Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (259. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.640
Cevap
98
Favori
352.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugure

    Arkadaşlar picasso cuları biraz daha yardımsever diye biliyorum. Yukarıda sorduğum sorulara henüz cevap alamadım. Benim için en önemli olan bir tanesini tekrar sormak istiyorum belki bir cevap veren çıkar.

    telefonumu tanıttım (Iphone), ekranda kişi listesini görüyorum fakat arıyacağım kişiyi bulmak için direksiyondaki yuvarlak düğmelerden kişi listesinde aşağı yukarı gidemiyorum. illa bu işi ekrandan yapmak gerekiyor, oda çok zor. bunun bir yolu varmı acaba

    Sayın ugure, DH den daha aktif olan facebook sayfasında sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Nedense DH ye giriş yapmak insanın dakikalarını alıyor.
    Ayrıca her cm kareye reklam koydukları için de sayfalar arasında geçiş son derece yavaş. Saygılarımla.
    https://www.facebook.com/groups/citroenc4picassoturkiye/




  • Selamlar bende citroen c4 picasso düşünüyorum 7 kişilik istiyorum.Ama b180 mercedesle arasında gidip geliyorum.Hatta citroen ds5te olabilir yardımcı olurmusunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocayayla

    Selamlar bende citroen c4 picasso düşünüyorum 7 kişilik istiyorum.Ama b180 mercedesle arasında gidip geliyorum.Hatta citroen ds5te olabilir yardımcı olurmusunuz

    Ben de B180, 5kişilik picasso ve DS5'e gelmiştim en son aşamada. B180'i çevremin israrına rağmen elemiştim Siz biraz daha düşünün bence. Çünkü 7 kişilik picasso ve DS5 farklı segmentte ve farklı ihtiyaçlara cevap veren arabalar. DS5 daha az teknolojik olmasına rağmen kokpiti sayesinde daha teknolojikmiş havası veriyor. Bagajı ve arka koltuk alanı daha dar doğal olarak. Ama gördüğüm en güzel 2 kokpitten biri.(Diğeri peugeot 3008). Picassodaki minibüs koltuklarından indikten sonra DS5'in ısıtmalı - elektrik yönlü ve masajlı deri koltuklarına oturunca , hele de kokpit sizi sarınca picassoya bir daha oturmak istemeyebilirsiniz.

    Mercedes de güzel alternatif ama benim gibi tüm donanımları almaya kalkarsanız 150'yi geçer fiyatı. Ha hakeder mi ? Bence eder. değer kaybetmez.




  • ds5i eledim mercedeste gidip gelmemdeki amaç markasından dolayı picasso 7kişiliği tercih etme sebebim donanım picasso full paket alacağım picasso donanımı özelliğinde mercedes b serisinde varmı bilmiyorum.
    cEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR ederim
  • kocayayla K kullanıcısına yanıt
    merhaba, aynı dert bende de var b180 ile grand picasso arasında kaldım bugün fiyatları aldım picassoya yönelir gibiyim, mercedes kendini ağırdan satmaya başladı aslında 0,69 faiz oranı da kaçacak gibi değil ama bakım maliyetleri kasko tutarları girince ağır gibi citroene göre
  • Sayın eskipapaz, öneriniz için teşekkürler. Ben hala facebook veya twitter kullanmaya direniyorum. Ama üye olan bir arkadaşımın hesabından girebilirim sanırım. Genede burada cep telefonu bağlantısı ile ilgili soruma çözüm önerecek arkadaş olursa sevinirim. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde yolcu kapısını kapattığımda tavan kısmından gürültü geliyor. Gevşek birşeyler oynuyor gibi. Araç hızlanırken de göğüs kısmından özellikle devir düşükken titreme gibi bir ses geliyor. Bunlar sizde de oldumu acaba. Bakım için servise gittiğimde göstereceğim bakalım ne diyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aranıza katılıyorum yarın.
    Teknoloji, Güvenlik, Otomatik Bagaj, Panoromik cam tavanla birlikte 105.000 fiyatla alıyorum.
    Bu arada araçlara zam geldi. Ama bazı bayiler dolar kurundan önce aldıkları araçları daha makul fiyatlarla satıyorlar. Pazarlık gücünüzü kullanın.

    Bu araç için araç içi kafalık monitörü gibi tavsiyeleriniz olur mu. (Port bagaj, monitor, bagaj paspası, bagaj tampon koruması gibi)


    Senelerdir sıfır sorunla toyota kullanıcısıyken büyüyen ailemle birlikte mecburen bu araca geçiyorum, inşallah sorun yaşamam.
    Selamlar
  • Tekrar merhaba arkadaşlar.
    Çorlu şubesinden Cuma günü Citroen C4 Grand Picasso mu teslim aldım. Ben karar verdikten 1 gün sonra aracı teslim ettiler. Önceye göre ne kadar hızlanmış işlemler.

    Neyse, Çorlu - İstanbul. Sonrasında istanbul şehir içinde kullandım aracı.

    İlk izlenimlerimi sizinle paylaşmak isterim:
    Araç Full + Teknoloji + Güvenlik + Otomatik arka bagaj ile geldi.
    Öncesinde mümkün olduğunca boş araçlar almış, mecburen bu aracı (çünkü boşunu satmıyorlar) almış biri olarak şunları söylemem gerekiyor.
    1 Xenon farlar harika çalışıyor. Aydınlatması iyi.. Önünüzde araç varsa hemen onu rahatsız etmeyecek şekilde teki kafayı yere indiriyor, ötekisi sağ tarafı uzun şekilde aydınlatıyor. Direksiyonu çevirdiğiniz yere bakıyor filan. Bence şahane özellikler.
    2 Anahtarsız giriş ve çalıştırma toyotadan sevdiğim özellikti. Zaten bu aracı tercih etmemin sebeplerinden biri de buydu. Güzel sorunsuz çalışıyor.
    3 Otomatik el freni. Adı el freni ama artık elinizi sürmüyorsunuz. Araç durduğunda el frenini elektronik olarak çekiyor. Siz D ye takıp haraket ettiğniizde kendi indiriyor. Bunlar çok güzel detaylar.
    4 Park asistanına BAYILDIM. İki araç arasında 8-9 kez filan denedim, kusursuz çalışıyor. Lakin bizim sitenin otoparkında taşıyıcı perde kolonlar var. Orada perde kolonları saymıyor park yeri olarak. Bu sistem iki araç arası harika çalışıyor. Özellikle aracın boyutu büyük olunca ve kadın kullanıcıların çokluğu düşünüldüğünde çok yerinde bir donanım olmuş.
    5 Navigasyon eğer adres girerseniz sizi oraya götürüyor. Ama yandex e alışmış birinin şehir içinde bunu kullanması zor. Keşke yandex ten bulduğumuz noktayı direkt buraya bluetooth dan aktarmanın bir yolu olsaydı. Bende araçla gelen igo yazılımının iphone sürümü de var, zamanında para verip aldığım fakat şimdi kurmadığım. En azından orada bulduğumuz yeri keşke araca atabilseydik. Belki enlem, boylam yazıp girmek daha kolay olacak. igo nun iphone sürümünde POİ (hastane, eczane, avm bilimum otel, dükkan) harika şekilde çalışırken bugün aracın navigasyonunda viaportu bulamadım. Belki ben beceremedim. Açtım yandex navi yi, viaport söyledim. Sesimi viaport yazısına çevirdi beni en kısa yoldan götürdü. Keşke daha işlevsel olsa bu navigasyon. Belki şehirler arası yolda kullanırım.
    6 Kör nokta uyarı sistemi: insana güven veriyor. Kafamı çevirip arka tarafa bakmayı bıraktım.
    7 Şerit ihlal uyarı sistemi: Herhangi bir yolda yanlışlıkla şeridi sinyal vermeden değiştirirseniz veya şeridinizi koruyamazsanız emniyet kemeri tık tık tık sürücüyü uyarıyor. Çok iyi düşünülmüş. Sürücünün kusurunu yolcular haber almamış da oluyor.
    8 aktif gergili emniyet kemeri: araç ilk haraket ettiğinde ön emniyet kemerleri söyle bir sıkıyor. Eğer sıkı bir frene basarsanız gene iyice sıkıyormuş. Kaza anında boşluk bırakmıyormuş.
    9 Benim üçüzlerim var, bu aracı da mecburiyetten ve en mantıklısı bu diye tercih ettim. Piyasada neredeyse tüm 7 kişilikleri inceledim. Bana göre en mantıklısı buydu. Verso nun 1,6 dizel otomatiği olsa kesin onu alırdım. Ama beğendim bu aracı. 1.6 dizel motor gerçekten yeterli bir güç üretiyor. İlk kalkışında biraz benzinliye göre yavaş kalsa da (çünkü aracı sakin kullanıma göre ayarlamışlar) siz gaza bastığınızda güçlendikçe güçlenen, 120 de bile ivmelenen bir makine olduğunu anlıyorsunuz. Dizel + Tam otomatik şanzıman uyumu kusursuz çalışıyor. Ben motoru çok beğendim.
    10 Start Stop sistemi çok iyi çalışıyor. Siz pedaldan kaldırdığınızda araç harakete hazır hale gelmiş oluyor. Gecikme hissedilmiyor.
    11 Üçüzler için tercil edilmesi gereken araçlardan. Arka 2. sıra koltukta tam 3 İSOFİX bağlantısı var. 3 bebek koltuğu rahatlıkla sığıyor. Corollada çocukların ayakları bizim koltuklarımızdayken, bu aracın diz mesafesinin genişliği sayesinde çocuklar da daha konforlu bir yolculuk yapmaya başladı. Arkada Karartılmış camlar ve güneşlik gibi detaylar tam bir aile otomobili olduğunu gösteriyor. Ayrıca aynanız iki tane, biri klasik geri ayna (kendiliğinden kararan) ve çocuklara bakmanızı sağlayan başka bir ayna daha var. Beğenilesi.
    12 Ses sistemi de çok başarılı. Mevcut araçlarımdan daha iyi. Araç usb bellekten mp3 filan okuyor. bluetoth aracılığıyla telefondaki müzikleri çalıyor. Eğer iphone kullanıcılılarındansanız telefonu usb ye bağlanıdığınızda ipod olarak görüyor ve oradan da müzik çalabiliyor. Ayrıca bluetoth hemen görüyor, oradan konuşma filan yapabiliyorsunuz. Telefon rehberinizden veya son arananlardan arama yapabiliyorsunuz.
    13 aracın 12 inclik ve 7 inclik iki ekarnı var. 7 inclik ekranı dokunmatik. Yanındaki temel bölümlerden birini seçtikten sonra dokunmatik ekrandan işlem yapıyorsunuz. Ordaki tek fiziksel tuş ses kadranı. Diğer fiziksel tuşlar direksiyonunun üstünde.
    14 Direksiyonun üstünde sol üstte cruise kontrol ve hız sınırlayıcı aşağında 12 incik ekran ve navigasyonla ilgili kısa yollar solda üstte müzik kontolleri altında telefon kontrolleri var. Ayrıca park asistanı sol altta kısa yolu var. Hafif bir direksiyon olmasına rağmen hızlandıkça ağırlaşıyor, güven veriyor. Direksiyon genel olarak başarılı.
    15 Cruise kontrol önceki kullandıklarıma göre çok geliştirilmiş. Hızı ayarlıyorsunuz direksiyondan. Mesela 70 ayarladınız. Öndeki araç 60 a düştüğünde araç motor freni ile 60 a düşüyor. Sizin frene filan basmanıza gerek yok. Araçla mesafesini 2 sn olarak (hızınıza göre değişken mesafede koruyor) Eğer gaza basarsanız 80 e çıkıyor araç gazdan ayağınızı kaldırdığınızda tekrar 70 e düşürüyor hızını. Ancak frenle ara veriyorsunuz hız kontrolüne. Onda da yukarıda pause tuşuna basarsanız direkt son ayarlanmış hızdan devam ediyor. Bunun bir ilerisi aracı tamamen kendi kullanması arabanın :) Bize pek iş düşmeyecek.
    16 Gelelim yakıt ekonomisine son olarak galiba 360 km yol yapmış oldum. Deponün görsel olarak üçte birlik yakıtını da bitirdim. Bu gidişle araç 1000 km üzerinde tek depo dizelle gitmiş olacak.

    Şimdilik bu kadar. selamlar ve sevgiler.




  • Sayın fmazi, güle güle kullanın. Benim GP 2007 model olmasına rağmen 8.5 yıldır dertsiz ve tasasız kullanıyorum. Eminim ki sizde bu şekilde kullanırsınız.
    Saygılarımla.
  • arkadaşlar son günlerde benim de start-stop olayı sapıtmaya başladı..genelde çok kısa mesafe kullanıyorum belki ondandır ama hava da soğuk değil vs anlamadım.. sorun ise start stop devreye girmiyor. her gün sabah ve akşam toplam 8 km yol yapıyorum..dediğim gibi bundan olabilir belki ama bir servise göstersem mi acaba?
    bir de 4. levent sanayi de tanıdık bir usta var mı? sol kapının altını sürttüm bir çizik ve minik de bir göçük var..daha önce de maşpriyeli kaldırıma geçirmiştim 60-70 cm göcük var marşpiyelde...kapıda sorun yok ama..uygun fiyata ve iyi bir usta arıyorum yaptırmak için...
    cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • bluesoul B kullanıcısına yanıt
    Havalar biraz serinlediğinden 4 km kullanımda motor işletme sıcaklığına gelmiyor yada yine serin havadan dolayı aküden olabilir mi? Şöyle boş zamanınızda 15-20 km bir kullanımda belli olur. Bunu denemeden bence servise gitmeyin.
  • Arkadaşlar merhabalar sadece bilgi için söylemek istiyorum. Ben de buradan başlamıştım paylaşımlara ama dh ne yazık ki teknik bir çok sıkıntı çıkarttığından (sayfa açılmaz, geç açılır, mobil sorunlu, mesajlar bazen kaybolur vs..) herkes facebook grubuna taşınmış gördüğüm kadarı ile. Kullanmamama rağmen ben de bir facebook hesabı açarak oradan takip ediyorum artık. Burada paylaşılmayan bir çok içerik var orada hatta servisten yetkililer de var grupta bilginiz olsun...
  • fmazi F kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir yazı olmuş .Ellerine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni arkadaşları buraya bekleriz

    https://www.facebook.com/groups/citroenc4picassoturkiye/?ref=bookmarks



    bu arada 15. madde ile ilgili oalrak. Hız sabitleyici ile bir gelişim yok da, ekstra bir özelliği var... aktif hız sabitleyici olması... aracın önündeki radarı diğer detaylarınız yazdığınız şekilde kullanarak CC'ye müdahale ediyor. Yoksa standart CC'ler yine standart
  • Ardaşlar mrb..bu hafta baylastan tanıdık aracılığıyla arabamda baskı balata ve volanı değiştirttim aynı zamanda 5.02 yazılım yüklettim picassoma,, araç performans,,ses ve ataklık olarak mükemmel ötesi oldu hatta daha önce motordan gelen ses gürültülü ve mekanik çalışma sesi şimdi daha dijital ve sessiz oldu ,,titremelerin hepsi bitti.. araç gerçekten değişti. .yazılımla navigasyon ön giriş değişti harita güncellendi motor sessizliği içinde enjektör yazılımından olduğunu söylediler..
  • baskı balata değiştirme nedeniniz neydi?
  • az önceki yazıma ek vites geçişleri de eskiye nazaran mükemmel oldu..
  • daha önceki yazılarımda belirtmiştin çok hafiften bir titreme oluyordu zaman zaman,, biraz pimpirikli olduğum da olabilir..biraz keyfe keder değiştirttim ama şuan eskisinden çok daha iyi oldu..
  • kalkışta olan titreme mi. bizde de o konu olmuştu. debriyaj alıştırması yapılarak epeyce düzeldi ama sıfır olmadı. Aynı konu mudur acaba.
  • 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.