Şimdi Ara

Yeni Continental SportContact 7 Yorumlarım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
6.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Lastik yeni, hakkında pek yorum yok. O yüzden kısa bir süredir kullanıyor olsam da gözlemlerimi aktarmak istedim. Konuyu ilerleyen zamanlarda sürekli güncelleyeceğim. Kullandığım ebat 245 45 R18, aracım Opel İnsignia 1.6 Turbo 180hp.

    Lastikleri kullanmaya başlayalı 2 hafta ve yaklaşık 600km oldu.
    72 db ses etiketinden başlayacağım. Continental lastiklerin etiketteki db değeri çoğu ebatta genelde 70-72 civarı olur. İnsan haliyle gürültülü bir lastik bekliyor. Öncesinde kullandığım ContiPremiumContact 2 (71db) ve PremiumContact 6 (72db) modelleri de kağıt üzerinde ve kullanımda gürültülü lastiklerdi fakat bu lastikler 72db etikete rağmen şimdiye kadar kullandığım en sessiz lastiklerden biri. Uzun süredir bu kadar az yol sesi, bu kadar az lastik uğultusu ile yolculuk yapmamıştım desem yalan olmaz.
    Yurtdışındaki kullanıcılarda da aksini iddia eden bir yorum görmedim. SportContact 7 testlerde bu konuda üst sıralara oynuyordu ama bana gerçekçi gelmiyordu, hakikaten doğruymuş.

    Konfor konusuna gelince, SportContact 7 bu konuda kesinlikle sessizliği kadar başarılı değil. Çok konforsuz olduğu anlaşılmasın, eski lastiklere göre aracımı rahatlattığı anlaşılıyor fakat kesinlikle konfor konusunda tatmin edecek bir lastik değil. Benim aracım zaten sert bir yapıya sahip. Hangi modeli takarsam takayım pamuk gibi olmayacak. O yüzden dert etmiyorum.
    SportContact 7'nin diğer tüm rakiplerini tabiki test etmedim fakat araştırıp anladığım kadarıyla konfor konusunda ancak orta sıralara oynayacaktır. SportContact 6 kullanan varsa ondan bir tık daha konforlu diyebilirim.

    Biraz da yol tutuş ve frenlemeden bahsedeyim.
    Bu lastiği diğerlerinden ayıran bir özellik var. Maximum yol tutuş ve frenleme performansı için ısınmasına kesinlikle gerek yok. Marşa bastığınız andan itibaren onlara güvenebilirsiniz
    Lastikler kuru zeminde resmen asfaltı parçalıyor. Şimdiye kadar çoğunlukla İzmir'in çevre yollarında kullandım. Örnek verecek olursam şehir içinden çıkarken 90, 180 veya 270 derecelik dönüşlerle yola çıkarıyor genelde.
    Oralardan yüksek hızlarla rayda gider gibi girip çıkabiliyorum. SportContact 7'nin sınırları baya yukarıda ve ben başıma iş açmamak için henüz aracın dönebileceği üst limiti bulamadım Korkutucu manada iyi bir kuru yol tutuşa sahip.
    Henüz ciddi bir fren yapmamı gerektirecek bir durum yaşamadım fakat standart kullanımda fren mesafesi çok iyi. Kullanmaya başladığımdan beri abs'nin devreye girdiğini hatırlamıyorum. PremiumContact 6'nın muazzam bir kuru zemin fren performansı olduğunu defalarca tecrübe ettim, kağıt üzerinde SportContact 7'nin daha iyi olduğunu düşünürsek yol tutuş konusunda başarılı olduğu kadar kuru zemin frenlemede de tatmin edecektir.

    Islak zeminde pek kullanamadım. Yalnızca dün İzmir'de bir ara sağanak yağış oldu, çevreyolundaydım ve 40 km kadar deneme şansı buldum. PremiumContact 6'lar ıslak zeminde iyiydi fakat kuruda olduğu kadar iyi değildi. Aralarındaki fark net şekilde hissediliyor. İlginçtir ki araba sanki kuru zeminde gider gibiydi ve bunu üst düzey kuru zemin performansı verdiği halde yapabiliyor.
    Aquaplaning hakkında şimdilik yorum yok.
    Büyük su birikintisi vs denk gelmediği için o tarz durumlarda nasıl tepki vereceğini bilmiyorum.

    Islak zeminde fren performansı için yorum yapabilecek kadar fren kullanmadım. Kullanıcı yorumları ve testlere göre rakiplerinden sıyrılıp ıslak zeminde frenlemede de ilk sırayı ele geçirmiş gibi gözüküyor.

    Lastik ömrü konusunda da tabiki şimdilik bir şey söylemem mümkün değil. Bildiğim tek şey bir önceki modele göre yaklaşık %20 daha uzun ömürlü olduğu.

    Güncellemeye devam edeceğim umarım faydalı olur.


    Yeni Continental SportContact 7 Yorumlarım

    Yeni Continental SportContact 7 Yorumlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 11 Ocak 2023; 21:58:38 >







  • Hayırlı olsun cpc6 nin tadı hala damağımda 225 45 17 kullandım 2 yıl kadar ıslak ve kuruda çok memnun olduğum bir lastik idi fakat biraz gürültülü gelmişti bana eminim sc7 daha iyidir
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Evet cpc6 gürültüsü hariç gerçekten güzeldi. Cpc6'daki gürültünün hamurdan ziyade sırt deseni ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Cpc7 de çıktı ve desene bakınca cpc6'dan sessiz olacak gibi. Öyle olursa sınıfında rakipsiz olur çünkü konfor manasında da kötü bir lastik değildi. Performansını zaten tartışmaya gerek yok. Yakında testleri de gelir.

    Değinmek istedigim bir nokta daha var, PremiumContact serisi premium touring (primacy 4, efficientgrip performance gibi) sınıfı bir lastik olmasına rağmen uhp olarak geçen michelin pilot sport 4, Goodyear f1 asymmetric 5 vb seriler ile karşılaştırılıyordu ve bunlarla da başa baş sonuçlar veriyordu. Uhp seriler genelde 17 inçten başlıyor ama cpc6 15 inçten başlayıp 22'ye kadar üretiliyordu.

    SportContact 7'de şu an en küçük ebat bendeki 245 45 R18

    Cpc6 ile karşılaştıracak olursam konfor hariç her türlü önde gibi gözüküyor. Özellikle ıslakta yeni bir çağ başlatmış sanki.




  • Ben Continental Premium Contact 7 XL den yana kullandım tercihimi. Aracım Zafira Tourer olduğu için XL önerdiler bu sebeple zaten Sesden yana beklentim yok, genel olarak xl etiketli güçlendirilmiş lastikler biraz seriye göre sesli oluyor araştırdığım kadarıyla. Henüz taktırmadım ancak dün kargodan lastikleri alırken birşey farkettim, yanaklar olsun sırt kısmı olsun aşırı yumuşak bir lastik gibi. Sanki tırnağımla zorlasam bir parça koparacakmışım hissi veriyor. Bundan önceki lastiklerim pirelli cintrutato P7 idi. 10-15 güne kadar aracın üzerinde görme şansım olacak Continentalleri.
  • yıllardım aynı cümleyi kuruyorum

    ülkede yol yok...


    çok ciddi yolsuzluk sorunumuz var derim hep...


    asfalt kalitesi rezil ötesi...

    kireç taşı...


    patlayan amortisörler, dağılan ön takımlar...


    ve sonra bu yol üzerinde hangi lastik diye dolanıp sorular sorular...


    ki İzmir yazmışsın... yolları ve asfaltı ile ünlü ilimiz...çalışkan bir belediyeniz var orası malum... 


    55 yanağın bile sorun yaşadığı ülkemizde 40-45 yanak ve diğer ölülere yorum dahi yapamıyorum...


    heran tektonik bir çukura düşüp gününüz zehir olabilir...

  • kaanrevan kullanıcısına yanıt

    XL zaten biraz geniş tabanlı ve dar yanaklı lastiklerde otomatikman gelen bir terim.. dar yanak olunca güçlendirilmiş olması gerekiyor hali ile.


    Yani özellikle takviyeli yanak yapalım diye bir mantık yok lastik üreticilerinde Rft'den başka.. XL sadece bilgi veren bir terim.


    Yeni lastikler hafif, yanakları daha esnek ve yumuşak, spor lastikler bile yumuşak karkasla yapılmaya çalışılıyor çünkü günümüzde herşey emisyon.. yuvarlanma direnci çok önemli. örneğin eski Cpc6 böyle değildi. biraz spor sert yapısı ile bilinirdi.


    Sportcontact7 bile konforlu sürüşü olan hafif bir lastik deniyor. spor-konfor-emisyon dengesine uğraşıyor özellikle avrupalı üreticiler..

  • Xl nin Extra Load anlamına geldiğini okumuştum. Zaten yanılmıyorsam yanağım diğer lastikleri göre güçlendirildiği ni okumuştum bu teknoloji için. Aynı ölçülerde 94 ve altı yük endeksinde XL hiç rastlamadım. 98 yük endeksinden sonra XL başlıyor bizim ölçülerde. Ama hangi teknoloji ile bunu yapıyolar bilmiyorum. Ben aracımın ağırlığını düşünerek Xl tercih ettim. Çünkü yaz aylarında port bagajla birlikte 2 tonu geçen ağırlıkla seyahat etmek zorunda kalıyoruz. Elbetteki diğer lastikler de bunu karşılayabilirler ama Xl öneriyordu üretici.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanrevan -- 25 Mayıs 2023; 23:38:27 >
  • Benim araba spor contact 5 ile geldi ..2022 sonu üretimi...7 si ne ara çıkmış bunun
  • kaanrevan kullanıcısına yanıt
    Ses konusunda takıntınız yoksa en iyi tercihi yapmışsınız hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 26 Mayıs 2023; 13:28:19 >
  • infinite kullanıcısına yanıt
    Yollar genel itibariyle kötü fakat Insignia'yı günlük kullanmıyorum. Genelde keyfi kullanım olduğu için sürekli kötü yollara maruz kalmıyorum. Mesela en son haftasonu Foça'ya gidip geldim ve hala marş basmadım.
    Zaten artık nerenin yolu iyi nerenin kötü bildigim için rotamı da ona göre oluşturuyorum
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Bazı seriler hala güncel olarak üretilebiliyor ama SportContact 5 bildigim kadarıyla 2012 yılında üretime başlanan bir model.
    SportContact 6 ise 2016'da çıktı. Bu model de 2022'de çıktı.
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    birde böyle bir özellik oluşuyor...nerede hangi köşede çukur var...nereye girersek ön takımı oraya bırakırız kritiği yapılır mütemadiyen


    ne mutlu Yeni Continental SportContact 7 Yorumlarım 

  • Merhaba,


    aracım Opel Insignia Grandsport 1.6cdti, ben de ContiSportContact 7 aldım 245/45/ZR18 XL 100Y MO1 ölçülerim hem XL güçlendirilmiş, hem ZR yüksek hıza dayanıklı hem de MO1 olanından aldım Mercedes Original Ekipman lastiği. Ama gel gelelim çok pişmanım bu lastiğin ıslak ve kuru zemin performansı çok kötü araç kayıyor özellikle ıslak zeminde kaç kere spin atmaktan zor kurtardım virajda. Benzer durum yaşayan var mı? Artık lastiklerim sahte mi acaba diye düşünmeye başladım.

  • eguler951 E kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimal kötü saklama koşulları yüzünden, yüzey bölümü özelliğini kaybetmiştir veya üretim tarihi çok eski bir lastikse de olabiliyor. 1-2bin km sonra düzelmesi lazım..


    kullandığınız asfalt da tozlu veya kötü bir asfalt ise lastik iş yapmaz hale gelebiliyor, ülkemizin kanayan yarası.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.