Şimdi Ara

CITROEN- ADDBLUE DEPO SORUNU. PİŞMAN EDEN MARKA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
315
Cevap
8
Favori
51.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba, arkadaşlar,

    2017 model citroen c3 1.6 bluehdi aracım var. 2 gün önce seyir ederken add blue ve servis ışığım yandı. aracımı henüz 800 km önce yetkili serviste bakıma sokmuştum. azalmasına imkan vermedim ama yine addblue eksildi herhalde deyip addblue ekledim. tahmin ettiğim gibi 1-2 litre kadar addblue aldı depo yani eksilmemişti. yarım saatlik sürüşten sonra motor ışığı da yandı ve tamir ettriniz uyarı ile 1100 km sonra aracınızın motoru kapanacaktır uyarısını aldım. telaşlandım ve netten araştırmaya başladım. görmez olaydım yazılanları. psa gruptaki aynı motora sahip defalarca şikayet vardı nette. c4 ler, 308 ler, 3008 ler. herkes aynı sorunu yaşamış. çözümlerini okumaya başladım. her servise aracını götüren 4000 ile 5000 tl depo değişimi ücreti ile karşılaşmışlar. bende üzüntülü bir şekilde ertesi gün izmir arkas gaziemir citroen servise geldim. önce tespit etmek için aracımı bilgisayara bağladılar ve sorun tespit forumlarda okuduğum ile aynı çıktı. depo değişimi ve 3937 tl lik bir fatura olacağını belirttiler. ben bunun benim hatam olmadığını belirttim ama yinede garanti sürem dolduğundan benim yaptıracağımı belirttiler. indirim istedim , onu da bu tutarı onaylarsanız BELKİ bir indirim alırız dediler. nasıl yani tutarı bilmeden ödeme mi yapacaktım.daha sonra distribütör ü aramayı denedim. kayıt alındı ve dönüş olacağı beklememi söylediler. gün içinde 2-3 kere daha aramama rağmen bana dönüş yapmadılar. tüm gün serviste boşuna bekledim. aracımı yaptırmadım şuan evin önünde yatıyor. çünkü kullanırsam motor kilitlenecek.
    BEN BU DEPO PARASINI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLİM. kullanıcı hatası değil. tüm markalar kendi hatalarından dolayı araçları geri çağıtrıyor bunlar bize yaptırmaya çalışıyor. buradan yetkililere sesleniyorum konuyu üste taşıyalım lütfen. mağdur çok fazla insan var. 4000 tl para ödeyen çok var. PSA grup pişmanlıktır.







  • Tamamen bu konudan bağımsız konuşuyorum, dediğinizde %100 haklısınız bu foruma bakarak araba alınmaz neden mi;
    - Fransızlar --> Sakın bulaşma çok arıza çıkarır, teneke.
    - Opel -> Çakma Alman, kronik sorunlu sürekli arıza çıkarıyor.
    - Volkswagen -> Dsg saatli bomba alınmaz, donanım fakiri, başka markaya bak.
    - Honda -> Kronik göçüklü, 20 yıllık atmosferik motor uzak dur.
    - Toyota -> Ruhsuz tasarım fakiri, malzeme kalitesi yalıtımı çöp, hybrid'in mtvsi kazık uzak dur.
    - Fiat -> Çöp oğlu çöp uzak dur, sadece dizel motoru iyi o da rakiplerine göre biraz fazla yakıyor ayrıca benzinlisi yağ yakıyor uzak dur.
    - Skoda-Seat -> Vw grubunun en alt markaları ayrıca dsg bunlarda da var uzak dur. Çakma vw alma.


    Eveet elimizde ne kaldı? Subaru ve Mazda işte bu 2 markayı alabilirsiniz bu foruma göre
    Bu adblue deposunun kronik sıkıntılı olduğunu çok öncesinde belirlemiştim. (Son 2_3 yıldır psanın dizel motorıyla ilgili uzun dönem kullanıcı deneyimlerini araştırıyorum geçen sene bu olayın kronik olduğu kanaati bende oluşmuştu) çünkü çok fazla geri dönüş görmeye başlamıştım. Çeşitli yerlerde de bunu yazmıştım. Bence hiç iki bir etmeden değiştirmeliler ama yine gözlemim garantisi biten araçlarda yokuş yapıyorlar.

    Bu noktada 2 sene citroen kullanmış ve garantiden baskı balata değiştirmiş (baskı balata garanti kapsamında değildir) ve şu anda 7 yaşını geçmiş bir peugeotta enjektör setinin yarı ücreti firmadan karşılanmış bir aracın sahibi olarak gözlemlerimi paylaşayım.

    Benim gözlemlerime göre Citroen/Peugeot ta iş serviste bitiriyor arkadaşlar. Genel merkez yetkili servisin devreye girmediği durumlarda olmaz diyip çıkıyor işin içinden yani yetkili servis değiştirmek İstiyorsa değiştiriyorlar istemiyorlarsa değiştirmiyorlar. Bunda da en büyük etken aracın servis bakımlı olması oluyor. Eğer aracınız servis bakımlıysa özelliklede aynı servisten bakımlarınıza devam ediyorsanız ve o servis sizin için merkeze olumlu referans oluyorsa işler çözülüyor.
    Psa dan sıfır araç alan alacak olanlara benim tavsiyem aracınızı yetkili servis haricinde dışarda bakıma götürmeyin ve bakımlarını atlamayın.
    Arkadaşlar, 4000 TL servis fiyatından sonra psa grup şikayetlerim üzerine önce 1437 TL'ye, az önce ise 1200 TL'ye düşürdü fiyatı. Ben ise 750 TL ödeyebileceğimi belirttim(ki ücretsiz değişim olması gerekirken). Ama koskoca firma benim dediğim rakama inemedi maalesef. Hem de sorun firma marka kaynaklı olmasına rağmen. Sakın sakın Citroen almayın aldırmayın. Aracım şu an kapıda yatıyor. Haber kanallarında yakında göreceksiniz bu rezilliği. İleteceğim. Tüketici hakem heyetine de başvuracağım bozuk araç satıldı diye kendileri uğraşsın. Olmaz olsun böyle firma. varsa bu forumda yetkili birileri okuyan birileri bana yardımcı olsun lütfen.
  • peugeot sahiplerinin çoğunlugu ücretsiz değiştiriyor
  • 308 almaya niyetli biri olarak sormak isterim. Acaba bu Adblue sorunu hangi model yıllarında sıklıkla görülmüş? Ufak bir araştırma yaptım ve 2015 model yılı haricinde çok sorun yaşayan olmamış. Gerçi 308 pek tutulan bir model olmadığı için arıza sayısı da ona göre şekilleniyor.
  • Benzer durumda 30.000 km de citroen ds4 aracımın navigasyonu bozulmuştu. İçine orjinal dışı cd girmeyen ünite için 5k para istediler 2015 yılında.

    Her ne kadar canım 3008 almak istesede hep aklıma bu olay geliyor. Benden uzak olsunlar
  • cankut1907 C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben servise gittiğim de 4 aracın add blue deposu değişiyordu. Tavsiye add blue araç almamak. Hele ki marka arkanda durmuyorsa . Biraz daha araştırın addblue sıkıntısı o kadar çok ki. Citroen garanti bitince parçanın arkasında durmuyor
  • Allah kimseyi malının arkasında durmayan markanin/üreticinin eline düşürmesin.

    Sorunlu mal satıp bedelini kullanıcıya yıkmak düpedüz hırsızlık yapmaktır
  • 3008 ve 301 sahibi olarak söylüyorum psa ağır pişmanlıktır.
  • Yeni kasa 3008 mi ?
  • Peugeot'un bu isin arkasinda durmasi lazim bence. Sizden ufak bir meblaj disinda para istemeye devam ederlerse mahkeme yolunu isaret edin ve sikayetvar'a yazin. Ilgileneceklerdir...
    Bu arada peugeot pismanlik falan degildir gayette kaliteli arabalar yapiyor. Hatasiz araba kalmadi meshur motor ureticisi japon harikasi honda'nin bile motorlarinda kronik sorun cikabiliyor artik. 90'li yillarin motor mekanigini mumla arayacagiz yakinda herhalde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szymek61

    Yeni kasa 3008 mi ?
    Evet
  • Sadece adblue arızası verse turbo enjektör dpf egr 150 binde cortlar zaten uzak durulması gereken bir marka bakmayın siz forumdaki pejo fanboylarına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 1 Kasım 2019; 8:48:6 >
  • Bu adblue deposunun kronik sıkıntılı olduğunu çok öncesinde belirlemiştim. (Son 2_3 yıldır psanın dizel motorıyla ilgili uzun dönem kullanıcı deneyimlerini araştırıyorum geçen sene bu olayın kronik olduğu kanaati bende oluşmuştu) çünkü çok fazla geri dönüş görmeye başlamıştım. Çeşitli yerlerde de bunu yazmıştım. Bence hiç iki bir etmeden değiştirmeliler ama yine gözlemim garantisi biten araçlarda yokuş yapıyorlar.

    Bu noktada 2 sene citroen kullanmış ve garantiden baskı balata değiştirmiş (baskı balata garanti kapsamında değildir) ve şu anda 7 yaşını geçmiş bir peugeotta enjektör setinin yarı ücreti firmadan karşılanmış bir aracın sahibi olarak gözlemlerimi paylaşayım.

    Benim gözlemlerime göre Citroen/Peugeot ta iş serviste bitiriyor arkadaşlar. Genel merkez yetkili servisin devreye girmediği durumlarda olmaz diyip çıkıyor işin içinden yani yetkili servis değiştirmek İstiyorsa değiştiriyorlar istemiyorlarsa değiştirmiyorlar. Bunda da en büyük etken aracın servis bakımlı olması oluyor. Eğer aracınız servis bakımlıysa özelliklede aynı servisten bakımlarınıza devam ediyorsanız ve o servis sizin için merkeze olumlu referans oluyorsa işler çözülüyor.
    Psa dan sıfır araç alan alacak olanlara benim tavsiyem aracınızı yetkili servis haricinde dışarda bakıma götürmeyin ve bakımlarını atlamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 31 Ekim 2019; 22:41:58 >




  • https://www.ecumasters.com/izmir/h-12-adblue-iptali.html

    umarım yardımcı oluşumdur. Burada adblue sistemi devre dışı bırakııyor herhalde. İçinize sinerse yaptırırsınız.
  • Herkes övüyor,sorunsuz şanzıman güzel tasarım vs. Demek bu adblue sorunu görünmeyen kısmı imiş.
  • Yeni bir Peugeot kullanıcısı olarak ben de bu tür olaylara karşı önlem olarak Garanti Uzatma Paketi almayı düşünüyorum.
  • 308 de akrabamin başina gelmiş gecen hafta konuştuk ruhsata bakip yila bakip sabit depo fiyatini soyluyor servisler uyarinca uzatilmiş garantiden degiştirmişler

    biraz araştirdim bu depo olayi resmen kronik sorun
  • Ne olursa olsun garanti olsun olmasın bu kronik bir sorun belli . Sorunun kaynağı ne diyorum ? Elektronik şans diyor servis böyle birşey olabilir mi? Ee hadi 4000 verdim aldım depo sonra bir daha olmayacağı ne malım diyorum ? 1 sene garantisi var diyor , 1 sene 1 ay sonra bozuldu ne yapacağız diyorum tak yeni depo. Olacak iş değil. Rezillik ya. Tonla para verdik araca. Evet araç yakış olsun teknoloji olsun süper ama neyleleyim bu sorunlu aracı. Araç yatıyor kapıda 4000 tl ödemek istemiyorum . Almayın arkadaşlar bu aracı . Cidden 2017 model 46 bin km de aracım ya , 4000 tl uyduruk addblue deposu nedir yahu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carteryusuf

    Ne olursa olsun garanti olsun olmasın bu kronik bir sorun belli . Sorunun kaynağı ne diyorum ? Elektronik şans diyor servis böyle birşey olabilir mi? Ee hadi 4000 verdim aldım depo sonra bir daha olmayacağı ne malım diyorum ? 1 sene garantisi var diyor , 1 sene 1 ay sonra bozuldu ne yapacağız diyorum tak yeni depo. Olacak iş değil. Rezillik ya. Tonla para verdik araca. Evet araç yakış olsun teknoloji olsun süper ama neyleleyim bu sorunlu aracı. Araç yatıyor kapıda 4000 tl ödemek istemiyorum . Almayın arkadaşlar bu aracı . Cidden 2017 model 46 bin km de aracım ya , 4000 tl uyduruk addblue deposu nedir yahu ?
    https://www.ecumasters.com/izmir/h-12-adblue-iptali.html

    burası ile bir görüş bence senin sorununu çözerler, keyifle binersin aracına. 46 bin km de satıp maceraya girmeye deymez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: szymek61

    Herkes övüyor,sorunsuz şanzıman güzel tasarım vs. Demek bu adblue sorunu görünmeyen kısmı imiş.
    Daha aracı ilk aldım bismillah ekran kapanma sorunu verdi. Mirrorlink çalışmadı. Şanzıman ile ilgili sıkıntı yok. Bu aracı alınabilir kılan ise motor şanzıman ikilisi. Tasarım ve kokpit göreceli bu konuda yorum yapmıyorum tabiiki.
    Nir ara yeni 508 e bakalım nedir ne değildir felan dedim buradaki bayi çalışanlarının 300 350 k civarında fiyatı demesinde sonra algı yönetimi yapıldığına net kanaat getirdim. Yıllarca qq dizel otomatik olmanın avantajını yaşadı. Ama artık rekabet çok kızıştı. Tiguan yağlı dsg+dizel ile gelse (1600 cc) bu segmentide kalbura çevirecek. Pugun tek satan aracı 3008. 508 satılmadığı için kaldırıldı. 308 2018 kasalarını satıyorlardı daha bir kaç ay öncesine kadar. 208 satamadı fazla. 301 şirket aracı zaten anlatmaya gerek yok.
    Pug insanlara araç satmsk istiyorsa her segmentte vw marka araçların %20 daha avantajlı fiyata sahip olması lazım.
    Misal passat 180k ise dizel otomatik, yeni 508 150k
    Golf 140k ise 308 115k
    Vs...

    Sadece suv da tiguanın motor kombinasyonu sebebi ile satamıyorlar. Benzinli tiguanın satışlarına bakın 3008 in 10 katı kadardır.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.