Şimdi Ara

Clio 2 sedan 2006 dizel geç çalışma-çalışmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle 1 senedir çözemediğim son 3 aydır üzerine düştüğüm bir sorunum var.Aracım 185 bin kmde ve araç yaklaşık olarak 6 7 saat çalışmadığı zaman mazotu geri kaçırıyor ve bunu mazot hortumlarından gözlemleyebiliyorum bu sorunu çözmek için bir çok ustaya gittim pompadandır dediler revizyon yaptırdım olmadı enjektörlere baktırdım valfleri değişmesi gerekiyor dediler değiştirdim olmadı.mazot filtresi orjinal değil dediler 3 defa olmak üzere 2 yan sanayi 1 orjinal mazot filtresi değiştirdim olmadı çekvalf takalım dediler mazot filtresi ve pompa arasına çekvalf takıldı yine sonuç alamadım en son pompadan enjektörlere giden hortum setini değiştirdim olmadı. mazot elçiğini set olarak değiştirdim yine olmadı artık yıprandım iyice araç bir kere elçikle havasını alınca çok vakit geçmeden tekrar çalıştırdığımda anında marş alıyor ama beklediği zaman mazotu geri salıyor ne yapıcağımı şaşırdım sanayi ustalarınada artık güvenemiyorum tamamen para odaklı çalışıyorlar.Lütfen yardımlarınıza ve bilginize ihtiyacım var teşekkürler.








  • Yetkili servise gidip sorunu netleştir önce. Yaşı büyük araçlar için sanayi fiyatına yakın teklifler yapıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fractal design

    Yetkili servise gidip sorunu netleştir önce. Yaşı büyük araçlar için sanayi fiyatına yakın teklifler yapıyorlar.

    Teşekkürler bi araştırayım.
  • Bugün dudullu kadosan oto sanayi yakınlarına işim düştü gitmişken orda dizel bosch servisinin bu konularda tecrübeli olduğu duyup girdim.Aracımın benden önceki sahibinin yaklaşık 1.5 2 sene evvel aynı sorun için geldiğini servisin aracı bırakmasını istediğini ancak araç sahibinin bırakmak istemediğini öğrendim belki yüksek fiyat çektiler bırakmadı bilemiyorum eski sahibine ulaşabilsem sorucam.servis aracı bırakırsam 2 3 gün içinde halledebileceğini söyledi tam olarak ne yapmam gerektiğini kararlaştıramadım ama müsait bi zamanda yetkile servisede uğrucam.

  • Benim 1 sene içinde aynı problemden yaşadıklarımı anlatan linki ekliyorum.Belki bir fikir olur.Ahh neler yaşadım ne parçalar değiştirdim destan olur:)

    En sonunda araçta kompresyon düşüklüğü çıkmıştı.

    https://forum.donanimhaber.com/cozulemeyen-gec-mars-alma-problemi-sebep-kompresyon-dusukluguymus--131004698
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    hocam kompresyon düşüklüğüyse eğer masraf daha fazla sanırım yanlışmı düşünüyorum. morelim bozuldu ben hortumlarda bir yerlerde depoda v.s hava kaçağı vardır diye ümit ediyordum morelim biraz bozuldu açıkcası.

  • cehester kullanıcısına yanıt

    Siz yine de başka faktörleri araştırın önce.Tüm yöntemleri denedikten sonra hala sonuç alınamıyorsa genelde sebep bu oluyor.

  • Eklemediğim bir kısımda şu aracın 10 bin bakımını 13 binde yaptırabildim geçen ay bakım yaptırmadan evvel yağ ikaz ışığı seyir halinde yanıp sönüyordu bazen yağ değiştikten sonra düzeldi bunla alakalı olabilirmi yağmı yakıyor acaba
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    İş yoğunluğundan gidip baktıramadım ve ümidi kesmiştim taki düne kadar

    Clio 2 sedan 2006 dizel geç çalışma-çalışmama sorunu

    Yukaridaki resimde görünen mavi hortum benim değiştirtigim hortum oradaki eski hortum delinmiş yırtılmış kopmuş aracın geç calisması biraz olsun düzeldi ancak araci beklettikten sonra calistirinca calisiyor bir kac saniye stop edicekmis gibi olup normal calismaya devam ediyor.

    Clio 2 sedan 2006 dizel geç çalışma-çalışmama sorunu

    Resimde görünen soketli sensör nedir bilmiyorum soketin dibinden lehimlenmiş internette araştırınca gelen havayı ölçtüğünü anladım yanlışta araştırmış olabilirim araç çalışırken bu soketi çıkarınca herhangi bir ses değişimi stop etme durumu olmuyor arıza ışığı yakmıyor bu normalmidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehester -- 6 Eylül 2022; 2:57:3 >




  • cehester kullanıcısına yanıt

    O sensör map sensörü.Hava yakıt karışımını ayarlıyor.Ben bunların hepsini elden geçirmiştim ama fayda etmemişti.Dediğim gibi en sonunda kompresyon duşüklüğü çıkmıştı.

  • Sabah Mazot hortumlarinda biraz hava gözlemledim vakvakla havasini aldim sorun olmadan calisti otoyolda biraz hız yaptim aracin hızı çekişi çok iyi oldu sadece o sensöre elektirik gitmedigini dusunuyorum
  • Benim de başıma gelmişti 206 Hdi aracımda. Kafayı yemeye ramak kalmıştı. En sonunda enjektör temizleyici atıp o yolda ya zayıf yer varsa patlasın ya da tıkanık yer varsa açılsın kafasıyla uzun yola çıktım. çıkış o çıkış 2 senedir tık yok maşallah.

    Dipnot: Enjektör temizleyici atmadan önce mazot deponuzun temiz olduğundan emin olun yoksa bütün müşürleri elinize alırsınız.

  • advancel A kullanıcısına yanıt
    Enjektör temizleyici attım hocam daha önce 2 defa memlekete giderken 700 km yol gittim bir gidiş bir dönüşte attım depoya ama yararı olmadı, kaçtane pompacıya gösterdim enjektörler sağlam pompa sağlam baktılar ettiler bulamadılar en son şamandırayı sökelim dediler iş yoğunluğundan baktıramadım iyikide baktırmamışım sabah işten çıkmadan kaputu açtım suanki mavi hortumun yerinde soyah hortumun yağlı olduğunu farkettim elimle kontrol ettiğimde yırtık olduğunu gördüm benim sorunum böylece çözüldü, ben sadece araç soğukken egzozdan neden çok kara duman geliyor onu anlamaya çalisiyorum şuan bu sebeble arkadaşın dediği map sensörüne elektirik gitmediğini düşünüyorum müsait bi zamandan elektirikçiye baktırıcam konuya cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehester -- 6 Eylül 2022; 20:14:50 >
  • Dün akşam işe gitmek için yola çıkacakken yine çalışıp stop etti elçik vakvak ile çalıştırdım.Sabah eve dönerken problemsiz çalıştı anlaşılan dizel pompacıya tekrar gitme yolu gözüktü önemli bir gelişme olursa tekrar güncellerim.
  • Evet 2 tane pompaciya gittim bu hafta ve tahminimce sorunun hava yapma değilde elektriksel bir problem olduğu kanaatine varmak üzeriyim ilk gittigim pompaci enjektörlerin sağlam olduğunu sigorta kutusu ve sensörleri kontrol ettirmemi söyledi tabi ben ondan sonra farklı bir yerde başka bir pompaciya gittim oda pompanin degismesi gerektigini pompa fiyatlarinin 6 bin liradan başladığını söyleyince ilk pompacinin dedigi sigorta kutusu ve sensörleri kontrol ettirmek için iyi bir elektirik ustası aramaya koyuldum ve sonuç olarak gittiğim elektirikçide bilgisayara bağladigimizda şöyle arızalar bulduk ve sildik usta ertesi gün araç calismaz ise tekrar gel sorunu çözmeye calisalim dedi. Clio 2 sedan 2006 dizel geç çalışma-çalışmama sorunu

    P0231 hata kodu pompa ile sigorta kutusu arasinda veya rolesinde tesisat sıkıntısı gözüküyor burdan bi sonuç çıkması muhtemel ayrıca direksiyon elektrik sisteminde bir sıkıntı var daha önceleri direksiyon kutusundan vızzzz şeklinde ses geliyordu arızalı olduğu biliyordum ancak aracı parkedip akşam calistirmak isteyince akünün bittiğini gördüm akü yeni bu arada sonraki gün aracın stop edip kitlediğim halde sigorta kutusundan hala ses geldiği farkettim aküyü bitiren bu tahminimce,yarın tekrar elektrik ustasına gidicem gelişmeleri yazarım

    Edit: Elektrik ustası bu problemi oto beyin ustasının ilgilendiğini söyledi sabah oto beyin ustasına gidicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehester -- 24 Eylül 2022; 0:5:24 >




  • EVET SONUNDA ÇÖZÜLDÜ SORUN BEYİNDEYMİŞ KONU KİLİT
  • cehester kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, geçte olsa sorun çözülmüş...
  • cehester kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam bire bir ayni sorunu yasiyoruz tam olarak nasil cozuldu acaba ve maliyeti ne oldu

  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    Benim mazot pompamın oringleri enjektörlerin valfleri mazot geri dönüş hortumları elcikle set olarak değişti egzantirik sensörü kontrol edildi sorun yoktu. soketi yıpranmıştı değisti.aynı şekilde map sensörü kontrol edildi saglamdı soketi değisti fayda etmedi en son direksiyon rolesi arızalandı elektrikciye gittim bilgisayara bağlandı daha önce gözükmeyen p0231 arıza kodunu bulduk elektirikci oto beyin ustasinin ilgilendigini söyledi oto beyinciye gittim derdimi ve arıza kodunu söyledim 1 saatte beyini söküp tamir etti beyin tamirine 800 tl demisti pazarlikla 500 tlye hallettik
  • geçmiş olsun


    bende yoruma depodaki mazot pompasına baktır bir diyecektim ama sorun başka yerdeymiş.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.