Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
195.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aracınızda hangi motor yağını kullanıyorsunuz? ben, elf f1 moligraf 10w40 kullanıyorum ama bugün ustanın biri 5w30 dedi.
    peki siz?
  • ktorun geçmiş olsun kaskoyu yaptırıp hemen kaza yaptım dersen şüphelenirler araştırırlar ama 1 ay beklersen yaptırırsın paslanmamasını sağla. Döşemelerde kurutunca kokmuyor benimki kokmuyor.
  • slm aracı 3000-4000 devır arasında kullanıyorum ışık yanarken fulledım depoyu 110 lıraya fullendı 310 km yaptı.lastıklerı yenı taktım 195-50-15. lastıkler surtmuyor ama pompayı zorluyor bıraz o yuzden tam sag sol yaparken abanmıyorum dıreksıyona.arac cok tıkırtılı calısıyordu dızel gıbı neredeyse..sibop ayarı yaptırdım bıraz kestı ama yıne var bıraz goren dızelmı dıyor.benımde moralım bozuluyor halıyle acaba motorda sorunmu var dıye.
  • triger kayışı ne zaman değişmiş serviste kaydı varmı tabi bide nerde değişmiş benzinde benimkide tıkırtılı çalışıyor ama öyle aşırı bi ses yok enjektör sesi geliyor rolantide titreme yapıyormu
  • slm (nexsuslord) triger kayısını ve dıger kayısları 90000 de deıstım suan 91000 de sayılır 1000 km olmadı yagını-kayıslarını-yag pompasını-hava fıltresını-sanzıman yagını ekledım - bujılerı deısemedım 2, sıradakı sıkısmıstı.butun bu ıslemler yapıldıktan sonra hafıf tekleme yapmaya basladı.yakıt katkısı aldım kesmedı hala.en ıyısı servıse goturmek sanırım tanıdıgım tamırcı vardı ona yaptırdım bakımını ama memnun kalmadım yanı.enjektör sesı gelıyor dedın pekı normalmı bu ses yoksa hıc gelmemesımı lazım.93 model skodaya bakıyorum corolla gıbı calısıyor tık yok :). yagın markası delphı sence en ıyısı ne olur bızım araclara en ıyı performans almak ıcın.arabada sadece tıkırtılı calısma vardı tum bu bakımları yaptıktan sonra teklemeye basladı rölantıde.eskı arabam honda cıvıc di 91 model karterı vurdum motor yatak sardı komple motor yaptım 2500 ytl tuttu.. 2 ay ac gezdım valla korkuttu benı motor tıkırtısı agzımız yanmıs kardes ne yapalım.




  • Triger kayışını keşke yetkili serviste değiştirtseydin çünkü en ufak ayar kaçması yakıtı ve çalışmasını çok etkliyor bende tanıdığım tamirciye yaptıracaktım internetten araştırdım en iyisi yetkili serviste değiştirmek diyorlardı istanbul and yakasındaysan benim 7 yıldır sürekli gittiğim servisin adresini verebilirim bi baktırırsın arızası neyse bulurlar olmazsa bi haftasonu birlikte gidebiliriz bujiyide çıkartırlar sanırım. Sanayideki tamircilere göre biraz pahalı oluyor ama hiç değilse sağlam oluyor.

    Yağ konusundada ben hep serviste değiştirtdiğim için orjinal elf kullanıyorlar farklı bir marka kullanmadım hiç
  • sağol kardeşim
    bende bir ay sonra kaza yapmış gibi başvurmayı düşünmüştüm zaten çakmasınlar durumu diye
    inşaallah pas tutmaz diyecem ama bu havalardada biraz deil baya bi zor gibi pas tutmaması
    malum yağmur falan
    usta pası hallederiz dedi bakalım ne yapacaklar

    birde arabanın boşta iken titremesi neden oluyor
    benim araba aldığımda titreme falan yapmıyordu
    biraz hor mu kullandım artık ne olduysa şimdi boşta titretiyor hafiften
  • dogru soyluyorsun her ısı ustasına goturmek lazım malum turkıyede 10000 ytl lik araba bıle luks yasam sayılıyor parca cok pahalı bır ara senınle ırtıbata gecıp servıse gıtmeyı dusunuyorum yardımın ıcın sagol tesekkurler
  • pas tutmaması için önlem alabilirsin. rolantide titreme olayıda benimkinde lpg olduğu içinmiş motor lpg ye alıştığı için benzinde devri tutturamıyor 3' er hafta ara ile 20 -30 ytl lik benzin bitiriyorum titremeyi kesiyor.

    Cliors rica ederim bir ara görüşürüz.
  • pas tutmasını nasıl önleyebileceğim konusunda bir bilgiye sahipmisin
  • ya beyler birde ben bu arabayı alırken klimasına gazını falan koydurmuştum
    bugün hava biraz sıcaktı bende şu klimayı bir deneyim dedim ama fazla bir soğuk vermiyor
    öyleki camı açınca daha serin oluyordu içerisi
    acaba benim klima gazı ve klimayla ilgili bir sorunum mu var yoksa bu araçlarda motor 1,4 olduğu için klimanın verdiği soğuk hava ancak bu kadarmı çıkıyor ,
    sizin arabalarınızda klima nasıl soğuk üfleme bakımından
  • Su gelmeyecek şekilde kapatabilirsin su geçirmeyen naylonlar var onlarla olabilir arasınada sünger koyarsın nem olayına karşı

    Klimada benim eski aracın kliması vardı gayet iyi soğutuyordu tabi 2001 senesinde idi. Şimdiki arac klimasız
  • allah allah niye soğutmuyor acaba ki
    gazınıda doldurttum çalışıyor klima baktırdım
    ilginç bir olay ya
  • kaçak olabilirmi iyi kontrol ettilermi
  • kaçak yok baktırdım
    acaba gaz orjinal değil ondan olabilirmiki
    klimacı makineyle doldurdu makine herşeyini kontrol etti
  • Arkadaşlar sizin araçların motorlarında yağ birikintileri varmı egzoz manifoltun altında yağ karterinin motor bloğunun arasında benimkinde çok yağlanma var sanki ordan kaçırıyormuş gibi yağ çubuğundada iki çizginin arasına düşmüş tabi yağ değiştireli 6500 km oldu.
  • nexsuslord kardeş sende arabanın nerelerine dikkat ediyorsun oyle
    nerde olduğunu bilsem sana bakıp yardımcı olurdum ama bilmiyorum
    yağ çubuğunun nerede olması gerekiyor
  • Arkadaşlar uzaktan kumandanızın çekimi nasıl acaba benimkisi optik göz hizasından açıyor anca başka marka araçlarda bakıyorum adamın cebinden çekiyor neredeyse pildenmi dedim acaba değiştirdim yine aynı illa yanına gitmek lazım açmak için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_85 -- 22 Nisan 2008; 22:51:17 >
  • yeni nesil araçlardaki kumanda sistemi RF(radyo frekansı) ile çalıştığı için araca direkt olarak doğrultmasan dahi kapıları açıp kitleme olanağı sağlıyor. bizdekiler ise IR (kızılötesi) ile çalıştığından illa alıcıya doğrultman gerekiyor. pil azaldığı zaman alıcıya doğrultsan bile açmayabiliyor, durum budur :)
  • motordaki tıkırtı içinse yapacak fazla bişey yok. ben E7J motora sahip R19 ve R9 modellerinde de ( özellikle dikkat ediyorum) benzer tıkrtıyı duyuyorum. renault un ürettiği E7J kodlu motorların karakteristiği sanırım bu. mesela eski R12 lerin de çok özel (pek güzel olmasa da ) bi motor sesi vardı, hiç görmesen dahi arkandan gelen bi aracın R12 olduğu anlaşılırdı, hakeza şahinlerinde motor sesleride ayırt edilebiliyor . ha tabi bu motorlar sıfır haliylede bu sesle mi çalışıyordu hiç tecrübe edemedim ama şuanki haliyle benim araçta rölantide tıkırtılı çalışıyor. ben yetkili serviste 100bin bakımı yaptırdığımda bu sesin bu araç için normal olduğu da söylenmişti ayrıca. bende artık önemsemiyorum pek, araç 2100-2600 devirleri arasında çok sessiz ve tkırtısız çalışıyor. hatta 2500 devirlerde 90 km/h a ulaştığında yol sesi motor sesini bastırmış oluyor genelde. 3000 devirden sonra motorun sesi önemli ölçüde hissediliyor hale geliyor ki bende o devirlere pek çıkmıyorum zaten. aracı kaldırabileceği vites ve devirde kullandığın ve çok gerekmedikçe 3000 dev/dak üzerine çıkmadığım müddetçe 20 ytl lik benzinle rahat 90 km gidiyorum.
    tabi az yakacağım derken motoru bayıltmamak ta lazım, ben ekonomik kullanım için 2000-2800 aralığını tercih ediyorum, bi sıkıntı yok çok şükür.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.