Şimdi Ara

CLİO 4 SU EKSİLTME!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum siz tamamlayın suyunu yağını devam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu DH adamı intihar ettirir harbiden. Adam su eksiltiyor dedi hemen blokta çatlak var yazmışlar yok canım olur mu arabanın ön tarafı kopmuştur ondan su yoktur.

    Korkulacak bişey değil su ekleyin her gün takip edin korkulacak bişey olursa bakım yaptırdığınız yere gösterin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bunu anlamıyorum triger değişmiş devir daimi sökmüşsünüz bu daha gider deyip geri mi kapattınız ?


    Orijinal sıfırı 400-500TL civarında hocam araç için hayati önem taşıyan bir parçayı söküp değiştirmemek hem iş gücü kaybı hem de cebinize ekstra maliyet. Şimdi kaçak devir daimdense ki bence oradan, triger değişimi için yapılan işlemlerin tamamı tekrar yapılacak. Ustanız işten anlıyorsa şanslısınız senteyi düzgün ayarlayabilir değilse

    vay halinize.


    Ön görüm ; blok yüzeyinde devir daimin oturduğu yeri taşlama yapmadan sıvı contayla kapattılar ve ısınınca su kaçırıyor eksiltiyor yada soğutma suyunun havası alınmadığı için araç ısındıkça kapaktan havayı tahliye edip suyu çekiyor sizde kaçak var sanıyorsunuz her iki senaryoda da işçilik kötü gibi gözüküyor.

  • Triger değişirken devirdaim değilmiş olabilir. Motor çalıştıktan sonra su eklememişlerse motor suyu eksik kalmıştır. Acaba havası alındımı?

    Kaputu açın silecek motorunun altında içeri kaloriferi giden iki boru var onlardan birinde yuvarlak sibop kapağı gibi bir kapak var onu motor çalışırken gevşetin su gelince sıkın havasını alın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

    aynen suyunu tamamladım takip edeceğim

  • Triger değişirken devirdaim değiştimi ? Termostat plastik olduğu için oralardan kaçırabiliyor mutlaka bir servise gösterin araçınızda antifriz varsa motor etrafını gözlemleyin ıslaklık olan yerleri (Tekrar eksiltme var veya artıyorsa kullanmamanızı tavsiye ederim)

  • Baya zaman geçmiş ama neymiş sorun belli oldu mu. Benim de aracım aynı 1.5 dci 110 binde 7 yıl sonra ilk defa su eksiltme yaptı. Triger 4 sene önce değişmişti. 6 aydır, ayda max dan min e iniyor. Şimdiye kadar ekleyip devam ettim. Triger değişirken devirdaim değişmedi oradan mı acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HawrecT kullanıcısına yanıt

    %90 conta yanıktır. Ayda bir Maxdan mine eksiltme kaçak yoksa ciddi bir eksiltme.

  • HawrecT kullanıcısına yanıt
    Genleşme tankı kapağı, hortumlar, termostat, devirdaim pompası, radyatör. Suyun gezdiği herhangi bir yerde kaçak olabilir. Tavsiyem termostata baktırın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevap için, yazamadım sonra foruma. Termostattan kaçak varmış, aslında sağlam ama kenardan kaçırıyor. Ustanın dediğine göre genelde değişiyormuş bu parça bizde. Contası zayıf galiba. Birkaç güne değiştireceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç lt su ve antifriz koyacağız toplamda. Kitapçıkta bile kaç lt aldığını göremedim. Glacelf kırmızı organik antifiriz aldım 3 lt. Orijinali de bu galiba ama eski rengi sarıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trigerinizde eli kulağında aslında 4 sene olmuş @HawrecT

  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

    İlk Triger 70 bin 4 senede değişti ama Renault öyle dese de erken gibi geldi. Çok iyiydi çıkan triger. Yani en ağır şartlarda kullanıma göre mi 4 yıl yazıyorlar bilmiyorum. Şu an kararsızım beklesem mi biraz daha diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HawrecT kullanıcısına yanıt

    kauçuk malzeme her ne kadar dışardan iyi görünsede sökülmeden anlaşılmaz ömrünün sonuna gelmiş bence kayış,kopunca x2 katı masrafınız olur demedi demeyin tabii araç sizin,sizin kararınız ben olsam değişirim

  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

    Evet ben de bu mantıktayım aslında ama 100 binde değişen ve yine ustalar tarafından kılcal çatlakalar dışında iyi durumda yorumları gördüm birkaç videoda. Bir taraftan servislerin ticari politikası aklıma geliyor, tıpkı her gittiğimde bitmeyen balatalara değişecek yazdıkları gibi. Bir etken de dediğim gibi en sert kullanım koşullarını baz almaları olabilir.

    Trigerde orijinal ve bosch dışında iyi diyebileceğiniz marka var mı peki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HawrecT kullanıcısına yanıt

    ben sizin gibi cesaretli değilim açıkcası triger konusunda şakaya gelmez o olay,orjinal kutudada ya gates çıkar ya dayco çıkar emin değilim,orjinal-gates-dayco kullanabilirsiniz devirdaim kesinlikle değişmeli triger değişimi olurken

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.