Şimdi Ara

çok ilginç bir sorun... kendi kendine reset.. lütfen yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, benim sorunum oldukça ilginç. bilgisayarım 2 günden beri kendi kendine reset atmaya başladı. özellikle dvd ye bir cd koyduğumda oluyor. onun dışındada sebepsiz halde, özellikle bilgisayarda birkaç program birden açıkken reset atıyor. ama asıl sorun urda başlıyor. bilgisayar reset attıktan sonra biosta ideler (yani dvd ve hdd) görünmüyor, ve bilgisayar wrong system disk hatası veriyor. her reset tuşuna bastığımda aynı sorun oluyor ve windows açılmıyor. fakat resetten sonra açma kapama tuşuna bsıp bilgisayarı kapatınca ve sonra tekrar açınca windows açılıyor. nod 32 ile defalarca taramamama rağmen sitemde hiçbir virüs görünmüyor. ayrıca birde bugün ilk defa gördüğüm, içinde harddiskin belirli adrelerini içeren "gecikmeli yazma hatası" diye uyarılar aldım. herbirinde başka bir dosya isi yazıyor ve bilgisayar kilitleninceye kadar bir yenisi çıkıyor, en sonunda bilgisayar cevap vermez hale geliyor. arkadaşlar lütfen yardım!! formatla uğraşmak istemiyorum. ayrıcada biosta ideleri görmemesi yazılımla beraber donanımsal bir sorunuda gösterirmi??







  • Reset attığın zaman bu tarz problemler çıkmaz biosda ama sen yinede ide kablolarının iyice oturduğundan emin ol. Gerekirse başka ide kablosuyla dene.

    Sistem reset sorunu için; sistem bileşenlerinin tam olarak yazmadığın için kesin birşey diyemem ama genelde bu rasgele reset problemi ramden kaynaklıdır. Ramlerin 2 parçaysa tek tek dene ve bak bakalım aynı sorun var mı? Sorun ikisininde de varsa sağlam olduğunu bildiğin bir ramle dene.

    Kolay gelsin.
  • Abi Senin Sorunun Ana kart soğutma sisteminde...
  • Sorun harddiskinde gibi gözüküyor. "gecikmeli yazma hatası" aldığına göre Hdd den. Zaten bu uyarıyı aldıktan sonra bilgisayar HDD yi görmez. Kısa yolu durur ama tıklayamazsın, bilgisayar cevap vermez. En güzeli başka bi yerden HDD bul(mümkğnse) onu dene bakalım sorun devam edecek mi?
  • benim birde şöyle bir sorunum var, belki ikisi birbiriyle balantılı olabilir. anakart üzerinde yanyana duran iki ide bağlantısı çlışmıyor. ya da çalışıyor ama şöyle bir sorunu var. bu ideye taktığım sürücüler, bilgisayar başlarken via raid bşlığı altında görünüyor. ancak hardisk orda takılıysa bilgisayar hiç açılmıyor, disk sürüceleri takılıysa windowsta görünmüyor. bugüne kadar anakart üzerinde tek başına duran 3. ideye dvd writer ve harddiskimi beraber takıyordum. ancak şimdi sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşündüm. bu sorun hakkına bir çözüm öneriniz varmı arkadaşlar? bu arada bahsettiğim durum formatla çözülemiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.