Şimdi Ara

Chrome sekmelerini “çalan” Microsoft Edge hatası düzeltildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Chrome sekmelerini “çalan” Microsoft Edge hatası düzeltildi
    Microsoft, Edge tarayıcısını son yıllarda oldukça geliştirdi. Yazılım devi, eklediği güncellemeler ile Edge’in ekmeler, geçmiş ve sık kullanılanlar dahil olmak üzere Chrome gibi tarayıcılardan verileri kolayca içe aktarmasını sağlamıştı. Bunu yapabilmek için Edge kurulumu sırasında ya da ayarlar bölümünden gerekli izinlerin verilmesi gerekiyordu. Ancak bir süredir Edge, izin olmaksızın Chrome verilerini izinsiz olarak kopyalıyordu. Şimdi ise bu sorun giderildi.



    Edge artık Chrome verilerini kopyalamayacak



    Geçtiğimiz ay ortaya çıkan ancak bundan önce de görülen bu sorun, Edge’e herhangi bir izin vermemiş olan kullanıcılar tarafından tespit edildi. Yaşanan sorundan dolayı Edge’i açtığınızda halihazırda açık olan Chrome sekmelerinizi otomatik olarak yüklüyordu. Buna geçmiş ve tarayıcı verileri de dahil.



    Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığı açıklanmadı ancak Microsoft’a yakın kaynaklara göre, yaşanan senkronizasyon hatası Edge’in yanlışlıkla Google Chrome, Firefox ve diğer tarayıcılardan veri aktarmaya çalışmasına sebep olmuş olabilir.



    Chrome sekmelerini “çalan” Microsoft Edge hatası düzeltildi
    Microsoft, sürüm notlarında şu açıklamayı yaptı: “Edge, kullanıcı izniyle diğer tarayıcılardan her açılışta tarayıcı verilerini içe aktarma seçeneği sunan bir özelliğe sahiptir. Bu özelliğin durumu birden fazla cihazda doğru şekilde senkronize edilmiyor ve görüntülenmiyor olabilir. Bu durum düzeltildi.”



    Ayrıca Bkz.Windows 11'de "Masaüstünü göster" özelliği varsayılan olarak kapatılıyor



    Görünüşe göre Edge'in verileri içe aktarma özelliği birden fazla cihazda ayarları düzgün bir şekilde senkronize edemiyor. Yani kullanıcılar bir cihazda verileri içe aktarmaya izin vermiş olsa da Edge farklı bir cihazda izin verilmemiş gibi davranmaya devam ediyordu. Bu da Edge'in her başlatıldığında kullanıcıların bilgisi veya onayı olmadan verileri kopyaladığı durumlara yol açıyordu.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/2/16/24074712/microsoft-edge-automatic-chrome-import-data-bug-fix
    Kaynak:https://learn.microsoft.com/en-us/deployedge/microsoft-edge-relnote-stable-channel







  • ne hatası düpedür bilerek yapıyoorlardı.

  • Edge fazla agresif bir süredir

  • microsoft tarayici payini geri alabilmek icin yasal olarak yapabileceklerinin sinirlarinda dolasiyor, hatta bazen sinir geciyor, elindeki herseyi kullaniyor. aslinda tarayicilarida kotu degil ama insanlar bir kere bir seyi aliskanlik edindiklerinde degistirmesi cok zor. hele degistirmek icin zorladiginda tepki ile dahada uzaklasiyorlar.

    birde microsoftun sirket zihniyeti carpik. insanlarin aliskanliklarini degistirmek istiyorsan google gibi apple gibi daha fazla imkan sagliyan yenilikler getireceksin, google mesela gmailli yayginlastirmak icin o zamanlarda 10mb, 20mb olan mail kotalarini 1gb gibi cok cok daha yuksek bir rakama cikarmisti. microsoft bir seyi yayginlastirmak istediginde boyle yapmiyor, elinde tekellesmis olan hizmetler urunler uzerinden insanlari zorla yonlendirerek istedikleri yere getirmeye calisiyor, uygulamanin icine ali cengiz oyunlari yerlestiriyor, rakiplerini tekel baskisiyla bogmaya calisiyor. bunlar kurumsal alanda ise yarar, sirketler daha az duygusaldir, zarar ugramaktansa zorlamayi kabul eder ama son kullanici daha duygusal yaklasir ve secenegi daha fazladir, cok nadir hizmette seceneksiz kalir. zorlarsan basitce senden kacar.





  • uzun yıllardır chrome-firefox kullanıyorum, edge tarayıcısını bir kez açtığım dahi yok.

  • bilgisayarımı avrupa birliğine geçirdim bu şeylerden kurtuldum ya, ülkemiz ab'ye giremedi ama benim bilgisayar girdi.

  • Çoktan hepsini aktardım edgeye

  • edge en iyi ve hızlı tarayıcı. sonra firefox. chrome kadar hantal ve çöken bir tarayıcı görmedim. eklentisi bol diye pazar payıda büyük ama kendi bir çöp.

  • Linux, bsd ve ozgur android romlari disindaki tum ticari osler keylogger vs iceren urunler...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.