Şimdi Ara

Çiftçi Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır hayalim olan köye yerleşip tarım yapma isteğim bu aralar daha çok aklıma geliyor. Özellikle tarım desteklerini gördükçe bir cesaretle bende başlamak istiyorum.


    Özel ve devlet tüm bankaları inceledim verdikleri kredileri, faizleri. Çiftçi olunca en iyisi devlet diye düşündüm ve çiftçi denilince de en çok geri dönüşü Ziraat bankasına yönelik aldım. Hem kadın çiftçiler, hem genç çiftçiler için 500.000 tl kredi veriyor. İkisini birleştirerek kullanma şansım olur mu ya da verdikleri meblağ çiftçi olmak için yeterli olur mu diye kafamda bir sürü soru var. Sizce çiftçi olmak için yeterli bir adım mı?




  • Günümüzde artık çiftçiliği kolaylaştırıcı etkenler çok. otomasyonla birlikte daha da rahatlık oluyor. ancak üretilecek ürün seçimi en önemli adım. mesela Akdeniz bölgesindeyseniz, bir tarla kiralayıp çilek ekebilirsiniz. ilk yılın sonucuna göre devam edip etmemeye karar verebilirsiniz.


    Eğer ilk defa çiftçilik yapacaksanız size tavsiyem bir tarla kiralayarak tek mevsimde ürün verebilen meyve sebze denemeniz. Burada amacınız gelir değil de bu işi yapabilecek misiniz onu görmek olmalı.

    Ben şahsen kendi işyerim (yazılım ve teknoloji üzerine) haricinde 13 dönüm limon la uğraşıyorum. Bunun yanı sıra bu yıl 3 dönüm kadar avakado bahçesi, 2 dönüm kadar da keçiboynuzu (harnup) bahçesi kurdum. Bu benim üst limitim mesela. Daha fazlasına bakamam. Yayla yerinde 20 dönüm kadar cevizlik var orayla da ailem ilgileniyor.


    Derseniz ki ben hasatı kolay olan tahıl ekeceğim, o zaman 100 ila 200 dönüm arasında ekim yapabilirsiniz tek kişiyi pek zorlamaz eğer zemin ve gerekli ekipmanlar uygunsa.


    Hayvancılık düşünüyorsanız o iş biraz zor bir iş ama getirisi de normal şartlarda iyi.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.