Şimdi Ara

Çocuğunu Okula 'Boyun Eğme' Tişörtü İle Gönderen Anne!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
51.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
293 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çocuğunu Okula "Boyun Eğme" Tişörtü İle Gönderen Anne!!

    Mersin Namık Kemal Ortaokulu'nda sekizinci sınıf öğrencisi olan çocuğuna forma almaya parası yetmeyen Türkan Eser adlı veli, çocuğunu "Boyun Eğme" yazılı tişörtle okula gönderdi. Öğretmen tişörte tepki gösterince okula giden Türkan Eser, öğretmene, "Benim iki çocuğum var, ikisi de okula gidiyor. İkisine de forma almaya olanağım yok. Eğer zorunluysa formayı okul dağıtmalı" dedi. Öğretmenin, çocuğuna neden "Boyun Eğme" yazılı tişört giydirdiğini sorması üzerine Türkan Eser, "Çünkü bu tişört, sizin sisteminizin boyun eğdiremediği, ezemediği insanların tişörtü, çocuğumu bu tişörtle okula göndermeye devam edeceğim. Okul forma dağıtmıyorsa, ben de çocuğuma bu sisteme boyun eğmeyen insanların giydiği formayı giydiririm' " dedi.

    Türkan Eser, çocuğunun fotoğrafını sosyal medya sayfasında şu notla paylaştı:

    "Hiç ajıtasyon yapamayacağım, kızımın okul formasını almaya param yetmedi, ben de Boyun Eğme tişörtü giydirip yolladım. Bu lanet sistemin bu duruma mahkum ettiği tek insan değilim. Ben değil bunu normalleştiren siz utanın. Öğretmen iyice kızmış 'bu ne biçim tişört' diye. Ben de gittim okula 'sizin sisteminizin ezemediği insanların tişörtü, çok forma meraklısı iseniz alın giydireyim' dedim. Büyük bir ihtimalle deli olduğumu düşünüyorlar şu anda."

    https://haber.sol.org.tr/toplum/forma-alamayinca-cocugunu-okula-boyun-egme-tisortuyle-gonderdi-248242



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 29 Eylül 2018; 2:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tüm öğretim hayatını leş gibi ter kokarak bitirdiysen bilemezsin tabi ki. Hükümetle alakalı tek bir kelime etmedim bir göz doktoruna da görünsen iyi olur. Buradaki tüm suçlu ufacık saçma bir logoyu kiyafeti sattirmak için zorunlu tutan okul idareleri. Okul kıyafetine verdiğin aynı parayla marka ve en azından beze benzemeyen kıyafetler alabiliyorsun

    Simsiyah kumaş pantolonun tişört altında kalan ufacık logosu olsa nolur olmasa nolur
    Hocalar sevmezler boyun eğmeyenleri. İnanilmaz bir ego var ögretmenlerde,ögrenciyi ezmeye yer ariyorlar hep onlarin dedikleri olacak Ben fatih kolejinde okudum fetöcülerin okulunda akp ile aralari iyi diye gönderilmistim. Ama nasil bir egolu nasil kibirli hocalar,parasini biz veriyoruz kibrini de biz çekiyoruz. Adam isini gücünü birakip beni saç kestirmeye götürüyor şerefsizin çocuklari,şimdi seyyar salça satiyolar akıllı olun ne bu ego kibir,alt tarafı memursun öğretmensin
    Barış Manço gibi güzel bir insanın adını kullanıcı adı olarak kullanacaksınız. Sonra "komünist bir zırva"nın (Türkiye Komünist Partisi sloganıdır.) küçücük bir çocuk üzerinden okullara sokulmasına alkış tutacak ve bu problemli veliyi savunacaksiniz. Sorarım size, bahsedilen annenin Facebook profiline baktığınızda ne görüyorsunuz?

    Bu muhalefete her şey hak. Sizin yüzünüzden olan bize oluyor.
    Benim oğlum bu sene 5.sınıfa başladı. Okul formasını ben de destekliyorum.

    2 hafta önce 1 tshirt, 1 sweatshirt, 1 pantolon ve 1 eşofman takımına 200 lira civarında verdim. Lcw'dan alsaydımda en fazla 30-40 lira daha ucuz olurdu (neden fazla vermeyi desteklediğimi anlatıcam). 8 sene boyunca aynı kıyafetleri giyiyorlar ama büyüdükleri için, ilk alırken büyük bile alsanız 1,5 sene ancak giyerler. Okul idaresi fazla katı değil ama genelde tüm çocuklar giyiyor formayı.

    Durumu gerçekten kötü olanlara ya kullanılmış küçülen kıyafetlerden ya da bir şekilde yardım ediyorlar. Kullanılmış bile olsa, o forma olayı olmasaydı o çocukların kıyafeti emin olun çok daha kötü ve diğerlerinden ayrı görünecekti. Tek tip sayesinde bu fark neredeyse kalmıyor.

    GELELİM ASIL MESELEYE: Devlet okullara para vermiyor arkadaşlar. Lafa gelince şu kadar para veriyoruz falan ama hepsi tıraş. Gidin okul aile birliğine araştırın. Devletin verdiği para elektriğe, doğalgaza, suya, temizliğe, güvenliğe yetmiyor hatta yanına bile yaklaşmıyor.

    Okul yıllık 200 lira bağış yapın diyor ama benim oğlanın sınıfındaki 30 veliden benle birlikte toplam 3-4 veli ancak bağış yapıyor. Adamlar, mersoyla jiple geliyor, çocuğunun sağlığı ve güvenliği için 200 lira vermiyor. Okul da ya kıyafetten, ya spor salonu kirasından ya otoparktan çevirmeye çalışıyor.

    Diyeceğim o ki, "okul da istemeyiversin" demekle olmuyor. Böyle düşünen varsa girsin okul aile birliğine, çevirsin bakalım okulun masraflarını.

    Şunu da ekleyim: oğlumun sınıfındayken yıllık 200 lira vermeyen birkaç veli, çocuğunu alıp özel okula verdiğinde yıllık 2000 tl ye 2 set kıyafet aldılar.
  • haberleri ilk yayanları karakola çağırıyorlar hocam dikkat et.
  • Kızını boyun eğen biri olarak yetiştirmeyen ona büyük örnek olan bir anne. Boyun eğdiricilerin en sevmediği şey böyle insanlardır.
  • tamamen haklıdır. yok illa birisinin ölmesimi gerekiyor işin işten geçmesi için ?

    16 yıl önce türkiye derken bize sosyal bir devlet olduğunu sosyal devletlerinde vatandaşın temel ihtiyaçlarını bedavaya ulaşmaya hakkı olduğu için türkiyeninde bunları yaptığından sosyal devlet olduğu anlatılırdı şimdi tekrar ilkokula gitsem ve o dersi tekrar alsam has derim
  • Dünyadaki tek ileri demokrasi örneği ülkede başta bu anne olmak üzere; bu olayı haber yapan, haberi yayan, habere yorum yapan ve son olarak haberi okuyanlar hakkında yasal işlem yapılması uygun görülebilir.
  • Helal olsun kadına lafı tam gediğine oturtmuş ama idareciler şapkayı önüne koyup düşünmek yerine bu kadını toplumda itici gösterip her zaman olduğu gibi haklı çıkmayı tercih edeceklerdir
  • "Eeeee reise de boyun eğme dik dur diyorlardı, vatandaş da boyun eğmesin işte dık dursun neresi kötü bunun?"
  • Terorist anne(!) kizina nasil okul kiyafeti almazsin. Devlet yikilacak senin yuzunden(!)



    Boyle annelerin eli opulur. Boyle haberler mutluluk sebebi oluyor benim icin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok profesyönelce tebrikler :)

    Hanımefendinin Türkçesi ise burda yazanlar, kopyalanıp yapıştırılmışsa gayet iyi eğitimli bir Türkçesi var. İyi eğitimli insanlarda zor zamanlar yaşayabilir tabii ki ama seçim üzeri, finansal kriz vurgusu, okula giden çocuğuna forma alamayan anne, “Boyun Eğme” vay vay vay...

    Diğer kızını değil de neden bu kızını seçmiş bu hanımefendi ..? Onu da aynı şekilde gönderseymiş...

    Kimse kusura bakmasın ama hiç inandırıcı gelmedi bana...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.