Şimdi Ara

Çift Ekran Kartlı Dizüstü Bilgisayarda Sadece NVIDIA ekran kartını kullanmak? HDMI Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
20.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım: Samsung NP300E5C - S04TR

    Bilgisayarda NVIDIA OPTIMUS var. Çift ekran kartı. Biri intel onboard, diğeri Nvidia GT620M. Sıkıntım şu. HDMI kablosuyla bilgisayarım televizyonuma bağlı. Tam ekran oyun oynarken, ağır oyunları oynarken TVdeki görüntüde hiçbir sıkıntı yok. Ama masaüstüne çıkınca, bi video açınca bilgisayar ekranı TV de düzgün görünmüyor atlama yapıyor, videolar donuk donuk gösteriyor. Ama bilgisayardaki görüntüde sorun yok. Anladığım kadarıyla intel ekran kartı devredeyken TVdeki görüntüde sorun oluyor ama NVIDIA devredeyken TV de sorun olmuyor.

    Bilgisayarımın sadece oyunlarda değil de normal kullanımda da sürekli Nvidia kartımla çalışmasını sağlayabilirsem problem kalmayacak galiba. Ama bunun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Böyle bir şansımız var mı? Bilgisi olanlar yardım edebilirse sevinirim. İyi akşamlar.



  • Masaüstüne sağ tıklayıp '' 3d ayarlar'' bölümüne girip kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Hemen altında kart seçeneği var. Onu da nvidia yapın.
  • Bir monitör programı buldum ve onunla harici ekran kartım aktif değil mi artık görebiliyorum. Gelelim sıkıntıya. TV'nin yineleme hızı 24 hz ye düştüğü için görüntüde donukluk olduğunu farkettim. Yani dahili ekran kartı da harici ekran kartı da gayet iyi ve yeteli imiş. Tavsiye için teşekkür ederim.
  • sadece nvidia kartı kullanmak için ne yapmam lazım külliyen inteli devre dışı bırakmam lazım ama aygıt yöneticisinden olmuyo biostan falanda olmuyo deişik bi çözümü varsa çok yararlı olacak şimdiden tşkrler
  • Masaüstüne sağ tıklayıp '' 3d ayarlar'' bölümüne girip kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Hemen altında kart seçeneği var. Onu da nvidia yapın.
  • tşkrler cevap verdiğin için ama bunu üsttede söylemişsin zaten benim sorunum bu değil masaüstündede nvidia çalıştırıcam optimusu tamamen devre dışı bırakma gibi bişey :D bnm istediğim
  • Söylediğim işlemde , dahili kart devre dışı kalacak zaten. Yani internet, video, film vs. gibi işlemlerde de harici kartı kullanacak.
  • oyunlarda videolarda falanda filanda nvidia inspectordan halledebiliyorum kart seeçimini ama masaüstündeki renk ayarları intelhd3000den yapılabiliyo sadece ve masaüstünü nvidanın oynatmadığını anlıyorum böylece herhangi programda devreye giriyor harici kart ama masaüstünüde nvidia istiyorum renk ayarları iyi değil intelin nvidia da ayarlarım var kaç senelik özellleştirilmiş bunu yapabilen varsa lütfen yazsın tşkrler şimdiden
  • aynı sorun bende de varmış haberim yokmuş. masaüstüne sağ tıklayınca nvidia gözükmüyor, 3d ayarları da yok. Laptopu yüksek performansa getirdim ama yine olmadı, intel yerine nvidia yı kullanmak istiyorum ama yapamıyorum. Nvidia denetimi çalıştırmak istediğimde GPU ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz diyor. Acil yardımmmmm :)))
  • bu konu malesef cozumsuz... ben de dort gozle cozulmesini bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu yıllar sonra hortlatmış gibi olacağım ama aynı sorun devam ediyor gibi bende tv yi monitörü bağladığım zaman harici ekran kartı windows ortamında çalışmıyor. Nvidia ile intel arasındaki sorun sanırım bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.