Şimdi Ara

çocuk çekimi için kompakt makine önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar konuyu açmadan önce biraz araştırdım fakat tam karar vermedim 1 ay sona kızım olacak inşallah ve önemli anlarını fotoğraflamak istiyorum. Ayarlarından pek anlamam bana otomatiğe alıp çekebileceğim ama kendisi güzel ayar yapabilecek bir makine lazım :) Çok fazlada para vermek istemiyorum açıkçası 500-600 bütçe ayırdım. Samsung NX Mini bu iş için nasıldır tavsiye edermisiniz üzerinde gelen lens sanırım 9mm-27mm benim işimi görürmü zoomla falan pek işim olmayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 17 Ağustos 2015; 8:57:21 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vaio

    Merhaba arkadaşlar konuyu açmadan önce biraz araştırdım fakat tam karar vermedim 1 ay sona kızım olacak inşallah ve önemli anlarını fotoğraflamak istiyorum. Ayarlarından pek anlamam bana otomatiğe alıp çekebileceğim ama kendisi güzel ayar yapabilecek bir makine lazım :) Çok fazlada para vermek istemiyorum açıkçası 500-600 bütçe ayırdım. Samsung NX Mini bu iş için nasıldır tavsiye edermisiniz üzerinde gelen lens sanırım 9mm-27mm benim işimi görürmü zoomla falan pek işim olmayacak

    Dusunmeden Nx mini alabilirsiniz isinizi fazlasiyla gorur hatta hobiye bile donusturebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi samsung nx mini nin sensörü de mini, şimdi durum böyleyken neden küçük sensörlü makineye o kadar para veriyorsunuz? samsung nx minin çektiği fotoğraf kalitesini samsung s4 mini veremiyor mu? sensör boyutları neredeyse aynı?
    bence artık kompaklara para vermek mantıksızlık
  • 2. el lx3. Yada canon s90,95,100 oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    şimdi samsung nx mini nin sensörü de mini, şimdi durum böyleyken neden küçük sensörlü makineye o kadar para veriyorsunuz? samsung nx minin çektiği fotoğraf kalitesini samsung s4 mini veremiyor mu? sensör boyutları neredeyse aynı?
    bence artık kompaklara para vermek mantıksızlık

    iphone 6 var esasinda cok fark etmeyecekse kompakt mantiksiz tabi ne biliyim foto makinasi daha doygun cekiyorya o yuzden almak istemistim cok fark etmezmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-f-nxmin927i-02-nx-mini-siyah-9-27-mm-kit.html

    bu fiyata sıfır 1" sensörlü makine bulmak çok iyi bence . Geçenlerde farklı bir konuda eos m karşılaştırması vardı , iso başarımı olarak da gayet iyi .

    Ayrıca sensör boyutu konusunda çok da mini sayılmaz , kompaktlar ve telefonlar için büyük dediğimiz 1/1.7" ile arasında dağlar kadar fark var . aps-c ile de arasında dağlar kadar fark var ama 600 liralık bir makine için gayet büyük bir sensör . Bu fiyata sıfır g12 , lx5 , xz2 alınamıyor sonuç olarak . Ki bahsettiklerim de 1/1.7" sensöre sahip.

     çocuk çekimi için kompakt makine önerisi


    Edit : internet stoğu tükenmiş ancak bazı mağazalarda mevcut , bimeksin sitesinde de uygun fiyattan var . Eğer bu fiyata alınabiliyorsa alınmalı . 1000 TL seviyesine çıkılacaksa Sony a5000 alınmalı .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 17 Ağustos 2015; 13:07:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    şimdi samsung nx mini nin sensörü de mini, şimdi durum böyleyken neden küçük sensörlü makineye o kadar para veriyorsunuz? samsung nx minin çektiği fotoğraf kalitesini samsung s4 mini veremiyor mu? sensör boyutları neredeyse aynı?
    bence artık kompaklara para vermek mantıksızlık

    İnsan birinin kararını etkileyecek şekilde tavsiye veriyorsa biraz bilgi sahibi olmalı. S4 ile NX Mini'nin sensör boyutları neredeyse aynı öyle mi? Biri 13,3*8,8mm iken diğeri 4,8*3,6mm. Hesaplamayı da ben yapayım sizin için: (13,3*8,8)/(4,8*3,6)=6,77

    6,77 sayısı sensörler arasındaki büyüklük farkını belirtiyor. Yani "neredeyse aynı boyutta" dediğiniz sensörler arasında 7 kat fark var.

    Başka bir konuda 1 ay önce falan yazdığım bir mesajı aynen kopyalıyorum aşağı. Bu yazdıklarım olayı açık şekilde özetler zaten ama ekstra birşey eklemem gerekirse NX Mini'nin çoğu durumda Dslr kalitesi verdiğini eklemeliyim. Her yerdeki stoklar tükenmeden önce çok iyi, çok rahat taşınabilen, küçücük bir makineye ihtiyacı olan herkese almalarını tavsiye ediyorum. Vatan'da kahverengi 600TL

    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-f-nxmin927j-03-nx-mini-kahverengi-9-27-mm-kit.html


    "Telefonlar artık yeterli deniyor ya önceki mesajımdaki durumu destekleyen iso karşılaştırmasını koyayım mesela. Telefonlar anca 150 liralık kompakt makinelerle yarışabilir ama onlarla da manuel ayarlarda yarışamazlar :)

    Sadece iso 800 gibi düşük bir değerde Samsung Galaxy S6 ve Nx Mini karşılaştırması:

     çocuk çekimi için kompakt makine önerisi

    S6'yı 800'de tutup Nx Mini'yi 6400'e getirdiğimiz zaman Nx mini hala önde:

     çocuk çekimi için kompakt makine önerisi

    S6 Iso 800'de iken Nx Mini 12800 yapılırsa anca durumlar eşitleniyor (Nx Mini'nin yine de daha doğal ve daha hatasız duruyor):

     çocuk çekimi için kompakt makine önerisi

    Peki NX Mini kompaktlara karşı nasıl? Noise performansı S6 gibi son jenerasyon bir telefondan daha iyi olan ve 1200TL fiyat etiketine sahip Canon SX50'ye karşı:

     çocuk çekimi için kompakt makine önerisi

    Ayrıca Sx50'nin sadece 12mp ve S6'nın 16mp olduklarını unutmayalım. Yani Nx Mini daha fazla (20mp) çözünürlük sunmasına rağmen böyle bir iso performansına sahip. 12mp veya 16mp çözünürlüğe düşürüp karşılaştırırsak fark daha da artar yani."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 17 Ağustos 2015; 18:55:59 >




  • aralarında 7 kat fark olabilir,ama sonuçta ikici de küçük sensör olduğu gerçeğini değiştirmez. şimdi çekirge karıncaya göre 7 kattan daha büyüktür,ama Fil e göre oranlarsak karınca ile çekirge arasında arasında pek bir fark yoktur. işte benim demem de o. APS-C sensörlü makineye göre o sensör çok küçük değil mi?
    2.el olarak 600tl ye satılan aps-c sensörlü makineler yok mu? var. ee 600tl ye aps-c sensörlü makiyi almak varken. gidip ufacık sensörlü makineye para vermek.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bu makine son derece teknolojik özelliklere sahip. 600 liraya alınan apsclerden farkı da bu. Sensörün sadece boyutuna bakarak kesin bir kanıya varilamaz. Ayrıca bildiginiz bir makine varsa söyleyin de faydalansin arkadaş. Hem de o modelin görüntü kalitesi ile karşılaştıralım. Ayrıca Aps-C sensör bunun 3 katı. Sizin mantiginiza göre aps-c de pek büyük değil. Sonuçta küçücük sensörün 3 katı yine küçüktür öyle değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 17 Ağustos 2015; 20:02:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadasin kafasi iyice karismistir herhalde.

    Coluk cocugun hatira amacli fotograflari icin bu kadar teknik detaya gerek yok bence.

    Bahsedilen konu icin lensi degisebilen makineler pratik olmaz.

    Iphone 6 varsa baska bir cihaz almaniza gerek yok bence. Cunku alsaniz bile heran elinizin altinda olmayacagindan çekimlerinizin cogunu yine tel. ile yaparsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Bunu bile taşıyamayacak olsaydı bu konuyu açmazdı herhalde. Iphone 6 bu telefonla aynı boyutta. Zoom ihtiyacı yoksa 9mm lens ile cebe bile girer. 9-27 ile de çok dar olmayan ceplere giriyor.

     çocuk çekimi için kompakt makine önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 17 Ağustos 2015; 21:20:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    aralarında 7 kat fark olabilir,ama sonuçta ikici de küçük sensör olduğu gerçeğini değiştirmez. şimdi çekirge karıncaya göre 7 kattan daha büyüktür,ama Fil e göre oranlarsak karınca ile çekirge arasında arasında pek bir fark yoktur. işte benim demem de o. APS-C sensörlü makineye göre o sensör çok küçük değil mi?
    2.el olarak 600tl ye satılan aps-c sensörlü makineler yok mu? var. ee 600tl ye aps-c sensörlü makiyi almak varken. gidip ufacık sensörlü makineye para vermek.


    sıfır aps-c olarak satılan en son a3000 vardı bu kadar uygun fiyata media marktta , tabi bu fiyata a3000 varsa o alınmalı ama şuan için en makul "SIFIR" ürün çözümü bu makine . İso başarımı pek çok apsc aynasızdan daha iyi (nex3-nex5-3n-f3-c3 vb) . Hatıra fotoğrafı için de kat kat yeter de artar bu sensör de makine de lens de .




  • Arkadaşlar teşekkürler öneriler için günlük kullanım için iphone 6 yeterli geliyor zaten her gittiğim yere fotoğraf makinasını götüremem (önemli bir olay varasa götürücem tabi) iphone ile çekerim ben evde doğumgünü olur dişi çıkar şebeklik yaparsa çocuk ne biliyim tatile gideriz onları çekmek için istiyorum sanatsal işlerle yada işin tekniğiyle çok alakam yok :) konuda bahsedilen sensörler falan özellikler bana çok uzak, lensin değişmeside çok önemli değil eskiden sony cybershot t900 kullanıyordum o bile zamanında bana yetiyordu düşürüp kırdıktan sonra bir daha almamıştım. Samsung nx mini ve canon eos m arasında gidip geliyorum. Canon biraz daha ön planda havalı görüntüsü yüzünden sanki daha iyi çekiyormuş gibi gözüküyor maden çok çok kaliteli işler beklemiyorsan iphone 6 neyine yetmiyor diye düşünüyorsanız aynı nokta benimde kafamı kurcalıyor :)

    canon eos m için sorunlu falan yazmışlar nette m2 daha iyiymiş vs gibi şeyler okudum bunlar amatör kullanıcının fark edebileceği farklarmıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 18 Ağustos 2015; 9:42:48 >




  • Canon eos m netleme hizi cok yavas oldugundan ufakligin ancak ilk 3 ayinda kullanirsiniz.

    Benim tavsiyem illa makine alacaksaniz ya lensi degismeyen kucuk canonlardan - sx200- gibi bisey, yada lensi degisebilen olympus epm2 gibi bisey almanizdir.

    Tecrubeyle sabit ki, elinizde tel. varken daha cok unu kullanirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nacizane tavsiyem ikinci el 1100d'lere bakmaniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O fiyatlara en uygun Canon Eos M. DSlr-like veya kompakt bir makine her halükarda yetmeyecek. Sony Nex3 de olabilir @denizhoca var forumda sony bayisi bir ara satıyordu nex3 bu iki makine de bir hjayli zaman yeter.
  • Canon eos 1100d Öneririm 650-700 Tl Ye 2. El Temiz Makineler Bulabilirsin..
  • hocam iki tane dslr sldım sattım birisi canon 500d, diğeri panadonic gf3k. ikincisi ufak olmasına rağmen o bile kullanılmıyor.

    bu forumdaki arkadaşlar millete anca gaz veriyor.

    zoom çok önemli uzakdan portre çekersin makro çekersin.

    sarsıntı önleme sistemi önemli

    çok hızlı odaklanma önemli

    oda içinde ve iç mekanda kumlama olmadan resim çekmesi önemli.

    TAŞINABİLİR OLMASI ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

    iphone 6ile zoom hariç güzel resimler çekersin ve bastırırsınız sıkıntı olmaz.

    zoom lazım değil diyorsanız iphone 6 ile devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 22 Ağustos 2015; 23:17:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon PowerShot G16

    http://****/1IHTlgs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.