Şimdi Ara

Cipset ısınması ve soğutucu değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kuzey köprüsündeki sıcaklık beni çok rahatsız etti ve Vatan Bilgisayar'dan XIGMATEK PORTER CN881 CHIPSET SOĞUTUCU yu aldım.Anakartın üzerindeki fabrika çıkışkı çipset soğutucuyu söktüm çipsetin üzerindeki orjinal macun ne kadar sırnaşık sakızımsı bir yapısı olsada kolanya dökerek diş fırçası ile sürterek temizledim.ÇİPSETİN ÜZERİNDE KUZEY KÖPRÜSÜNÜN ÜZERİDE AMD A980 YAZISI VARDI YANİ G46 KARTLAR 970 YAZSADA 980 LİK MODULÜ KULLANMIŞLAR ve XIGMATEK PORTER CN881 CHIPSET SOĞUTUCU yu thermal take T2 macun kullanarak üzerine monte ettim. ne kadar anakartım garanti kapsamı dışına girmesini göze almış olsamda bu montajı yaptım .Sonuç beklentilerimin üzerinde fazla oldu. Overlockta (üst sınırda) İşlemcim AMD Fx 6400 (CPU 4,2Ghz ) ve ekran kartım Saphire AMD R9 280 dual X (GPU 1100 Mhz Ramlar 6400MHZ effective (1575Mhz) hızında kullanmama rağmen kuzey köprüsünden kaynaklanan reset ve aşırı ısınma ortadan tamamen kalktı Köprü sıcaklığı 15 ile 35 derece arasında sıcaklık düşüşü yaşandı Bakır panel direk çipsete temas ediyor .Artık ısınma ile ilgili en önemli sorunu düzeltmiş bulunmaktayım .Artı bu çipset soğutucuya 80 mm zigmatek fan takılmaktadır. Ben taktım hava sirkilasyonu ısı düşüşü dahada düşürdü .eskisinden daha tatmin edici olduğu için AMD kullanıcılarına bu çipset soğutucuyu öneririm Bütün kartlara öneririm asus sabertooth olsun veya formula Z kullanın standart köprü soğutucularından performanslı olduğunu idda ediyorum .Sebeb olarak standart anakartların üzerindeki köprü soğutucuları kapladıkları alan yükseklik bakımından düşük seviyede aşırı derecede ısınan köprünün sıcaklığını çipsetten uzaklaştıramadığı için reset sorunları oluşturmaktadır. bu soğurtucu , içi soğutucu gazla dolu bir bakır panelin çipsetten takriben 10 cm üzerinde yüksekliğe sahip olup çipset üzerindeki ısıyı hızlı şekilde uzaklaştırmaktadır ve 80 mm bir fan ile aliminyum panellere tutundurarak sirkilasyonu hızlandırarak en minimum seviyeye ısıyı indirgemiş olacaksınız .Böyle bir sistemi ana kartlarına standartlaştırmak ürünün normal kapladığı alandan 3 kat fazla yer kaplamasına mani olacağı için ve imalat ücretini arttıracağından bu köprü setini beklenilen performansta yapmadıklarının kanaatindeyim tekrardan söylemek gerekirse AMD kullanıcılarına bu çipset soğutucuyu öneririm
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100

     Cipset ısınması ve soğutucu değiştirme Cipset ısınması ve soğutucu değiştirme Cipset ısınması ve soğutucu değiştirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 30 Haziran 2014; 23:41:15 >







  • oguz3355 O kullanıcısına yanıt
    970 990 chipsetlerde var bu ısınma sorunu bana sorarsanız donma reset otomatik kapatma gibi sorun çıkartmıyorsa kullanmaya devam edin forumda daha önce konusu açılmıştı çizgi elektronik asus kartlara yapılan müdahale ile kartın garanti dışı kalabileğini söylemişti.
  • oguz3355 O kullanıcısına yanıt
    fsb ile oynarken ramlere dikkat ediyor musunuz frekansları yükseliyor mavi ekranın sebebi o olabilir
  • kusey köprüsü bende de ısınıyor.fx-8150'yi 4.6 ghzde kullandığım halde bi sorunla karşılaşmadım.mavi ekran vs... ısınması beni de rahatsız etti.bu yüzden küçük bir fan yerleştirdim üzerine.3 pinli bir fan.gayet güzel soğutma yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

    kusey köprüsü bende de ısınıyor.fx-8150'yi 4.6 ghzde kullandığım halde bi sorunla karşılaşmadım.mavi ekran vs... ısınması beni de rahatsız etti.bu yüzden küçük bir fan yerleştirdim üzerine.3 pinli bir fan.gayet güzel soğutma yapıyor.

    Bende zaten stok sogutucuyu kullanmıyorum diye fanini chipsetin üstüne yerleştirdim. Mavi ekran felan görmüyorum bayadir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi hocam asus sabertooth 990FX e de yapılabilir mi bu
  • İyi yapmışşsınız
  • Helal olsun :D bu riske değmiş anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 63mm fanlar var onlari 5 volt ile calisir ses te yapmaz hemde iyi sogutur fansiz a gore fark olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğutucu anakarta takılıyken gayet şık duruyor.anakarta takılı çektiğin fotoğraf biraz flu çıkmış.kasaya takılı halde iken fotoğrafını çekmen mümkün mü acaba? bir de boşta iken aida64 ile sıcaklık değerlerinin ekran akıntısını da eklersen iyi olur.şu anda vatan fiyatı 20tl zaten.ben de alıcam bi tane.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.