Şimdi Ara

Çinliler, insanlar kadar iyi nişan alan robot köpek geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Çin'de yapılan yeni bir araştırma, makineli tüfekle silahlanmış robot köpeklerin, eğitimli nişancılar kadar isabetli olabileceğini gösteriyor. Eğer doğruysa, şehir savaşlarında bir tür devrime tanık olabiliriz.



    The South China Morning Post'un (SCMP) haberine göre, Nanjing Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde makine mühendisi profesör Xu Cheng ve ekibi tarafından yürütülen çalışma, ayaklı bir saldırı platformunun fizibilitesini gösteriyor. Çalışmanın bulguları hakemli dergi The Chinese Journal of Engineering'de geçen ay yayınlandı. 



    Xu'nun ekibi iddialarını test etmek için yerli üretim dört ayaklı robot köpeğin sırtına 7,62 mm'lik bir makineli tüfek yerleştirdi. Seçilen silah dakikada 750 mermiye kadar ateş edebiliyordu.



    Ek olarak silah, optoelektronik görüş, şok emici parça ve otomatik yeniden yükleme sistemi ile donatıldı. Kurulumun hassasiyetini ve doğruluğunu değerlendirmek için robot köpeğe, 100 metre uzakta duran insan boyutundaki bir hedefe 10 mermilik atışlar yapması emredildi. Sonuçlar etkileyiciydi.



    Çoklu atış turlarından sonra yarı dağılım yarıçapı yaklaşık 5 cm oldu. Bu mesafe, hedefin merkezi ile en yakın beş kurşun deliği arasındaki maksimum mesafeyi ifade ediyor. M4 gibi Amerika Birleşik Devletleri Ordusu tarafından yaygın olarak kullanılan standart küçük silahların doğruluğuyla karşılaştırılabilir bir değer olduğu ifade ediliyor. Bu sonuçlar, robot köpek-silah platformunun, şiddetli geri tepme ve hızlı atış hızıyla tanınan bir silahla hassas ateş açabileceği anlamına geliyor.





    Bu başarıya nasıl ulaşıldı?



    Peki bu etkileyici sonuç nasıl başarıldı? Araştırma ekibine göre, bu görev için özel olarak tasarlanmış özel bir silah yuvası geliştirildi. Ekip tarafından geliştirilen silah yuvası, sürekli ateşleme sırasında namlu sıçramasını en aza indirmek için geri tepmeyi emerken silahın serbestçe nişan almasını sağlayacak şekilde özel olarak tasarlandı. Ekip, Çin'in robot köpek tasarlama ve üretme konusundaki uzmanlığının da onlara bu alanda avantaj sağladığını belirtiyor.



    ABD'nin de benzer denemeler yapıp başarısız olmasına atıfta bulunan ekip, ABD'nin ithal birimler kullanması nedeniyle benzer bir görevi yerine getiremediğini belirtiyor. SCMP'nin haberine göre, Çin bunların nasıl yapılacağını bildiğinden, ekibin silah yuvasını en iyi şekilde nasıl tasarlayıp robot köpeğe entegre edeceği konusunda "içeriden bilgi sahibi" olduğu belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.İnsansı robotlar artık insanlar kadar hızlı hareket ediyor: İşte etkileyici video



    Şehir savaşlarında devrim yaşanabilir



    Bulgular doğruysa bu, yüksek kayıp oranlarıyla bilinen şehir çatışmaları için devrim niteliğinde olabilir.



    Ekip, “Kesişen labirent gibi sokaklardan ve sık binalardan oluşan kent dokusunu insansız savaş platformları için benzersiz zorluklar yaratıyor. Bu platformların düzensiz araziyi aşması ve manevra, tırmanma ve sıçrama gibi karmaşık eylemleri gerçekleştirmesi gerekiyor; bu da geleneksel tekerlekli ve paletli tasarımları yetersiz kılıyor." sözlerini sarfederek, doğadan esinlenerek üretilen dört ayaklı platformların kentsel alanlarda daha başarılı olduklarını belirtti.



     




    Kaynak:https://interestingengineering.com/military/robot-dogs-better-sharpshooters-study
    Kaynak:https://www.scmp.com/news/china/science/article/3253603/chinas-robotic-dog-can-shoot-pro-what-us-doing?module=top_story&pgtype=homepage







  • haberin orjinal kaynağı o değil. orjinal kaynağı ekledim. başlıkta öyle yazsa da haberin içeriğinde insandan daha iyi olduğu yazmıyor.
    Şöyle bir ifade var: This is impressive and rivals the accuracy of standard small arms commonly used by the United States Army, like the M4.
    başlığı okuyarak haber yapmıyoruz. yaptığım haberleri okursanız "belki" bir tane iyi haber bulabilirsiniz.
  • İnsanlar kadar iyi değil, haberin orjinalinde insanlardan iyi olduğunu söylüyor. DonanımHaber'in acilen kendine gelmesi lazım bir tane düzgün haber yok.

  • İnsanlardan iyi mi? Sacmalamayin. Silah ateslendikten sonra kac cm yukari tepiyor. Onun hedefi iskalamasini gec yakinindan bile gecemez. Oncelikle o silahin tepmesini absorbe edecek bir mekanizma gelistirilmeli. İste o zaman bashedilebilir insanlardan iyi nisan aliyor olusundan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    haberin orjinal kaynağı o değil. orjinal kaynağı ekledim. başlıkta öyle yazsa da haberin içeriğinde insandan daha iyi olduğu yazmıyor.
    Şöyle bir ifade var: This is impressive and rivals the accuracy of standard small arms commonly used by the United States Army, like the M4.
    başlığı okuyarak haber yapmıyoruz. yaptığım haberleri okursanız "belki" bir tane iyi haber bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_1903 -- 2 Mart 2024; 13:55:48 >
  • Bu robot köpekler insan kadar seri merdiven inip çıkmaya başladığı gün hayal gücüne kuvvet...
    O zamana kadar cepheler arası oyuncak olır en fazla

    İyice geliştiklerinde askerlerin Allah yardımcısı olsun kapalı alan, şehir çatışmalarında. Çünkü terör örgütlerinde bile peynir ekmek gibi bulunacak bunlardan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 2 Mart 2024; 15:29:58 >
  • Macro yapsanıza şuna. İlla gelip biz mi atalım A 4tech Bloody v7 m4 macrosunu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TÜBİTAK kuran okuyan akıllı saat ile sabah namazlarını sizin yerinize kılan robot.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkaya çok yatıyor. Hiç bir attığını vuramaz.
    Daha geliştirilmesi lazım.

  • Gelecekte daha iyi robot ve yapay zeka yapabilen savaş kazanacak. Geleceğin en iyi meslekleri robotik ve yapay zeka üzerine çalışmak.

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    muhalefetin yayın organlarını takip edersen bunlarla seni manipüle ederler yalan algıyla kandırırlar bir çok şey yapıldı hiç biri kaanı vermedi

  • İnsanoğlu kendi sonunu hazırlıyor. Bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz her şey tek tek oluyor. İnsansı robotlar, robot köpekler... bur zamanlar aya gitmek hayaldi, mars imkansızdı. İster gülün bana ister hak verin, bufun filmlerde izlediğimiz her. Şey yarin gerçek olacak. Robotların ayaklanması, zombilerin oluşması vesaire...

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Bunlari kasten yapan fetöcüleri Ak Parti temizledi ve tübitak düzgün çalışmaya başladı. Geriye sizin gibi vatan, din düşmanları kaldi. Umarım sizin gibilere de sira gelir. Bu kafayla bu ulkede yaşamayı hak etmiyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Hoca asmak ata sporumdur. Seni en başa yazdım develi çöl faresi. Ya llah yallah. Zafer partisi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hala utanmadan kuduz gibi havliyorsun, dilediğin kadar kudur senin gibileri sallamam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.