Şimdi Ara

CoolerMaster Alırken Dikkat Edin , Bilgilendirme. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
3
Favori
18.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
368 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu mail atlayan firmalardan kesinlikle uzak durmak lazım.


    Baksanıza adam mesaj atmış 1 ay cevap gelmemiş, tekrar durumu sormuş 1 gün sonra cevap yazmış.


    Sanki bana amazon. Tüm dünyada aynı anda 300 milyon kullanıcı ile yazışıyor.. Coolermaster türkiye şubesinin maili bakıp ama ilgilenmeyecek kadar meşgul eden şey ne?


    Bu sorunu ismini vermek istemediğim teknoloji firmasındada yaşadım ben. 3 kere yineledikten sonra cevap alamadım ve şikayetvar.com a yazdım belgeleriyle. Sonra ne olduda beğenirsiniz, 1 gün sonra mail geldi kusura bakmayın gözümüzden kaçmış diye :) yersen..

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Benim de Duracell pillerim aktı ve Türkiye’deki yetkililere mail yazdım. Dönüş olmadı ve ikinci mailde cevap vermezseniz Amerika’daki yetkililere yazacağım dedim ve cevap vermediler.
    Bende Duracell Amerikaya mail attım bir hafta sonra cevap geldi bir numara ve mail adresi verdiler burayla iletişime geçin dediler bende akabinde dediklerini yaptım fakat cevap veren yine olmadı. Amerika’daki vatandaşa mail ile dönüş yaptım kimse cevap vermiyor diye. İlgileneceğini söyledi. Bir hafta sonra Duracell Türkiye’den aradılar. İste özür dileriz telefonlarımız arızaliydi vs vs. Size pil göndermek istiyoruz dediler bende gerek yok ben muhattap bulamıyorum karşımda ve bu yöntemi uyguladım dedim. Ne kadar salladı bilmiyorum ama bana 3 kutu dolu dolu pil gönderdiler.
    Cooler Master Amerika’ya yazın illa muhattap bulursunuz.
  • Bu konuyu gördüğüm iyi oldu. Yetkilinin cevabıda şaka gibi. 4 ay geçmiş üstünden ayıptır günahtır. Yanına yaklaşmayacağım bir marka daha eklendi listeme. Cooler masterdan uzak duracağım. Müşterilerine önem vermeyen bir firmaya 1 tl bile kazandırmam. Teşekkürler  

  • Sizi inceleme konularından tanıyorum. Gayet güzel açıklayıcı teknik içerikler hazırlıyorsunuz. Öncelikle bunun için şahsım adına teşekkür ederim.


    Konuyu görünce bende yazma gereği duydum. Sanırım bu göbekten gelen sesler üretim aşaması ile ilgili bir problem. Bildiğin lakır, lakur - takır, tukur ses geliyor. Zira 5 ay kadar önce bende kaliteli olduğuna inandığım ki CM nin üst seviye fan ürün gamında yer alan Masterfan Pro sersinin 120 mm fanını satın aldım ki; aynı sesler yaklaşık 4 ay sonra başlayarak bu fanda da mevcuttu ve geçen hafta itibariyle direkt çöpe attım. Açıkçası züğürt tesellisi olarak kendimi tecrübe satın almış sayıyorum. Kısacası şahsi tecübelerimden yola çıkarak fan alınacaksa ya Noctua ( çok pahalı) ya Arctic ( yarı fiyatına nerdeyse noctua performansı ) alınmalı kanaatindeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yasoo -- 1 Nisan 2021; 12:50:22 >
  • mr.yasoo kullanıcısına yanıt

    Silverstone ve Scythe fanlar da çok iyidir. Listenizde bulunsun  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce fanlarını sessiz bulmadığım için tercih etmeyi bıraktığım bir markanın ürününü almışsınız.

    Aslında yapmanız gereken ürünü aldığınız yere gidip fanları bırakmak ve onarımını istemek, bu noktadan sonra ürün değişir mi tamir mi olur ücret iadesi mi yapılır onların sorunu. Sonuç alamazsanız oturduğunuz yerden hakem heyetine bir dilekçe ve bir iki fotoğraf yollarsınız olur biter. Yazışmalarla neden vakit kaybediyorsunuz?

    İnternet üzerinden iyiniyet temelli yazışmalar sonuçsuz kalırsa haliyle üzülen taraf siz olursunuz. Yasal yollardan hakkınızı ararsanız firmalar kendilerine bir çekidüzen verir ve bu bütün kullanıcıların işine yarar.

  • erdson kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen ürünün garantisi bitmiştir. O yüzden cm tr ile uğraşıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TexasRanger kullanıcısına yanıt

    Garantisi biten ürün için yazmamıştır sanmam.

    'Kayıt yapıp coolermastera gönderdim' yazdığına göre aslında yasal bir girişimde bulunmuş. Bundan sonrasında hakem heyetine dilekçe yazsa iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhanc64

    Logitech'ten ben de çok memnunum.


    Sene 2013. Şırnak'ta bir köy okulunda idarecilik yapıyorum. Okulda bir adet 2li Logitech hoparlör var ama bozuk. Ne zaman alındığı belli değil. Logitech'e mail attım. Dedim durum böyle böyle. Faturası yok. Muhtemelen garantisi de bitmiş fakat çalışmıyor. Köy okulundayız. Bize yol gösterebilir misiniz?


    Maile cevap geldi bize gönderin biz bir bakalım. Karşı ödemeli olarak kargoyla gönderdim. 2 gün git 2 gün gel toplamda 8 iş gününde bizim bozuk hoparlörler çalışır şekilde geldi. Hem de hiçbir ücret almadan.


    O gün bu gündür kişisel alışverişlerimde de Logitech kullanıyorum.


    Hatta 2017'de Logitech premium şans kutusu almıştım fare için. O zamanlar 400TL olan Mx Anywhere 2 çıkmıştı 129TL'lik kutunun içinden :)



    Alıntıları Göster

    adamlarda cidden müşteri memnuniyeti üst seviyede,mağdur etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar.benimde garantisi olmayan klavyemi ücret almadan yapmışlardı.





  • Yaklaşık 1 senedir MB520 RGB modelini kullanıyorum. Zamanında görüntüsü çok hoşuma gitmişti 500 küsür lira verip almıştım. Fakat içine resmen 10 liralık falan koymuşlar. Aşırı hayal kırıklığına uğratmıştı beni. Egzonun fanı falan zaten ayrı bi hikaye çıkardım yerine başka fan taktım. Fanlarda ses olduğunu söylediğimde kasayı komple isteyecekler için de hiç uğraşmadım. Bi daha CM fan veya kasa alır mıyım ? Asla.

  • Yalnız, her gün sosyal medyadan cevap vermeye çalışan Cooler Master ortalıkta yok. Tepkiler gelince yok oldu :D

  • Yukarıda bir arkadaş yazmış, firma hiç "Tüketici Hakkı" vs konularına girmeden "e ne yabayım yaauuu, yoh ki, ben daaaa neeaaabayımmm?" diyor.


    Eh, çünkü firma köşe başı marketi ya, yardımcı olamıyor.


    Konu sahibi arkadaş, yapılacak iş basit, Tüketici Mahkemesi... Bitti. Gerisini kendileri düşünsün.


    O "yerine başka fan tak" diyen arkadaşa da selam ediyorum. Cidden biri yazmıştı, bazen bazı yazılanlara, söylenenlere öyle mal mal bakıyorum ben de, her konuda, her yerde. Adam bir şey söylüyor, dövsen miiiiiii, başka bişey mi yapsaaaan, ulan bu deli herhalde yazıktır mı deseeeen....


    Yolda adam ters yönden sokağa dalıyor beni görmesine rağmen, e diyorum mal mısın beni bekle de öyle gir, ben burada oturuyorum diyor adam ya  O hesap...




    Logitech güzellikleri efsanedir, bana öyle yeni X540 set yollamıştı adamlar garanti kapsamında, eskisi de sende kalsın dediler.


    Corsair için de Penta biraz yavaştır ama iyidir, klavyenin ledleri bozulmuştu, 1 hafta içinde yenisi ile değişim oldu. Arkadaşım aynı klavyeden aldı, ikinci el almıştı, TR firmasına mail gönderdi, "ben bu klavyeyi ikinci el aldım, 1-2 tuşu eksik ve bazıları da silinmiş, faturası garantisi yok, bu yüzden bunları ücreti karşılığı yenilemek isterim" diye. Adamlar "adres ve iletişim bilgilerinizi gönderin, size ücretsiz yollayalım" dedi. Ertesi gün tuşlar geldi.


    Alın bakın, reklam böyle oluyor. "Yardımcı olmaya çalıştık ama tüh" şeklinde olamıyor ne yazık ki.





  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Bu cevabı kişisel olarak mı veriyorsunuz yoksa şirketin mi cevabı? Kurumsal cevap ise büyük rezillik, kişisel ise görevinizin başında kalmanız mucize olur. Coolermaster globale bu konuyu ekran görüntüleri götürmek lazım.

    Türkiye çoğu firma için tüketici haklarının kolaylıkla ihlal edildiği ülke o hakkınızı kullanmışsınız.Hak hukuk yok burda doğrudur. Şu olayı ya da cevabı İngiltere veya Amerika'da verebilir miydiniz? bence mümkün değil. Şok edici derecede saçma bir cevap ve bahaneler. Yeni bir Açıklama gelene kadar Coolermaster cevabı olarak görünecek ve zan altında kalacaksınız. Benim markaya olan bakış açım 360 derece değişmiştir.

    Ne alırsa onu öven tayfanın 21 beğenisi ile yolunuz çok açık değil. Ona hiç güvenmeyin. Açıklamanızı ve yapılanları gözden geçiriniz. Size tavsiyem budur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt

    Koskoca distribütör 4 ayda fan bulamıyor. Bulamadığı gibi başka çözüm de sunmuyor. Arkadaşın bu acı tecrübesini ve doğru düzgün muhatap bulamayıp çözüm sunulmadığını okuyunca cooler master'ı yok saymaya karar verdim. Olası bir sorunda stres yaşamaya gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesaj sahiplerinin uslübu ne kadar ılımlı olursa olsun, benim bu konuda gördüğüm; bu firmadan para kazanan bir çalışanın/yöneticinin maaşlı mesaisini, bu firmaya para ödeyen bir müşteriye karşı çıkmak için kullanıyor olması.


    Akıl vermek benim işim değil tabi ama sanki: Cooler Master temsilcisi arkadaş, madem inisiyatif alıp mesainin bir kısmını buraya cevap vermek için harcıyorsun, keşke inisiyatif hakkını farklı marka veya farklı boyutta da olsa tedarik sağlanana kadar bu arkadaşa kasasını kullanmayı devam etmesini sağlayacağı fanlar göndererek kullansaydın. O zaman başlık "CoolerMaster Alırken Dikkat Edin" değil "CoolerMasterda yaşadığım memnuniyet" olurdu tahminimce. Uluslararası tedarik süreçlerinin sıkıntılı olduğu şu dönemde de bizler tarafından da takdir edilirdiniz. Sanki cebinizden de aynı miktarda para çıkmış olurdu.


    Başka bir ticari başarı örneği göstereyim: bak logitech'e sıfır masraf ve sıfır mesai harcayarak nasıl reklam veriyor: https://forum.donanimhaber.com/coolermaster-alirken-dikkat-edin-bilgilendirme--148535160




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhdk -- 1 Nisan 2021; 14:38:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avanak_abdi

    Koskoca distribütör 4 ayda fan bulamıyor. Bulamadığı gibi başka çözüm de sunmuyor. Arkadaşın bu acı tecrübesini ve doğru düzgün muhatap bulamayıp çözüm sunulmadığını okuyunca cooler master'ı yok saymaya karar verdim. Olası bir sorunda stres yaşamaya gerek yok.

    Aynen farklı bir model fan gönderimi yapabilirdi. 4 aydır çözüm sunmamak CM Türkiye'nin ayıbıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10kdays

    Aynen farklı bir model fan gönderimi yapabilirdi. 4 aydır çözüm sunmamak CM Türkiye'nin ayıbıdır.



    Alıntıları Göster

    şen 10kdays mi oldun ?

  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt

    silverstoneun almanya ofisinin bana sıvı soğutucuları için am4 blokunu 6 euro karşılığında postalamışlığı vardır. Almanya'daki bir tanıdığımın adresine postalattım ama buraya da istesem buraya da yollarlardı. Silverstone, arctic, noctua gibi küçük ama işini en üst düzeyde yapmaya çalışan firmalar olmasa bu cmler asuslar msilar bizi mahveder.

    Mallarının kalitesi de zaten son beş senedir falan gözle görülür derecede düştü. Çok güzel işler yapan alternatif kasa firmaları var mesela sharkoon marka bir kasa kullanıyorum ben, epey de memnunum, hem de yok parasına aldım.

    Bu arada amazon.de'de arctic fanlarda kampanya var. Tanesi 51 liraya (Türkiyeye isteyecekseniz +80 lira kargo çıkıyor ama gene bedava) gelecek şekilde 5 tane 1800rpm pwm fan aldım ben hem de seri bağlanabiliyorlar. Fanların incemelerinden elde ettiğim sonuç bu fanların NFA-12x25'in yandan yemişi olduğu yönünde. Bedava yani.





  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt

    Müşteriler tonla para verirken altına girdiğiniz sorumluluğu yerine getirmek için çözüm bulmak sizin sorumluluğunuz stokun olmaması sizin sorununuz gerekirse fanların ücretine göre para iadesi yapabilirdiniz hiçbir şey yapılamazsa kasayı sıfırıyla değiştirmeliydiniz. Üstüne oldukça üst seviye bir kasadan bahsediyoruz bana denk gelseydi sizle 1 haftadan fazla uğraşmaz tüketici haklarına başvurmuştum onlara da stok yoktu diyebilir miydiniz görürdük.

  • herkes için söylüyorum...


    aldığınız ürün ilk 6 ay içinde üretim kaynaklı bozuldu ise firma yenisi ile değişim, ücretsiz onarım, ayıp oranında indirim vermek zorunda.bunu 30 gün içinde sağlamak zorunda. 


    ayrıca bir tüyo daha vereyim. genelde firmalar bu tarz olaylara voltaj düşmüştür felan diye bahane uydurup sorumluluktan kaçmak ister. firmanın böyle iddiası varsa bunu kanıtlamak onların sorumluluğunda.


    bu tür durumlarda uzun uzun mailleşmeler, firma ve şahıslarla karşılıklı inatlaşma ve sinirleri yıpratma gibi durumlara girmeyin.


    ilk önce firmaya durumu ve ne istediğinizi [değişim, iade...] mail ile bildirin, cevap veriyorsa ama talebinizi kabul etmiyorsa tüketici hakem heyetine...baktınız cevap vermiyor ise iadeli taahhütlü pttden bildirim yapın.15 gün içinde cevap vermezse tüketici hakem heyetine gidin. göndermeden önce video alın ve ptt gönderim belgesini vs saklayın.

    Tüketici hakem heyeti kararı ile kazanırsan tebligat ve bilirkişi ücretlerini firma öder ; kaybedesen senin adına bakanlık öder.

    oldu ya firma gıcıklığına durumu tüketici mahkemesine götürdü. davayı kazanırsan dava masraflarını firma öder, kaybedersen malın değerinin %12 sine kadar avukatlık ücreti ödersin o kadar. dava masraflarını da bakanlık kendi ödüyor.

    üşenmeyin, haklıysanız, hakkınızı arayın.. işte o zaman firmalar bakacak ki insanlar bilinçleniyor, ona göre sağlam ürün üretecek, düzgün kalite kontrolü yapacak ve hatalıysa da müşteriyi uğraştırmayacak. çünkü kendine masraf olarak dönecek bu uğraştırma işi. böylece git hakkını ara derken 2 kere düşünür. ama 100 kişiden 10 kişi hakkını ararsa o zaman firmalar gevşek davranır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denirO777 -- 1 Nisan 2021; 15:3:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.