Şimdi Ara

Citroen C3 2004 dizel araç ile ilgili birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. ben araba konusunda yeniyim ama Rahmetli babamın şahini kullandıktan sonra kendime citroen c3 2004 model dizel bir araç aldım. 150 binde aldım Ve benim için önemli olan bir kaç soru soracağım.

    ilk sorum, boştayken ön taraftan plastiğe saniyede 2 3 defa vururmuş gibi ses cıkıyor mesela vites kutusunda vitesi değiştirmeden sağ tarafa çektiğimde ses kesiliyor ortaya geldiğinde az cıkıyor sola çektiğimde ses birazdaha artıyor. dikkatimi çekenlerden biri bu.

    bir diğeri ise turbolu aracım vites atarken 2bin devirde 1 den 2 yada 2 den 3 e falan geçerken debriaj normal ama 2bin devirin üzerinde 2.5 yada 3bin deyken vites değiştirdiğimde sanki böyle cart ediyor ses olarak his olarak ise debriaj tırtıklı basıyor düz değilde tırtıklı. bu sadece 2000+ devirde oluyor onu farkettim.

    sizce sorunlarım nelerdir ? triyer kayışı ile enjektörler yeni değişti. balatalar yeni değişti.



  • motor ve şanzıman kulağına baktırın... ayrıca şanzman yağı azalmış, bitmiş yada işlevsiz hale gelmiş olabilir. 2000 2500 devirde tırtıklı pedaldan bahsetmişsiniz bununda sebebi gazı bırakmadan debriyaja basmaktır diye düşünüyorum.
  • Şanzıman inecek baskı balata iyi değilse değişir. Düzelmezse vites senkromeçleri değişecek.

    Masraf 1000 liradan başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 binde ve şansıman yağına hiç baktırmadım. umarım sorun en azından bununla çözülür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonofisiris

    motor ve şanzıman kulağına baktırın... ayrıca şanzman yağı azalmış, bitmiş yada işlevsiz hale gelmiş olabilir. 2000 2500 devirde tırtıklı pedaldan bahsetmişsiniz bununda sebebi gazı bırakmadan debriyaja basmaktır diye düşünüyorum.

    2. olarak 2. viteste debriyaja basmak için 3000 devirde gazdan çekersem araç motor frenine girer gibi ses cıkartmazmı yani kasılmaz mı ? öteki türlü ayağımı çeksemde 2 sn ye yakın gazı yemeye devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.