Şimdi Ara

Civic'imle Kaza (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
2
Favori
12.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aktif gergili emniyet kemeri, sanırım şu: dikkat edin, fren yaptınız dururken kafanızı öne çıkarıp kavşağa bakmak istediniz, emniyet kemeri sıkıyor. araba tam durmadan da bırakmıyor.

    arkadaş burnu kanamadan çıktıysa araç güvenlik koşullarını yerine getirmiş demektir, üstüne oturduğun süngerin çıkması önemli birşey değil, yanlış mıyım.
  • abi minder çıkmıyor...alttaki raydan sağ kısmı çıkıyo...ya hepsi çıksaydı...bu sefer emniyet kemeri işe yaramazdı... oke
  • çok geçmiş olsun
  • aktif gergili kemer o değildir. kaza anında binen yükü yavaş yavaş bırakmasını sağlamak için kemeri hafif hafif bırakır. havayastıklarıyla yumuşak bir temas sağlamalanı sağlar. zaten kaza sonrası havayastıkların açılmışsa kemer sistemide değiştrilir. tek kullanımlıktır aynı havayastıkları gibi. zaten kemer hiç bırakmicak olsa havayastığına gerek olmazdı. ama göğüs kafesi noolurdu insanlarn orası ayrı=)
    quote:

    Orjinalden alıntı: sovalye99

    aktif gergili emniyet kemeri, sanırım şu: dikkat edin, fren yaptınız dururken kafanızı öne çıkarıp kavşağa bakmak istediniz, emniyet kemeri sıkıyor. araba tam durmadan da bırakmıyor.

    arkadaş burnu kanamadan çıktıysa araç güvenlik koşullarını yerine getirmiş demektir, üstüne oturduğun süngerin çıkması önemli birşey değil, yanlış mıyım.




  • Şovalye ve Tifosi ikinizde güzel açıklamışsınız , ama yanılıyorsunuz, aktif gergili farklı bir olaydır, düz kemerlerden farkı makenizmasının içinde bir tüp olmasıdır, kaza anında bu tüp patlar ve kemeri gerip kilitler, kaza sonrası kemerin değişmeside bu yüzdendir, o tüp yenilenir, hava yastığı gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sovalye99

    aktif gergili emniyet kemeri, sanırım şu: dikkat edin, fren yaptınız dururken kafanızı öne çıkarıp kavşağa bakmak istediniz, emniyet kemeri sıkıyor. araba tam durmadan da bırakmıyor.

    arkadaş burnu kanamadan çıktıysa araç güvenlik koşullarını yerine getirmiş demektir, üstüne oturduğun süngerin çıkması önemli birşey değil, yanlış mıyım.

    senin dediğin gibi.. hızlanmalarda ve yavaşlamalarda yolcular hareket etmesede kemer gerilir.. kullanıcıyı hareket ettirmeyerek basınç uygulamasını engelliyor..
    başka bir siteden tanım koyayım:


    quote:

    Aktif gergili emniyet kemeri sistemlerinde Emniyet kemerindeki boşluğu almak için (özellikle kışın kalın giysiler giyildiğinde) bir algılayıcıya bağlı bir gergi sistemi, devreye girerek yolcu emniyet kemeri üzerine yüklenmeden önce kemerİ gerer. Böylece yolcunun hareketi en aza indirgenir. İki tip gergi sistemi vardır; yaylı ve ateşlemeli. Yaylı tip; algılayıcıdan gelen uyarı sonucunda bir yay tetiklenir ve emniyet kemeri gerilir. İkinci tipte ise hava yastığında olduğu gibi bir ateşleme mekanizması kullanılır. Darbe uyarısı geldiğinde bir gaz ateşlenerek emniyet kemeri gerilir. Bu sisteme "piroteknik" de deniliyor. alıntı: araba.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 5 Temmuz 2008; 12:12:18 >




  • Çocukluğumda (80lerde); büyüklerimiz, kaza yapan sürücünün eğer yarası beresi yoksa ve arabası yürür durumdaysa veya bir arkadaşının arabası ile kazadan sonraki birkaç saat içinde araba kullanması gerektiğinden bahsederlerdi. Kullanılmazsa, bi daha zor otururmuş insan direksiyona derlerdi. Bence de mantıklı. Sizce?
  • Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aghkzlkya

    evet arkadaşlar haklısınız.bu taşıdığınız şüpheleri ben kaza saatinden bugün öğlen saatlerine kadar taşıyordum.ki hala taşımıyorum da değil.ama ayışığındaki arkadaşlar saolsun biraz olsun rahatlattılar beni.arabanın asla yan yan gitmeyeceği, ve görünen görünmeyen heryerinin en ince ayrıntısına kadar kontrol edileceği güvencesini bana verdiler.bundan sonra ne olur bilmiyorum.araba yapılsın gelsin bineyim gibi bir zevkde yok içimde.babamın arabasıyla bugün kavacık'tan şirinevlere gidip geldim.her frende gözlerimi kapadım, her yanımdan hızlı araba geçtiğinde tedirgin oldum.bunları üzerimden biraz zor atıcam gibi...


    gerçekten çok zor . benim dayımda aynı sizin gibi şuan zaten yaştan dolayı pek çıkmıyor trafiğe ama çıkıncada hareketlerinden ne kadar tedirgin olduğunu anlıyorum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

    arabanın önü tampona ancak çarpabiliyor....ee o yüzden üsttarafta yukarı çıkıyor....bukdar :):)

    araca arkadan şiddetli çarpınca içerdeki stepne yerinden fırlayıp bagaj kapağını kaldırabilir
    (yamulta bilir) 50km hızla çarpmamış vuruş hızı 120km civic 50 metre fırlamış
    hızını alamayan subaru 4 çeker minibüsü biçerek içindeki bayanın ayağını kırmış
    şöför kapısı o şidetle açılmış (minibüsün) söför subarunun üstüne ordanda yere
    olay yeri inceleme yaptım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aghkzlkya

    sonuç :
    minibüs şoförü kapıdan subarunun üstüne fırladı ordanda yere düştü.sıyrıkları var.
    subaru şoförü : omurgası çatladı, bacağı kırıldı, suratının büyük bir bölümünden etler koptu.
    ben : kolumda sıyrıklarım var.



    olayı ilk okurken çok kin duydum o trafik magandasına. Ne var ki başına gelenleri okuyunca kinim geçti. Belasını bulmuş, ama keşke daha hafif yaralansa idi. Çok acı bir ders olmuştur bu ona. Bu tip kişilerden her yerde var ve kendilerini ölümsüz sanıyorlar, şişirilmiş egoları var, ben çok iyi şöförüm kaza yapmam havasındalar.

    Minibüs şöfürünün kapıdan fırlayıp yere düşmesi çok komik geldi, neden bilimiyorum mazur görün.

    Bu arada, arkadan çarpmada emniyet kemerinin koruduğunu pek bilmezdim. Demekki arka ön pek farketmiyor. Şiddetli arkadan çarpmalarda yine camdan fırlama ihtimali var.




  • evet tabiki var.araç arkadan aldığı darbeyle hız kazanıyor ben o anda koltuğa gerisingeri yapıştım.sürüklenmenin hemen akabinindeki o ani duruşta kalça bölümüm tamamen yerinde kalktı emniyet kemerinin alt bölgesini biraz bol taktığım için.cama doğru yöneldim ancak emniyet kemeri tuttu.bu ani yavaşlamanın akabininde araç yavaşça durmaya başladı.bunuda pek anlayamadım.

    otomatik olarak ani bir duruş yaptı galiba.
  • araç düz vites miydi?düz ise ayağınız debriyajda mı bekliyordunuz?belki bu yüzden durmuştur.
  • Selamlar ilk önce büyük geçmiş olsun. Bende 3 günlük Accord la mucur yüzünden kaza yaptım içinde oldugunuz durumu oldukça iyi anlıyorum . Burda önemli olan cana bir şey olmamasıdır gerisi teferruattır..
  • çok büyük geçmiş olsun Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın hiçbirimize

    ben de civic bakmaya gittiğimde bir tanıdığımız civiclerin diz hizasında bulunan konsol plastik çıkıntısının çarpma anında diz kapağına zarar verdiğini söylemişti sizin bu bölge ile ilgili bir sorununuz oldu mu acaba?
  • @stilll hocam ayağım debriyajda değildi.seyir halindeyken zaten ayağım hafif gazdaydı çünkü düşük hızdaydım arkadan bana vurulduktan sonra da frene asıldım ama araç o ani duruşu çoktan yapmıştı.zaten frende bi işe yaramadı o anı hız düşüşünden sonra kendi yavaşça durdu araba.fren zaten çok sertleşmişti.

    @cela soylu teşekkür ederim hocam Allah hiçbirimize bir daha yaşatmasın.

    @tedmiller diz konusunda kesinlikle bir sorunum olmadı.ama bu koltuklar canımı sıktı.arka koltuklarda yerinden bariz bir şekilde oynuyordu ve önceden de belirttiğim gibi şoför koltuğu vites tarafından minder bölümü bariz kalkıyordu havaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aokizilkaya -- 6 Temmuz 2008; 20:23:08 >
  • Arka koltukların deforma olması çarpışmanın şiddetinden ancak ben yinede ön bağlantıların hasar görmemesi gerektiğini düşünüyorum.

    Diz kapağı için önden çarpışma gerekir,aracın kendiliğinden durması -eğer şasede eğilme yoksa- fren hidroliğinin zayıflamasıyla çapraz bağlantıyı kullanan yeni sistemlerin özelliği olsa gerek.
  • Yanlış hatırlamıyorsam; Honda'lar arkadan darbe aldiğında benzin deposu hasar görmesin ve yolcuya zarar vermesin diye ortaya doğru hareket ediyor diye biliyorum. Arka koltuğun yerinden oynaması bununla ilgili olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trevanian000 -- 7 Temmuz 2008; 11:10:11 >
  • minibüs şöförleri tam mal.Çarpma anında fırlayacaklarını bilmiyor, kemer takmıyorlar.
  • çok geçmiş olsun...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.