Şimdi Ara

Comnet den veri sızıntısı iddiası... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
7
Favori
15.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onsos1100 O kullanıcısına yanıt

    Amerika da bankacılık işlemleri diye Google da aratın gördüklerinize şok olabilirsiniz. Bizdeki gibi öyle uygulama üzerinden her iş olmuyor, para göndermek bile binbir prosedür gerektiriyor. Comnet den veri sızıntısı iddiası... Demiyorum ki bu yöntem iyi, yine de bizdeki bankacılık sistemlerinden daha güvenli oldukları kesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Eylül 2023; 16:26:17 >
  • pcislocked kullanıcısına yanıt
    Comnet den veri sızıntısı iddiası...


    Comnet den veri sızıntısı iddiası...




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bizde online işlemlerde Avrupa’ya Amerika ya bakınca çoğu kişi çok ilerideyiz diyor. Bende kolaylık yönünü seviyorum zaten herkes sever Amerikan vatandaşı da aptal değil 1 saat veznede işlem bekliyor kredi skoru ile uğraşıyor. Ama bizde ekonomi bankalar ve e-ticaret üzerinden dönüyor. Ancak yapılan işlemlere baktığımızda o kadar güvensiz işler varki hayret ediyorum. Mesela comnet üye olurken kimlik fotoğrafı istiyor. En tedirgin edici hareketlerden biri yarın firmayı kapatıp gitse bizim kimlikler fotoğraflar kredi kartı bilgileri harddiskte dolaşır durur. Herkes kafasına göre firma açıyor. Denetleme denen mekanizma bu topraklara daha uğramış değil. Bir kurum bir işlem yapıyor denetleyen yok kontrol yok cezai işlem yok. En küçük mahalle bakkalından en büyük şirketlere kadar herkes kafasına göre takılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsos1100 -- 13 Eylül 2023; 16:36:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıtlı mailide değiştirin. Yeni mail eski mailin kurtarma mailiyle bağlantılı olmasın. Tel değiştirirken de aynı gsm den değil farklı gsm den hat alın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen de abart biraz daha

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Zaten çokta tinlamiyorum 60 milyon vatandaşın bilgileri sızdı dediler o saatten sonra çokta umrumda...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcislocked kullanıcısına yanıt

    Neyi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onsos1100 O kullanıcısına yanıt
    Almanya bu konuda çok katı diyorlar. Nerdeyse online üzerinden hiçbir devlet işini yapmıyorlar hala devlet dairesinde işleri yapıyorlarmis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu her şeyi değiştirme furyasını. benim bayağıdır numaralarım maillerim falan ortalıkta. dediğiniz gibi sıkıntılar yaşamıyorum. gidip de başka gsmden alayım maili değiştireyim numaramı değiştireyim falan yapmadım... kart numarası patlarsa kartın yenisini söyletirsiniz olur biter. hayat devam edeyi...


    yaşanan durum berbat olsa da bu derece abartılı şekilde paniğe sevk etmenin bir işe yaramadığını düşünüyorum

  • pcislocked kullanıcısına yanıt

    Soranlar var, bizde öneride bulunuyoruz. Karşıdakiler profesyonel. Her açığı değerlendireceklerdir.Bana birşey olmadı demek olmayacağını garanti etmiyor. Konu açmak zaten dolaylı abartı olmuyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcislocked kullanıcısına yanıt
    Zaten şuan öyle bir durumdayız ki heryer şifre dolu. Hesaplar emaile bağlı mailler telefona bağlı telefon clouda bağlı. Bir yerde veri sızıntısı olunca hepsi riske giriyor.
    Benim tavsiyem 2 mail adresiniz olsun. Resmî kurumlar Google apple Samsung gibi güvenli firmalarla paylaştığınız ana mail adresi. Birde uyduruk sitelere verdiğiniz mail olsun.
    Şifrelerde aynı şekilde özellikle Google Samsung apple e-devlet şifresi ile uyduruk site şifresi birbiri ile alakalı olmasın.
    Kredi kartında masterpass ve sanal kart ikilisi her türlü işinizi görecektir.
    Kendiniz en başta çift katmanlı bir sistem kurarsanız istediğiniz gibi her yere üye olursunuz. Ancak buradaki veri sızıntısı internet altyapısı ile alakalı olduğu için bunda durum gerçekten çok ciddi. Sabah modem arayüzüne girdiğimde “Başka cihazdan çıkılsın mı? “ diye soruyor. Bankacılık falan kolay halledilir ama bu veri sızıntısı uzaktan bağlantı işine canım çok sıkıldı.
    Hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri apple yada Samsung Pass ile uyumlu olmayan uygulamalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsos1100 -- 13 Eylül 2023; 17:28:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kart bilgilerini paylaştılar ben hiç bu kadar rahat değilim valla. Uygulamamadan merhaba diye mesaj geliyor. Kendimi çok huzursuz hissediyorum. Kart bilgilerimi iptal ettim. ppoe değiştirdim uygulama şifrelerini değiştirdim. Telefon uygulamasını sildim. Portları kapatıp. Ddos ve diğer cihazları kapatım şimdilik. Kvkk olası bir sorun olması durumunda kanıt teşkil etmesi için başvurdum. Usom gerekli linkler ve durum hakkında bilgi vermeye devam ediyorum. Edevlet şirket oluşturma vs ayarlarını yaptım. Hat şu bu için devamlı kontrol edeceğim. Onun dışında adıma ev kiralanmaması için dogal gaz ve elektirik için dilekçe vereceğim. Mahkeme açıldımı diye her hafta kontrol edeceğim. Ne internetmiş arkadaş internet kabusumuz oldu.

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Herkesin sizin izlediğiniz yolu izlemesi lazım, gerçekten sorun görünenden büyük. Yemeksepeti firması buna benzer bir olayla gündeme gelmiş ve tonlarca lira ceza almıştı.

  • onsos1100 O kullanıcısına yanıt

    Doğru heryerde tek bir email kullanmak problem olabilir. Bende 2 email kullanıyorum dediğin gibi birtanesi resmi site kurumlar vs. için diğeri kaydolduğum her site önemli olmayan sağa sola girdiğim mail adresim. Ben bu masterpass olayında biraz tereddüt yaşıyorum ama kullanıyoruz kartlar bağlı oraya. Birde kartları uygulama site üzerine kaydetmekte büyük sıkıntı kolaylık olsun diye,,, o site uygulama patlarsa yine açığa çıkar. En iyisi üşenmeden bilgilerini girmek.Comnet den veri sızıntısı iddiası... 

  • R10 dan konuyu kaldırtmışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt

    Nasıl firmaların suçu yok ya. Bir sürü bilgi istiyor. İsim, soyisim, telefon, tc, eposta, vsvs. Bu bilgilerimizi koruyamayacaklarsa neden bilgilerimizi alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Hocam siz bir iki hafta once kablonet forumda sayfalarca comnet oven kisi degil miydiniz?

  • yimust kullanıcısına yanıt

    max r10

  • tekniking kullanıcısına yanıt

    comnet ceza almış umrumda değil de. Biz nasıl yırtacağımızı düşünmemiz lazım. Diğer arkadaşlar ekleme yaparsa çok sevinirim. Kendimizi korumak zorundayız. Usom hala uğraşıyoruz diyor. Sabit ip iptal edip etmeme arasındayım. Sabit ip adresim o benim kanıtımda bir o kadar da düşmanın için ev adresim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 13 Eylül 2023; 17:48:51 >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    usom ne demiş ki tam olarak neyle uğraşıyorlarmış

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.