanıda bende..mobıl 0-40w kullanmıslar 26 lıra verdım sadece yaga..pısada 20 lıra cıvarındadır emınım yağ..neyse yag dısında bır problem yok aracta ancak 5500 km dekı aracın 4 ayda yarım lıtre azaltması biraz canımı sıktı..

    o ilginç olmuş evet,çok sıkıştırarak kullandıysanız normal belki ama normal kullanımda abes geldi bana da...
    ki bakım aralığı 15 bin km olarak belirlenen bir aracın 5000 km de yarım lt yağ eksiltmesi bence tuhaf,başka servislere bir danışın bence.




  • aracin kullanim klavuzunda yanlis hatirlamiyorsam ilk bakima kadar motorun 2 L'ye yag tuketmesi normaldir yaziyordu. Miktardan emin degilim ama yarim litre kesinlikle GM'in kabul ettigi miktarda. Panik yapmaniza gerek yok yani :)
  • bazen kotu ve agresıf kullandıgım oldu ama arabayı hor kullanmadım..yag kutusuna baktımda tam yarım lıtre degıl 400 ml lıtre dersek daha dogru olur..bence onada gerek yoktu ben kontrol etmıstım daha önce sıfır aldıgımdada bakmıstım bence 400ml koyacak kadar dusmedı..neyse saglık olsun zaten servıstekı ustalar 300-400 ml normal dedıler..
  • 2010 ocak ayında yengemden 16000 km de iken satın aldım. 2004 model 1.4i twinport corsa 23.000 km bakımı yaptırdım. opel orjinal gm yağı,yağ filtre,hava filtre,polen filtre, benzin filtre, bujileri değişti ve tech2 tam teçhizatlı olarak baktı hepsini 200 tl ye verdim. yengemdeyken Maltepe de erpaş opel yetkili servise bakım yaptırır. opel servisi olmasına rağmen motor yağını mobil yağı kullanmış ve enson bakım faturasıda bende duruyor. ben ikitelli deki bir arkadaşa bakım yaptırdım opel orjinal GM yağını ve filtreleri orjinal istedim ve GM yağını koydu motorun sesi bile değişti daha sessizleşti. size tavsiyem opel araçlarına mutlaka orjinal GM motor yağını kullanınız. Garanti süresi bitmiş araçlarınızı çok iyi opelden anlayan özel e gitmenizi tavsiye ederim arabanızın yanındayken bakım yaptırmış olursun ve arabanızı daha iyi tanımış olursunuz. yetkili serviste aracın yanına bile gidemiyorsun ne değişti ne değişmedi göremediğiniz için belli değil. (sağlam güvenilir yetkili servis hariç, varmı böyle servis onuda ben bilmiyorum) Saygılar....




  • Nette bununla ilgili bir konu okumuştum, ama şimdi ilgili başlığı bulamadım. Hatırladığım kadarıyla; Fabrika çıkışında mekanik parçalarda pürüzler olabiliyormuş, bu pürüzlerden ötürü; aşırı sürtünme, yağ eksiltme gerçekleşebiliyormuş. İlk 7500 km'de motor bu pürüzleri sürtünme ile ortadan kaldırdığından normale döner demişlerdi.

    Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bana mantıklı gibi gelmişti.
  • Sıfır aracın ilk servis bakımı kaç km dedir ve InSP yazısı normalde kaç km olduğunda görünür bilgi verebilirseniz sevinirim.Ben 15.000 biliyorum fakat kimisi daha erken götürdüğünü duyuyorum, ayrıca benim araçta 9.000 de InSP göründü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quote -- 14 Ağustos 2010; 15:53:48 >
  • Bakım sizin de söylediğiniz gibi 15000 km'dedir, daha önce götürmeye gerek yok.
    Ama arada bir yağına suyuna bakmakta veya baktırmakta fayda var.

    Bakım uyarısı sadece kilometreye göre değil, tarihe göre de çıkabilir.
    Örneğin araç en son bakıma girip bakım göstergesi sıfırlandıktan sonra sadece 3000 km yapmıştır, ama aradan 1 yıl geçmiştir, bakım uyarısı yine çıkar.

    Aracınızı aldığınız bayi aracı size teslim etmeden önce gösterge sıfırlama işlemi yaptı ise, aracınızı alalı 1 yıl kadar olmuş demektir.
    Eğer sıfırlamadılarsa, aracınız fabrikadan çıkalı 1 yıl kadar olmuştur.
    Özetle, bakım uyarısını süre dolduğu için görüyorsunuz.
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Serdar bey...
  • selam
    serdar hocam senin selamınla küçükyalı opete gittim sağ olsun yaşar usta baya bi ilgilendi forumdan ve serdar hocamın selamıyla gidilirse sizlerede yardımcı olacağına eminim üstümde kalmasın onunda sana selamı var serdar hocam

    orda bana bir aletle ilgili bilgi akatardı t-box diye bir alet yakıt tasarufu falan sağlıyo torku arttıryo falan biraz da denedim hakikaten fark oluşuyor ama sizlerden fikir almak istedim bu alat konusunda bilgisi olan var mı araca zararlı olur mu işe yarar mı falan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zmdeniz

    selam
    serdar hocam senin selamınla küçükyalı opete gittim sağ olsun yaşar usta baya bi ilgilendi forumdan ve serdar hocamın selamıyla gidilirse sizlerede yardımcı olacağına eminim üstümde kalmasın onunda sana selamı var serdar hocam



    Aleykümselam

    Memnun kalmana sevindim.
    Bu arada forum uygulaması PM'leri bazen haber vermiyor, bana gönderdiğin PM'i de daha yeni gördüm, kusura bakma.
  • estağfurullah serdar hocam
  • Arkadaşlar, Arkas Otomotiv bir bakım kampanyası düzenlemiş, bu aralar aracını bakıma götürmeyi düşünenlerin bilgisi olsun :

    6 yaş üstü araçların bakımı 99 TL, yanında motor temizliği hediye.
    Periyodik bakım dışında kalan mekanik işlemlerde %30 indirim.

    Ayrıca 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında yaptırılacak 399 TL üzeri işlemlerde park sensörü hediye ediyorlar.

    Kampanyaların broşürleri de elimde mevcut ama reklama girer diye yayınlamıyorum.
    Servis adresi ve telefon bilgilerine Opel Türkiye web sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar99

    Arkadaşlar, Arkas Otomotiv bir bakım kampanyası düzenlemiş, bu aralar aracını bakıma götürmeyi düşünenlerin bilgisi olsun :

    6 yaş üstü araçların bakımı 99 TL, yanında motor temizliği hediye.
    Periyodik bakım dışında kalan mekanik işlemlerde %30 indirim.

    Ayrıca 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında yaptırılacak 399 TL üzeri işlemlerde park sensörü hediye ediyorlar.

    Kampanyaların broşürleri de elimde mevcut ama reklama girer diye yayınlamıyorum.
    Servis adresi ve telefon bilgilerine Opel Türkiye web sitesinden ulaşabilirsiniz.









    ne zamana kadar geçerli biliyor musun abi ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.