Şimdi Ara

Citroen C4 Rölantide Stop Etme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım 2005 model Citroen C4 sürekli rölantide stop ediyor. Sabah çalıştırıyorum 10-15 km sorunsuz gidiyorum bir kaç ışıkta sorun yaşamıyorum sonrasında ışıklarda beklerken stop ediyor ve tekrar çalıştırmam zaman alıyor.

    Tamircinin birisi cihaza bağladı ve "Gaz pedalı konum sensörü_Sinyal yok" yazdığını söyledi. Beni oto elektronikçilere yönlendirdi. Fakat Adana' da her bir oto elektronikçi başka başka şeyler söylüyor ve hiç güven vermiyorlar. Ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz ?


    Araç tüpte de benzinde de stop ediyor.




  • ısınınca oluyor galiba.

  • Şimdiye kadar genellikle ilk çalıştırmada olmadı. Ama ışıklarda rezillik oluyor. Şehirde güvenilir tamirci imkansıza yakın zor. O yüzden desteğe ihtiyacım var.

  • yetkili servise götürüp arıza tespit parası ödemek mantıklı olabilir ama bu yaştaki aracı alırlar mı bilmiyorum
  • GayrimeşruDanışmanıÖzgür kullanıcısına yanıt

    Yetkili servis ile görüştüm. Araç eski, parçalar ya hiç gelmez ya da gelmesi 3-4 ayı bulabilir dedi. Arıza tespit için 1500 TL ödersiniz ama yapılma garantisi vermeyiz dediler.

  • taner.01 T kullanıcısına yanıt
    iyi bir citroen peugeot özel servisi bulman lazım hocam, Adana'yı hiç bilmiyorum ama illa ki vardır. Bir soruşturun
  • GayrimeşruDanışmanıÖzgür kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bir kaç tane citroen tamircisine aracı götürdüm cihaza bağladılar. Oto elektronikçilere yönlendirdiler, fakat orada da her cihaz başka hata kodu çıkarıyor şaşırdım kaldım.

    Ama bir kaç tanesi boğaz kelebeği olabilir dedi ama detayını bilmiyorum. Adana' da bu sektörde doğru adres bulma konusunda sorun yaşıyorum, yaşayan arkadaşım da çok maalesef.

  • Hocam hemen hemen aynı sorun benim başıma da geldi ne gitmediğim usta ne değiştirmediğim parça kaldı çözümü ECU reset atarak buldum eğer ki teybiniz kodlu değilse bence bir deneyin bir şey kaybetmezsiniz aynı şekilde bende artık başka çarem kalmadığından bunu da deneyim bari deyip yapmıştım ve gerçekten işe yaradı bazı durumlarda boğaz kelebeğinin adaptasyonu kendiliğinden bozuluyor ve ECU reset sayesinde bilgisayarsız adaptasyon yapmış oluyorsunuz bütün sensörler sıfırlanıyor gibi bir şey nasıl yapacağınıza gelirsek eğer ki yapmaya karar verirseniz yapacağınız işlem arabanın bütün camları bagajı kapısı vs. kapalı olsun sadece şoför camını açık bırakın anahtarı kontak kapalı bir şekilde kontağın üstünde bırakın kaputu açın akünün eksi kutup başını sökerek 20 25 dakika kadar arabaya hiç dokunmadan bekleyin süre dolduktan sonra eksi kutup başını geri takıp kapıyı açmadan camdan sarkarak direk arabayı çalıştırın 1 2 dakika rölantide çalışsın ECU Reset işlemi tamamdır umarım işinize yarar.





  • taner.01 T kullanıcısına yanıt
    Map sensörü varmı araçta bilmiyorum varsa bi temizlettir.
  • gaz kelebeği veya krank mil sensoru de olabilir.

  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Bu gün hareket halinde 20 kez yolda stop etti acil tamirciye girdim. Map sensörü değişmeli dedi aracı bırakmak zorunda kaldım. Orada şase vs var dedi.

  • uzay3871 U kullanıcısına yanıt

    Bunu hiç duymamıştım. Araçta orjinal teyp yok pioneer teyp takmış benden öncekiler. Eğer dediğinizi becerebilirsem tabiki denerim. Bu gün yolda kaldığım için acil tamirciye girmek zorunda kaldım map sensöründe şase var değişmeli dedi değişecekler olmazsa ilk işim deneyeceğim mutlaka. Teşekkür ederim.

  • Bu gün MAP sensoru orijinali ile değiştirildi hata kayıtları vs silindi vs usta arıza giderildi diye beni aradı. 1-2 tur beraber attık aracı durdurduk ve rölantide yine stop etti. Usta bana farda, stop lambasında, teypte vs de hata gösteriyor bunlar beyni karıştırabilir stop edebilir vs dedi. Yani aracı tekrar bırakmak zorunda kaldım.

  • taner.01 T kullanıcısına yanıt
    2. Şüpheli boğaz kelebeği.

    Ateşleme zamanı ile ilgili bi sorunsa yandı gülüm keten helva. Beyin değişecek anlamına gelir.

    Beyinden şüphe edilirse çıkmacıdan test amaçlı takıp deneyin derim. Beyinden değilse boş yere beyin almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 30 Ocak 2023; 19:40:22 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Boğaz kelebeğini önerdim fakat cihaz hata vermiyor vs dedi fakat daha önce başka bir tamircinin cihazı uyarı vermişti. Kimin cihazı ya da yazılı doğru ben de anlamadım. Aracı alalı daha 15 gün oldu ben kandım fakat tamir edecek doğru bir tamirciye de düşemedim. Beyinciye göndeririz dedi usta ama ne için dedi anlamadım. Beyin değişme senaryosunda önerinizi bir kenara not ediyorum.

  • taner.01 T kullanıcısına yanıt
    Aracı hiç vurdurdunmu? Senteside kaymış olabilir.
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Hiç vurdurmayı denemedim. Zaten daha yeni aldığım için gözümü açmadan bununla karşılaştım. Tek kötü yanı her ustanın başka bir şey demesi, hatayı anlamaması. Yani korkum o ki sök tak sök tak ile bu ustalar bana çok masraf çıkaracaklar gibi. Tavsiye üzerine bir ustaya gittim. Dün sorun çözüldü dedi kendisi ile tur attık, ödemeyi yapacağım sırada araç yeniden stop etti. Önce tüpe almışsınız ben tüpe karışmam tüpten dedi benzine aldık 10dk sonra benzinde stop etti ve araba yine orada kaldı. Bu Adana' da bu sektörde hiç bir ustaya denk gelmedim maalesef.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.