Şimdi Ara

Çocuğunu Okula 'Boyun Eğme' Tişörtü İle Gönderen Anne!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
51.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
293 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İdareciler biraz akıllıysa 2 forma alırlar konu kapanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı neden değiştirdiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oğlum bu sene 5.sınıfa başladı. Okul formasını ben de destekliyorum.

    2 hafta önce 1 tshirt, 1 sweatshirt, 1 pantolon ve 1 eşofman takımına 200 lira civarında verdim. Lcw'dan alsaydımda en fazla 30-40 lira daha ucuz olurdu (neden fazla vermeyi desteklediğimi anlatıcam). 8 sene boyunca aynı kıyafetleri giyiyorlar ama büyüdükleri için, ilk alırken büyük bile alsanız 1,5 sene ancak giyerler. Okul idaresi fazla katı değil ama genelde tüm çocuklar giyiyor formayı.

    Durumu gerçekten kötü olanlara ya kullanılmış küçülen kıyafetlerden ya da bir şekilde yardım ediyorlar. Kullanılmış bile olsa, o forma olayı olmasaydı o çocukların kıyafeti emin olun çok daha kötü ve diğerlerinden ayrı görünecekti. Tek tip sayesinde bu fark neredeyse kalmıyor.

    GELELİM ASIL MESELEYE: Devlet okullara para vermiyor arkadaşlar. Lafa gelince şu kadar para veriyoruz falan ama hepsi tıraş. Gidin okul aile birliğine araştırın. Devletin verdiği para elektriğe, doğalgaza, suya, temizliğe, güvenliğe yetmiyor hatta yanına bile yaklaşmıyor.

    Okul yıllık 200 lira bağış yapın diyor ama benim oğlanın sınıfındaki 30 veliden benle birlikte toplam 3-4 veli ancak bağış yapıyor. Adamlar, mersoyla jiple geliyor, çocuğunun sağlığı ve güvenliği için 200 lira vermiyor. Okul da ya kıyafetten, ya spor salonu kirasından ya otoparktan çevirmeye çalışıyor.

    Diyeceğim o ki, "okul da istemeyiversin" demekle olmuyor. Böyle düşünen varsa girsin okul aile birliğine, çevirsin bakalım okulun masraflarını.

    Şunu da ekleyim: oğlumun sınıfındayken yıllık 200 lira vermeyen birkaç veli, çocuğunu alıp özel okula verdiğinde yıllık 2000 tl ye 2 set kıyafet aldılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 29 Eylül 2018; 1:21:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • çoluk çocuk okutmayan baba parasıyla tavuk döner yiyen sığırlar anlamaz tabi. sadece para yetip yetmemesi değil olay. bu zorunlu olan üniformaların kalitesi yemin ederim pazar malı denilen çer çaputtan daha kötüdür. makineye atarsın, rengi solar, çeker, kendini bırakır vs... yani bu kıyafetleri satan çakallar hem sırf zorunlu diye ederinin en az 3 katına satarlar hemde en b.ktan kumaştan üretirler bu kıyafetleri. sen zaten kirlenecek diye minimum 2 takım alırsın çocuğuna, bugün en ucuz okul sweeti 80 lira, mont/polar/hırka tarzı ürünler 130 liradan başlıyor. çocuklar zaten çok çabuk gelişiyor bizim zamanımızdaki gibi büyük alalım seneye giysin diyemiyorsun.



    birde bu sene benimde kendimce protesto ettiğim ve kendimce çözüm bulduğum bir durum var, bu sene çocuk son sınıfta, alacağımız okul üniforması yerine gidip lcwaikikiden aynı renkte tişört sweet hırka pantolon aldım. tek eksiği üzerinde okul amblemi yok, fiyatı hepsi toplam 100 lira tutmadı(tişört 15 , sweet 18, hırka 25, pantolon 35) okul malzemeleri satan yerden alsam bunlar minumum 250 tutardı . zaten okul yönetimiyle papazım çekiniyorlar biraz benden ama çocuk bu durum durumdan etkilenmesin diye fazla kurcalamıyorum. hoş çocuğa laf söyleyemezler ama bizde çok sivrilmemek için sistemi böyle deldik. tavsiyem gidin birebir renklerde çok daha ucuza daha kalitesini lcw defacto gibi yerlerden alın. illa amblem yok diye birşey diyen olursada en kötü yıkanınca çıktı deyip dahada kudurtabilirsiniz.



    bu arada en dibe en önemli not ; annenin haklılığı tartışılmaz ama 13-14 yaşında gelişme çağındaki kızını bu şekilde resmini çekip ifşa etmesi hoş değil. o çocuğun psikolojisini düşünmesi lazım, sınıf arkadaşları öğretmenleri sırf 3 kuruşluk tişört yüzünden o çocuğa cephe alırlarsa yaptığı işin hiçbir kıymeti kalmaz. bence amaç ne olursa olsun, çocuklar hiçbir işe alet edilmemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Danger

    Komik.

    30 tl lik forma alamayan aikeye bak.

    Çocuğun ustundeki tum eşyalar en az 200 tl.

    Telefonu en kotu 1500 tl gibi duruyor.

    Yani laf olsun diye 30 tl yazık ya.
    Bende de iphone 7 var ama durumum çok kötüleşti ve şu an zordayım. İnsanın 1 gün değil 1 saat sonra ne olacaüı belli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçimler yaklaşırken bu tür haberler çok çıkar.
  • örnek bir anne
  • Insallah ders konularinda da boyun egmemesi icin cabaliyordur. Kendi bilmisligiyle kızına egitim konusunda destek oluyordur. Elestirecek birsey bulamayip okulun kiyafet istemesine saldırıyor. O tisorte verdigin paraya 10 tl eklese formayi alir. Herseyi devletten bekleyen zihniyet. Kitaplari ucretsiz alirken yillar once parayla alindigi aklina geliyor mu?

    Not: Yazdiklarimi siyasi yonden düsünmeyin. Bedava alinan kitaba ogrencinin verdigi degeri görüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birşeyi sorgusuz sualsiz destekleyenler/inananlar bu anneyi anlayamaz.. Ancak anarşik haraketler yapıyor der pis bıyığının altından güler kahpe der hakaret eder. Şu kadındaki billur ülkedeki erkeklerin yarısında yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuğu alet etmek yerine kendisi giyip okula gidebilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    devlet eğitim sistemine yatırım yapmak istese bu konuları konuşmayız zaten,boş yere gidip sağa sola para gömeceklerine en önemli yatırımı bilerek gerçekleştirmiyorlar,adamların sadece bindiği makam araçları trilyonluk ne diyelim,en son ki uçak mevzuu ne kadar doğru bilmem ama vergilerimizi yönetemedikleri için ülkeyi bu hale getirdiler
  • 1500 liradan asagi telefon mu var. Ustundeki kiyafetler de 200 olmasi normal pazardan giyinse bile okadar tutar zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • newrophat kullanıcısına yanıt
    %1500 katılıyorum. Annenin tutumu tartışılır. Ama sanki biraz da intihar eden babaya ithafen yapılmış gibi bişey, bu kez intihar etmek yok, boyun eğmemek var demiş gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne var la bunda
  • Helal olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilenler bilir bu basit bir slogan değil. Tamamen politik, TKP'nin yıllardır bağırdıkları solcu sloganıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetaltin1987 A kullanıcısına yanıt
    Evet var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.