Şimdi Ara

çocuğunuza bir oda dahi veremeyecekseniz onu niye doğrursunuz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
5
Favori
12.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim de yoktu annemlerin de yoktu. 4 kişi salonda yatıyorduk. Gece kondu. Dipten gelenlerin korkacak bir şeyleri olmaz. Elbet bir gün kader de bizim yüzümüze gülecek.

  • Ne yapmak lazim fakirler butcesi oraninda cocuk yapsin soyle bir dusununce bir eder herhalde e zenginlere de dayak atsan ikiden fazla yapmazlar kabaca bir hesapla 50 yil sonra asimile olmus icinde turk olmayan bir turkiyeye hosgeldiniz.. oyle bir baslik atilmis ki ardi arkasi dusunulmeden.. 2+1 evler bu ulkenin yuzde kacini teskil ediyor bir arastirmak lazim ben kisa bir tahminle yuzde 75 den fazla diyorum.. eskiden bir yuvanin sicakligindan bahsederdik.. simdilerde odasi olmayan olsun demeye baslamisiz.. ha bi de bencillikten bahsetmis bazi oyuncagini kardesiyle paylasmaktan cekinen kardeşler.. onlara ayrica saygilar..
  • Aklı başında işi gücü olan insanlar genellikle diğer ülkelerdeki şahıslar oluyor bunlar ekonomik özgürlükleri bulunan kişiler iş yoğunluğundan eğlenceden vs. çocuk yapmaya vakit ayıramaz iken, durum bizlerde aylak bakkal bir taraflarını tartar mantığı ile aylaklıktan can sıkıntısından sevişirse durum böyle olur :)

  • Cahillikle ilgili tamamen.kendi yaşadığı rezilliği çocuğuna yaşatmak nasıl bir kafa acaba.
    Özellikle ortadoğu da ki doğurganlığa bakın.suriyeliler savaştan kaçıyor her ay hamile kalıyolar hala beyinsizler.
    Birde avrupaya bakın.Şu dünyada üremek kadar salakca başka şey yok.Kendi canından olanı öleceğini bile bile dünyaya getiriyosun
    Evimiz var işimiz var arabamız çocuğu bırak evlenmeyemkorkuyoz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ananıza babanıza çamur atacağınıza. Madem 18 yaşını geçtiniz gidin sanayide bir meslek öğrenin kendi paranızı kazanıp kendi paranızla ödediğiniz internetten, kiraladığınız evden bu mesajları yazında anlamı olsun nankör kardeşler.

    Ülkedeki ekonomik sorunlara denk gelen ailelerinizin imkanları yetmiyor diye alaya alıp hakaret etmek nedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 24 Şubat 2021; 23:6:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radar - It's Truth or Lie

  • Buradakilerin ne kadar Z kuşağı olduğunu gosteren başlık. Lise 2 ye kadar odam olmado. TV odasında cekyatin birinde kardeşim diğerinde ben yattık. Lise 2 de ben artık üni. Ye hazirlanacahim diye bu odayı bana hazırladık aile salonda yaşadı. Oda küçüktü 1 çekyat bir masa+kitaplık bir de 2 kapılı gardrop zor sığıyordu. 2 yıl boyunca kullandım sonra üni. Kazanıp gittim de oda kardeşime kaldı. Çok bir şey fark etti mi bilmiyorum ama arkadaşlarımın odası varken benim yoktu.ben eksikliğini hissetmedim. Çocuğum olursa ona elimden geldigince daha iyi sattlar sağlarım ama babamın şartları buna yetmişti. Bir gün bile niye beni yaptınız demedim. Anne baba olunca anlarsınız diyeyim ama bu kafayla zor malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hep bu durumdan nefret ederdim 3 cocuk ayni odada buyudum hala da ayni odada kaliyoruz annem gile gidince igrenc bir durum gercekten insani bunaltiyor
  • Bence şuanki gençlerin gelecek korkusu, evlenip yuva kurabilme korkusu, çocuk yapıp bakamayacakları korkusu bu. Kendileri bu olgunluğa erişemedikleri için, çocuk yapana yuva kurana böyle saçma sapan konular açıp kendilerini tatmin ediyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DraGonS

    Ananıza babanıza çamur atacağınıza. Madem 18 yaşını geçtiniz gidin sanayide bir meslek öğrenin kendi paranızı kazanıp kendi paranızla ödediğiniz internetten, kiraladığınız evden bu mesajları yazında anlamı olsun nankör kardeşler.

    Ülkedeki ekonomik sorunlara denk gelen ailelerinizin imkanları yetmiyor diye alaya alıp hakaret etmek nedir.

    öğrenemye çalışıyoruzu 4.kezmi yazacağım ? Bilgisayar mühendisliği bitirdim yazılım ve teknoloji alanında hergün bir şeyler öğreniyorum daha iş bulamadım ama yakında bulacağım büyük ihtimal napim hepsini bırakıp fabrikayamı gireyim ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wesile

    Buradakilerin ne kadar Z kuşağı olduğunu gosteren başlık. Lise 2 ye kadar odam olmado. TV odasında cekyatin birinde kardeşim diğerinde ben yattık. Lise 2 de ben artık üni. Ye hazirlanacahim diye bu odayı bana hazırladık aile salonda yaşadı. Oda küçüktü 1 çekyat bir masa+kitaplık bir de 2 kapılı gardrop zor sığıyordu. 2 yıl boyunca kullandım sonra üni. Kazanıp gittim de oda kardeşime kaldı. Çok bir şey fark etti mi bilmiyorum ama arkadaşlarımın odası varken benim yoktu.ben eksikliğini hissetmedim. Çocuğum olursa ona elimden geldigince daha iyi sattlar sağlarım ama babamın şartları buna yetmişti. Bir gün bile niye beni yaptınız demedim. Anne baba olunca anlarsınız diyeyim ama bu kafayla zor malesef.

    Olay oda değil çalışacak alan olması şuan pandemiden dolayı kütüphaneye gitmekte pek istemiyorum olayı kavrayamadın mı hala ? Çalışamassam iş bulamam iş bulamassam aynı sonsuz döngüde kalırım.





  • Z kuşağının isteklerine bak sen  

    İşiniz de hazır olsun oh maşallah beyfendiler hiç uğraşmasınlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antikaruh

    Özel eğitim yok, şahsi alan yok, hobi köşen yok, kütüphanen yok, istediğin hiç bir şeye doğru düzgün erişim yok, tatil yok, gezmek, dünya görmek yok, dil eğitimi yok ... Kendi kimliğini bulman adına deneme yanılmalar yok, teknolojiyi, interneti geriden takip etme var ...


    Bol bol ekonomik problem, çocuk yaşta aileye katkı, babanın testisleri altında bir yaşam, 2+1 cezaevi gibi evlerde tıkış tıkış turşumsu hayatlar, sürekli anksiyete, "oku evladım oku böyük adam ol hepimizi kurtartttt" kelamları ile 5-6 yaşından beri boğuşmalar. Düşünsenize eşşek kadar insanlar el kadar bebeden medet umuyorlar.


    Özellikle biz Y kuşağı bu geçiş döneminde, baby boomer dediğimiz savaş sonrası nesil ile, daha sonradan medenileşmeye çalışan ve Z kuşağını meydana getiren olgular arasında ezildik büzüldük, yok edildik.


    Bir aile dostumuzu Almanya'da ziyaret ettiğimizde, 13 yaşındaki kız için yaptıkları şeylere baktığımda öyle bir iç çekmiştim ki... Grand piano almak mı dersin, özel fransızca ve lehçe eğitimler mi dersin, bale mi dersin, sırf matematiği zayıf diye eve gelen özel öğretmenler mi dersin, elinde macbook-ipad, odasında iMac mi dersin ...


    10 yaşlarına kadar kardeşleri ile aynı oda da büyümüşler, kız 11. yaşına bastığında artık büyüdü bunlar deyip, ayıracak odaları olmadığından evlerini taşımışlar falan ...


    Tabi bizim kulağımıza sivri sinek, saz. Geviş getirerek dinleriz anca bunları. Ne hayatlar var be...

    Elinize sağlık. Özellikle ilk cümlelerinize katılmamak elde değil. Konu trol gibi açılmış ama gayet ciddi bir sorunu 12 den vurmuş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-80835C5F6

    Bu mesaj silindi.

    Şimdiki nesle Avrupalılar gibi davranacaksın.

    Odasını vereceksin 18 yaşına gelince de kapı dışarı edeceksin bunlara yaranılmaz.

  • sen doğurmazsan o doğurmazsa ahlaksız, utanmaz, arlanmaz patronlar hangi yeni mezun mühendise 2.825 tl asgari ücreti iş teklifi olarak önerecekler.

    veyahut e bu sene de çorbamız kaynadı keh keh geyiği yapacaklar.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.