Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
196.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Carbon enjektörümü temizliyor. Eğerki gaza fazla basmıyorsan psikolojik olabilir 3000 den sonra seri oluyor. Bide yokuş çıkarken 4. veya 5. vitesde giderken maksimum tork verdiği 3500 deviri bulunca hızı kesilmeden çıkıyor.
    Benim aracın karterden yağ kaçırıyor serviste baktılar cıvataları gevşemiş 1 tanesi düşmüş onu taktılar cıvataları sıktılar bakalım şu an test yapıyoruz kaçıracakmı gene eğerki kaçırırsa conta gitmiş olabilir komple motor çıkacak eski araçlarında bu tip sorunları oluyor.
  • Arkadaşlar bende 1997 model Clio RSİ aldım. Arabamdan son derece memnunum. 114.000 km'de fiyatı söleyeyim mi: 6,500 YTL ,iyi almışmıyım. Lastikler sıfır, Baskı balata yeni fren balataları,aküsü radyatörü bujiler ve kabloları hepsi yeni değişmiş. Tek problem vardı rölantide arasıra stop ediyordu servise götürdüm rölanti motoru dedikleri bir parçası var onda problem varmış. Ama fiyatı çok pahalı geldi 381 YTL. Sonra öğrendim ForD'larda da aynı parça kullanılıyormuş haberiniz olsun 85 YTL. Şimdi süper oldu. Yorumlarınızı bekliyorum.esenlikler dilerim.
  • Hayırlı olsun km'si ve fiyatı iyi masrafsız kazası varmı. Bu araçlar ithal olduğu için parçaları pahalı malesef ama çıkma parçaları mevcut, hangi tip fordlarınki ile aynıymış.
  • slm arkadaslar 1.4 rt aracıma lpg taktırdım.aldesa marka.ilk depoda 150--ikinci depoda 200 km yaptım.28 lıtre gazla yaptım bu kmyi.taktıralı uc gun oldu.daha ayara gıtmedım.normalmıdır bu km ılk olarak.kaç krş yakması lazım ortalama sehir içinde bılgılerınızı beklıyorum arkadaslar.hayırlı seyırler.
  • Hayırlı olsun kaç paraya taktırdın depo ufakmı 28 litre ile 150 km mi aşırı fazla yakmış benzinde ne kadar yakıyordu. Gaz vanasından kendinde ayarlaya bilirsin. Ben ilk taktırdığımda 11litre gazla 140 km yol yaptım.
  • nexuslord teşekkürler arkadaşım enjeksiyonlu üst model bütün fordlarda mevcut model fark etmiyor sadece parçayı söküp kendim gittim aynısını buldum alıp taktım. Arabamın kazası yok şükür. Aracın önceki sahibi komşumuzdu Yurt dışında 4 yıldır. Yaz tatilinda gelip hevesini alıyordu. Bana kısmetmiş ,adam alırken 4 yıl evvel 11,000 YTL'ye almıştı.
  • İyi fiyata almışsın güle güle kullan. Yakıtı nasıl çok yakıyormu
  • evet hayırlı olsun, clio rsi bende çok istiyorum ama şuanki aracın az yakıyor olması ve henüz bir probleminin olmaması nedeniyle satmaya cesaret edemedim. 6500ytl ye ve sorunsuz olması çok iyi. karlı bir alışveriş olmuş senin için. bu aracın eli yüzü düzgün olanlarına 9000-10000ytl isteyenler var.
    yakıt tüketimi ve performans konusundaki izlenimlerini şiddetle bekliyoruz :)

    carbon cleaning işleminde pistonlar ve valflerde biriken hidrokarbon atıklar ve kurumlar temizleniyor ya da temizlendiği iddia ediliyor. çok kurum birikimi varsa aracın silindir hacmi gerçek değerinin altına düşebiliyor ve kompresyon kayıplarına sebebiyet verebiliyor şeklinde bilgi edindim. bu işlem neticesinde enjektörde temizlenmiş oluyor tabi. bazılarına göre araç bu işlem sonrası teknik özellikler (tork, hp, yakıt tüketimi...vs) olarak fabrika verilerine dönüyor.
    20000km de bir yaptırılması iyi olur diyenler var, hiç gerek yok kurumlarla hayat daha güzel diyenlerde var.
    ben bi deneyim dedim, ilk izlenimlerim bu uygulamanın psikolojik etkisinin ağır bastığı yönünde. belki çok kurum tutmuş ve çekişi hissedilir derecede düşmüş araçlarda daha etkileyici sonuçlar verebilir. türkiyede satılan kalitesiz yakıtlarla kurum oluşmaması mümkün değil bu da bir gerçek.




  • Bende inceledim carbon olayını bazı kişilerde yaptırmayın gereksiz bişe diyorlar anlamadım gitti ama yazılan sorunlar bende mevcut rolantide titreme fazla yakma haftasonu motor kapağını açıp subaplara bakıyım kurum varmı diye olmazsa 50 ytl ye yapan bir yer buldum olmazsa yaptırırım veya 15 ytl ye satılan şişelerden alıp depoya katarım. Aslında en iyisi komple motoru söküp temizletmek eğerki benim karter contası değişmesi gerekirse hazır motor sökülmüşken o işide aradan çıkartırım.
  • aldesa marka 600 ytl ye taktım.birde yaglama ünitesi var şişe şeklinde içine 10 numara ince yağ koyuyorlar ve araç sürekli gazda calısırken belırlı bır süreden sonra benzın boruları deforme oluyormus calısmadıgı ıcın ve arac tekleme yapıyormus bu yag üniteside pistonlara yag verıp motor omrunu uzatıyormus.arkadaslar depo hacmı 28,5--30 arası doluyor..mesela 30 lıtre gazla kac kılometre yapmam gerekır aracı 3000-3500 devır arasında kulanıyorum.benzınle gaz arasında cok ucurum var cekıs kaybı maksımum derecede azaldı.gaza fazla yuklendıgımde gazı kesıyor tır tır teklıyor.gaz ayarını cok kısarsak daha fazla gaz harcama gıbı bır olasılık varmı.bılgılerınızı beklıyorum arkadaslar..hayırlı seyırler
  • Biraz fiyatı yüksekmiş Regülatörü lastiklere paralelmi taktılar yoksa düz olarakmı birde sistem gaza alınca benzin pompasınımı kapatıyor benimkinde enjektörün enerjisini kesiyor sadece benzin gene borulardan enjektöre kadar gelip geri gidiyor deformasyon olacağını sanmam. Yağlama zaten kendi yağıyla olmuyormu ekstradan yağlama ünitesi kondu yağı nerden veriyor.

    Gazı çok kısarsan motor rolantide tekleyerek çalışır gazada ne kadar basarsan bas zaten gitmez. Gaz kesme olayını ustaya gösterirsen iyi olur bende hiç öyle sorun olmadı.

    30 litre gazla şehir içi 300-320km arası yol yapabiliyor olman lazım.
  • ewet extradan yag şişesi konuldu motorda herhangı bır yere konuluyor ve 10 numara ınce yag pompalıyor minimum düzeyde damla şeklinde.
  • yağı nerden veriyor karbüratördenmi
  • selam beyler

    ya benim arabada son bir haftadır bir müsibet peydah oldu

    araba rolantide durduğu yerde arada bir anlık titriyor neyin nesidir dedim çıktım yola
    viteslerde giderken olan olayı daha belirgin görebilmek için gazı kökleyerek gittim araba hızlanmaya başladığı andan itibaren ara ara gazı sanki kesiyormuş gibi veya ateşleme yapmıyormuş gibi tekliyerek ilerliyor
    benim aklıma bujiler ateşleme mi yapmıyor acaba diye geldi ama birde sizler bilgilisiniz sizlere sorayım dedim
    sizce elektriksel birseymi yoksa başka ne olabilir
  • bu arada 6500 süper rakam
    o rakama bulsam kredi çeker bi tane daha alırdım
    hayırlı olsun
  • Selam aynı dert bendede var titreyip duruyor dispiratör kapağını söküp temizledim biraz kesti. Kablolarıda değiştirmem lazım ama bulamıyorum. Farkedilir bir kesmemi oluyor yoksa hafiften kesiyormuş gibimi oluyor.
  • gaza yüklenince farkediliyor baya kesilme
    sanki gazdan ayağımı anlık çekiyormusum gibi oluyor ama sürekli yapıyor bunu sık aralıklarla
  • Mrb peki viteste değilken gaza basınca kesiklik yapıyormu yoksa giderkenmi yapıyor. Vitesde değilkende oluyorsa kontrol edebileceksen bu dediklerime bir bak yoksa servise götür. Hava filitre kapağını sök gaz kolundan yavaşca gaz ver kesilme oluyormu görürsün zaten benzin verip vermediğini benzin veriyorda motor tekliyorsa Dispiritör kapağına söküp kontrol et oksitlenme varmı. Buji ve kablolarını kontrol et. Birde benzin filitreni ne zaman değiştirdin.
  • walla boşta iken gaz verip denemedim hiç
    ama boşta rolantide çalışırken vitesin titremesinden kesiklik yaptığı belli oluyor
    gaz verip denerim akşam iş çıkışı deneyip söylerim
    benimde aklıma bujiler falan geldi
    birde bazen yapmıyor bazen yapıyor hiç belli olmuyor düşük viteste 1 - 2 de daha çok yapıyor vites yükseldikçe yapsada az yapıyor

    nexus sende tamirci gibi adamsın maşşallah
    herşeyden anlıyon
    sen arabayı tamirciyede götürmezsin eminim
  • arkadaşlar merhaba. bende clio 1 ciyim. 1 yıl oldu. 96 model.86 bindeydi aldığımda. araç benzinli. lpg taktırmayı düşünüyorum ama tam karar veremedim. bagaj zaten küçük bide işim oldukça haftada 1-2 gün biniyorum. bir yılda 6bin km yol yapmışım zaten.. ne dersiniz lpg iyi olurmu sizce benim için
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.