Şimdi Ara

Clio 1.0 tcelerde lpg takılınca sübap erimesi var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    Sana hayatında başarılar :) Neden böyle olduğun anlaşıldı.

  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    sana da sanayi hayatında başarılar. öyle her duyduğun bilgiye inanma emi yeğenim? özellikle sanayi bilgilerine

  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    Tak tak tak tuk tuk tuk. Bomboş. By.

  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    daha metalin adını düzgün yazmaktan bihaber ilkokul terk cahil bana akıl veriyor.


    alüminyun alışım ha seni acemi seni. git önce bir Türkçe yazmayı öğren.

  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    Tamam duyar kasarak üste çıkamaya çalış bay cahil. Mobilden yazıyorum hani zor oluyor bazen kaçabiliyor. Zeki ve bilgilisin ya anlarsın diye düşündüm.

  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    kıvırma kıvırma, ikimiz de senin ilkokul mezunu bir kalfa olduğunu biliyoruz. hani stepne yerine istetme, ford yerine fort, broadway yerine brodbey yazanlardan farkın yok. kib bye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 11 Mayıs 2024; 11:22:40 >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    Bu forum gerçekten lağım olmuş. Forumdaki arkadaşlar bu arkadaşı not etsin. Bunu dikkate alıp bisiklet bile almayın.


    Düzeltme için teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 11 Mayıs 2024; 11:29:46 >
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    LAHIM ne la? lağım olmasın sakın?   

  • LPG montajı doğru yapılır, uygun ekipman seçilir ve AFR ayarı yapılır ise EGT gereksiz artmaz ve en sağlıklı şekilde kullanım sağlanır.


    küçük hacim sıkıştırılmış turbo lu bir motorda LPG takıldıktan sonra tüm suçlar LPG ye atılır. bu nedenle bir şey olmaz desek de LPG ye atılacak.



    siz montaj ücreti ve yaptığınız km de ettiğiniz tasarruf ile zaten supap bedelini fazlası ile çıkaraksınız. Bu nedenle her halukarda takılması mantıklıdır.



    profesyonel lpg - afr ayarı ve çözüm merkezi - lpgayarı.com
    AFR Ayarı nedir?
    https://lpgayari.com/neden-afr-ayari/
  • Hocam senin ne yapacagına karısmak gibi olmasın da, 1,0 arabanın motorunun nesine LPG taktıracaksın? Benim daha önce LPG'li araba vardı, bir calısır, bir calısmaz, motor cekisten düser, hatta bir keresinde simdi kesin millet gelip olmaz molmaz atma hacı diyecek, yürürken motor kaputu icinde patlama oldu ve cadde de kaputtan duman cıktı, arac yanıyor sandım, motor yanmamıs fakat oradan hortumun biri atmıs falan ve arıza LPG sistemiyle ilgiliydi sanayiden usta cagırdım olay yerine.. Motorun orjinalligini bozma 1,0 motora LPG taktırırsın motorsiklet gibi gidersin diyorum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Mayıs 2024; 18:51:36 >
  • ceza_61 kullanıcısına yanıt

    Fabrika çıkışı LPG li araçlar, Çelik sübap ile çıkar, Benzinli 1.0 TCE ler diğer tüm Euro 5- 6 Yeni araçlar gibi magnezyum alaşımlı sübap ile çıkar istisnasız bütün markalarda böyledir.

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    yanlış bilgi vermeye devam ediyorsun. böyle bir şey yok. magnezyum gibi mukavemetsiz bir metal sübap gibi yüksek mukavemet gerektiren aksamlarda kullanılmaz. kim neresinden uydurmuşsa çoğu kişiyi bu şehir efsanesine inandırmış. piyasadaki normal otomobillerin (özel yarış araçları hariç) tamamında sübaplar çelik alaşımdan imal edilir. kaç kez doküman verdik hala bildiğini okuyorsun.


    https://lpgayar.wordpress.com/2018/04/11/magnezyum-supap-gercegi-sehir-efsanesimi/#:~:text=Evet%20yeni%20ensil%20motorlar%C4%B1n%20supaplar%C4%B1,Cevap%20%C5%9Feklinde%20yaz%C4%B1m%C4%B1za%20devam%20edelim.&text=CEVAP%20K%C3%BClliyen%20yanl%C4%B1%C5%9F%2D%20Supap%20malzemesi,magnezyum%20malzemeli%20bir%20supap%20yoktur.



    SORU : Euro 5- Euro 6 motorlarda Magnezyum Supap varmış, LPGye uyumlu değil

    CEVAP Külliyen yanlış- Supap malzemesi olarak Magnezyum kullanılmaz. Evet yanlış okumadınız magnezyum malzemeli bir supap yoktur. Internetten supap üreticilerinin web sitelerinden yaptığım araştırmalar sonucunda magnezyumun(Mg) supap yapımında kullanılmadığını gördüm. Kısacası tam bir şehir efsanesi. Eğer size birisi magnezyum supap derse oradan kaçın.




    Mazda Garaj | Forum
    Magnezyum Supap ve Doğru Bilinen Yanlışlar
    https://www.mazdagaraj.com/konular/magnezyum-supap-ve-dogru-bilinen-yanlislar.1891/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 13 Mayıs 2024; 9:12:4 >




  • CANDAN MÜHENDİSLİK GARAJyoutube
    Candan Mühendislikte Bu Videoda: magnezyum subap ve çelik subap hakkındaki ilginç bilgiler kullkanım alanları ve alaşımlarını öğreneceksiniz. Kanalıma ücretsiz ABONE olun ► https://goo.gl/MMktH7 Beni İNSTAGRAM dan takip edin ► https://goo.gl/ivgHGq Bu videoda neler öğreneceksiniz: Bu videodan sonra izleminizi tavsiye ettiğim 2 videom var. onları da izleyin ► Bir önceki videom ► Bir sonraki videom ► Bu ise en son çıkan videom ► Merhaba burası Candan Mühendislik: Araştırma, tutku, haz, hız, iş aşkı, aradığıız herşey burada 20 yılı aşkın ergin hizmetimizle sizlere daha fazla erişmek daha fazla memnun etmek için elimizden gelenleri yapmaya çalışıyoruz. Arabanızı size sevdiriyoruz nasıl mı? sizi de bekleriz. #çeliksupap #magnezyumsupap #supap izlediğiniz için teşekkür ederiz.
    https://www.youtube.com/watch?v=iAJKmWvZNBw
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Lpg li araç çekişten düşmez ister 0.9 isterse 3.0 cc olsun fark etmez. Ben de lpg'li araca biniyorum montaj kalitesi, uygun enjektör ve yazılım ayarı yapıldıktan sonra herhangi bir fark görülmez. Sizin araçta manifold patlamış. Yine ayar ve ateşleme zamanı ile ilgili yani temelde montajın önemi.

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Olsun LPG benzin ya da mazottan daha iyi degil.. Montaj kalitesi, uygun enjektör, yazılım ayarı diyorsunuz millet ustayım diye geciniyor, nerede bulacak düzgün ustayı internet yorumları zaten cöp kendi adamlarına yazdırıyorlar.. Sırf bu değil her konuda böyle.. Adam arıtma cihazı satıyor, internetten üc kisi seciyor, 3 kurusluk beles filtre gönderiyor, adamlara aksama kadar yorum yazdırıyorlar millet ac, 10 kisiye beles LPG montajı yaparlar ya da indirim yaparlar, internette aksama kadar yazdırırlar... LPG montaj olayına güvenilmez yani ben cok LPG sorunu yasadım bir daha kesinlikle sonradan LPG montajı yaptırmam..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2024; 10:40:19 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Lpg Mazottan muhakak ki iyidir. En azından yanma sonucu mazot kadar zehir bırakmıyor. Ya da motorda herhangi bir kurum oluşturmuyor.

    Nerede yaptıracağına karar verdikten sonra bir çok referans bulabilir. Işin ehli bir çok yer var artık. Ben bile rastgele gözüme kestirdiğim bir yerde ysptırmıştım. Hemde en ucuz fiyatı veren yere denk gelmiştim.


    Bunun dışında subap yanma konusuna da çok takılmayın. Her şey montajda biter. Uygun enjektör kullanılmamıştır Subaplar açıkken yanma devam eder. Subap zamanla hasar görür. Ya da ayar iyi olmazda fakir karışımda kalmıştır yine subap hasarı olabilir. Ama bunların önüne geçilebilir. Yani basit sorunlar. (Yol ayarı ve afr bunun için var)

    Ayrıca yeni bir araç için bir takım subap en fazla 3bin anca tutar. Bunun contasıydı işçiliğiydi vs. Lpg kit parası kadar bile etmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 13 Mayıs 2024; 10:47:25 >
  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Evet LPG'nin cevreci olduguna katılıyorum.. Mazot pis yakıt tabii ki.. Onlar farklı tartısma konuları hocam. O zaman montajı cok iyi usta bulabilirim seklinde emin olabliyorsa yaptıracak, fakat internet yorumları benim icin kesinlikle güvenilmez, cünkü o yorumları yazdırmak cok kolay ve satıcılar o yorumların sattıran sey oldugunu biliyorlar söylediginiz gibi montaj cok önemli o konuda kasaba denk gelirse arabayı pert ederler o aractan bir daha hayır gelmez.. Ben de ugrasmamak icin zaten aracı satıp Dizel'e gecmistim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2024; 10:54:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.