Şimdi Ara

Çin'de elektrikli araç satışlarının bu yıl 6 milyona ulaşması bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'de elektrikli araç satışlarının bu yıl 6 milyona ulaşması bekleniyor



    Elektrikli otomobil satışları dünya genelinde artıyor. Çin'de ise durum bunun da ötesinde ve adeta satışlarda patlama yaşanıyor diyebiliriz. Öyle ki bu yıl ülkedeki satışların 6 milyon adet civarına yükselmesi bekleniyor.



    Burada bir parantez açarak belirtelim ki haberde geçen sayılar ve tahminler Çin'de NEV (New Energy Vehicle) olarak bir başlıkta toplanan bataryalı elektrikli (BEV), şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve hidrojen yakıt hücreli (FCEV) binek araçları kapsıyor.



    Söz konusu tahmin Çin Binek Araç Birliği'nden geldi. Daha önce tahminler bu yılki satışların 5.5 milyona ulaşacağı yönündeydi ancak geçen ayki satışların çok yüksek olması sebebiyle bu sayı güncellendi. Kurumun verilerine göre geçen ay söz konusu araçların satışı 486 bin adede kadar çıkmış tüm satışların yüzde 27'sini oluşturmuş.



    Verilere göre 2021 yılında Çin'de 3.4 milyona yakın NEV satışı gerçekleştirilmiş. Bu da söz konusu tahminin gerçekleşmesi halinde yıllık bazda yüzde 76 civarında artış yaşanacağı anlamına geliyor. Üstelik son çeyrekte satışların daha da artabileceği ve yıl sonunda 6 milyon adedin de üzerine çıkabileceği belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni Toyota Yaris Ativ, Tayland'da tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    Karşılaştırmak gerekirse, şu sıralar elektrikli araç satışlarını artırmaya çalışan ABD'de geçen yıl 608 bin elektrikli ve PHEV satışı gerçekleştirilmiş.



    Otomotiv endüstrisi tedarik zincirindeki sıkıntılar ve Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle yaşanan aksaklıklar düşünüldüğünde 6 milyon tahmini oldukça yüksek bir değer. Ancak hem merkezi hem de yerel yönetimler elektrikli araç satışlarını canlı tutabilmek için çeşitli önlemler alıyor. Düşük emisyonlu araçlarda satın alma vergisini yarıya indirmek de bu önlemlerden bir tanesi.



    Çinli üreticiler son dönemde başarılı bir grafik çiziyor. Özellikle BYD, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit satışlarıyla adından söz ettiriyor. Ülkemizde de Seres, Skywell ve MG gibi Çin kaynaklı elektrikli araçlar görmek mümkün. Üstelik yakın gelecekte çeşitlilik artacak gibi görünüyor.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-09/china-s-july-car-sales-rise-20-on-demand-for-electric-vehicles#xj4y7vzkg







  • Çip krizi yok herhalde Çinde…

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5 yıl sonra elektrikli araç çöplüğü olur orası. çinde garantiler genelde 1 yıl oluyor. önüne gelen elektrikli araç üretiyor. 2 yıl sonra arızalanan pili biten vs çöp olacak çünkü pil dediğin arabanın yarı fiyatından pahalı. pil garantisi amerikadaki gibi 8-10 yılsa yine iyi ama her markanın bunu yapacağını da o firmaların birçoğunun 10 yıl sonra piyasada kalacağını da sanmam.


    sanırım küresel ekonomide yeni dünya düzeni daha çok tüketim üzerine kurulu; araba da artık tüketim malzemesi olacak. Para babaları daha çok üretip satacak. "Ne o öyle bir araba alıyorlar 40 sene 50 sene kullanıyorlar. bitirelim bu işi" demişler gibi geliyor Çin'de elektrikli araç satışlarının bu yıl 6 milyona ulaşması bekleniyor 

  • Adam bağımlılıktan kurtulmak istiyor ama başka dertler çıkacak. Batarya imalatı, batarya ömrü şarj istasyonu istasyonda bekleme süresi. Her yeni teknoloji başta pek çok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Bu sıkıntılar zaman içinde aşılıyor. İlk yola çıkan diğerlerinden daha ileride oluyor. Bakalım neler olacak. Biz TOGG ile bir şekilde yer almak niyetindeyiz.

  • üretim orada + çözmüşlerdir... stokçu olduklarınıda unutma...

  • çin olmasa elektrıklı arac bınme umudumuz olmayacak

  • turkıyede de cın malı 50 cc scooterların 60 bıne ulasması beklenıyor ona gore kıyaslayın işte farkı

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Çin senin çöpe attığın kumanda pilini dönüştürüp satan bir ülke ,o batarya dediğin şeyden yenisini yapar ve sana da satar sen de paşa paşa alırsın merak etme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.