Şimdi Ara

Clio fan düğmesini çevirince egzoz kokusu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2000 model sembol aracımda fan düğmesini devirdaim konumuna getirdiğimde içeriye ağır bir koku veriyor normal fan konumunda koku yok ama diğer türlü bazen de pis kokular geliyor sizce sebebi ne olabilir nasıl orayı temizleyebilirim sorunu nasıl çözebilirim üfleme yerini bilmiyorum teşekkürler.



  • Polen filtresinin değişmesi lazım büyük ihtimalle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [dodo] -- 6 Ocak 2009; 19:12:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [dodo]

    Polen filtresinin değişmesi lazım büyük ihtimalle.




    war mı polen filtresi?
  • havalandırmadan egszo kokusunun gelmesinin sebeplerinden birisi de egsoz manifoldundaki çatlaktır. manifolddan sızan egsoz gazi havalandırma tertibatı aracılığıyla kabine rahatlıkla girer.
  • BİZİM ARAÇTA Bİ USTAYA SORMUŞTUM YOK DEMİŞTİ BİLMİYORUM VAR MI YOKMU

    EGZOS MANİFOLDUNA GELİNCE BAZEN KAPUTU AÇINCA DA EGZOS KOKUSUNU DUYUYORUM USTAYA SORDUM BİŞEY OLMAZ DEDİ NASIL YAPICAZ BİLMİYORUM ZATEN ARABA İLK MARŞ ALIP MOTOR SOĞUKKEN DEVİR 800 E ÇIKIP STOP EDİYOR BUNUNLA ALAKASI OLABİLİR Mİ?

  • Havayı dışardan aldığından ara ara olur o koku..Havayı içten al düğmesi varsa o şekilde kullan polen filtresine bakana kadar..
  • Kardeşim, çok zehirli gazlar, bilhassa öldürücü KARBONMONOKSİT gazı içeren eksoz dumanını kesinlikle solumadan ve yoğun derecede, uzun süre maruz kalmadan bu arızayı gidermenizde fayda var. Allah korusun, kötü bir durumla karşılaşmadan çok fazla maliyet tutacağını düşünmediğim bu arızayı ortadan kaldırmak çok önemli. Zaman kaybetmeyin.
  • teşekkürler tanergode en iyisi fanı açmamak şu ara ustaya göstermek kısa zamanda iyi günler
  • Birşey olmaz diyen ustanızıda değiştirin, en fitil olduğum laftır, anlat bana ne olduğunu ben karar veriyim birşey olup olmayacağına.
  • işte sirkülasyon konumuna getirinec hem pis kokular geliyor hem de bazen çok ağır egzoz kokusu geliyor bazen kaputu açınca da geliyor egzos kokusu teşekkrüler
    quote:

    Orjinalden alıntı: malazlar

    Birşey olmaz diyen ustanızıda değiştirin, en fitil olduğum laftır, anlat bana ne olduğunu ben karar veriyim birşey olup olmayacağına.
  • Symbol'de polen filtresi yok. Klimayı veya klimayı açmadan da normal havalandırmayı dış hava konumunda açarsan, dışarıdan diğer araçların egzost kokusu, diğer vs. kokular gelebilir. Ama klimayı veya klimayı açmadan normal havalandırmayı iç hava konumunda açarsan dışarıdan koku gelmez.
    Kışın açmam klima. Ara sıra açmak sağlıklı olur denildiği için açarım, ama çok değil.
    Yazın klimayı sürekli açarım. Klimayı şehir içinde iç hava konumunda açtığım da olur. Zaten şehir içinde genel olarak diğer araçların egzost kokusunu almamak için iç hava da çalıştırırım. Ara ara genelde ilk çalıştırmada dış havaya getiririm. E-5'te giderken mesela dış hava da çalıştırırım. Şehirler arası yolda giderken dış hava da çalıştırırım. Klimayı kapatıp, arabayı stop edip, tekrar arabaya binip klimayı açtığım zaman klimadan ilk 5 dk. pis kokular gelir. Bunun klimanın iç hava konumunda çalışıp yoğuşmasından kaynaklanan bir durum olduğunu öğrenmiştim. Ama ben kendimce bir çözüm buldum. Arabayı stop edeceğim zaman, klimayı kapatmadan, durduğu yerde dış hava konumuna getirip fanı da 3. ve 4. kademe'de 1 dk. çalıştırıp kapatıyorum. Böylecene dışarıdan içeriye 1 dk.'lık bir hava geliyor. Bir daha ki çalıştırma da pis koku bir nebze olsun minimuma iniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 7 Ocak 2009; 13:34:54 >




  • 2000 Symbollerde polen filtresi yok halbuki aynı seneye ait clioların polen filtresi vardı(renault diye tuturan halkımız bir türlü uyanamadı, hep 2.sınıf muameleye razı geldi).
    bu nedenle filtre değiştirmek diye birşey söz konusu değil, tarif ettiğiniz 2 farklı durum , iç dolaşım tarafına doğru klimayı açınca yanmış yakıt kokusu geliyorsa egzosunda kesin çatlak veya delik vardır, manifolt çatlaksa tamiri pahallı tutuyor (kaynak işi pahallı)değiştirmesi manifoltun fiyatı sebebiyle zaten pahallı , ancak delik çatlak varsa bu şekilde kullanmak hiç doğru değil kronik zehirlenme sebebi, 3 kuruş için sağlınızdan olmak doğru değil, yolda giderken pek birşey hissetmezsiniz ancak durma anında klima iç dolaşımda olmasa hatta çalışmasa bile içeri egzos gazı dolacaktır. Manifolttaki çatlakta genellikle orada olamaması gereken bir gazla artan bir zırıltı sesi de bulunur , arabasını dinlemeyi sevenler hemen bu sesi fark edebilirler.
    2.durum klimanın içinde klima çalıştıkça biriken ve symbollerin danik yapısı nedeniyle tam dışarı atılmayan nemin iç kanallardaki pislikle bileşerek kokuşma sonucu ,oluşturduğu, kızartılmış balık pulu kokusuna benzeyenpis kokudur, bu klima kapatılıp sadece havalandırma kullanmıyla şiddetlenir çünkü nem tam anlamıyla havalandırma kanallarında birikecektir, bununda çaresi arada klima dezenfeksiyonu uygulatmaktan geçer en azından bir süre rahat edilebilinir, polen filtresi olmadığı için symbollerin havalandırma kanalları zaten leş gibi olur.., ya da biraz ampirik bir çözümle söyle dur kalk trafikten sonra aracın motor sıcaklığı en yüksek seviyelerine vardığında havalandırmayı max sıcaklık ve max. devirde bir süre çalıştırmaktır , bu da belli bir nem uzaklaştırması ve mikrop öldürmeyi sağlayarak biraz rahat ettirir.




  • bencede bir şey olmaz diyen ustayı değiştirin.nede olsa zehirli bir gaz.çoluk çocuk varkende tehlike olabilir.önce can diye düşündüğüm için bir an önce yaptırtın.
  • paylaşımlar için çok teşekkürler
  • Kalorifer radyatörünün delinmesinden dolayı antifriz kokusu da alıyor olabilirsin. Tipik Renault hastalığıdır.
  • Polen flitresi yokki 2000 lik cliolarda kangoo dada yok [size=5]

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.