Şimdi Ara

CLIO III Otomatik şanzıman titretme sorunu (video eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blckhm

    o şekilde bir vuruntu ya da sarsıntı değil.

    Devir sürekli 1000 - 1300 rpmde gidip geldiği için araç D konumundayken ve frene basılıyken, araç gitmeye kasılıyor gibi oluyor ve titriyor bir süre boyunca. Motor ya da şanzıman biraz hareket edip sanırım biraz ısınınca bu sorun yok oluyor. Sabahları çalıştırınca oluyor sadece. Özellikle de kışın.



    Otomatik araçlarda vitesi D konumuna aldığınızda zaten araç gaz vermeye başlıyor. Siz frene basarak onu tutuyorsunuz . Yani gitmeye çalışıyor. Bence sıkıntı yok. Aslında en makulu lambalarda vitesi N ye çekmek. Hep gaz veriyor o yüzden de çok yakıyor.
    Kışın özellikle bunu yapmasının sebebi rölantiyle alakalı bir durum. Bu güzel bir özellik. Gaz vermenize gerek kalmıyor. Otomatik cikle filan derlerya öyle bişey işte. Kendi gaz veriyor ısıtmak için motoru. Arkadaşımın toyotası manuel vites onda da var. Benim ki otomatik pejo benimkide böyle kışın biraz daha devirli çalışıyor. Onun şanzumanla alakası yok. İstersen git rölanti düşürttür.




  • valla kardeş benim ilk arabam clio idi izlediğim video da bir sorun göremedim kaldı ki bu araçların otomatiklerinde değil dsg lerde de ara ara ileri gitme eğilimi olur motorun ısısına bağlıdır bu durum , eğer çok aşırı bir titreme varsa kavrama değişmesi gerekir ama video da göremedim aşırı birşey motor zaten dizel benzinlisini de kullandım ileri gitme eğilimi olduğu için titreme yaptı ha bu sorun mu değil

    yapacağın şey belli aslında yokuşa al aracı dik bir yokuşa , çek el frenini tak d ye ver gazı :) gır gır gır yaparsa git değiştir kavramayı :) gazı iyi vermeyi unutma , bu tip durumlar da aracı zorlamak sorunu ortaya çıkarır , bunu yaptıktan sonra bir de yokuşta aynı işlemi geri geri dene , sorun olmazsa sorun yok demektir
  • Teknik olarak değil de deneyimlerime dayanarak konuşacağım.

    Bende 8 senedir tam otomatik araç kullanıyorum ve şanzımanı Honda şanzımanı olmasına rağmen ışıklarda vitesi "N" ye almazsam şanzıman yoruluyor.

    Büyük ihtimalle eşiniz aracı "D" ye takıyor ve park ederken "P" ye alıp iniyor araçtan. Buda 2 senede şanzımanı zorlamış diye düşünüyorum.

    Işıklarda ve araç dururken vitesi kesinlikle "N" konumuna alın. "D" de kaldığında araç sürekli ileriye gitmek istiyor fakat frene bastığınız için şanzımanı zorluyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.