Şimdi Ara

Chipset Driver Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    MSI Z270 Tomahawk Arctic Intel Z270 1151 DDR4 3800Mhz(O.C.) USB 3.1 anakart kullandığım bir sistemim var. Driver booster adlı programla eski sürücüleri bulup güncelliyordum ki, "intel(r) 200 series chipset family thermal subsystem - a2b1" isimli aygıtın sürücüsünü güncellediğimde pc açılmıyor ve mavi ekranda "inaccesable boot device" yazısı çıkıyor. 2 seçeneğim oluyor ya sistemi yeniden kurmak ya da geri yükleme yapmak. Ben geri yükledim. internetten "inaccesable boot device" hatasını araştırdım ve biostan AHCI modunun açılması gerektiğini öğrendim. Fakat benimkisi zaten açıktı. Yine de kapatıp resetleyip tekrar açarak deneme yaptım ama olmadı.
    Başka bir sayfada ise üçüncül bir sürücü güncelleme programı yerine intel driver update uitility kullanın demişler fakat onunla arama yaptığımda da "no drivers were detected for your product" diyor.

    Bu sürücü elzem midir? Sizce ne yapmalıyım, bir önerisi olan var mı?







  • Selamlar,

    Kullanmakta olduğunuz anakart için en güncel çipset sürücüsü 10.1.1.44 sürümüdür.Windows 10 kullanıyorsanız genelde sürücü konusunda ek bir program kullanmanız gerekmez fakat çipset sürücülerini genelde güncel versiyon kurmadığından dolayı belirttiğiniz thermal subsystem-A2B1 sistem aygıtını güncellemek için 10.1.1.44 çipset sürücüsünün inf dosyalarına ihtiyacınız var.Başka bir programa yada İntel Sürücü güncelleme programına ihtiyacınız bulunmuyor.

    Windows 10 kullanıyorsanız aygıt yöneticisine gelin ve belirttiğiniz sistem aygıtını windows üzerinden güncelleştirmeyi deneyin.Muhtemelen sistemi boot etmedeki sorunu çözecektir.Daha sonra güncel sürüm olan 10.1.1.44 çipset sürücüsünü indirerek yine aygıt yöneticisi üzerinden indirdiğiniz inf dosyası yolunu göstererek bu sürüme güncelleyin.Eğer windows üzerinden yapılan güncelleme ile sistemi boot ederken karşılaştığınız sorun çözülmezse windowsu yeniden kurmanız gerekecek.Windowsu kurarken tekrar hata almamak için interneti keserek kurun ve daha sonra güncel sürücüleri sitelerinden edinip Driver Booster gibi yazılımlar kullanmadan kendiniz yükleyin.Bu aşamada neti açarsanız Windows otomatik olarak sürücüleri indirmeye başlar ve çipset sürücülerinin güncel olanınını kurmadığı için yine sorun yaşayabilirsiniz.Bu nedenle sürücüleri kurmadan neti tekrar aktif etmeyin.Windowsuda mümkünse Uefı olarak kurun.




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Sırasıyla cevaplayacak olursam; windows üzerinden güncelle dediğimde sürücünün güncel olduğunu söylüyor. İnternetten indirdiğim 10.1.1.44 çipset sürücüsü bir setup şeklinde kuruluyor fakat nereye kurduğu görünmüyor. Inf dosyaları var mı, varsa onlara nereden ulaşacağımı bilemedim.
    Sistemi baştan kurmak yerine sistem geri yükleme yapıp bu çipseti güncellemeyerek hallettim şimdilik. Ancak bu sorunu çözebilsem daha iyi olurdu elbette.

    Yardımınız için teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.