Şimdi Ara

CLEAR CMOS nedir ? nerde uygulanir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
50.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet,yazin bakalim arkadaslar?[bandaj]



  • Anakartın pilini çıkartırsan cmos u zaten clear etmiş olursun.Ya da anakartın üzerinde jumper vardır.Jumper da işini görür.Bios ayarlarını default değerlere döndürür.
  • Al sana BIOS la ilgili temeller.
    http://enformatik.pamukkale.edu.tr/bios_bilgisi.htm
  • CMOS bios parametrelerinin saklandığı hafızadır. Bios ayarlarını sıfırlamak istersen bios pilini çıkartırsın ya da anakartın destekliyorsa bir jumper ile bios ayarları sıfırlanabilir... Eğer bilgisayarın açılıyorsa biosun içindende sıfırlama işlemini gerçeklerştirebilirsin....
  • clear cmos CMOS u temizlemek icin kullanilir. CMOS daha cok bilinen adiyla BIOS :)

    ilgili jumper takilip pc acilinca clear cmos yapilmis olur ve CMOS SETUP (BIOS) fabrika cikis ayarlarina döner. Ama pc acilmaz pc nin acilmasi icin pc kapatilip jumper eski yerine takilmalidir.

    NOT:Anakart üzerinde genellikle pil yakinlarinda bulunurve 3 pinlidir. Normalde 1 ile 2 yi kisa devre edecek sekilde takilidir jumper. 2 ile 3 e takarsaniz clear cmos olur....
  • tesekkurler arkadaslar valla harikasiniz,cok cabuk ve kaliteli cevapladiniz ...............
  • Herkes birbirine yardım etmeli!..
  • arkadaşlar bios u güncelledim pc açılmadı biosu sıfırlamak gerekiyomuş şimdi laptop u dağıttım pili buldum pil sökülmeyenlerden jumper piyasada hiç yok yardımmm
  • Biosu güncellerken elektrik falan gittiyse yada pc kapandıysa o pcyi sadece teknik servis düzeltebilir
  • quote:

    Biosu güncellerken elektrik falan gittiyse yada pc kapandıysa o pcyi sadece teknik servis düzeltebilir



    bios güncellerken eğer eletirik giderse yada pc kapanırsa o bios chip'i gider onu teknikserviste düzeltemez. düzelme ihtimali aynı ankarttan bulacaksın ve biosu söküp kendi anakartına takacaksın.

    arkadaşlarımla aynı fikirdeyim clear cmos biosta hatalı birşey yaparsan sistem acılmadığında powerdan elektrik fişini cıkararak pili sökersin 2-3 dakika beklersen bios sistemi beslenemediği için defualt olarak acar kendini bazı anakartlarda bios pilini cıkarmak yetmez ankartın üstünde cmos campıl (nasıl yazıldığını bilmiyorum) cıkarılarak 2. konuma getirilir böylece cmos datası defualta gelir. anakart kullanma klavuzlarında vardır nasıl olduğu. aslında benim bildiğim bios chip adı cmos da o chip içinde bulunan prodeus x86 protatipli yazılımıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_day_walker -- 24 Nisan 2010; 15:32:33 >




  • elektrik le felan alakası yok laptop zaten ve şuan o laptop la giriyorum :D pil sökülmüyor jumper yok lehimle pili söktüm sıfırladım pc açıldı pili sökerken lehim yerine çok dikkat edin (aynı benim durumumdaysanız) ben anakarttan bi lehim yerini koparttım ama anakartı biraz deşerekten lehim yerini buldum arkadaşlar bios u güncelleyecekseniz önce bios pili sökülüyormu ve cmos jumper ı var mı kontrol edin benim gibi lehimle felan uğraşmayın sonra :S zaten o stres e hiç deymiyor bana hiç bi yararı olmadı!
  • bende de öyle bir düğme var sanırsam anakartım msı 990xa-gd55http://tr.msi.com/product/mb/990XA-GD55.html#/?div=Overview
  • yanlış yapılan bir BIOS ayarında eğer PC hiç bir şekidle açılmıyorsa tornavida ile oraya 3sn dokunulur BIOS sıfırlanır ve PC açılabilir hale gelir.. başıma birkez gelmişti kardşeimin PC sinde.. aklıma gelmişti yapmıştım sonra çalışmıştı.

    BIOS pili çıkarmaya gerek yok
  • Kimisinde clear cmos düğmesi, kimisinde clear cmos jumperları vardır, hatta jumper bütün anakartlarda vardır.

    Baktınız bios kaynaklı bir açılmama problemi mevcut pc'de jumperlara bir tornavida değdirirsiniz ya da jumper pin'i takarsınız, resetlersiniz bios'u.

    En olmadı pilini çıkarıp 5 dakika dışarıda dinlendirin, sonra geri takın, cmos resetlenmiş olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.